»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 7:44.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

DP 2012 bilo bi bolje održati u:
Anketa je završila: sri 21 pro, 2011 21:53.
Sinju
Istri
Autor/ica Poruka
 Naslov: Lokacija za DP 2012 - anketa
PostPostano: uto 01 stu, 2011 21:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Anketa na Biondićev prijedlog.

Vrh

Naslov: Re: Lokacija za DP 2012 - anketa
PostPostano: sri 02 stu, 2011 10:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
mislim da bi bilo u redu da glasaju samo oni koji dolaze na DP a ne seronje koji samo seru, ali se tamo neće pojavit. Vidim da vas s..... ima u anketi pa povucite svoje glasove.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 10:41 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
hrga je napisao/la:
mislim da bi bilo u redu da glasaju samo oni koji dolaze na DP a ne seronje koji samo seru, ali se tamo neće pojavit. Vidim da vas s..... ima u anketi pa povucite svoje glasove.

A dali postoji mogućnost da "seronje koji samo seru" vide rezultate ankete nekako?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 11:22 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:
hrga je napisao/la:

A dali postoji mogućnost da "seronje koji samo seru" vide rezultate ankete nekako?

Ja sam isto mislio napomenuti da glasaju samo oni koji 'namjeravaju' dolaziti na DP, ali kako onda pokriti slučajeve onih koji bi došli jedino ako se DP održi na jednom od mjesta? Kako pokriti one neodlučne i one koji do kraja neće znati mogu li na državno ili ne? Nemaju svi takav posao da si mogu rezervirati godišnji kad žele, a uvijek nešto može iskrsnuti. Možeš npr. biti siguran da nećeš ići pa ti iskrsne da ipak možeš. Na kraju krajeva, DP je jedinstveni event koji se ne tiče samo hard-core natjecatelja nego i cijele PG zajednice - zato je mislim najbolje čuti kompletno mišljenje - anketa ionako neće odlučiti, odlučuje komisija.

Ipak, mislim da bi bilo korisno čuti zašto su ljudi glasali onako kako su glasali pa molim sve one koji su već glasali kao i one koji to tek namjeravaju da slobodno napišu koja im je bila misao vodilja kad su se odlučili za Sinj ili za Istru.

Evo, ja sam glasao za Sinj mada osobno imam raznoraznih rezervi prema toj lokaciji. Iako mislim da je Istra i raznovrsniji i pouzdaniji teren - i meteorološki i geografski, smatram da je promjena više nego dobrodošla i da se Gredi mora dati bar jedna šansa.

Odgovor Josipu - ne, trenutno nije moguće.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 11:37 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Evo ja sam glasao za Sinj iz razloga promjene i zato što sam iz Trilja, pa je lokalpatriotizam prevladao, a i treba svima dati šansu da se dokažu. Mislim da Jere to može bez obzira na sve propuste iz prošlosti.

Pitanje za admina, jeli moguće bar vidjeti ko je glasao, ne mora biti da se vidi za što je glasao (možda neki ne žele da se vidi - privatnost i to...) nego tko?

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 11:45 
Offline     DHV 2-3

joe33 je napisao/la:
Pitanje za admina, jeli moguće bar vidjeti ko je glasao, ne mora biti da se vidi za što je glasao (možda neki ne žele da se vidi - privatnost i to...) nego tko?

Ne automatski. Mogu eventualno na kraju ankete ručno izvaditi listu svih koji su glasali pa staviti kao post.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 11:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Sinjska krajina mi je lijepa. Ma prelijepa! Istra isto tako. Dakle to nije razlog mojeg odabira.
Ako idem kao turista, nebih znao na koju lokaciju bi prvu krenuo.
S druge strane, u letačkom aspektu Istru poznam bolje, i stoga, iz čisto praktičnih razloga glasovao sam za Istru. Dakle smatram da bih ja, Zoran Štetić-Šteta, iz natjecateljskog kuta gledanja, postigao bolje rezulate u Istri.
Moj osječaj je čisto fajanske prirode, jer još mi muda nisu dovoljno porasla da se osječam suvereno na terenu na kojem sam malo letio (u Sinju sveukupno u dva navrata - 2008 i 2010). A mogu to postaviti i ovako - u Sinju bih dao 80% a u Istri 110%. Pa eto, to su moji razlozi pa kom krivo kom pravo.
Naravno da razumijem potrebu za promjenom koju u prvom redu imaju "stare kuke" i ako Sinj nadvlada sa istim entuzijazmom ću doći u Sinj kao i u Istru.

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 11:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
hrga je napisao/la:

Hrga, mora da ti je tata seronja kad si ti takav ispao i da se tako vulgarno izražavaš prema ostatku paragliderske zajednice koja se ne takmići.
Dozvoli da svi mada se ne takmiće mogu imati neki, makar klupski interes.
Jednostavno nekom klubu je zgodnije otići u Istru, a drugom u Sinj, a tu svi članovi kluba mogu i moraju odlučivati o tome.
Konkretno u mom slućaju, takmići se moj limać, a ja mu dođem nešto kao trener i mada se osobno ne takmićim, nije mi svejedno gdje će se on takmičiti.
Smatram uvredom od jednog prepotetnog balavca koji za sebe misli da je Mike Kung da me proglašava seronjom i da mi određuje gdje ću ja glasati ili ne. :evil:

Zadnja izmjena: Franco; sri 02 stu, 2011 12:52; ukupno mijenjano 1 put/a.

2 Palac gore: : durut, Knez     2 Palac dolje: : hrga, Josip K-T
Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 12:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
joe33 je napisao/la:
Evo ja sam glasao za Sinj iz razloga promjene i zato što sam iz Trilja, pa je lokalpatriotizam prevladao, a i treba svima dati šansu da se dokažu. Mislim da Jere to može bez obzira na sve propuste iz prošlosti.

Ljudi moji, ne radi se tu o propustima iz prošlosti. Isto tako ne radi se ni o tome što će netko napraviti ili bi želio napraviti u budućnosti. Jednostavno treba podnijeti zahtjev i napisati što se sve nudi u organizaciji i za koje kotizacije. PG komisija će ocijeniti najbolju i napovoljniju (dakle najkvalitetniju) ponudu. Jere bi rado da to bude u Sinju, ali to nema veze sa tim tko je koliko često bio organizator ili sa davanjem šanse. Vjerujem (i vidim) kako neke stvari idu naprijed i osobno sam za to da se i tamo održavaju natjecanja. Ipak, do sada je tamo bilo tekmi na kojima je štekao i prijevoz i hrana i obrada podataka, a da ne spominjem neisplate novčanih nagrada (koje, btw, nikada do sada nisu isplaćene). Napiše li Jere da će to tako biti onda se to tako i treba odraditi. Komisija zaista ne bii trebala biti u situaciji sumnjati da li će se nešto od ponuđenog dogoditi ili ne.
Dakle, Jere, ponudi organizaciju koja uključuje sve što treba biti, neka to bude na pravom nivou i ako dobiješ priliku, odradi sve kako je i bilo napisano. Tek tada ćeš za sljedeću godinu postati zaista prava konkurancija na naše sveukupno zadovoljstvo.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 13:13 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
He, he bar nije dosadno! Daj Hrgiću odrapi sve što misliš o Francu i ostalim "seronjama" (citiram Hrgu, nemojte to meni keljiti) koji bi kakili tu i tam :crazy:

Klupski interes nema veze sa izborom terena. Kužim da je tebi Franco važan razlog gdje ćeš morati zbog Nika i kužim da u klubu imate simpatija/nesimpatija prema terenu i/ili organizatoru. Ipak, Komisija bi trebala procjeniti što je najvažnije i najbitnije za Hr PG zajednicu u sportskom i širem smislu. Franco, volio bih pročitati zakaj tebi i tvome klubu je jedan teren simpatičniji od drugog.

Elem, kako sam ponovno izabran za vođu navale sportske sekcije pri PG Fenisku (FRT - Feniks racing team) mogu govoriti u to ime. Nama u PG Feniksu je pogodniji teren u Istri od Grede i Sinja. Razlozi su slijedeći: bolje poznavanje terena mojih FRT-ovaca, a nije da se ima vremena i para za puno treninga. Jednostavno tu je više tekmi u nogama na poznatom terenu. Drugo, imam više povjerenja u organizacijske sposobnosti Trputeca i Jože + uigrane logističare poput Dese, Nikoline, Barbare, Andrije i inih drugih. Treće, tu su savršeno pripremljeni tereni i osjećaj ugode na npr. Raspadalici (voda, sanitarni čvor, klupe, hladovina, mogućnost pića, kampiranja itd.). I četvrto, mada ne tako važno kao prije navedeno, FRT ima svoju kuću i dućan/birtiju pod njom, a to nam je vrlo bitno kod jutarnjih logitičkih priprema te večernjih analiza.

Ipak, glasao sam za Sinj, što iz lokalpatriotskih pobuda (vučem porijeklo iz vukojebine pod startom na Gredi), što zbog promjene, a ponajviše zbog jačanja i promicanja ovog sporta u Dalmaciji, jer je začudno malo letača u toj regiji koja ima brda, vremenske prilike i iskusne letača, ali izuzetno malo pilota, a kamo li natjecatelja. Društvo u KSL Pegazu nije samo Jerko Odžak, ali tako se vidi. Volio bih da se uključe i drugi letači (Braco je to do sad čini više puta) i pomognu organizaciji natjecanja, a Jerkić da malo manje maše ratnim toljagama, jer ne misli baš sve ono što napiše (valjda vam je to jasno). Sinjski kraj i rijeka Cetina te predivno polje omeđeno Svilajom, Dinarom i Kamešnicom sa poletištima Svilaja i Greda zaslužuju pažnju, ali uz odgovornu organizaciju.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 15:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Franco je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Franco uz dužno poštovanje ne bih se složio sa tvojom konstatacijom.....
Hrgi nije bilo u redu napisat seronje ( pogotovo što tu ima starijih ljudi od njega ) ali se nadalje slažem sa njim u svemu…..

Klupski interes nema veze ako se ne tekmaš .... što si ti to onda doprinio klubu u klupskim rezultatima ....? Ne podržavam riječ seronja ali ne takmičar mi je sasvim OK....
Nije u redu da Vi koji se ne tekmate određivate nama di da idemo….to je isto kao i kada nam je ekipa iz BIH HDZ odlučivala kako će nam biti u Hr-u……kao imamo i mi pravo na to… pa dođite onda i živite tu …. To ti je ista stvar ….
Nik je jedna on najvećih nada u paraglidingu pa neka on odluči di da se tekma….. ti, a i svi ostali koji ne idu na DP neka ostanu suzdržani tako je najpoštenije…..
Vidim po ovom da je većina natjecatelja odbrala Sinj i to je u redu i sam sam tako postupio……
Svoje lokalpatriotske razloge neću objašnjavati ali smatram da bi se svakom trebala dati prilika….
Jerko već nekoliko godina za redom organizira natjecanja i ide mu sve bolje i bolje….
Žao mi je samo što zapadni start na Kmešnici nije registriran .... onda bi imali starteve na sve smjerove.....

Zadnja izmjena: Forca; sri 02 stu, 2011 15:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 15:23 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 13 ruj, 2011 23:10
Dao Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 6 / Palac dolje: : 0
Evo i ja sam jedan obicni seronja koji je glasa a nemisli se takmicit.
Glas je kapnuo Gredi iz cisto egoisticnih razloga.Naime Istra s mog Visa udaljena je ko vama neki drugi kontinent dok mi je Greda kud i kamo dohvatljivija i mjesto je gdje bi se pojavio ako ni zbog cega onda radi druzenja s takmicarima i ostalim seronjama.Naime Dalmacija ne obiluje letacima i rjetko neka nova lica zalutaju na nasim terenima a DP se cini ko idealna prilika za nekakav pomak u popularizaciji ovog sporta u ovim juznim krajevima.
Eto,ako moj mali glas nista nevrjedi spreman sam ga povuc.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 15:49 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
Nije u redu da Vi koji se ne tekmate određivate nama di da idemo….

Moram podsjetiti da nitko ovdje ništa ne određuje. Anketa je informativnog tipa. Određuje komisija koja valjda nije sasvim bedasta i ova anketa joj sigurno neće biti najbitniji razlog za odabir ovog ili onog mjesta...

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 15:50 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Forca je napisao/la:

Nije u redu da Vi koji se ne tekmate određivate nama di da idemo….

Kuda će se ić određuje Komisija za parajedrenje, koliko sam ja shvatio,i ova anketa nema veze s tim. Ova anketa je postavljena na javni forum i sukladno pravilima istog, svaki član ima pravo učesvovati, daklem glasati, u istoj. Ako oćete interno glasovanje samo među takmičarima, koristite PP.
A što se tiče "seronja", slažem se da je tu Marko malo prešao granice dobrog ukusa,da se blago izrazim. Ali isto tako Frankov odgovor zaslužuje i žešću osudu. Marko je "prepotetni balavac koji za sebe misli da je Mike Kung" i njegova mladost i nezrelost mogu mu biti olakotne okolnosti. S obzirom na godine, Franku se to ne može pripisati.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 15:54 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Klupski interes nema veze sa izborom terena. Kužim da je tebi Franco važan razlog gdje ćeš morati zbog Nika i kužim da u klubu imate simpatija/nesimpatija prema terenu i/ili organizatoru. Ipak, Komisija bi trebala procjeniti što je najvažnije i najbitnije za Hr PG zajednicu u sportskom i širem smislu. Franco, volio bih pročitati zakaj tebi i tvome klubu je jedan teren simpatičniji od drugog.
Elem, kako sam ponovno izabran za vođu navale sportske sekcije pri PG Fenisku (FRT - Feniks racing team) mogu govoriti u to ime. Nama u PG Feniksu je pogodniji teren u Istri od Grede i Sinja. Razlozi su slijedeći: bolje poznavanje terena mojih FRT-ovaca, a nije da se ima vremena i para za puno treninga. Jednostavno tu je više tekmi u nogama na poznatom terenu.

Eto ne moram ti odgovarati već si sam odgovorio.
Glasao sam za Istru, mada načelno nisam protiv da se i Jeretu pruži šansa, samo do tamo je dalje, skuplje, nepoznat teren itd., ali Ok ako su svi za i ja sam.
Ako se sredstva za takmićenje daju iz kluba, onda je svakog člana kluba briga kako su i gdje utrošena i da li je moglo drugačije.
Koliko sam shvatio anketa je ionako informativnog karaktera jer konačnu odluku donosi komisija.
Razljutilo me samo kad neki olako djele pilote koji se takmiće i ne takmiće,na frajere i seronje, pa onda baš takvi ispadnu seronje.
Osobito oni koji su još nosili pelene dok smo mi letjeli.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 19:39 
Offline     DHV 2-3

Franco je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Hrga, mora da ti je tata seronja kad si ti takav ispao i da se tako vulgarno izražavaš prema ostatku paragliderske zajednice koja se ne takmići.
Dozvoli da svi mada se ne takmiće mogu imati neki, makar klupski interes.
Jednostavno nekom klubu je zgodnije otići u Istru, a drugom u Sinj, a tu svi članovi kluba mogu i moraju odlučivati o tome.
Konkretno u mom slućaju, takmići se moj limać, a ja mu dođem nešto kao trener i mada se osobno ne takmićim, nije mi svejedno gdje će se on takmičiti.
Smatram uvredom od jednog prepotetnog balavca koji za sebe misli da je Mike Kung da me proglašava seronjom i da mi određuje gdje ću ja glasati ili ne. :evil:

Pa ako si se pronašao da si seronja onda valjda jesi prema ovom komentaru koji si napisao.
Nisam mislio uopće da su seronje oni koji se ne tekmaju već oni koji žele srat po tekmanjima i šta i kako a nikada se neće tamo pojavit. Tako da si očito neke stvari krivo skužio.

Moja izjava nije bila možda dobro sročena, ali u afektu raznih prepucavanja napisao sam tako. Što će netko se javljat na anketu gdje biti DP ako se uopće ne tekma. Onda neka svi glasaju pa šta onda. Jel to ima smisla?

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 19:41 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
Franco je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Ne podržavam riječ seronja ali ne takmičar mi je sasvim OK....

Znači seronja nije "ne tekamičar" već onaj koji sere po tekmanjima i pravi se pametan ali nikada se nije niti želi tekmat ali želi drugima krojit pravila.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 19:50 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Ja sam isto mislio napomenuti da glasaju samo oni koji 'namjeravaju' dolaziti na DP, ali kako onda pokriti slučajeve onih koji bi došli jedino ako se DP održi na jednom od mjesta? Kako pokriti one neodlučne i one koji do kraja neće znati mogu li na državno ili ne? Nemaju svi takav posao da si mogu rezervirati godišnji kad žele, a uvijek nešto može iskrsnuti. Možeš npr. biti siguran da nećeš ići pa ti iskrsne da ipak možeš. Na kraju krajeva, DP je jedinstveni event koji se ne tiče samo hard-core natjecatelja nego i cijele PG zajednice - zato je mislim najbolje čuti kompletno mišljenje - anketa ionako neće odlučiti, odlučuje komisija.

Ipak, mislim da bi bilo korisno čuti zašto su ljudi glasali onako kako su glasali pa molim sve one koji su već glasali kao i one koji to tek namjeravaju da slobodno napišu koja im je bila misao vodilja kad su se odlučili za Sinj ili za Istru.

Evo, ja sam glasao za Sinj mada osobno imam raznoraznih rezervi prema toj lokaciji. Iako mislim da je Istra i raznovrsniji i pouzdaniji teren - i meteorološki i geografski, smatram da je promjena više nego dobrodošla i da se Gredi mora dati bar jedna šansa.

Odgovor Josipu - ne, trenutno nije moguće.

Ako imaš sportsku i misliš dolazit onda glasaš. Ako ne dođeš ili nije na tvojoj lokaciji onda viša sila. Ma što će netko glasat ako nema niti sportske dozvole.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 20:20 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Franco je napisao/la:
Glasao sam za Istru, mada načelno nisam protiv da se i Jeretu pruži šansa, samo do tamo je dalje, skuplje, nepoznat teren itd., ali Ok ako su svi za i ja sam.

Dalje 120km, cestarina 16kn 1i30min duže vožnje.
Skuplje od Istre - teško.
Nepoznaz teren - pa zar to nije jedna od čari pg-a otkrivanje novih terena.
Jedino bih kamp na Raspadalici stavio kao prednost i nesto logistike.

Vrh

PostPostano: sri 02 stu, 2011 21:02 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Moja izjava nije bila možda dobro sročena, ali u afektu raznih prepucavanja napisao sam tako. Što će netko se javljat na anketu gdje biti DP ako se uopće ne tekma. Onda neka svi glasaju pa šta onda. Jel to ima smisla?

Eto vidiš i ja sam u afektu tvoje loše sročene izjave napisao što sam napisao, jer sam smatrao da definitivno nije u redu sve ne takmičare nazivati seronjama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: