»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 17:10.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi naslov web stranice za DP
PostPostano: pet 24 sij, 2014 15:19 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Poštovani letači!

Jedno je sigurno; da ništa nije sigurno, pa tako ni kalendar natjecanja.

Vrh

Naslov: DP u preletima 2014 – prijave, uplata kotizacije/rezervacije
PostPostano: pet 07 vel, 2014 10:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljeni piloti,
Na zajedničko državno prvenstvo u preletima trenutno je prijavljeno 141 pilot, od toga je 18 takmičara uplatom kotizacije, rezervacije, potvrdilo svoj status na DP. Obavještavam sve hrvatske takmičare, prijavljene te one koji če tek izvršiti prijavu da zaradi velikog zanimanja za takmičenje, uplatom kotizacije ali rezervacije potvrde svoj status takmičara na DP. Sve informacije oko uplate kotizacije, rezervacije nalaze se na internet stranici DP.

http://www.airtribune.com/shbihs

lep pozdrav Siniša

Vrh

Naslov: Re: DP u preletima 2014 – prijave, uplata kotizacije/rezervacije
PostPostano: pet 07 vel, 2014 13:34 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Sinisa T. je napisao/la:

Zašto u izborniku nema hrvatski? Ima slovenski, ima srpski, ruski.. Ali hrvatski nema. Je to slučajno?

ps

Ada, jesi prebrojila pravopisne greške?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

2 Palac gore: : Grgo, Vulkanizer    
Vrh

Naslov: Re: HRVATSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2014
PostPostano: pet 07 vel, 2014 14:52 
Offline     DHV 2-3

Pozdravljen Josip,

internet stran za zajedničko DP u preletima gostuje na serveru http://www.airtribune.com. Zašto oni u izbornik za prijavu nisu dali hrvatski jezik ja osobno ne znam. Do sada smo za prijave koristili SloComs server, a tamo isto tko nije bilo hrvatskog jezika pa to nije bio problem. Ne vidim razloga zašto bi to sada bio problem.

LP Siniša

1 Palac gore: : dr zdravko     2 Palac dolje: : tobi, zlatko2508
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:04 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Uglavnom ne reagiram, posebno ne neke nebuloze ali stvarno nije u redu da nema izbornik na našem jeziku. To bi trebalo promjeniti.
Opravdanje "i prošle godine nije bilo na HR" ne uvažavam, jednostavno si dajte malo truda.

4 Palac gore: : josipc, Maslina, tobi, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 04 ruj, 2013 14:28
Dao Palac gore: : 273 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 3
Josip K-T je napisao/la:

Ada, jesi prebrojila pravopisne greške?

Ne, a sada mi je žao što sam uopće išta komentirala.

2 Palac gore: : Bumper, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:23 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Treba ga skinut:-)). Lp

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:30 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Jere nam je na bolovanju al bar njegov topic živi :blum2:

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:42 
Offline     DHV 2-3

VedranMRi je napisao/la:
Opravdanje "i prošle godine nije bilo na HR" ne uvažavam, jednostavno si dajte malo truda.

zadnje tri godine.... pa nije bilo problem....
servere koristimo besplatno, jednog dana kada bude ta usluga plačljiva, potom čemo lako zahtjevati hrvatski jezik.

LP Siniša

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:46 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Sinisa T. je napisao/la:
Pozdravljen Josip,

internet stran za zajedničko DP u preletima gostuje na serveru http://www.airtribune.com. Zašto oni u izbornik za prijavu nisu dali hrvatski jezik ja osobno ne znam. Do sada smo za prijave koristili SloComs server, a tamo isto tko nije bilo hrvatskog jezika pa to nije bio problem. Ne vidim razloga zašto bi to sada bio problem.

LP Siniša

Kakve veze prijevod stranice ima sa serverom. A tko će ga znati ako ne vi kao organizatori. Bio je problem i prošle godine.
Na kojem jeziku će biti majce? Uzmimo na ruskom: Хорватский национальный чемпионат

Zadnja izmjena: Sinisa; pet 07 vel, 2014 15:48; ukupno mijenjano 1 put/a.

11 Palac gore: : ada, benco, Danči, josipc, MadMax, Maslina, The Ozone Scraper, Tomica Solina, toni, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:46 
Offline     DHV 2

VedranMRi je napisao/la:
Uglavnom ne reagiram, posebno ne neke nebuloze ali stvarno nije u redu da nema izbornik na našem jeziku. To bi trebalo promjeniti.

Ne samo da nije u redu, nego nije ni sukladno zakonu koji nalaže da sve sportske manifestacije na tlu RH, kao i one koje se održavaju izvan teritorija RH, a nose prefiks hrvatsko i boduju se na nacionalnoj razini i/ili su izlučna za hrvatsku reprezentaciju, moraju svu službenu dokumentaciju vezanu za takmičenje i oglašavanje, imati i na hrvatskom jeziku.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

4 Palac gore: : Grgo, joe33, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 15:55 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Sinisa T. je napisao/la:
VedranMRi je napisao/la:

zadnje tri godine.... pa nije bilo problem....
servere koristimo besplatno, jednog dana kada bude ta usluga plačljiva, potom čemo lako zahtjevati hrvatski jezik.

LP Siniša

Ovo ti je jadan izgovor, kakve veze ima koštanje servera sa sadržajem na njemu ? : unknown:

ps. uh!! dok sam ja napisao već su dvojica odreagirala , ako sam ja nepouzdan (jeb* profesora da je za išta nebi radio u nastavi !) ,,onda bar Siniša zna, živi od toga....

Zadnja izmjena: josipc; pet 07 vel, 2014 17:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

1 Palac gore: : Grgo    
Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 17:09 
Offline     DHV 2-3

Sinisa je napisao/la:
Kakve veze prijevod stranice ima sa serverom. A tko će ga znati ako ne vi kao organizatori. Bio je problem i prošle godine.
Na kojem jeziku će biti majce? Uzmimo na ruskom: Хорватский национальный чемпионат

Josipov post se odnosio na izbornik jezika na formular za prijavu na takmičenje... tamo postoji izbira jezika... radim na tome da tamo bude unešen hrvatski jezik te da formular bude u hrvatskom jeziku....

Imenjače što se tiče prevoda stranice te servera i ti i ja znamo da to nema nikakve veze...za DP u MKD i CRO su stranice bile prevedene u SLO, CRO i ENG verziju... prošle godine je stran bila u ENG i SLO verziju...

Ove godine se u sklopu takmičenja organiziraju četiri nacionalna državna prvenstva, a kako se radi o otvorenom takmičenju sve informacije su podane u ENG jeziku. Izgleda da samo to pojedinim hrvatskim (ne)takmičarima ne odgovara. :(

LP Siniša

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 18:08 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Siniša jedno pitanje..??

Jesi li provjerio dali su u Srbiji isti standardi za veličine odjeće, da se ne bi ponovila Makedonija i "L" majice veličine omanjeg jedra! :shock:
Molim te da se očituješ da mogu na vrijeme reagirati...,sa odabirom veličine??

Lp Marko

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 19:07 
Offline     DHV 2-3

mislim da je tamo još uvjek važeči JUS... kako ne znam ali si po JUS_u ali kakvom drugom standardu, ne znam što bi ti napisao.. a na internet strani DP nisam primjetio u tekstu da neko spominje majce... več "competition’s souvenirs"... znači lako je to boca domače rakije, domača marmelada ali jednostavno limenka svježeg planinskog zraka... neka odluči organizator - naš domačin na zajedničkom DP.

p.s. meni je xxxl majca iz MKD optimalno velika, ženi služi za spavačicu, a sin od nje povremeno naredi šator za igru...kud češ bolje.. :ROFL: .

p.s. o JUS standardu više na http://sr.wikipedia.org/wiki/JUS

Vrh

PostPostano: pet 07 vel, 2014 20:14 
Offline     DHV 2

Sinisa T. je napisao/la:

Josipov post se odnosio na izbornik jezika na formular za prijavu na takmičenje...

Ne. Govorim o izbornika na naslovnoj stranici Hrvatskog državnog prvenstva.

Sinisa T. je napisao/la:
Ove godine se u sklopu takmičenja organiziraju četiri nacionalna državna prvenstva, a kako se radi o otvorenom takmičenju sve informacije su podane u ENG jeziku. Izgleda da samo to pojedinim hrvatskim (ne)takmičarima ne odgovara. :(

LP Siniša

To je u redu. Ali jedno od ta četiri je i Hrvatsko državno prvenstvo. A zakon RH za organizaciju ovakvog natjecanja nalaže da uz službeni jezik, koji u ovom slučaju može biti engleski, svi prateći materijali moraju biti i na hrvatskom. I vi ste kao organizatori dužni to ispoštovat.
Btw. Na stranicama HZS-a ne piše nigdje.. jeste vi dobili službeno organizaciju?

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 8:48 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:
Ne. Govorim o izbornika na naslovnoj stranici Hrvatskog državnog prvenstva.

na internet naslovu http://www.airtribune.com/shbihs nalazi se uradna stran takmičenja, zajedničkog državnog prvenstva u preletima. Ti govoriš o naslovnoj stranici Hrvatskog državnog prvenstva, ta stranica ne postoji.

Josip K-T je napisao/la:
To je u redu. Ali jedno od ta četiri je i Hrvatsko državno prvenstvo. A zakon RH za organizaciju ovakvog natjecanja nalaže da uz službeni jezik, koji u ovom slučaju može biti engleski, svi prateći materijali moraju biti i na hrvatskom. I vi ste kao organizatori dužni to ispoštovat.

Kao što sam več napisao, radi se o četiri državna prvenstva u preletima. Službena stranica postavljena je u ENG jeziku. Radimo na tome da se u izbornik unese CRO jezik. Koji su to "svi prateći matrijali" koje nalaže zakon?

Josip K-T je napisao/la:
Btw. Na stranicama HZS-a ne piše nigdje.. jeste vi dobili službeno organizaciju?

Btw. Rečeno mi je da če do jučerašnjeg petka (07.02.2014) na stranicama HZS_a biti objavljen takmičarski kalendar. Žašto nije...najbolje da postaviš pitanje HZS_u. Koliko sam informiran dobili smo službeno organizaciju DP u preletima. U organizaciji DP sudjelujemo sa klubovima iz srbije te njihovim vazduhoplovnim savezom. Sa svim informacijama te mogučim promjenama obavještavat čemo hrvatske pilote putem ovog foruma.

Ponavljam i dopunjujem več danu informaciju:

Na zajedničko državno prvenstvo u preletima trenutno je prijavljeno 144 takmičara, od toga je 26 takmičara uplatom kotizacije, rezervacije, potvrdilo svoj status na zajedničkom DP. Obavještavam sve hrvatske takmičare, prijavljene te one koji če tek izvršiti prijavu da zaradi velikog zanimanja za takmičenje, uplatom kotizacije ali rezervacije potvrde svoj status takmičara na DP. Sve informacije oko uplate kotizacije, rezervacije nalaze se na internet stranici

http://www.airtribune.com/shbihs

Lep pozdrav Siniša

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 9:51 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Taj službeni engleski u ćiriličnom ili latiničnom pismu :crazy:

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 10:43 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Kako se ove godine vrlo vjerojatno godine neću natjecati (što zbog udaljenosti što zbog izbijanja natjecateljske dozvole od strane HZSa) nisam baš proučavao službene stranice DPa, ali...

činjenica je da se, ajmo reći "previdi", kontinuirano dešavaju na službenim stranicama zajedničkih DP-a unazad 4 godine onda kada se ista organiziraju izvan Hrvatske, i to uvijek na štetu hrvatskog jezika. Neću reći da je to namjerno, ali pomalo upada u oči.

npr. zajedničko DP u Makedoniji - ne mogu se isfiltrirati HR piloti u tablici, a svi drugi mogu. Ok, nakon prigovora to se popravlja.

Onda zajedničko DP u Istri, sve OK ,mogu se izabrati SLO, HR i En jezici, u tablici se mogu filtrirati svi piloti.

Nakon toga zajedničko DP u Slo. E sad se mogu izabrati samo SLO i En jezici, a u tablici se filtriraju samo "Slo piloti" i "Tuji piloti" ;). To sam uočio ali mi se nije dalo prigovarati - jer se nisam natjecao.

I sada ovaj najnoviji prigovor.

Dakle vjerujem da nije namjerno, ali to djeluje kao da se pazi na sve sve ostale jezike, a na hrvatski se nekako uvijek "zaboravi".

Toliko, nemojte kaj zamerit. :hi:

3 Palac gore: : Grgo, tobi, toni    
Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 13:02 
Offline     DHV 2

Sinisa T. je napisao/la:

na internet naslovu http://www.airtribune.com/shbihs nalazi se uradna stran takmičenja, zajedničkog državnog prvenstva u preletima. Ti govoriš o naslovnoj stranici Hrvatskog državnog prvenstva, ta stranica ne postoji.

Jel ti to mene jebeš?

Sinisa T. je napisao/la:
Kao što sam več napisao, radi se o četiri državna prvenstva u preletima. Službena stranica postavljena je u ENG jeziku. Radimo na tome da se u izbornik unese CRO jezik.

Bez toga stranica nije trebala ni izać!

Sinisa T. je napisao/la:
Koji su to "svi prateći matrijali" koje nalaže zakon?

Čekaj malo?! Ti kao organizator neznaš što moraš imat od papirologije?

Sinisa T. je napisao/la:
Koliko sam informiran dobili smo službeno organizaciju DP u preletima.

To znači; dobio si papir na kome piše, sa potpisom i pečatom, ili ti je netko rekao?

1 Palac gore: : Grgo    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: