»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 17:12.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Just like a bird
PostPostano: uto 08 lis, 2013 19:22 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Možda bude i toga :)

4 Palac gore: : Giga, Nina, wild, zec    
Vrh

Naslov: Re: Just like a bird
PostPostano: sri 09 lis, 2013 22:18 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 11 ruj, 2012 18:23
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 53 / Palac dolje: : 0
Veoma sam skeptičan. Ne znam za vas ali meni ovo izgleda kao video montaža.

2 Palac gore: : dasso, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 10 lis, 2013 16:55 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
Montažica nažalost! :)

Vrh

PostPostano: čet 10 lis, 2013 17:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Zašto mislite da je montaža? Zbog negativnih komentara "stručnjaka" ispod videa na youtubeu, ili je negdje potvrđeno da se radi o montaži? Mislim svakako je montaža jer nije jedan neprekinuti kadar, ali sam događaj je možda stvaran. Npr. ovo sletanje na kutije je kao stvarno, a meni ne izgleda ništa "uvjerljivije" (osim što je single shot): http://www.youtube.com/watch?v=dRB-woVjlFY&noredirect=1

Vrh

PostPostano: čet 10 lis, 2013 19:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Danči je napisao/la:
Zašto mislite da je montaža? Zbog negativnih komentara "stručnjaka" ispod videa na youtubeu, ili je negdje potvrđeno da se radi o montaži? Mislim svakako je montaža jer nije jedan neprekinuti kadar, ali sam događaj je možda stvaran. Npr. ovo sletanje na kutije je kao stvarno, a meni ne izgleda ništa "uvjerljivije" (osim što je single shot): http://www.youtube.com/watch?v=dRB-woVjlFY&noredirect=1

Gary Connery je ovo stvarno i napravio.

Što se tiče Dumonta, ne znam što mu je ovo trebalo. Čisto fizikalno gledano, voda je 800 puta gušća od zraka. Pri ovom kutu i brzini doleta, može se primjeniti teorija mehanizma ozljeđivanja motocikliste; Nema šanse da bi glavu u trenutku sraza sa površinom zadržao iznad vode, vrat bi mu puknuo kao grančica ili bi mu, čak i da nekim čudom vrat ostane iznad vode, ramena završila u predjelu kukova sa višestrukim prijelomima rebara i kičme. Primjera radi, kada sa jet-skija neko oplete po vodi upola manjom brzinom, prvo što dotiče vodu puca.

A drugo; pogledaj napeti kontejner i ručicu koja se jasno vidi na 1:50 na leđnoj kameri, a na 3:04 kontejner je ispuhan a ručice-nema. Rođi je bilo bed smočiti padobran pri snimanju scene "doleta"...

Uglavnom, jako negativna i glupo osmišljena reklama za World of wingman - koji na kraju nisu niti proizvođači suitova poput Phoenix fly-a i sličnih nego proizvode gelove za tuširanje. A Dumont je sa svim ovim preseravanjem ispao seronja nad seronjama.

3 Palac gore: : MadMax, tmuic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 11 lis, 2013 6:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Heatseeker je napisao/la:
Danči je napisao/la:

Gary Connery je ovo stvarno i napravio.

Što se tiče Dumonta, ne znam što mu je ovo trebalo. Čisto fizikalno gledano, voda je 800 puta gušća od zraka. Pri ovom kutu i brzini doleta, može se primjeniti teorija mehanizma ozljeđivanja motocikliste; Nema šanse da bi glavu u trenutku sraza sa površinom zadržao iznad vode, vrat bi mu puknuo kao grančica ili bi mu, čak i da nekim čudom vrat ostane iznad vode, ramena završila u predjelu kukova sa višestrukim prijelomima rebara i kičme. Primjera radi, kada sa jet-skija neko oplete po vodi upola manjom brzinom, prvo što dotiče vodu puca.

A drugo; pogledaj napeti kontejner i ručicu koja se jasno vidi na 1:50 na leđnoj kameri, a na 3:04 kontejner je ispuhan a ručice-nema. Rođi je bilo bed smočiti padobran pri snimanju scene "doleta"...

Uglavnom, jako negativna i glupo osmišljena reklama za World of wingman - koji na kraju nisu niti proizvođači suitova poput Phoenix fly-a i sličnih nego proizvode gelove za tuširanje. A Dumont je sa svim ovim preseravanjem ispao seronja nad seronjama.

Ok...

Sad, na 3:04 - nema niš, osim crnine, zato jer je to kraj videa. Pretpostavljam da misliš na 2:26, i da, stvarno je kontejner ispuhan i ručica se ne vidi. Osim toga, da je događaj stvaran vjerojatno bi bio popraćen boljom opremom i s barem jednim "single cutom" doleta i slijetanja.

Opet, kako čovjek stvarno skače i ima neki ugled, malo mi je čudno da se namjerno tako blamira. Možda je dobio puno šampona...

Vrh

PostPostano: pet 11 lis, 2013 7:04 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 939 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 145 / Palac dolje: : 0
Danči je napisao/la:
Zašto mislite da je montaža?
jednistavno; za napravit tako tešto trebaš imat prilična muda, a da s takvim mudima zvekneš ovako o vodu, sigurno ne bi imao taj osmjeh na kraju ;)

3 Palac gore: : tmuic, tobi, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 11 lis, 2013 20:47 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Cista zajebancija... :crazy:, tak sam ga barem ja shvatio... :lol: neizvedivo! ;-)

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 15 lis, 2013 11:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Najmomiljenija glupost (uz mnogobrojne druge) kao klincu na moru mi je bila spuštanje niz tobogan, ali na način da uspravno staneš na vrhu i baciš se naglavce na prsa na najstrmiji dio tobogana. Istovremeno ruke idu na leđa, a glavu podigneš što možeš višlje. Tako te doljnji dio tobogana izbaci gotovo horizontalno jer u tom se trenutku dodatno saviješ u kičmi na gore. Kad pljusneš u vodu sa tih 60-70 cm visine prvi udarac je na kohones (uz puno veći pljusak vode od prikazanog), a onda možeš odglisirati 20-ak m na kohonesima i odraditi čak 2-3 blaga zavoja sa naginjanjem tijela. Često su nekakvi stranci sa fotićem dočekivali budalu na doskoku kako bi to slikali. Budala, vidjevši da to nekog zabavlja, napravi onda još 2-3 puta istu glupost, ali svaki puta sa sve slabijim odglisiravanjem. Naime, nakon svega ne izlaziš iz vode dok se kohonesi dobro ne ohlade i vrate tamo gdje spadaju.
Neznam kojom brzinom sam udarao u površinu, ali sumnjam da je veća od doleta šišmiš odijelom, no lagano namreškano more, valići od svega 1 cm, udarali su po kohonesima ko čekići.

Da ga voda koja, te dočeka kao beton, uopće ne zaustavi u naglom lomljenju tijela, morao bi se jako savinuti i odglisirati na donjem dijelu trbuha inače: no good!

Eh, da, zaboravio sam i ovaj interesantan detalj: kad predvečer nastupi ova naša mala jadranska oseka onda se sa tobogana to može odraditi samo jednom. :shock:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: