»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 8:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Letjelište Tribalj i (ne)javljanje
PostPostano: čet 29 ožu, 2012 21:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Želim dati do znanja svim pilotima koji dolaze letjelit na Tribalj bilo lokalcima bilo stranicma da je javljanje postalo OBAVEZNO.

Nakon nesreće i svih popratnih sranja koja su vezana uz to (zivkanje policije svaki dan) nam je dosta tih sranja.

Dok mene nema javljate se Vedranu na 098260431 kako bi najavio vaše letenje kontroli leta Krk.
Potoji šansa da ne možete dobiti niti jednog od nas onda najavite sami letenje kontroli leta na tel: 051842272 (razgovori se snimaju).

( želimo najaviti letenje na letjelištu Tribalj od ---- do----, voditelj letenja ----- )

Sad samo policija čeka opet neko sranje na TRiblju da prave probleme.

NEMA LETENJA BEZ NAJAVE. Ako se niste najavili ne smijete letiti na TRiblju. AMEN.

5 Palac gore: : flyingzeko1, gburazer, jerry, Red Baron, vedran_zgela    
Vrh

Naslov: Re: Letjelište Tribalj i (ne)javljanje
PostPostano: čet 29 ožu, 2012 22:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:
Želim dati do znanja svim pilotima koji dolaze letjelit na Tribalj bilo lokalcima bilo stranicma da je javljanje postalo OBAVEZNO.

Nakon nesreće i svih popratnih sranja koja su vezana uz to (zivkanje policije svaki dan) nam je dosta tih sranja.

Dok mene nema javljate se Vedranu na 098260431 kako bi najavio vaše letenje kontroli leta Krk.
Potoji šansa da ne možete dobiti niti jednog od nas onda najavite sami letenje kontroli leta na tel: 051842272 (razgovori se snimaju).

( želimo najaviti letenje na letjelištu Tribalj od ---- do----, voditelj letenja ----- )

Sad samo policija čeka opet neko sranje na TRiblju da prave probleme.

NEMA LETENJA BEZ NAJAVE. Ako se niste najavili ne smijete letiti na TRiblju. AMEN.

Da sada ce javljanje svakako smanjiti broj nesreca na Triblju! Pilot koji nije sposoban letiti u zescim uvjetima javljanjem ce poboljsati svoje letacke sposobnosti i nece se razbiti! Po tome bi jadan operater letelista trebao biti odgovoran za svaciju glupost kojoj taj momenat neki glupan nije dorastao na terenu! A onda mislim da bi trebalo streljati operatera ako bi se netko javio i nakon toga se strgao ili barem prebiti i zabraniti da se uopce priblizi terenu i zabraniti mu da leti jer je neki kreten mu se javio da ce letiti i razbio se! A za letenje u zoni kontroliranog letenja se i zan da nema igranja i za to postoje zakonske sankcije za koje kazne nisu bas male dapace lekse je vecini letaca otici u zatvor i taj prekrsaj odrobijati nego ga platiti! Osobno mislim da javljanje nece nista promjeniti sto se tice nesreca jer operater cesto nije na startu a onda normalno niti ne pozna sve pilote i njihove letacke mogucnosti pa jadan niti ne moze biti odgovoran za to sto ce se nekom glupanu taj dan dogoditi! Osobno ja priznam ja sam taj dan bio na Triblju i rekao sam deckima da nije za letenje i kada sam vidio sto je se dogodilo sletio sam pokupio sam svoju opremu i otisao! Ako nekome kazem nemoj letiti a on leti ne osjecam potrebu da mu moram pomoci ako se nesto dogodi osim ako mi nije dragi prijatelj i kolega a i njemu bih dok bi mu pomagao jebao sve po spisku i prstom ubadao u bolno mjesto! Zato SVI OPERATERI letjelista moraju izneti problem koji postoji u "slobodnom" letenju a to je da je ono slobodno i da je svaki kreten odgovran za sebe i svoj let i da se moze i krivicno goniti ako se dokaze da je letio onda kada to nije bilo za letenje! OPERATERI ne mogu biti KRIVI za necije BEDASTOCE I GLUPOST OD RODJENJA!

Vrh

PostPostano: čet 29 ožu, 2012 23:47 
Offline     DHV 2-3

Nisam rekao da će javljanje smanjiti broj nesreća niti to moj post tvrdi, ali da su se javili Vedranu on bi im rekao danas nema letenja i idite doma.
Javljanje je zato jer imamo takvu birokraciju koja nas sad putem organa drka svaki dan na telefon: "kome su se javili", "tko ih je vodio" , "dali je let najavljen", "gdje je bio operater", i milijon ostalih dosadnih pitanja iz pet različitih policija, agencija i sl.

Za javljanje ili nejavljanje nemojte se nama žalit već onima koji to zahtjevaju od nas.

Primjer:
Jedanput smo došli na Tribalj. Isto jači jugo na gornjem startu i niske baze. Vidim situaciju i kažem si neću letiti jer je na rubu sigurnosti iako bih to mogao. Na startu se priprema poletjeti mađarica sa 1-2 gliderom sa očito nedovoljnim iskustvom.
Dođem do nje i kažem: "čuj ja sam tu lokalac i jedan od boljih pilota i ja danas neću letjeti jer uvjeti nisu dobri. Neznam tko si možda si super profić pa možeš, ali ako nisi neki profesionalac nemoj letiti". Nakon par trenutaka sva tužna odustane i kaže: "800 km sam vozila da dans letim."
Da nisam bio tamo 100% bi naj....
Da se javila isto bih joj rekao tako i tako nemoj letiti. Znači da ipak ima nekog utjecaja na sigurnost barem stranaca.

Za nas je to biti gnjavaža, ali javljat se morate. Red ćemo morat uvesti na lak ili teži način.

Je istina je da operateri ne mogu biti krivi za nečija sranja, ali to ovi iz policije ne kuže i traže nekog krivca za nereću.

4 Palac gore: : Domagoj Rebić, profa, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 9:04 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Mislim da nemoram ponavljat. Isto važi za letjelište Istra 2. Javljat na br. 098 334 585 Joži ili Neviu na br. 098 9247 300. Obavezno neka pojedinci ili voditelji grupa najave završetak letenja da mogu odjavit tornju u Puli. Može i smsom.Hvala

Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 16:55 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
hrga je napisao/la:
Javljanje je zato jer imamo takvu birokraciju koja nas sad putem organa drka svaki dan na telefon: "kome su se javili", "tko ih je vodio" , "dali je let najavljen", "gdje je bio operater", i milijon ostalih dosadnih pitanja iz pet različitih policija, agencija i sl.

Pa i ako ti se netko javi, policija ce te i dalje zvati s istim tim pitanjima. Jedina razlika - ako se ljudi javljaju na neka od tih pitanja ćeš imati odgovor.

hrga je napisao/la:
Za javljanje ili nejavljanje nemojte se nama žalit već onima koji to zahtjevaju od nas.

Ti od mene trazis javljanje, pa je logicno da se zalim tebi. Bas me briga sto te na to prisililo i koji su tvoji razlozi.

hrga je napisao/la:
Da nisam bio tamo 100% bi naj....
Da se javila isto bih joj rekao tako i tako nemoj letiti. Znači da ipak ima nekog utjecaja na sigurnost barem stranaca.
Za nas je to biti gnjavaža, ali javljat se morate. Red ćemo morat uvesti na lak ili teži način.

Hrga, nis u zivotu nije 100%. Slazem se, ima utjecaja na sigurnost stranaca, ali NORMALNIH stranaca. Normalan covjek ce doci na nepoznati teren i sam pitat domace za misljenje. Normalan covjek ionako nece letit u Bog-te-ubio uvjetima. Tako da ne vidim kako javljanje povećava sigurnost normalnih ljudi. Idiot te ionako nece slusati i napravit ce po svom kaj god mu kazes, kaj ne?

Sto se tice uvodjenja reda, u pravnoj drzavi (sta ces, jos zivim u iluziji) za to postoje ovlastene institucije, sudovi i slično. Stoga, bez ljutnje, nije ništa osobno, ali sa mnom ćeš morati uvesti red na teži način, jer se nemam namjeru javljati svakome tko se to sjeti trazit.
Da se razumijemo, kad to kažem mislim isključivo na ono kad ja sam dodjem na Tribalj letit. Ako sam doveo npr. školu to je onda druga stvar, to je organizirano letenje i to su ljudi za koje sam odgovoran, o tome govore i pravilnici i slično i neupitno je da ću u tom slučaju obavijestiti sve koje po pravilniku moram.
Ali kad ja sam dolazim negdje letjeti za svoj gušt, jedino se mogu direktno javiti u HKZP ako moram ili vlasniku ako je zemlja s koje planiram poletjeti privatna (kao npr. Raspadalica ili po Zagorju). Ostali, nemojte se ljutit, ali ja se ne bum javljal, pa me tuzite, kaj sad...
p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

1 Palac dolje: : Mario T.
Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 19:34 
Offline     DHV 2-3

Vidim Doc da si nešto nabrijan i da ti je dosadno na poslu pa prcaš pa ti neću ni odgovarat na drugi post, ali za Tribalj cu ti reć ako dođeš sam i nitko drugi nije najavio letenje i dobijemo prijavu o letenju drage volje i mirne savjesti ću te prijavit.
Vjerojatno šanse da dođeš sam na Tribalj bez da se netko drugi javio, barem jedna osoba, su male, ali eto da znaš.
Ako se možete javljat Joži i Neviju možete i nama, dovoljan je jedan čovjek da se javi.

Dodatak, inače baš vrlo netipični postovi od tebe, neznam što te spopalo.

1 Palac gore: : Mario T.    
Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 20:17 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Pozdrav Doc, možda ne znaš pozadinu priče, ali Tribalj je spcifičan zbog naslanjanja na CTR, dalekovoda i sl pa tako imamo problema s kontrolom leta, 10/2011 prijava na zimskoj ligi, prošle godine su nas legitimirali 2x policajci, imamo problema sa lokalnim deb....ma, sad nas policija zove već tjedan dana, agencija, a kao šlag na kraju HEP nam želi fakturirati iskapčanje dalekovoda cca 10000 kn( da dobro si pročitao).

Mi smo si u Flumenu dali truda a najviše Marko da to registriramo kako bismo svi zajedno mogli uživati u našem hobiju a i da možemo organizirati tekme i druženja bez zajeb...ije od strane svih tih gore spomenutih. Ako ništa zbog našeg truda i volje i nas samih bi trebao poslati tu usranu poruku ili se javiti.

Zbog poruke sigurno nećeš biti puno sigurniji u letu ali ćemo mi biti sigurniji da Hep i ostali neće pokrenu proceduru zatvaranja Triblja kao letjelišta što je nakon ovog incidenta nažalost realna opcija.

Pozdrav Vedran

1 Palac gore: : Damjancic    
Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 22:10 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
hrga je napisao/la:
ako dođeš sam i nitko drugi nije najavio letenje i dobijemo prijavu o letenju drage volje i mirne savjesti ću te prijavit.
Vjerojatno šanse da dođeš sam na Tribalj bez da se netko drugi javio, barem jedna osoba, su male, ali eto da znaš.
Ako se možete javljat Joži i Neviju možete i nama, dovoljan je jedan čovjek da se javi.

Eto, super. To je fer i tako i treba. Kad se nekog konacno prijavi, pa nek pravna drzava odradi svoj posao i to je to, sve ide po redu. Ti ces imat mirnu savjest, ja se necu ljutit na tebe jer znam da samo radis svoj posao, murija ce bit vesela jer je nekog legitimirala, a od cijele price bit ce tresla se brda rodio se mis. Pa mi jedva milijunske prevarante u zatvor strpamo, mos si mislit kad bi ja doso na red na sudu, a tek dokazivanje...
Nema potrebe da itko glumi serifa po forumima i slicno.
Jedino, ako se nitko nije najavio, kako ces znati da sam to bio ja?
hrga je napisao/la:
Dodatak, inače baš vrlo netipični postovi od tebe, neznam što te spopalo.

Proljece, sta ces, svi lete ja moram delat ;)
Nadam se da shvacate da ovo nije poziv na totalnu anarhiju i da moje negodovanje nije usmjereno toliko protiv vas, Triblja ili bilo kojeg drugog terena nego vise protiv dozlaboga odvratne i besmislene birokracije te sitnostokaskog pristupa da se nesto "mora" zato sta je "drzava rekla".
Pa jebote ja mislim da pocnes jednom dnevno zvat u muriju da netko leti nenajavljeno ne bi proslo tjedan dana molili bi te da ih vise ne zoves i nis se ne bi "moralo".
Bokte, ko Slovenci bumo. Omejitve, karta prepovedanih zona, a svako toliko na OLC track preko cijele drzave...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 22:15 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Damjancic je napisao/la:

Bokte, ko Slovenci bumo. Omejitve, karta prepovedanih zona, a svako toliko na OLC track preko cijele drzave...

p,
D.

Ih, lako slovencima preko cijele države.. :-D

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 30 ožu, 2012 22:55 
Offline     DHV 2-3

Aj da i ja stanem malo na tvoju stranu Doc.

Meni se osobno s... na tu svu birokraciju, javljanj, propisi, ctrovi, prijave.
Se.... mi se na svu birokraciju u državi koja me j... toliko da ću se privremeno morati preseliti preko bare. Ta pravila su i glavni razlog zašto je sve u k. Je policija ne radi svoj posao, bajic koci pravdu, ali zato nas stoku sitnog zuba ce drk... radi gluposti.

Ako mene pitaš ja bih najrađe da nema uopće javljanja i da letimo di hoćemo, a avioni nek nas izbjegavaju iznad Japa ili Rijeke.
Jeb... morali smo malo pojesti drekec i sad tu nešto glumatat sa tim zivkanjem. I meni se se.. od tog javljanja kontroli, ali se nadam da ćemo biti toliko dosadni dole da će reč jedan dan nemorate se javljat i gotovo.

Aj nadam se da će doc malo odletiti ovih dana da napišeš neki zanimljiv post.

4 Palac gore: : Damjancic, dr zdravko, profa, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 01 tra, 2012 15:30 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
a kao šlag na kraju HEP nam želi fakturirati iskapčanje dalekovoda cca 10000 kn( da dobro si pročitao).

WTF..mađar sletio na dalekovod a vi da placate račun????

Vrh

PostPostano: ned 01 tra, 2012 17:57 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
E tako sam ja čim smo registrirali Lič skužio da mi je bilo puno bolje dok nije bio registriran jer sam ja prek noći postao kao neš odgovoran kad se leti na Liču a dok je ekipa veselo letila na triblju i svako leti na vlastitu odgovornost.
btw javljanje - nejavljanje = glupost

Meni je puno draže nejavljanje jer onda nemoram reći Pero nemože nema dozvolu, đuro nema komplet opremu i nije presložio rezervu 8 g., Janko je popio 5 piva, + tko će fck madjarima provjeriti dozvole (mada oni vjerojatno svi imaju dozvole jer kolko se ja sjećam njihova se mogla kupit kod Nedeljka za 200 DM al naši mjerodavni organi je nisu htjeli nostrificirat jer su kao tamo uvjeti za stjecanje pilotske manji nego naši - što je istina jer su uvjeti bili 200 DEM-a :crazy: ) i sl jer kad ti se nisu javili nemaš ni odgovornosti. Čim ti se mađari (i svi ostali) nisu javili oni su u prekršaju i sami odgovorni za događaj a operater više nema niš sa tim ili ako skuži da je netko u vrtu bez dozvole zove muriju.
Javljanje ima funkciju ako je vezano za plaćanje startnine, vinjete, osiguranja, pokrivenosti troškova u slučaju HGSS- a i sl. Kod nas je to bedasto postavljeno i ispada kad dojde do sranja da institucije karaju operatera jer percipiraju da je redar nonstop na startu i kao nešto utječe na tok događaja pa se ti onda brani. Ovo sa kontrolom je glupost isto jer svjesni su nas 20 godina i tek od jučer kad se tribalj registrirao treba posebno javljanje kontroli a proteklih 20 godina ih je bolio racku za nas. ak je tribalj pg letjelište oni to znaju i organiziraju slijetanja svojih aviona shodno tome letio tko od nas ili ne.

Moja ideja je da se na startevima na one table još dvojezično napišu rečenice tipa:
"zabranjeno letjeti u uvjetima vjetra 7m/s, nestabilnim uvjetima, uvjetima slabije vidljivosti" isl. čime je operater svima dao do znanja da se nesmije i kad se to prekrši operater nema niš sa događajem a nemože on spriječiti svih da krše pravila.

lp

2 Palac gore: : Dragan Sepac, Franco    
Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 0:57 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Aj da i ja stanem malo na tvoju stranu Doc.

Meni se osobno s... na tu svu birokraciju, javljanj, propisi, ctrovi, prijave.
Se.... mi se na svu birokraciju u državi koja me j... toliko da ću se privremeno morati preseliti preko bare. Ta pravila su i glavni razlog zašto je sve u k. Je policija ne radi svoj posao, bajic koci pravdu, ali zato nas stoku sitnog zuba ce drk... radi gluposti.

Ako mene pitaš ja bih najrađe da nema uopće javljanja i da letimo di hoćemo, a avioni nek nas izbjegavaju iznad Japa ili Rijeke.
Jeb... morali smo malo pojesti drekec i sad tu nešto glumatat sa tim zivkanjem. I meni se se.. od tog javljanja kontroli, ali se nadam da ćemo biti toliko dosadni dole da će reč jedan dan nemorate se javljat i gotovo.

Aj nadam se da će doc malo odletiti ovih dana da napišeš neki zanimljiv post.

E a sad bih ja da branim tebe Hrga! Svakako da ne moze operater biti kriv za neko sranje jer je neka budala letilla na mjestu i u uvjetima gdi nije dorastao ili dorasla! Taj dan na startu sam ja prvi poletio i rekao da nije za letenje jer su uvjeti prezestoki i da se vrlo lako moze dogoditi nesreca svakog tko nije "profesionalac" sto ti kazes! Poletio i letio malo pa kada su poletila jos 3 krila ja sam vidio da jedno krilo odlazi ka zavjetrini i odlucio sam sletiti i pokupiti svoj supak sa letelista jer i meni amateru je bilo jasno da ce se ubrzo izroditi sranje! Svatko tko je dovoljno lud da misli da moze letiti u uvjetima kada vjetar bez udara prelazi cenera metara a na udare dodje jos 50% gore ako se i razbije zasluzuje ako prezivi da bude jos i kaznjen zbog nepostivanja propisa! I osobno mislim da bi bilo ljudski se javiti operateru ako si tamo i letis ako nista drugo ono ako se nesto dogodi da se zna tko je nastradao i tko mu eventualno moze pomoci! Svatko tko prekrisi pravila i bukvalno stvarno ugrozi avio promet izletanjem iznad 300 m nad brdom ili u CTR a nije se jos ka tome javio trebao bi buti prijavljen i kaznjen! Slazem se sa Dokom da u ovoj drzavi nista ne funkcionira kako bi trebalo i moralo i suglasan sam sa njime da mu nitko nebi mogao nista da ga i operater prijavi sto se nije javio a pri tome nije prekrsio niti jedan zakon o sigurnosti letenja. To mu doduse nitko nebi mogao niti dokazati bez neke video snimke cak i da ga je prekrsio! Ali svakako je ljepo a gotovo nista ne kosta ako se i javi operateru! A onda nebuloza da netko iz elektre trazi od kluba da plati gasenje dalekovoda dok nekoga tko je na njemu zavrsio nista niti ne pitaju samo potvrdjuje Dokovu teoriju da u ovoj drzavni nista ne funkcionira i da lud jebe zbunjenoga te tjera i druge da se ponasaju na nacin ma jebe mi se za sve i tako mi na sudu ne moze nitko i nista!

Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 9:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Vojo je napisao/la:
...sad bih ja da branim tebe Hrga! ... ne moze operater biti kriv ... neka budala letilla ... nije dorastao ... sam ja prvi poletio ... rekao da nije za letenje ... uvjeti prezestoki ... dogoditi nesreca svakog tko nije "profesionalac" ... Poletio i letio malo ... jedno krilo odlazi ka zavjetrini ... pokupiti svoj supak sa letelista ... meni amateru ... Svatko tko je dovoljno lud da misli da moze letiti u uvjetima kada vjetar bez udara prelazi cenera metara ... Svatko tko prekrisi pravila i bukvalno stvarno ugrozi avio promet izletanjem iznad 300 m nad brdom ili u CTR a nije se jos ka tome javio trebao bi buti prijavljen i kaznjen! ... mu nitko nebi mogao nista ... niti dokazati bez neke video snimke cak i da ga je prekrsio! ... nista ne kosta ako se i javi operateru! ... ma jebe mi se za sve i tako mi na sudu ne moze nitko i nista!

Nemoj se ljutit Vojo, ali ponekad tvoji postovi fakat nisu čitljivi.

Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 9:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
gprelac je napisao/la:

...Moja ideja je da se na startevima na one table još dvojezično napišu rečenice tipa:
"zabranjeno letjeti u uvjetima vjetra 7m/s, nestabilnim uvjetima, uvjetima slabije vidljivosti" isl. ...lp

ja bih još dodao: pod utjecajem alkohola (odmah elinimirano 80% onih koji dođu), s nepotpunom i/ili nečekiranom opremom, bacati rezervu iznad dalekovoda te ovješavati se na isti... (dodaj po potrebi) .
FCK! Pa zar nisu temeljna znanja u PG sticana upravo učeči o tome što se ne smije? Koliko se ja sjećam moji instruktori su potrošili sate i sate drveći o tome šta se ne smije. Kad sam pitao Edu onako više u polu-šali: "Pa dobro, šta se onda smije?" - ladno mi je odgovorio: "Sve ono šta to ovdje nisam nabrojao, a toga, vjeruj mi, nema puno!"
I da! Na temu ponašanja ne lejelištu UVIJEK je prva stvar koju su spominjali njih obojica bilo "JAVLJANJE operateru!!!", a druga "Ako je to moguće spremi se sa strane i dođi na start s krilom skupljenim u ružu". Dakle ako operater kaže da se taj dan NE SMIJE letjeti onda on zna zašto i to je AMEN.
S druge strane, uz pravu edukaciju sve će manje biti Voja i Doc-ova. No dvojica navedenih (i još par nespomenutih) su naši doajeni iz nekih romantičnijih vremena kad je letenje bilo stvarno slobodno, a iznad Triblja si češće mogao vidjeti NLO nego avion. Tada su mobiteli bili nešto što se nosilo u koferima te im jednostavno nije usađena ta navika, a za jednog od njih pouzdano znam da se ni ženi ne javlja kad ide na letenje.
Nije neko opravdanje, ali nemožeš starog ćuku učiti da ne piša na svoju banderu.

Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 10:56 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Tabla bi bila kao neko ograđivanje operatera letjelišta od neodgovornih, od mikekungova i kad ti inspetkor xy dojde ti mu veliš da na tabli piše a on se oglušio i sad karaj njega a od mene sjaši. Njome bi se operater obranio od masu pitanja inspektora koji neznaju puno o pg sportu kad dojde do sranja kao ovo na triblju.

Tabla ne uči pilota letenju već ga obavještava o nekim činjenicama :pardon:

lp

2 Palac gore: : Red Baron, Vojo    
Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 11:15 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
...sad bih ja da branim tebe Hrga! ... ne moze operater biti kriv ... neka budala letilla ... nije dorastao ... sam ja prvi poletio ... rekao da nije za letenje ... uvjeti prezestoki ... dogoditi nesreca svakog tko nije "profesionalac" ... Poletio i letio malo ... jedno krilo odlazi ka zavjetrini ... pokupiti svoj supak sa letelista ... meni amateru ... Svatko tko je dovoljno lud da misli da moze letiti u uvjetima kada vjetar bez udara prelazi cenera metara ... Svatko tko prekrisi pravila i bukvalno stvarno ugrozi avio promet izletanjem iznad 300 m nad brdom ili u CTR a nije se jos ka tome javio trebao bi buti prijavljen i kaznjen! ... mu nitko nebi mogao nista ... niti dokazati bez neke video snimke cak i da ga je prekrsio! ... nista ne kosta ako se i javi operateru! ... ma jebe mi se za sve i tako mi na sudu ne moze nitko i nista!

Nemoj se ljutit Vojo, ali ponekad tvoji postovi fakat nisu čitljivi.

Jebaji ga sto bih se ja ljutio sto ti ne razumijes ono sto ja pisem! Prije bi se ti trebao ljutiti sto to ne razumijes! Oprosti Box je.. ga nisam kriv sto nesto ne mozes povezati neki puta!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: