»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 1:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Loše vijesti kod susjeda
PostPostano: ned 06 ožu, 2016 10:37 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 ruj, 2009 11:41
Dao Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 27 / Palac dolje: : 0
Ovo se dogodilo u petak. Dosta letača zna za događaj, ali mislim da ga treba objaviti i na našem forumu.

Včeraj se je pod vrhom Kuclja pri Ajdovščini zgodila nesreča, v kateri je umrl jadralni letalec. Po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje je približno 150 metrov pod vrhom iz do sedaj neznanega razloga padel na težko dostopen teren.

V akciji reševanja so sodelovali gorski reševalci GRS Tolmin in posadka helikopterja SV z zdravnikom. Poškodovanega jadralnega padalca so oskrbeli na mestu padca in ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Šempetru.

Po poročanju Slovenskih novic je jadralec v bolnišnici v Šempetru zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

1 Palac gore: : Ratko    
Vrh

Naslov: Re: Loše vijesti kod susjeda
PostPostano: ned 06 ožu, 2016 11:11 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
O kome je riječ?

Vrh

PostPostano: ned 06 ožu, 2016 11:55 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 257 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
Nažalost to je istina. Miha Kavčič je pilot.

R.I.P. Miha

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

Vrh

PostPostano: pon 07 ožu, 2016 10:46 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Neki od FB obajva i komentara našem Mihi Ka.

Miha Ka
Jučer u 8:12 ·
Dragi prijatelji, žal Miha Ka ni več med nami. V življenju je imel 3 ljubezezni...ops 4, še čokolado. Njegova druga ljubezen je bilo letenje, ki mi ga je tudi vzelo. Na zanji strani najinega poročnega prstana je zapisano "I know I can fly".....
Miha Ka vedno ko modro nebo bom vedela, da si tam in podiraš rekorde. Ti si bil moj rekord.
Od Miha Ka se bomo poslovili predvidoma konec tedna v Škofji Loki, točen čas sporočimo.
Svojci Elizabeta Kirn Kavčič, Tine Kavčič, VaLukus Gorenjski, Smilja Kavčič odklanjamo rože in sveče...rože umrejo takoj ko jih odrežeš pravi Miha Ka.
Vse ki želijo in imajo možnost naj denar nakažejo Gorski reševalni službi Tolmin, ki je bila z Miha Ka na njegovem zadnjem letu na tem svetu.
Ljubim te sonček moj, fajn leti!

Simon Konavec
17 h ·
Še zjutri sva se slišala... "zamujam, dan bo vrhunski, grem direkt na štart... se dobiva na drinku na pristanku" je blo zmenjeno... Žal smo te čakali zaman... Letel si z veliko strastjo, pustil pa si veliko praznino med tvojimi prijatelji padalci! Uživaj Miha Ka, navkljub najinim ateističnim načelom upam da se še srečava...nekoč, nekje! adijo prjatu! frown emotikon

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207556286239824&set=a.1824690211578.2103027.1069922162&type=3&theater&notif_t=feedback_reaction_generic

2 Palac gore: : bmutak, Franco    
Vrh

PostPostano: uto 08 ožu, 2016 16:02 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
"Bil je čas veselja in prišel je čas slovesa"...ampak le na tej strani, v šumu vetra bomo slišali tvoj glas...
Od Miha Ka se bomo poslovili v petek, 11.marca 2016 ob 15.30 uri na pokopališču v Škofji Loki "Pod lipco" (novo pokopališče). Žara bo v mrliški vežici ob 13.30 uri.

"There is time of joy and time of goodbye"...but only on this side, we will hear your voice in a whisper of the wind..
We will say goodbye from Miha Ka on Friday, March 11, 2016 at 3.30 pm at Cemetery of Škofja Loka "Pod lipco" (new cemetery). His remains will be at the mortuary from 1.30 pm.

Vrh

PostPostano: uto 08 ožu, 2016 22:53 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 07 sij, 2014 20:43
Dao Palac gore: : 134 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 111 / Palac dolje: : 3
U petak sam bio na putu za Italiju. Išao sam u posjet rodbini. Vozim se u autu sa mamom i kćerkom. Prolazimo ispred Lijaka i pokazujem im glidere u zraku, pričam mami "Vidiš, to ti je taj Lijak di često idem. I di sad u subotu idem na taj Winter Cup. Viš kak je lijepo vrijeme, gle ih kak su visoko iznad starta. Sunčeko, uživancija. Dan je idealan za letenje, tak bi rado sad ja bacio đir... " I onda navečer čujem vijest. Znao sam Mihu. Guba lik. Veseo i pozitivan. I ode. Danas se vraćam, ponovo onuda. Gledam taj Čaven, sav u magli. Dolje pada kišica, gore snijeg. Hvata me jeza. Mislim si, jel to jednostavno peh? Jel to zbog faking Enza? Il je do pilota? Ako je griješiti ljudski, jel se možda malo preskupo te pogreške plaćaju u letenju? Jesmo mi na 1-2 krilima bar malo sigurniji? Ili puno sigurniji? Il je to fakat sport koji ti pruža ogroman gušt, al je opasan za popizdit? Kak je našim ženama, djeci, starcima kad mi idemo letit? Ne znam. Vjerojatno fakat grdo. I kak im je čekat da se javiš da si sletio i da si ok. A onda, opet odeš na letenje. Vjerojatno s grčem u želucu. Prije starta si nemiran, nervozan. Onda poletiš, sav treperiš. I onda zavrtiš stup-dva, digneš se visoko iznda starta.. Malo se smiriš. Ajde, sve štima. Osjetiš kak se lagano opuštaš. I nekak prestaneš mislit na to i opet guštaš. I ne misliš da bi se tak neš i tebi moglo dogodit.
Možda previše dramim, jer sam svježi letač, možda nam je svima tak ovih dana.. Ne znam. Možda nas ovako nešto potakne da postanemo još oprezniji, još odgovorniji prema sebi i svojim familijama.

31 Palac gore: : bmutak, Boro, Danči, dasso, dexon, Dinac, dr zdravko, gburazer, hrvoje.vt, Ivica B., janjecic, joe33, josipc, jrabic, js, jsimic, marin, Maslina, Nik01, Ratko, RobertV, Roman Lavriv, rudar, The Ozone Scraper, toni, vedran_zgela, VedranMRi, zlatko2508, Zoki, čule, Šokre    
Vrh

PostPostano: čet 10 ožu, 2016 13:29 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
sutra u 15:30 je sprovod.. prenosim sa Mihinog facebooka:
"Bil je čas veselja in prišel je čas slovesa"...ampak le na tej strani, v šumu vetra bomo slišali tvoj glas...
Od Miha Ka se bomo poslovili v petek, 11.marca 2016 ob 15.30 uri na pokopališču v Škofji Loki "Pod lipco" (novo pokopališče). Žara bo v mrliški vežici ob 13.30 uri.

@Piku i ostali:
svi smo u šoku.. i to zato što se na letenju ljudi razbiju ali ne ubiju..
nitko ne zna šta se zapravo desilo; kuloari kažu da nije bio dorastao svom novom Enzu2.. poznavala sam ga slabo i površno tako da ne mogu suditi..

dakle, dragi moji: pazite na ego i uvijek se pitajte i testirajte da li vi zbilja možete/želite letjeti neko krilo..
i budite izuzetno oprezni kad ste blizu tla: na startu, slijetanju ili kad letite nisko iznad kamenitih terena (eg. Tribalj, Lijak,.. - živjelo drveće!).
zaključno; možda nije naodmet ponoviti i imati: visinu, brzinu i(li) mozak.

11 Palac gore: : Franco, gburazer, jrabic, profa, ribar100, ROC, rudar, SrečkoJ, The Ozone Scraper, tomac, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: