»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 09 lip, 2026 1:14.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Groundhandling
PostPostano: pet 30 lis, 2009 7:38 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
marko je napisao/la:
Trebalo bi napraviti anketu da se vidi koliko ljudi redovito hendla sa krilom, recimo jednom tjedno minimum pola sata. Ako se skupi dovoljan broj ljudi napravi se natjecanje i sport se uvrsti u saveze itd kao priznat oblik pg-a na kojem sudjeluju istomišljenici i oni koji su navratili da se malo okušaju.

Pitanje za Tonija; nakon tih pola sata gh-a sa mantrom kad je "stigla", koliko si do sad vremena proveo u zraku, a koliko ghendlajući? Zapravo isto pitanje za sve, koliko vremena ste u zraku, a koliko na zemlji hendlate?

Da sam znao da si ti taj Marko na Japetiću od srijede, ostao bih gledati te kako polijećeš, a i prozborili bismo koju. U svakom slučaju nećeš mi više proć lišo na terenu slijedeći put.

Ako letim svaki tjedan ili jednom u dva tjedna i nemam problema sa polijetanjima (dobro, nemojte sad skočiti na noge, poletim, a što se poslije zbiva to je moja stvar, vi ne morate to gledati - jednostavno okrenite glavu) onda ne osjećam potrebu da odvajam pola sata tjedno za GH. Ali sam radio GH toliko puta, i još ga toliko puta demonstrirao da sam ispucao normu za unaprijed. Međutim nisam ja tema. GH trebaš vježbati dok ga ne uvjžbaš (vidim da ti je to nekako bolna tema). Uvježbanost se vidi po tome da nemaš problema na startu. A što je namještanje krila i pravilno podizanje kod polijetanje, ako nije posljedica uvježbanog GH. U GH spada i siguran prekid starta.

Pitanje za Marka: da li znaš kako sigurno prekinuti polijetanje?

Odgovor za Marka: nakon pol sata GH s Mantrom napravio sam 70-ak sati leta (imaš ih većinu na OLC), ali sam odradio i još neki sat GH nakon inicijalnih 1/2 h GH. Opet, to je nebitno. Bitno je da li imaš problema sa polijetanjima ili ne. Ako ne, nemoj nikad vježbati GH jer ti znaš polijetati.

Malo za Doka. Ne bih se složio s tobom da GH ne govori kako se krilo ponaša (osim podizanja i pitch kontrole). Slažem se da je reakcija na zemlji pri GH na jednostarnskom ili B-stall (to je teško izvedivo bez ozbiljnijeg kolapsa) odraz kako se krilo ponaša u zraku. Jedan drugi element je bitan. Na zemlji možemo sigurno demonstrirati kako se izvode uši i što znači pumpanje na jednostranskom. Te stvari su početnicima visoka matematika dok ih ne razujvjeriš. Druga opcija je tandem.

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 8:16 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Opet se slažem sa Tonijem.
Ne može se zaključiti kako se krilo ponaša u zraku, jer nisi u zraku, ali se može dobiti dosta informacija što očekivati.

Ako je netkome žao svog krila neka si nabavi stari komp. Kad se na njemu nauči ostalo je lako.
Ja sam GH učio na Omegi 3 i nakon nje sve mi se lako diže :-D

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 11:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Red Baron je napisao/la:
Kako sam vidio svi PG instruktori koje ja osobno poznajem izuzetno cijene vrijednost GH-a ...

OK, ispravak ne baš točnog navoda. Dakle Dok ne cijeni IZUZETNO vrijednost GH-a iako je (bar mislim) instruktor.
No svejedno ostaje Sonjona izjava: ''Sačuvaj me Bože ljudi koji su se paraglidingom počeli baviti iz pogrešnih motiva''. Kak Toni veli, za njih je jedino sigurno letenje u tandemu - na prednjem sicu naravno . Vrijednost instruktora je prepoznati takve na vrijeme, a meni se čini da je GH upravo dobar instrument za to. Ako neko nije za PG onda nije i točka. Ako mu je to sredstvo za vatat komade onda bolje da ide na ples. Ja sam se na vlastitoj koži (i ostalim organima :Bravo: ) uvjerio da se komadi više ljepe na plesače nego na letače. Npr. svoju ženu sam obrlatio na plesu, a ne na PG-u. Sad radi mira u kući bar jednom mjesečno moram negdje na neki plesnjak :dash:
No vratimo se GH-u. Kao i sve u životu istina je negdje između. Nikad neću stavit krilo u gepek s namjerom da idem na GH, osim ako nemam jaaako dobrog razloga. Jedan takav razlog imam upravo sad, a to je da sam u srijedu na Jap-u letio sa zapetljanom ''C'' linijom i linijom od komande. Sva fuckin' provjera na zemlji ukazivakla je da je sve OK, ali u zraku, kad se krilo napelo i kad je za prekid starta već bilo kasno skužio sam da mi se ona 4 gurtna koja drži koloturić od komande uspjela nekako prebacit kroz ''C'' liniju. Kako je Cayenne three-liner (fala bogu da nije tree-liner ) to nije bio big deal jer je taj petljanac bio na samim gurtnama i dalo se osloboditi samu komandu. Cijela ta stvar nije ama baš nimalo pokvarila aerodinamiku krila, ali nije bilo ugodno gledati u desni set gurtni i onu ''figu'' kaj su gurtne isplele. Na slijetanju kad je krilo bilo na zemlji sve je opet izgledalo OK. No nije bilo vjetra za GH, pa eto sad objavljujem svoju namjeru da prije idućeg leta odradim negdje neku ''livadu'' i GH te pokušam dijagnosticirati kako sam dovraga to uspio ''iskukičati''.
:no:

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 16:18 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Toni je napisao/la:

Da sam znao da si ti taj Marko na Japetiću od srijede, ostao bih gledati te kako polijećeš, a i prozborili bismo koju. U svakom slučaju nećeš mi više proć lišo na terenu slijedeći put.

odgovori:
1.Napunio sam gaće :pardon: .
2.Znam ali ne bih sad ulazio u pojedinost

Dakle da još jednom ponovim.
GH je sastavni dio obuke.
Neizbježan, dapače, jer ako ne naučiš dignuti, kontrolirati i zaustaviti krilo-ne možeš na nikakvo brdo.
Ono što obučni centri rade, a tiče se beskonačnog navlačenja krila po ravnim livadama, malim kalnicima i kupljenovima diljem hrvatske je potpuno u redu i neophodno da budući piloti steknu rutinu i osjećaj za krilo-i ja sam to prošao i svi ostali koji lete.

GH ne može pokazati tko je pravi pilot a tko ne, može pokazati samo tko nije najspretniji sa krilom na startu(zemlji), a u zraku... Pogledajte samo filmiće sa pwc, ekipa se rasipava po startevima kao kakvi školarci ali u zraku ta ista ekipa ruši svjetske rekorde i ostvaruje rezultate koji su hvale vrijedni i spominju se uz pivo, rakiju, na startevima i sletištima diljem svijeta. Možda oni nisu čuli za Mendu i Kunga...? : unknown:

Nikako ne možemo na zemlji simulirati ništa osim podizanja krila, kontrole istog, starta i slijetanja, malog jednostranskog zaklapanja koje i na zemlji i u zraku ne mijenja smjer leta uz samo malo utjecaja pilota. Sve ostalo ima takvu dinamiku(vertikalnu, horizontalnu, rotacijsku, ljuljanje, televizija:-).....) da je nemoguće na zemlji izmisliti nadomjestak za to.

herr Kung živi od svojih vratolomija i GH-a po rasvjetnim stupovima, automobilima, kamenju, rodinim gnijezdima i ostalom i naravno da će vam on i njemu slični savjetovati da morate svaki dan poslije jutarnje kakice van sa krilom i vježbati minimalno dva sata, a na proljeće pravac njemačka na tečaj kod njega doma da ponovno naučite ono što ste već naučili u školi za pilota. Naravno, uz pristojnu financ. zadovoljštinu.

Naravno da postoje ljudi kojima je GH toliko zanimljiv da provode po 6sati dnevno vježbajući isti no meni se toliko ne sviđa. Ako njima odgovara neka nastave ja nemam ništa protiv.
Meni je usporedba GH-a i letenja kao usporedba masturbacije i seksa sa pravim živim bićem(ako je ikako moguće ljudskog roda:-)) :pardon: , očito je to razlog za ovoliko razilaženje u mišljenjima. I meni je to fino ali mi se ne da svaki dan, redovito, obavezno....

A GH sigurno nije način za otkrivanje kukolja među pilotima i otkrivanje razloga za letenje i neletenje, može samo reći koliko je čovjek uporan i koliko mu je bitno da dođe do letenja te koliko je voljan trpiti prije nego zapravo poleti-mnogi odustanu.
Kad smo kod dokazivanja, fatanja komada itd, puno je više mogućnosti za to kad radite GH jer je publika blizu, a kad poletite gleda vas samo par pilota na startu i to povremeno, za sve ostale gledatelje ste sitna, ne zanimljiva, teško uočljiva mrlja na horizontu koja pokušava pronaći sljedeće dizanje na putu za.....

I za kraj.
Ova tema nipošto nije eksplicitna, nabijena negativizmom i prepuna konfliktuoznih tonova već je to(naravno opet moje mišljenje) samo komunikacija između nekoliko ljudi koji...
Zamislite!!!
Imaju različita mišljenja o istoj stvari

Nhf Marko

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 18:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Mislim Marko ja kao moderator ću te odmah banirati zbog ovako kontroverznog ulaska u klinč :lol:.

Neću nikada zaboraviti kada sam krajem 2001. netom iskeširani prvi put otpakirani ispod čekića padobran nasadio na štap vjetrulje na Kupljenovom prilikom malo GHa na nešto jačem vjetru... :dash: Mislim OK bila je mala rupa ali meni je izgledala kao grotlo :-o .

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 19:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Red Baron je napisao/la:
No svejedno ostaje Sonjona izjava: ''Sačuvaj me Bože ljudi koji su se paraglidingom počeli baviti iz pogrešnih motiva''. Kak Toni veli, za njih je jedino sigurno letenje u tandemu - na prednjem sicu naravno . Vrijednost instruktora je prepoznati takve na vrijeme, a meni se čini da je GH upravo dobar instrument za to. Ako neko nije za PG onda nije i točka.
:no:

Hm, ja nikako ne vidim GH kao instrument za prepoznavanje motiva kod školarca...mislim, koji su to pogrešni motivi, i zašto osoba koja ima potpuno pogrešne motive ne bi recimo bila velemajstor groundhandlinga?

Vrh

PostPostano: pet 30 lis, 2009 20:24 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
marko je napisao/la:
Pogledajte samo filmiće sa pwc, ekipa se rasipava po startevima kao kakvi školarci ali u zraku ta ista ekipa ruši svjetske rekorde i ostvaruje rezultate koji su hvale vrijedni i spominju se uz pivo, rakiju, na startevima i sletištima diljem svijeta. Možda oni nisu čuli za Mendu i Kunga...? : unknown:

Da, ali to nije dobro i treba to reć!!! Ima ih kojima bi dobro došlo malo livade .. ok, nije im bed (da bi ih bilo sram) jer postižu rezultate i boli ih q što na startu nekad možda ispadnu smiješni, al tu je i pitanje sigurnosti .. opet, svakom svoje, ja znam za sebe da ne bi imo muda dizat neku pilu na malom startu tipa Kalnik sa vjetrom 5-8m/s (termika, udari i sl.) ako nemam vrhunsku kontrolu .. kolko god dobro letio .. najranjiviji si blizu zemlje itd. Nek oni igraju loto po startevima (možda su im bolje šanse nego s lotom koji igraju u zraku, pa ih zato boli q) al ja neću i ne bi nikom to savjetovo. Nek su PWC piloti sa fantastičnim letačkim skillovima i rezultatima. Al to su individualna pitanja "osjećam li se kompetentnim?" i "kolko sam spreman riskirat neadekvatnom kontrolom krila na startu?". A u početnim danima dok ti taj osjećaj nemaš na temelju čega imat, usmjerava te instruktor ..

Vidio sam situacije kad je na startu npr. 10 ljudi, 8 čeka (prejako im je), 2jica dižu krilo i odlijeću normalno. Pa pokušava 3ći i raznese ga. Ostali gledaju i čekaju da se smiri. Ako se ne smiri, spakiraju se i dole. U biti se svodi na poznavanje svojih ograničenja (bitno u svim aspektima letenja) i proširenje tih ograničenja u jednom pogledu - upravljanju krilom dok si još na zemlji. Da se pitam ovoj osmorici bi dobronamjerno savjetovo malo GH vježbanja, a 3ćem i onu Clintovu "know your limitations". Makar svi smo išli "pa šta bude" i lako je bit pametan na internetu :)

Dakle argument "i neki PWC piloti ne znaju hendlat pa kaj im fali" je u najmanju ruku polovičan.

A što se tiče Mike Kung fora u GH koje služe preseravanju, samo ću reć da jadan onaj ko ide privlačit ženu u paragliding svijetu pomoću paragliding skillova. Ako ti je to najjače oružje koje ćeš koristit nećeš daleko stić, skinuće ti budale poput mene ispred nosa svaku žensku koja nešto vrijedi :) o ovom bi se dalo al nećemo širit temu .. I ne mislim Marko na tebe konkretno već koristim 2go lice onako radi efekta :)

Inače imam feeling da se zapravo svi više-manje kužimo i slažemo i da (nažalost) nema dovoljno suprotstavljenosti mišljenja za pravu debatu :( neki drugi put ..

Zaključio bi sa "vježbaj ako misliš da ti treba i koristi", "korist od bilo kakvog preseravanja pred ženama pomoću pg je minimalna" i "boljim GH skillovima povećavaš sigurnost svog letenja (najviše na polijetanju)".

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 9:14 
Offline     DHV 3

marko je napisao/la:

GH ne može pokazati tko je pravi pilot a tko ne, može pokazati samo tko nije najspretniji sa krilom na startu(zemlji), a u zraku... Pogledajte samo filmiće sa pwc, ekipa se rasipava po startevima kao kakvi školarci ali u zraku ta ista ekipa ruši svjetske rekorde i ostvaruje rezultate koji su hvale vrijedni i spominju se uz pivo, rakiju, na startevima i sletištima diljem svijeta. Možda oni nisu čuli za Mendu i Kunga...? : unknown:

Ti filmići o PWC-u, pretpostavljam da si ovo napisao pod dojmom filma sa ovogodišnjeg "našeg" istarskog PWC-a od autora Roberta Zeca, gdje su sažeti "najzanimljiviji" tenuci na poletištu. Taj video uradak je esencija 6 utrka u kojoj je nastupilo 130 pilota, dakle 750-ak polijetanja, a samo je jedan Turčin u neuspješnom polijetanju ozlijedio ruku. Malo koje krilo je imalo vitkost manju od 7. Poletište na Raspadalici je vrlo zahtjevno za dizanje krila u uvjetima jakog termičkog vjetra (udari do 10m/s), koji krilo podižu trenutno i pilot obično biva odvučen sa kosog dijela na ravni vršni plato. Pogledaj bolje, u tom videu piloti možda stružu po zemlji, ali krlo mirno (samo privid) polijeće. GH je tu itekako prisutan. Da ne spominjem nazaobilaznu tremu, uzbuđenje kad znate da imate 2 minute po izlasku na poletište i širenja krila. A tih 10-ak "rasipavanja" služe nekima za nasladu koji takvo što nikad nisu probali, ali komentiraju takve situacije kao da su njihovo vlastito iskustvo.

marko je napisao/la:
Toni je napisao/la:

odgovori:
1.Napunio sam gaće :pardon: .
2.Znam ali ne bih sad ulazio u pojedinost

Kaj da ti velim striček Marko osim da si doktor. Znaš sve odgovore za tuđe probleme, ali kad te se pita osobno da li pušiš i šteti li to zdravlju odbijaš odgovoriti, jer ne bi ulazio u pojedinosti. Koristiš tešku artiljeriju i pišeš o eksplicitnosti, negativizmom i konfliktuoznim tonovima. Raplamsao si temu eksplicite gnušajući se GH (... pa kad mi jos netko predlozi redovito groundhandling-ovanje dodje mi da ga steram u k....) i isključiv (...za sve ostale gledatelje ste sitna, ne zanimljiva, teško uočljiva mrlja na horizontu koja pokušava pronaći sljedeće dizanje na putu za.....). Nitko nije mislio 100% vremenu provedenom u GH, pa da ga "frajer preletaš" gleda s visine doslovno i u poredbi. Ne vidim razloga isključivosti, ako netko vježba GH. Ti Marko vladaš GH i imaš ga u malom prstu (ma u obje ruke). Pretpostavljam da si se šalio kad si predložio sportsku disciplinu GH.

I naći ću gdje živiš. I doći ću do tvog ulaza. I pozvonit ću ti na vrata. I pobjeći.

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 9:35 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Aaaaaaaa.... Sorry.... aaaaa šta je to GH? :morning:

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 10:52 
Offline     DHV 3

GH is ground handling. Zajebaješ ili si ozbiljan? I kaj delaš doma, odi leti!

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 15:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
GH is ground handling. Zajebaješ ili si ozbiljan? I kaj delaš doma, odi leti!

:ROFL:
Mileni normalno da se zajebajem... Htjedoh pokazati samo koliko mi je ground handling pomogao u zivotu... :)

Kad god sam mislio da sam nesto naucio na ground handlingu mam sam se sjebo na brdu...
GH je dobar za osjecaj, ali ako ti ne znas sta ces s njim onda ga hebi...

I osjecaj je sasvim drukciji od onoga u stvarnom letackom zivotu...
I svako krilo se drukcije ponasa u laminarnom horizontalnom strujanju zraka nego u padinskom (pa jos termicnom) "divljanju"...

Ali to je samo moje skromno misljenje...

Nek se ne uvrijede Acro GHri... :respekt: :hi:

LP!

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 20:53 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Danči je napisao/la:
Mislim Marko ja kao moderator ću te odmah banirati zbog ovako kontroverznog ulaska u klinč :lol:.

Okidoki.
Moram malo poraditi na umješnosti komunikacije bez napetosti(kako nekoga podčkaljiti a da to izgleda fino i u rukavicama i da na kraju ispadnem angelek nebeski).
Šalu na stranu.
Svima sve ok, zapravo se u mnogo toga slažemo, a ja ću prvom prilikom na kakvo Kupljenovo da utvrdim gradivo jer me gledaju i prate pa bi mi bilo krivo da se rasipam po startu pred publikom i da onda svi pokažu prstom u mene, a usne im se iskrive u grimasu; :Yahoo!: GrrrrrHhhhhhhhheeeeeeendlinG.
Toni kad budeš dolazio navrati u dućkas i kupi bocu vina, a kad pozvoniš nemoj bježati nego ostani na ručku ;) .
slika slika

el to taj graund hendling

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 11:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
marko je napisao/la:
el to taj graund hendling

Ne, to je slika na kojoj je krilo u zraku i ispod njega neki pilot koji drži neke od linija.

I nije graund nego ground. ;)

A GH znači:
GAZITI HRUŠEVAC

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:27 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Hi

Sve je to jako individualno

npr. ja

ja sam kao početnik (barem sam sam sebe tako doživljavao ;) ) super baratao krilom a sad me na jačem vjetru trojica me moraju držat na startu da startam al....

znam par ljudi koji odlično hendlaju al ...

na liču malo jače dimi i mene troje odstarta i ja odoh 50 km
a ovi isti sa super hendlingom taj da ni ne polete ?!?

ima nešto u želji, ima nešto u zraku (ja znam da umjeren vjetar na startu u liču "nije problem" u kad si u zraku) a ima nešto i u orlovim jajima (jel tako Jožef ;) )

:crazy:

btw ja skužio kako mi fali hendlinga i samopouzdanja u startu, te odlučio malo vježbat ove godine groundhandling na liču po "malo jačem vjetru" i imao dva malo jača karambola - (1. put me diglo više od 3m uzrak i bočno bacilo na tle te vuklo 30 m po zemlji (skoro sam sam sebi razbio auto ;) a 2. me samo vuklo 50 m i dugi rukavi su mi se smotali do ramena i reko sam sebi hebeš graundhendling - majmune stradat češ a da zraka nisi okusio - odi ti lepo na pivu :beer: i ne čačkaj mečku

:bye:

GP

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
gprelac je napisao/la:
Hi

btw ja skužio kako mi fali hendlinga i samopouzdanja u startu, te odlučio malo vježbat ove godine groundhandling na liču po "malo jačem vjetru" i imao dva malo jača karambola - (1. put me diglo više od 3m uzrak i bočno bacilo na tle te vuklo 30 m po zemlji (skoro sam sam sebi razbio auto ;) a 2. me samo vuklo 50 m i dugi rukavi su mi se smotali do ramena i reko sam sebi hebeš graundhendling - majmune stradat češ a da zraka nisi okusio - odi ti lepo na pivu :beer: i ne čačkaj mečku

:bye:

GP

Evo još jednog mišljenja kog ne bi smjeli čitati tečajci. GH ipak treba shvatiti ozbiljno (ne preozbiljno). Taman u ove zimske dane, kad malo smrzne, svakom se pruža prilika da se malo zabavi i osjeti krilo u rukama. Nije da to mora biti savršenstvo, ali definitivno vraća samopouzdanje na startu, ma kako isti izgledao. I ne pretjerujte s brzinom vjetra, sve iznad 7-8 m/s može biti problematično.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 9:40 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Za one koji me ne poznaju dovoljno moram reći da se ja javljam na forum uvijek sa nekom zezancijiom odnosno ne treba me doslovno čitat jer se zezam ali ima u zezanju i dosta istine ...

LP
GP

Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 9:54 
Offline     DHV 3

gprelac je napisao/la:
Za one koji me ne poznaju dovoljno moram reći da se ja javljam na forum uvijek sa nekom zezancijiom odnosno ne treba me doslovno čitat jer se zezam ali ima u zezanju i dosta istine ...

LP
GP

Ma Gorski Viteže tko bi normalan pomislio da si ti ozbiljan kad ugleda ovog malog slatkog gnoma na tvom avataru :-D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: