»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 15 lip, 2026 19:51.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: komisija parajedrilicarsta u Hr
PostPostano: čet 15 sij, 2015 22:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Na 21.skupštini za komisiju je prijavljen u HZS-u sam prijavljen samo ja te mi je ponuđeno da sastavim komisijubez koje nema napretka, ili pprepustiti izvrsnom odboru HZSa da donosi odluke sto po meni izgleda kao da se građevinar bavi plovljenjem u podmornici.Ponudio sam dosta ljudi ali svi su nešto zauzeti, nakon sjednice u prići s nekima prisutnima iz naše branše osjetio sam da BiH neki ipak stali na stranu komisije te da krenemo dalje jer svaki od nas ima rezultate u naprednu sporta pa zašto da Tonemo, i eto napokon smo sastavili tim kojim krećemo a to su Instr.ispitivač Jerko Odžak, nas dobro poznati Xc pilot s odličnim takmicarskim rezultatima Damir Habek, te majstor za zračni prostor scorrer u slobodnom letenju bivši clan komisije Darko Potocki.
Ovo su članovi koji ce omogućiti nesmetano organiziranje i rad članica u slobodnom letenju,uglavnom svi s dosta raznog iskustva u parajedrenju.Truditi ce mo se da Hrvatsko slobodno letenje ima uzlaznu putanju i biti na raspolaganju letacima u HR.

L.p. Jere

1 Palac gore: : Vulkanizer    
Vrh

Naslov: Re: komisija parajedrilicarsta u Hr
PostPostano: pet 16 sij, 2015 8:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Mislim da ste najboljoj namjeri napravili grešku - otplesali kako su drugi sviraju.
Nadam se da griješim i da ovo nema nikakve sličnosti sa pozivom Milanovića Kolindi da dođe gledati sjednicu vlade.

7 Palac gore: : CW, Damjancic, Danči, jrabic, MadMax, Ratko, vjeko    
Vrh

PostPostano: pet 16 sij, 2015 13:19 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Puno sreče u radu.
Ove tenzije između klubova i HZS-a neču komentirat jer nisam upučen ,
al za početak probajte nač kakvo brzo riješenje po pitanju sportskih dovola , sezona počimas a mi smo valjda jedina država na svitu di sportaši peticijom trže pravo na natjecanje.
Stisnite to malo , bar ti Jere imaš force. :-D

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: pet 16 sij, 2015 15:48 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
U Dalmatinskoj se ovo vjerojatno proslavilo šampanjcem.
Zagrebački klubovi i dalje su izvan sustava, a slomljena im je potpora ostalih PG klubova.

Nije neocekivano i nerazumno, status quo traje predugo. Žao mi je ekipe koja pati zbog ove situacije - posebno novih letača koji žele ući u svijet natjecanja i napredovati, kao i onih koji su našli sebe u tekmama i druženju, a sad banana. Naravno, tekmat se uvijek možemo ako podvijemo rep i ispišemo se iz svojih matičnih klubova.

Nadam se da će iz ovoga proizići neko dobro bar za nove u sportu i da je to radi njih. Zato i ne mogu nikome ništa ni zamjeriti.

Sapunica se nastavlja...

6 Palac gore: : Danči, gburazer, JERKO, jrabic, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 16 sij, 2015 23:16 
Offline     DHV 2-3

Nikakvim ugovorima nismo vezani, Ratko je dobro primijetio, mladih po školama ima, novih terena ima, zašto ne iskoristiti,nisam ovisan niti ja niti Profa a vjerovatno još jedan clan, a niti Damir, da moramo to radi nečeg, Hrvatska nije Kolindina tako niti HZS nije Panzin niti Vajdin tako da nema nerješive stvari, na koncu mladi dolaze, sport nema komisije, pa dokle, ponuđeno prihvaćeno imamo planove i jedan po jedan i nadam se da ce HR piloti biti zadovoljni, nešto ce biti kao prije, nešto novo pa bumo vidjeli rezultat sadašnje komisije gdje ce mo zaista dati sve od sebe za zadovoljstvo svih, nadam se.

L.p. Jere

Vrh

PostPostano: sub 17 sij, 2015 9:13 
Offline     DHV 2-3

Osjećam se slobodan kao riba u vodi.
Plivam vamo, plivam tamo, na leđima i unatraške. Utrkujem se sa drugim ribama. Skrivam se iza busena neke trave. Prevrćem kamenčiće na dnu, pa zatim hitro jurnem do površine i pljesnem repom. Veseli me kad vidim da se pojave i mlade ribice, a tu i tamo odnekud se pojavi i nova lijepa ribica koja odmah započne igru s nama i nikada ne odlazi sa ovog savršenog mjesta. Hrane ima u izobilju baš kakvu volim i od koje moje boje najbolje dolaze do izražaja, a dišemo čistu vodu koja ima sjajan okus...
... i svakodnevno kontrolirani pH.

:help:

5 Palac gore: : Carlos, Josip K-T, jrabic, jsimic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sub 17 sij, 2015 22:10 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
ČEMU ILI KOMU SLUŽI HRVATSKI ZRAKOPLOVNI SAVEZ,!?
VREĆA BEZ DNA!!!

1 Palac gore: : jrabic    
Vrh

PostPostano: sub 17 sij, 2015 22:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Kako čemu?
pa sami sebi........

6 Palac gore: : Danči, Franco, jrabic, Ratko, tomac, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 19 sij, 2015 1:10 
Offline     DHV 2-3

Evo u konačnici sastav komisije parajedrenja u HR

Pošto klubovi koji su u Hrvatskom zrakoplovnom savezu dobili su dopis o prijedlogu članova za komisiju Hzs-a, neki klubovi su odlučili predložiti svoje članove za komisiju prvenstveno iz interesa da sport ne stane a imao je dobar put,ne bih želio u nikakvu politiku,kao što sam rekao tajniku Tomislavu Vajdi kad sam došao u Zagreb, jer je i moj klub kao i ostali dobio poziv za skupštinu pa sam išao i samo jedno kazao"gosp.Vajda mene zanima sport i samo sport,što će reći s nikakvim lošim namjerama nisam pristupio mjestu predsjednika parajedriličarske komisije samo u svrhu da nešto napravim s kolegama u komisiji i prijateljima ujedno.Dakle jučer se čekao konačan odgovor još jednog člana komisije a vezano za precizno slijetanje.Što naš duhoviti Vulkanizer kaže stisni Jere ti imaš force,da zaista imam,naročito za mlade jer nama starim jarcima malo entuzijazam pada ali imam još toliko da ipak pomognemo mladim sportašima da lete,natječu se i sve u okviru toga.Dragi prijatelji i svi oni koji me tako smatraju tvrdim da s naše strane,onoliko koliko budemo u mogućnosti će mo dati maksimum i eto sada moj bivši kolega Ratko se ne treba bojati da će se desiti Banana.Neće Ratko ne brini,sve će ići svojim tokom,komisija će raditi,već sutra je spisak na stolu u HZS-u.Dakle što se tiče sportskih dozvola već možete u klubovima birati svoje predstavnike za natjecanja.Pošto je skupština održana i plan natjecanja je objavljen za ovu godinu,dakle Državno prvenstvo u organizaciji Tića,možda će neki misliti zašto ja nisam predao za državno pošto sam bio glasan na prošlo,ali eto nisam jer Mađarsko koje će biti u Lipnju će mi oduzeti vremena i nisam htio biti kandidat za državno,uostalom moja stvar,dakle Državno Istra,i to je sada jedino natjecanje po kalendaru,a sve ostalo se može organizirati van kalendara i kako tko želi,znači uz ovo imat će mo i FAI2 GREDA CUP na Gredi ali HZS tu nema nikakvu ingirenciju nego Mađarski zrakoplovni savez a Pegaz će biti tehnička podrška organizatoru,tako da Ratko nema straha imat će mo i ispite i natjecanja i nastojat će mo stanje vratit kao nekad kada je bilo nekoliko natjecanja godišnje i kada je organizatore zanimao sport.

Dakle članovi komisije za parajedriličarstvo Hrvatskog Zrakoplovnog Saveza: predsjednik: Jerko Odžak
osoba za pitanja zračnog prostoraa:gosp Darko Potočki
osoba za pitanja organiziranosti i ostalog po pitanjima preleta:gosp Damir Habek
te osoba za pitanja preciznog slijetanja:gosp Izidor Maltarić Žiga

neki su bili već u komisiji,surađivali itd a nekima je prvi put ali svi smo dovoljno dugo da smo dobro upoznati s problematikom parajedrenja i zaista učinit će mo zajednički sve koliko može da parajedriličarstvo ide naprijed.Uvjeren sam da će odnos komisije i HZS-a doprinijeti tomu.

l.p Jere

Vrh

PostPostano: pon 19 sij, 2015 17:11 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Neće Ratko ne brini,sve će ići svojim tokom,komisija će raditi,već sutra je spisak na stolu u HZS-u.Dakle što se tiče sportskih dozvola već možete u klubovima birati svoje predstavnike za natjecanja...

Predsjedniče imam samo jedno pitanje:

Kada će biti produžene sportske dozvole natjecateljima iz klubova kojima je to trenutno uskraćeno?
Do kraja mjeseca, molio bi što preciznije da si znam planirat..???

Unaprijed hvala!

3 Palac gore: : Danči, jrabic, Ratko    
Vrh

PostPostano: pon 19 sij, 2015 19:45 
Offline     DHV 2-3

MadMax je napisao/la:
Neće Ratko ne brini,sve će ići svojim tokom,komisija će raditi,već sutra je spisak na stolu u HZS-u.Dakle što se tiče sportskih dozvola već možete u klubovima birati svoje predstavnike za natjecanja...

Kada će biti produžene sportske dozvole natjecateljima iz klubova kojima je to trenutno uskraćeno?

Unaprijed hvala!

Pa nisu ti oni komisija za pilote koji jesu članovi klubova koji nisu članovi HZSa! Kak to ne kužiš!?

2 Palac gore: : jrabic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 19 sij, 2015 23:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
MadMax je napisao/la:

Unaprijed hvala!

Pa nisu ti oni komisija za pilote koji jesu članovi klubova koji nisu članovi HZSa! Kak to ne kužiš!?

Ali klubovi JESU članovi HZS-a. Izbacilo ih pa inšpekcija poništila. Valjda se dopis zagubio u bespućima poštanske zbiljnosti. Kako bilo, i ja bih želio što prije svoju sportsku kao član kluba čije je brisanje iz članstva u HZSu poništeno rješenjem sportske inspekcije, dakle nevažeće je. Ako je nevažeće - ne važi, tj. klub je i dalje u HZSu. Zahvaljujem na skorom odgovoru i novoj dozvoli, fotografije sam priložio još prošle godine. :)

Vrh

PostPostano: uto 20 sij, 2015 10:11 
Offline     DHV 2-3

Sve informacije ako nisu biti ce na stranicama HZS-a, vezano za nove i produženje starih sportskih dozvola.

L.p

Vrh

PostPostano: uto 20 sij, 2015 10:50 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
mlatite praznu slamu, odakle se čisti riba?

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: uto 20 sij, 2015 11:23 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Copy-paste...naravno na stranicama HZS-a se nemože ništa pročitati... : unknown:
Bilo je iluzorno očekivati bilo kakav suvisli odgovor(datum).
Polunova komisija, novi predsjednik i sve po starome.

p.s "Bit će"...??

Vrh

PostPostano: sri 22 tra, 2015 11:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
JERKO je napisao/la:
Na 21.skupštini za komisiju je prijavljen u HZS-u sam prijavljen samo ja te mi je ponuđeno da sastavim komisijubez koje nema napretka, ili pprepustiti izvrsnom odboru HZSa da donosi odluke sto po meni izgleda kao da se građevinar bavi plovljenjem u podmornici.Ponudio sam dosta ljudi ali svi su nešto zauzeti, nakon sjednice u prići s nekima prisutnima iz naše branše osjetio sam da BiH neki ipak stali na stranu komisije te da krenemo dalje jer svaki od nas ima rezultate u naprednu sporta pa zašto da Tonemo, i eto napokon smo sastavili tim kojim krećemo a to su Instr.ispitivač Jerko Odžak,

citam forum in kratim si cajt...na HZS stranama naso se to:

SASTAV KOMISIJE
2.1
Komisija broji 5 članova, a čine je Predsjednik Komisije i 4 ostala člana.
2.2
Predsjednika Komisije imenuje Izvršni odbor HZS-a.
Ostale članove Komisije imenuje Predsjednik Komisije.
2.3
Kriteriji za izbor Predsjednika i ostalih članova Komisije su:
članstvo u HZS, stručnost, sposobnost, reference, motiviranost, odgovornost, voljnost,
kao i pozitivna osobnost, zakonski pristup postupanju
u zrakoplovstvu uz poštivanje načela olimpizma, a kako bi doprinijeli kvalitetnom
radu u Komisiji HZS-a.

Pri izboru članova Komisije preporučljivo je voditi računa o zastupljenosti članica
HZS-a u Komisiji.
2.4
Mandat članova Komisije je 4 godine i može se ponavljati.
2.5
Odluku o prijevremenom prestanku mandata Predsjednika Komisije donosi Izvršni
odbor.
Odluku o prijevremenom prestanku mandata pojedinog člana Komisije donosi
Izvršni odbor na prijedlog Predsjednika Komisije
kompletan pravilnik na http://www.caf.hr/images/ostalo/pdf/Poslovnik%20strukovnih%20komisija%20HZS.pdf

danas je 22.04.2015 godine... .Kluba slobodnog letenja "Pegaz" Hrvace nema na spisku klubova koja su aktivirala clanstvo za 2015 godinu pri HZS, tako da nas predsednik neispunjuje ni prvi kriterij "clanstvo u HZS"

Vrh

PostPostano: sri 22 tra, 2015 12:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
eeeee, padnorina kutija hrvatskog zrkoplovstva...

Vrh

PostPostano: sri 22 tra, 2015 13:27 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Trpko nema to veze. Neki ne moraju ni članarinu platit. Pokušavao sam PG Feniks uključiti 9 godina u rad HZSa kao punopravnu članicu. Još je pokojni Ljubo Tomašković bio referent u HZSu kad se naš slučaj gurao u ladicu. Naravno, ne njegovom krivnjom. Sad je 2015. Feniks slavi 15 godina pridruženog članstva. Kaj se vi čudite ko pura dreku.

Vrh

PostPostano: čet 23 tra, 2015 12:44 
Offline     DHV 2-3

Sinisa T. je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
Na 21.skupštini za komisiju je prijavljen u HZS-u sam prijavljen samo ja te mi je ponuđeno da sastavim komisijubez koje nema napretka, ili pprepustiti izvrsnom odboru HZSa da donosi odluke sto po meni izgleda kao da se građevinar bavi plovljenjem u podmornici.Ponudio sam dosta ljudi ali svi su nešto zauzeti, nakon sjednice u prići s nekima prisutnima iz naše branše osjetio sam da BiH neki ipak stali na stranu komisije te da krenemo dalje jer svaki od nas ima rezultate u naprednu sporta pa zašto da Tonemo, i eto napokon smo sastavili tim kojim krećemo a to su Instr.ispitivač Jerko Odžak,

citam forum in kratim si cajt...na HZS stranama naso se to:

SASTAV KOMISIJE
2.1
Komisija broji 5 članova, a čine je Predsjednik Komisije i 4 ostala člana.
2.2
Predsjednika Komisije imenuje Izvršni odbor HZS-a.
Ostale članove Komisije imenuje Predsjednik Komisije.
2.3
Kriteriji za izbor Predsjednika i ostalih članova Komisije su:
članstvo u HZS, stručnost, sposobnost, reference, motiviranost, odgovornost, voljnost,
kao i pozitivna osobnost, zakonski pristup postupanju
u zrakoplovstvu uz poštivanje načela olimpizma, a kako bi doprinijeli kvalitetnom
radu u Komisiji HZS-a.

Pri izboru članova Komisije preporučljivo je voditi računa o zastupljenosti članica
HZS-a u Komisiji.
2.4
Mandat članova Komisije je 4 godine i može se ponavljati.
2.5
Odluku o prijevremenom prestanku mandata Predsjednika Komisije donosi Izvršni
odbor.
Odluku o prijevremenom prestanku mandata pojedinog člana Komisije donosi
Izvršni odbor na prijedlog Predsjednika Komisije
kompletan pravilnik na http://www.caf.hr/images/ostalo/pdf/Poslovnik%20strukovnih%20komisija%20HZS.pdf

danas je 22.04.2015 godine... .Kluba slobodnog letenja "Pegaz" Hrvace nema na spisku klubova koja su aktivirala clanstvo za 2015 godinu pri HZS, tako da nas predsednik neispunjuje ni prvi kriterij "clanstvo u HZS"

poštovani gosp

Evo opet me se proziva mene i moj klub vezano za ispunjenje obaveza uplate članarine,dakle mislim da je svima poznato a i meni uvidom u dokumentaciju u HZS-u, članica saveza da mnogo klubova kasni iz ovih ili onih razloga s uplatom članarine i po dvije godine i rijetki su koji u roku uplate odmah po traženju saveza,međutim KLUB Pegaz je od samog početka uredno plaćao članarinu u roku predviđenom za to,ove god razlog je što ja osobno imam problem da članovi izvrše svoje obaveze plaćanja klubske članarine jer kako je naš Jure jednom prilikom rekao bilo bih manje problema kada bih bilo novca,činjenica je da ima gladnih te im je konkretno možda trenutno puno odvojit za klubsku članarinu ali PEGAZ svake godine plaća članarinu inače ne bih me sigurno primili za predsjednika,napose,ja živim u mjestu gdje dobivamo vrlo skromna sredstva gdje čak organiziramo od 2000god razne manifestacije ,pa i međunarodna natjecanja koja su u skladu s pravilnikom koji vi ovom prilikom niste ispoštivali i desilio se to što se desilo,umjesto pravilnioka o radu komisija mislim da bih bilo bolje da se pozabavite proučavanjem pravilnika o organizaciji natjecanja,vrlo mi je žao što se situacija odvija ovako,ali ja osobno na neke stvari ne mogu utjecati niti promijeniti,eto s gosp Ovukom sam vodio razgovor od uru vrimena da nešto pokušamo međutim svaki moj pokušaj je bio bezuspiješan,ali idemo dalje,ako će me netko radi tog mrziti ja ne mogu ništa,ali ogradio bih rad komisije na forumu i vratio se na temu članarina,dakle od skromnih donacija i objašnjenju izvršnom odboru, pismeno, dobio sam priliku da članarinu uplatim kad budem u prilici,zato te molim da se baviš drugim,vlastitim stvarima a ne mojom članarinom jer po pitanju mog kluba ti nemaš što voditi računa,jer i dovoljno si problema napravio u trenutnoj situaciji i molio bih te da prekineš s time jer kako je Bruno rekao razbit će ti se od glavu jer guraš nos tamo gdje mu nije mjesto,ja nisam u komisiji zato što nemam šta drugo radit već da valjda probamo nešto napravit,a Pegaz nije klub koji se financira iz različitih saveza te mu je bitniji taj novac koje cifre i nisu male pa se stvaraju radi tog problemi oko dozvola itd,nego klub s skromnim proračunom.Ovaj post molim da se isključivo shavati kao odgovor na prozivanja,naravno toga sam svjestan da će osobe koje su na funkciji ovoj koju ja obnašam biti kako je Hrga rekao biti ako nekom nije po volji napadnut drvljem i kamenjem ali mora i to netko jer se sve gasi,nadam se da će iduća događanja biti uspiješnija jer gdje je god problem tu je i riješenje,a omalovažavanje mene,kluba itd,sigurno neće pospiješiti riješenje problema,ja sam samo jedan pilot parajedrilice kao i svi ostali i zaisrta volim ovaj sport i to je sve,i zanima me sport gosp.Trputec a ne novac.Uskoro je Fai Tekma i naravno moram izvršit uplatu i radi samog odežavanja natjecanja.Jednostavno zar ne poštovani gospodine Trputec.

(4) Sportske udruge i sportaši ne mogu sudjelovati na meĎunarodnim sportskim natjecanjima
i priredbama, niti sportske udruge mogu organizirati takva natjecanja i priredbe, bez
prethodne suglasnosti nacionalnog sportskog saveza. Pri odlučivanju o suglasnosti
nacionalnih sportski savez je dužan polaziti od potrebe razvoja kvalitete odgovarajućeg
sporta te promocije i afirmacije hrvatskog sporta i Republike Hrvatske.

Naglasak gosp Trputec na afirmaciju Hrvatskog sporta.

Vrh

PostPostano: čet 23 tra, 2015 13:32 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Mi uplatili članarinu več u siječnju pa još nema sportskih:-((. A kaj češ?kriza:-)). Lp

2 Palac gore: : benco, Nik01    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: