»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 3:03.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: nove discipline u ppg-u
PostPostano: pon 27 vel, 2012 9:12 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 22:41
Dao Palac gore: : 320 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 255 / Palac dolje: : 2
8)

3 Palac gore: : flyingzeko1, kbelcar, vedran_zgela     1 Palac dolje: : igifly
Vrh

Naslov: Re: nove discipline u ppg-u
PostPostano: pon 27 vel, 2012 9:29 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 25 srp, 2010 13:50
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 0
kad puše tako konstantan vjetar nema problema ovo radit neka dođe ovaj kod nas pa da vidi šta su to rotori :beer:

1 Palac gore: : igifly    
Vrh

PostPostano: pon 27 vel, 2012 10:03 
Offline     DHV 2

Član od: sri 03 stu, 2010 18:59
Dao Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 192 / Palac dolje: : 0
pitanje dana kad bu i te jajca ostavil negde na plotu :crazy:

Vrh

PostPostano: pon 27 vel, 2012 15:06 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 stu, 2011 11:22
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 45 / Palac dolje: : 6
Zoli neslazem se sa tobom,ovo nikad nece biti disciplina jer vazduhoplovna disciplina je nesto drugo.
da svi mi pokazujemo nase perfektne letove a one druge unistavamo.
APEL na svakodnevnog pilota NECINITE OVO pokusajte videti objektivno jer SVI PROIZVODJACI SMINKAJU SVOJ PROIZVOD ovakvim klipovima,ne ne bih to nikad zabranio cak sta vise ali bih apelovao na ostale pilote da su ovo manevri koji su odradjenim pod IDEAAAAALNIIIIIIMMMMMM uslovima uz to da su i top piloti kao izvodjaci sudelovali na snimku.
ovaj tip je poznat da radi jako dobre motore a menedzmentu su doprinele nezdrave snimke njegovog ponasanja prema sebi i materiji
jedno da razgranicimo,dugo ni ja nisam bio cvecka,trudio se da pravim takva sranja i gluposti,u medjuvremenu sam sazreo i odrastao.
allways happy landing
Pilotproject ZUX

1 Palac gore: : igifly    
Vrh

PostPostano: sri 29 vel, 2012 0:03 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 26 vel, 2010 21:41
Dao Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
E pa tip je teški neodgovoran egomanijak(u kratko budala)! Nema veze što je jako dobar pilot -to je istina- ali če učiniti sve,da proda krila,koja su zapravo stari model od Sky i paramotor - kavez kopija Walkerjeta(koji su izbacili iz proizvodnje) ...Tipa ne briga to što neizkusni piloti vide njega što radi(u idealnim uslovima - normalno) i onda se razbijaju,ko mačke. Meni se digne kosa na glavi kad čujem za njega...sve je to marketing na koji padaju neizkusni ljudi a onda trassss.Sam za sebe kaže, da je svetski prvak u..nitko ne zna čemu ali izgleda,da je "svet" njegovo selo...Jako je neodgovoran, nekoliko ljudi več se skoro ubilo u njegovoj "školi" i rekao je"pa sami su krivi", uopšte nije školovan instruktor...izbačen iz udruženja PPG Amerike.....dakle opasan kreten.

Izvinite mi ali kao što je rekao pilotprojekt...nemojte to,da radite pošto Hrvatska niti Slovenija namamo takve odlične uslove(ili vrlo,vrlo redko a tada pošto nismo izvežbani u tome može biti... :amen: ) gdje su snimani ovi promo videi,za takvo nešto(plaža,ogromno jezero,laminarac,nema rotora,turbulencije....) pa,če biti frke....

Pozdrav Igor!

FLY SAFE!!!!

Igor Drozina,
p.p.557 ,
5102 Nova Gorica ,Slovenia
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,
paramotor instructor,tandem expert

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,
AIRFER,PXP,AEROS paragliders

4 Palac gore: : dr zdravko, flyingzeko1, kbelcar, Pilotproject    
Vrh

PostPostano: uto 03 tra, 2012 8:37 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Moze li netko iskusniji reci od kojeg materijala je napravljen ovaj okvir? Lik na kraju filmica iskoci iz sjedalice i motor bubne sa svojom tezinom od 20+ kg drito na okvir i ne deformira se plasticno. Pretpostavljam inox zato sto je on zilav/elastican, ali ne poznajem dovoljno duraluminij pa ne mogu biti siguran.

Nije da namjeravam iskakat iz sjedalice i nabacivat motor okolo po livadama, ali ako okvir ovo pretrpi, onda ce pretrpit i lakse naslanjanje na njega (npr. prilikom neuspjesnog starta).

Vrh

PostPostano: čet 05 tra, 2012 8:24 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ne bih u potpunosti složio s tobom Igifly.
igifly je napisao/la:
E pa tip je teški neodgovoran egomanijak(u kratko budala)! Nema veze što je jako dobar pilot -to je istina- ali če učiniti sve,da proda krila,koja su zapravo stari model od Sky i paramotor - kavez kopija Walkerjeta(koji su izbacili iz proizvodnje) ...Tipa ne briga to što neizkusni piloti vide njega što radi(u idealnim uslovima - normalno) i onda se razbijaju,ko mačke. Meni se digne kosa na glavi kad čujem za njega...sve je to marketing na koji padaju neizkusni ljudi a onda trassss.Sam za sebe kaže, da je svetski prvak u..nitko ne zna čemu ali izgleda,da je "svet" njegovo selo...Jako je neodgovoran, nekoliko ljudi več se skoro ubilo u njegovoj "školi" i rekao je"pa sami su krivi", uopšte nije školovan instruktor...izbačen iz udruženja PPG Amerike.....dakle opasan kreten.

Ne ulazeći kakve motore proizvodi, jer za to nisam stručan i kakav je po karakteru čovjek (opravdano i dokazano kreten ili nije), smatram da je čovjek demonstrirao vrhunsku tehniku slobodnog PG i PPG letenja, jer se upravo o tome radi na ovoj snimci. Kombinira složena gibanja krila u jačem vjetru s dodavanjem potiska. To radi savšeno. I divim mu se. Ako nek "mladac" pokuša to napraviti s nedovoljnim iskustvom i tehnikom, pa se razbije, nije kriv "Amer Kreten" nego upravo on sam. Onda bi trebalo zabraniti web klipove raznim freekova na bajkovima (motornim i međunožnim guralima), skejtovima, freestyler-e koji skaču po raznim zidićima, gelenderima, klupama i ogradama koje gledaju razna djeca (među ostalim i moja) i onda to pokušavaju primjeniti u svom parku. Svakom čovjeku s iole logičkog racia jasno je da nešto može samo majstor, a da sam ja amater koji se tome samo može diviti.

igifly je napisao/la:
Izvinite mi ali kao što je rekao pilotprojekt...nemojte to,da radite pošto Hrvatska niti Slovenija namamo takve odlične uslove(ili vrlo,vrlo redko a tada pošto nismo izvežbani u tome može biti... :amen: ) gdje su snimani ovi promo videi,za takvo nešto(plaža,ogromno jezero,laminarac,nema rotora,turbulencije....) pa,če biti frke....

Netočno. U Hrvatskoj postoje barem 3-4 mjesta s ovakvim uvjetima. To su poznata kajterska okupljališta: Ljubača kod Nina, delta Neretve, dolina Mirne (Antenal), Savudria-Piran (Slovenija) i još neka. Slovenija je u EU, pa nije problemn skočiti do Monfalconea po istu dozu laminarnog vjetra na pješčanoj obali.

2 Palac gore: : Josip K-T, kbelcar    
Vrh

PostPostano: čet 05 tra, 2012 20:10 
Offline     DHV 1-2

[/quote]Netočno. U Hrvatskoj postoje barem 3-4 mjesta s ovakvim uvjetima. To su poznata kajterska okupljališta: Ljubača kod Nina, delta Neretve, dolina Mirne (Antenal), Savudria-Piran (Slovenija) i još neka. Slovenija je u EU, pa nije problemn skočiti do Monfalconea po istu dozu laminarnog vjetra na pješčanoj obali.[/quote]

Pa ne znam za Hrvatsku ali kad kajtari dignu svoja krila(Monfalcone-na Buru),obicno paramotorci nemamo šta,da tražimio tamo.....možda se varam ali....

LP Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,

Vrh

PostPostano: čet 05 tra, 2012 22:41 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Onda? Od kojeg je materijala taj okvir? :)

Dobio sam odgovor da je od aluminija, ali u taj odgovor ne vjerujem jer sam sam napravio svoj prvi okvir (upravo od aluminija) i da je fi 20 i da ima i 3mm debelu stjenku, savio bi se.

Ima li jos kakvih misljenja?

Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 9:39 
Offline     DHV 1-2

Okvir je od Alu(kopija je WALKERJET-a)....ali ako pogledaš detaljno kako deluju sile videt češ,da nema direktni udarac iz visine(kao pad) več krilo "razvuče" sve sile u mekan fini pesak na plaži tako,da nema šansi,da se bilo šta razbije-čak ni propeler koji je pri miru-ako bi radio normalno bi se sve razbacalo i razbilo po plaži.. Ne znam ako si pročitao ono moje o savijanju okvira kod pada, ali ako je zaista taj okvir toliko čvrst kako se prikazuje na tom videu koji je radjen samo za promociju tog paramotora, onda ga na tvome mestu ne bih uzeo,jer če ti kod pada okvir ostati ceo a ti sa polomljenom kičmom u bočnici.Pa sad...to je moje mišlenje a ti kako hočeš....postoji video koji prikazuje stvarnost o tome flattopu sranju...ali nemam link....nešto kao istina o flat topu....

LP Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,

Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 12:25 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 pro, 2009 17:21
Dao Palac gore: : 32 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 64 / Palac dolje: : 5
Vrlo jednostavno svatko sa malo mozga u glavi (ili je jednom u životu igrao tenis )bi shvatio zašto je flat top čvrst. To što je vjerovatno težak ko nakovanj jer se vjerovatno koristi alu sa debelim mesom stjenke,to je druga pjesma :)
http://www.youtube.com/watch?v=u3vll5J2 ... IuLwOP8%3D

http://www.youtube.com/watch?v=lYDQrxp6 ... LF2SEvE%3D

LP
Sitni

Vrh

PostPostano: ned 08 tra, 2012 13:33 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 06 stu, 2011 9:43
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 3
Nije svejedno koji je aluminj u pitanju. U avijaciji (i to u USA) se najčešće koristi 6061-T651 za razne cjevaste zrakoplovne konstrukcije. Taj Alu je vrlo čvrst jer je toplinski obrađen:
Izvod iz wikipedije, kos e malo razumije u strojarstvo bude mu sve jasno:
T6 temper 6061 has an ultimate tensile strength of at least 42,000 psi (300 MPa) and yield strength of at least 35,000 psi (241 MPa). More typical values are 45,000 psi (310 MPa) and 40,000 psi (275 MPa), respectively.[4] In thicknesses of 0.250 inch (6.35 mm) or less, it has elongation of 8% or more; in thicker sections, it has elongation of 10%. T651 temper has similar mechanical properties. The famous Pioneer plaque was made of this particular alloy. The typical value for thermal conductivity for 6061-T6 at 80°C is around 152 W/m K. A material data sheet [5] defines the fatigue limit under cyclic load as 14,000 psi (100 MPa).

6061 is highly weldable, for example using tungsten inert gas welding (TIG) or metal inert gas welding (MIG). Typically, after welding, the properties near the weld are those of 6061-O, a loss of strength of around 80%. The material can be re-heat-treated to restore -T4 or -T6 temper for the whole piece. After welding, the material can naturally age and restore some of its strength as well. Nevertheless, the Alcoa Structural Handbook recommends the design strength of the material adjacent to the weld to be taken as 11,000 psi without proper heat treatment after the weld. Typical filler material is 4043 or 5356.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: