»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 3:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Okvir/konstrukcija paramotora - preporuke
PostPostano: pon 02 tra, 2012 20:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Pozdrav svima!

Odlucio sam se prestati igrati sa samogradnjom i stalno nekakvim frfljanjem po okviru te sam se dao u nabavku gotovog okvira (sa sjedalicom).
Motor koji imam je CorsAir Black Devil s elisom 122cm i njega bi zadrzao, a konstrukcija koju trazim MORA biti rastavljiva (zbog prevozenja u autu).

Imate kakve preporuke gdje i po kojoj cijeni nabaviti?
(slike, linkovi, kontak podaci i ostalo dobro dosli)

Tnx!

Vrh

Naslov: Re: Okvir/konstrukcija paramotora - preporuke
PostPostano: pon 02 tra, 2012 20:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 15 tra, 2010 19:21
Dao Palac gore: : 724 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 29 / Palac dolje: : 0
http://www.nimbus-paramotors.com/

sve informacije na 098 564456 Zoli

Vrh

PostPostano: pon 02 tra, 2012 23:05 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 stu, 2011 11:22
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 45 / Palac dolje: : 6
Drazene Pozdrav

sto se tice okvira mogu ti reci da sam bio na sajmovima u francuskoj i nemackoj gde se prodaju samo okviri po ceni od 1000 - 1800 € u daleko losijoj izvedbi nego moji TAKO DA NEBRINEM ZA KVALITET I CENU moji kostaju sa sjedalicom total strap od DUDEKa 700 € sto je dzabe naspram konkurencije.....

dalje nisi rekao zelis li i rezervoar imam 12-14-16 litara......

jos nesto vrlo vazno

ako hoces da me poslusas da predjes na elisu 1300 mm sto cine svi ostali jer upamti da daje puno vise potiska a svaki kilogram je bitan i nikad neznas kad ces u nispono strujanje npr. iznad jezera reke i sl. gde ce ti zatrebati svaki gram potiska.....Corsair je tako konstruisao resonancni auspuh - siroko opsezni da prihvata elise od 1100-1350mm.....
nemogu razumeti Italijane ili narucioca na balkanu da jos kupuju paramotore sa elisom od 1000 mm sto je APSURD i prevazidjena tehnologija,moji okviri su ionako rastavljaju cicak trakom (najbezbedniji vid ucvrscivanja Cage) povezani iz 4 segmenta,motor nosac+levo+desno krilo+kruna odozgo ...vidi slike....

zatim imam jedan model koji sad izlazi na trziste ..... extra lak ali zato i osjetljiv na proklizavanje i padove....

zatim jos jedan model koji je kozmetika Carbon -Kevlar....a zazivet ce tek krajem sezone.....

SVA TRI MODELA NEMAJU NISTA ZAJEDNICKO SA POMENUTIM PROIZVODJACIMA SAMO SAM NAVEO PRIMERE DA BI STVORIO SLIKU SEBI....
pozdrav i kao uvek neovisno o svemu
allways happy landing
PP
Ing.Virijevich & ZUX

Vrh

PostPostano: čet 05 tra, 2012 21:20 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 26 vel, 2010 21:41
Dao Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Pilotproject je napisao/la:
jos nesto vrlo vazno
....Corsair je tako konstruisao resonancni auspuh - siroko opsezni da prihvata elise od 1100-1350mm.....
nemogu razumeti Italijane ili narucioca na balkanu da jos kupuju paramotore sa elisom od 1000 mm sto je APSURD i prevazidjena tehnologija,moji okviri su ionako rastavljaju cicak trakom (najbezbedniji vid ucvrscivanja Cage) povezani iz 4 segmenta,motor nosac+levo+desno krilo+kruna odozgo ...vidi slike....

zatim imam jedan model koji sad izlazi na trziste ..... extra lak ali zato i osjetljiv na proklizavanje i padove....

zatim jos jedan model koji je kozmetika Carbon -Kevlar....a zazivet ce tek krajem sezone.....

SVA TRI MODELA NEMAJU NISTA ZAJEDNICKO SA POMENUTIM PROIZVODJACIMA SAMO SAM NAVEO PRIMERE DA BI STVORIO SLIKU SEBI....
pozdrav i kao uvek neovisno o svemu
allways happy landing
PP
Ing.Virijevich & ZUX

E sad več bluziraš sa tvojom reklamom ...JPXItalia - Cors-air proizvodi motore več više od 15 godina,svake godine na trgu ima nove firme(trenutno ima oko 16 firmi) koje kopiraju taj motor koji je daleko od"prevazidjena tehnologija" koncept cilindra naginutog u stranu baš su prvi razvili u JPX Italia CorsAir...sad ga svi kopiraju jer pomaže kod uklanjanja efekta torzije kod veliko kubičnih motora,prvi su upotrebili mješavinu Alu silikon za cilinder presvučenu sa Cermetal om,što je danas standard u proizvodnji motora za naš šport.....nemoj,da pričaš gluposti jer očito nemaš pojma o tome ...za male ljude (visine od 160 cm) DOVOLJNO je 1000 mm dugačak propeler i potisk od 55 kg, za nas visoke (188 cm) i teške preko 110 kg imamo 130 cm propeler (u Rusiji imaju čak i 140 ali nije baš razlike) zove se Black Devil FORTE i ima drukčiji prenos-reduktor i potisak od 75 kg (približno).Nije istina,da bi mogao tek "preči" na 130 cm prop jer nijedan od "tvojih" propelera ne valja na pomenutom motoru - zbog HLADJENJA...potrebno je zamijenjati reduktor i prema velicini propelera nabaviti kavez.....ali koliko znam momak ima oko 80 kila pa mu i NE treba veči propeler jer i taj 122 cm (ako je originalni) proizvodi oko 68 - 72 kila potiska.....a to je još i previše za njega. Nemoj molim te,da reklamiraš sranje od "treba ti svaka kila potiska" jer to nije istina.....potisk i tezina moraju "KLAPATI" a ne da jedan malecki od 60 kila ima potisak od 80 kila....OPASNO je to zbog torzije(i gyro efekta)...a torzija veča se DUŽINOM propelera (i snagom naravno) Najviše nesreča dogodi se baš zbog nepravilnih nabavki paramotora,prevelike snage i potiska a time torzije...težina pilota mora kontrirati tome momentu-torziji.... Znamo,da proizvodiš neke kaveze ali nemoj molim "nakladati" (ne znam na hrvatskom ali ono što radi bager kad uzima zemlju i baca je na kamion..) kako bi prodao nešto...proizvodi i dugogodišnji kvalitet firmi koje zastupam govori sam za sebe pa ne trebam reči "moje je puno bolje..bla,bla.." od drugih (recimo tvojih proizvoda jer se zna)...istina je, da nisi odkrio-napravio baš ništa novo kod svojih kaveza(čak si i dodao one g..... od nisko ,srednje i visoko upenjanje???),sve su več drugi napravili....i sam sam isto radio ali posle sam odlučio,da je preopasno,da se "igram" ljudskim životima pa sam prestao sa proizvodnjom i prije sam počeo.Nema šta,mora,da si dobar metalni radnik,znaš puno o svemu,istražio si sve mogučnosti,pročitao,znaš konstruisati(kopirati,sastavljati-i to je umijetnost)....ali daj se malo zaustavi kod ovakvih izjava. Za nekog,ko nema pojma i čita to,može biti opasno. I nemoj misliti,da je moj namjer da te... -e opet ne znam riječ,jebi ga......ali malo mi se čini,da ipak preteruješ. Svaka čast,da si počeo time poslom ali budi oprezan nije samo para u igri več životi. Moramo se jednom nači i "odalamimo" jednu diskusiju i par piva :) !
(sad ču kasirati zbog mog .....)

Lp Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
5102 Nova Gorica ,Slovenia
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,
paramotor instructor,tandem expert

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,
AIRFER,PXP,AEROS paragliders

2 Palac gore: : dasso, zec    
Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 10:38 
Offline     DHV 1-2

Sad sam pročitao i onaj tvoj odgovor kako i šta radiš....na drugoj stranici...SAVAKA ČAST!

LP Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,

Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 12:55 
Offline     DHV 1-2

igifly e pa vidis komentarises nesto sto neznas,
covek u sarajevu je tezak 77 kg visok 175 cm a elisa 1000 mm sa simoninijem 4...
priznaces da ovo nije u redu.....
130 cm prop jer nijedan od "tvojih" propelera ne valja na pomenutom motoru - zbog HLADJENJA
e pa vidis ros 125 kojeg ugradjujem on ima kanal hladjenja i nema sa elisom nista a logicno temperatura motora krece iz cilindra i propeler je samo guta i izbacuje unazad,e sad kolko propeler hladi motor i to je diskutabilno jer glavno hladjenje je idealna smesa u cilindru i podmazivanje a ostalo su samo dodatne prednosti ........
sto se tice reklame ja nema sta da reklamiram ni ja ni ti ni niko jer svi ugradjujemo gotovo isporucene motore MI MOZEMO SAMO KONSTRUKTIVNO RAZMISLJATI NA CAGE,NA ESTETIKU ITD.......

sto se tice kacista nisko srednje visoko i to je stvar koju konstrukter ili proizvodjac treba da uvidi sa klijentom jer sasvim je logicno da cu isporuciti amateru odgovarajuce kaciste a profiju za njega adekvatno.....
nebih pametovao nisam ja nesto posebno ali ljudi koji me okruzuju kao sto je August Altendorfa Ing.sagorevajucih motora i elektrotehnicar , zatim tim konsultanta metala i da nenabrajam...E TO JE MOJ MOTOR PROIZVODNJE !
svakako
allways happy landing
ZUX the Pilotproject

Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 21:51 
Offline     DHV 1-2

E sad mi se čini ,da je tu neka velika ZBRKA !!! Ja govorim o momku sa Black Devil motorom(I samo o tome!!!!) a ne o ROS (kojeg isto imam)......pa sad ne znam..čini mi se da svako od nas tumba o nekom drugome ,a ne o istoje osobi.....pa ako je tako.....sorry....govorim o JPXItalia motorom kojeg je kupio momak u Sloveniji a ne o nekom sa Simonninijem ili Ros motorom......ZBRKA!!!!

Ali kad smo več tu...Simonnini 4,24 Hp, torzija hmmm.... i 77 kila...... 115-120 cm propeler biti če OK...zbog pomenute torzije...momku če 130 cm prop. stvarati previše problema (če mu kod štarta krilo oštro zaviti u kontra smjeri okretanja propa...pa če se polomiti...)JAK MOTOR(kvalitetan) SA JAKOM TORZIJOM a,da ne pričam o GYRO efektu.....jeste da "izkoristek" kod tako malog propelera je manja nego od 130cm ali momak je prelagan za veči prop.

"130 cm prop jer nijedan od "tvojih" propelera ne valja na pomenutom motoru - zbog HLADJENJA": to je važilo za Black Devil pošto ima prop za taj motor posebno oblikovani dio dužine od oko 25 cm iz centra propelera da što bolje hladi cilindar Devila....ROS motor,Top 80 i neki ostali imaju prisilno hladjenje (kao Tomos APN4-a ma neče da crkne...) pa nema veze propeler za hladjenje...a što se hladjenja smesom tiče u pravu si, nema šta, osim,da jedno bez drugo NE IDE: motor crkne zariba,pregereje se i tako dalje....zato kod prisilno hladjenih motora skoro nema problema sa hladjenjem(dok radi...) dok kod ostalih propeler je vrlo važan....

Samo da kažem još nešto o visini upenjanja : visoko je dobro (za početnike) pošto je krilo više stabilno ali štart je užasan...i nema baš neki informacija /feedback/ od krila pa se često mora gledati gore....nisko upenjanje...to ti je zakon za štart(isto ko kod slobodnih letača), za slalome,vožnja sa naginjanjem...puno info. od krila ali je više nervozno ponašanje pa je za izkusnije pilote.....srednje upenjanje-(jeli to prava riječ?) za moje pojme amaterskog pilota najbolje rešenje(imam okvir sa nizkom upenjanjem,pa sam produžio za 15 cm gurtnu i vezao je još na zadnji deo okvira)....fitback je dobar,nije previše nervozno, na XC letenju nema problema,slalomi,nizko letenje je OK...naravno nije za takmičenje ali mi to ne treba....

Sad....sve napisano je moje osobno mišlenje koje dolazi iz prakse,proučavanja modela,videa,štartova,pokušaja itd. .....pa nemojte uzeti kao loše namjer....nadam se da info koji dajem barem nekome koristi...

LP Igor

Igor Drozina,
p.p.557 ,
++386(0)51 478 412

paragliding instructor,

Dealer/service for:
PARAMANIA,JPXITALIA,

Vrh

PostPostano: pet 06 tra, 2012 22:03 
Offline     DHV 1-2

e pa vidis igi kako moze doci do nesporazuma,
svakako mi je drago da imam sagovornika koji razume sta kazem jer nemozes ovo sa svakim podjeliti,takodje mi je drago da bas radom si dostigao taj nivo zznanja bas kao i ja...
BILO KAKO BILO OVA DISKUSIJA JE KONSTRUKTIVNA I POMOCI CE NEKOM a cak i nama dvojici :yup:
lep pozdrav i allways happy landing
zux the pilotproject

1 Palac gore: : igifly    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.