»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 08 lip, 2026 23:03.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: advance sigma 8
PostPostano: pon 24 sij, 2011 22:04 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
ima li je vec na trzistu i posto.
da nije netko mozda probao .
citam da ima prekonekoliko novotarija raznih

Vrh

Naslov: Re: advance sigma 8
PostPostano: uto 25 sij, 2011 8:45 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Da, i to najvjerojatnije ona najhebenija novotarija je - CIJENA!!!

Vrh

PostPostano: čet 07 tra, 2011 23:49 
Offline     DHV 2

Član od: uto 23 stu, 2010 1:42
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 268 / Palac dolje: : 4
Probao ja u Svicarskoj, napisao sam ponesto u temi s Omegom: http://hpgf.org/viewtopic.php?f=5&t=2164

Sve u svemu, krilo mi se jako svidja, performanse su super, handling isto, a po stabilnost i sigurnost vise lici na krilo nize klase.
Napravio sam manji prelet s njom, mozak na pasu i leti, maksimalna siguznost uz maksimalne performanse. Definitivno naj "dvojka" na trzistu, i ne zanima me kaj drugi (koji nisu letjeli) misle o njoj :-P
Naravno sve to i kosta, ali po meni, opravdano.

Informacije o narucivanju i cijeni mozes dobit kod naseg dilera za Advance, naravno.

Vrh

PostPostano: sub 14 svi, 2011 9:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
D.K. je napisao/la:
Probao ja u Svicarskoj, napisao sam ponesto u temi s Omegom: http://hpgf.org/viewtopic.php?f=5&t=2164

Sve u svemu, krilo mi se jako svidja, performanse su super, handling isto, a po stabilnost i sigurnost vise lici na krilo nize klase.
Napravio sam manji prelet s njom, mozak na pasu i leti, maksimalna siguznost uz maksimalne performanse. Definitivno naj "dvojka" na trzistu, i ne zanima me kaj drugi (koji nisu letjeli) misle o njoj :-P

Informacije o narucivanju i cijeni mozes dobit kod naseg dilera za Advance, naravno.

Letio takodjer misljenja oprečno suprotna kao i obično Advance nije ništa novoga izbacio zadnjih godina osim nove brojke! Kvaliteta materijala i konca je standardno kao i obično u globalu gledajuči iznad prosjeka ali sve o letnostni gore navedenog letača Gorana izazvalo je salvu smijeha kod mene! Ali opet da ne ispaden da pljujem po njemu vraćam se na stari primjer iz BiH gdi pilot leti 2-3 krilo od početka "karijere" dapače samo je to krilo i letio te u letu koji sam ja vidio imao 6-7 zaklapanja! Te kada sam mu dao čistu jedinicu da je leti i nakon slijetanja komentar mu je bio ovakav: " Jebo' te što sam ja budala kada se dam nagovoriti da letim krilo koje me živog isprepadalo k'o budalu"! Cijelo vrijeme leta sam bio napet kao da ću ispasti iz krila te čekam kada će me ošamarati a ljulja li ga ljulja sa jedne strane na drugu kao da me se oće otresti!
Dojam je uvjek indivudualan pogotovo ljudi koji rijetko "jašu" druga krila i druge firme i jednostavno procijene im idu kao meni programiranje na kompu! A onda na žalost objektivnost iz komercijalnih i razumljivih razloga im je drito u fenisu! Trenutno samo nekoliko firmi od kojih ja nisam diler (na žalost) su u usponu te osim noviteta imaju ono što je Gorančo "izasrao" o Advance firmi! Za pilote XC klase Ozone te za pilote visoke rekreativne klase Niwiuk te za pilote rekreativce Mc para!
Ostali imaju jedno ili maskimalno dva krila koja se u odredenim klasama približavaju gore navedenim firmama! Medju jakim firmama koje stvarno koriste maksimalan broj znamenki dobrog materija a u najvećoj trenutno stagnaciji je definitivno Advance!

Vrh

PostPostano: sub 14 svi, 2011 23:37 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
D.K. je napisao/la:

performanse su super, handling isto, a po stabilnost i sigurnost vise lici na krilo nize klase.
Napravio sam manji prelet s njom, mozak na pasu i leti, maksimalna siguznost uz maksimalne performanse. Definitivno naj "dvojka" na trzistu,

Ovo je mišljenje koje dijeli većina pilota koji su letjeli ovo krilo. Barem po utiscima koji se mogu pročitat po netu. S tim da nije naj, već jedno od naj. Drugo koje je jedno od naj, je Summit XC2. Vrlo slična krila. Prfomanse, handling,stabilnost, posebice po uzdužnoj osi (pich stability), sigurnost (u M veličini oba krila su na testovima dobili po jedan C), oba krila sa nekim zanimljivim inovativnim detaljima (S8 s novim dizajnom pregrada, XC2 sa plastičnim ojačanjima izlaznog ruba i zanimljivim rješenjem gurtna). Jedan je kolega na PG forumu napisao da presudno pri izboru jednog od ovih krila, bila bi boja, dobavljivost i cijena. :mocking:

D.K. je napisao/la:

Pa sad koliko je opravdana.. U usporedbi sa XC2.. pa nije baš neznatna razlika u cijeni. :(

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: