»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 12:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ω8 ??
PostPostano: uto 29 ožu, 2011 20:11 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Danči je napisao/la:
kameni je napisao/la:
Ona stara:
"Mentor bolji od Omege" ;)

Aaa to..zakon! :good:

Ipak, sto puta ponovljena fora počne se prihvaćati kao činjenica ;-). Ko što rekoh, na temelju jedne usporedbe među frendovima progurana je fama da DHV 2-3 Omega8 leti gore od DHV 1-2 Mentora2, u što ja ne vjerujem, a standardizirana testiranja također to opovrgavaju.

I mene ovo nervira kad kazu da 1/2 krilo leti bolje od 2/3 - cista glupost...

Vrh

PostPostano: čet 31 ožu, 2011 14:30 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Ne mogu vjerovati da se ovakvi razgovori vode, a da nisam ja u igri... :D

Sonje, kupila si sigurno divno krilo...
Ako nista, mozes ga letit 5 godina bez bada i dalje prodat za 500E...
Ko je bolji, vrijeme ce pokazati, O8 je sigurno u vrhu kvalitete bez kompromisa i bulshitanja...
Fala bogu da imas para za nju i da je diler dobar covjek...
Naravno da su i druga krila dobra, ali dali su performanse jedino mjerilo...

Kvaliteta, sigurnost, postojanost, performanse, hendling, cijena, dizajn, izrada, prodajna cijena nakon x sati... To su sve varijable koje cine krilo dobrim...

Advance je minuse, do sada i uvjek imao, jedino u Handlingu i Cijeni... (moje misljenje)...

Znaci ako pobjedis handling (nije tesko), ostaje samo cijena, sto se takodje moze pobjediti...

LP!

Vrh

PostPostano: uto 05 tra, 2011 21:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Ja sam napisao a netko tko to prati zna da je Advance na koljenima i cini ocajnicke pokusaje da dodje u sredinu a ne na sam vrh na kojem nije vec godinama! Svaka cast materijalima koje koriste (oduvjek su se trudili da su tu dobri)ali su sada cak i iz tog dijela ispali jer su poceli za unutrasnje dijelove krila koristiti kineske materijale koji za sada jos nisu najbolji ali ja se ne usudim tvrditi da to jednoga dana nece biti jer svakim danom u svakom pogledu kinezi sve vise napreduju! Ali ADVANCE na zalost zaostaje svakim danom sve vise! Mnogi se sjecaju kako sam takve stvari pisao i za APCO pa je na kraju tako i ispalo! Sto opterecuje Advance? Kao prvo kapital je strasno skup i onda oni da bi konkurirali drugim firmama rade velike lagere opreme koje na kraju prodaju po malim cijenama jer ih nitko vise nece (zaostali modeli, boje koje ne odgovara kupcu i na kraju stvarno losi letni rezultati te cijena koju su oni inace od nebeskih visina ipak pod pritiskom pustili na prihvatljivi "sitnis" za njihove pojmove)! Jadni Advance jer sam ja nekada uzivao na njihovim krilima Sigma 3 pa Sigma 4 i Omega 4 stvarno su u to vrijeme bili u samom vrhu 3-4 svjetske kompanije. Ali ukljucili su se mnogi trkaci a ja kada cekiram krila stvarno vidim da neke naizgled "ljeve" firme drze ekstremnu kvalitetu koja ne popusta niti poslje 100 h leta! Tu su Mc Para, Ozone, Niwiuk, Sol, U-Turn, Team 5, Gradient, Skywalk, a svakim danom sve vise napreduju! Zao mi je Advanca njega koji je jedno vrijeme bio kult ne samo zbog kvalitete nego i zbog najjaceg svjetskog marketinga u PG svijetu! Ali sami su htjeli iskljuciti ostale iz PG konkurencije i to tako sto su radili sjedala u koje nisi smio staviti bilo koju rezervu! Nekoliko velikih imena PG svijeta je izgubilo zivote zbog nemogucnosti uporabe "strane" rezerve te kasniji taj popravak vise nije ih doveo na mjesto na kojem su nekada bili! Letacka nacija je uperila oci u Advance i skuzilo se da je sve ustvari pod zadnje bilo samo slava koja je jos odjekivala nebom ali sto bi rekli kasno Marko na Kosovo stize! Na nebu su neki novi "klinci" koji grabe svakim korakom sto vise i sto brze te sto dalje! Advance sada izgleda kao nekada atraktivna kurva koju su mnogi jahali i koju je polako pocelo vrijeme izgurivati iz ekskluzivnih hotela na ulicnu prostituciju! Zato sva ona POHVALA sto ju je Knezevic ispalio je ustvari pucanj u prazno i sto je jos zalosnije hvala dilera koji prodaje tu opremu! Opet da ne ispadne da sam ja posve u pravu nekim pilotima ce taj stil letenja ici na ruku i ciniti ce se da voze mercedesa i biti ce sa njime zadovoljni! Ali ponavljam vjerujte mi na rijec to je ona nasa Balkanska JA VOZIM NAJBOLJU FIRMU i najbolje krilo! Na zalost Advance je samo za pilote koji ne traze maksimalu od svoje opreme i koji se zadovoljavaju obicnim letenjem te prezivljavanjem u zraku! Kompanija koja ako ne ucini nesto novo i revolucionarno u narednih par godina uprkos jos vrlo jakom marketingu svesti se na kurvu koja ce prezivljavati od obicnog pusenja na ulici.
VOJO!

Vrh

PostPostano: uto 05 tra, 2011 23:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Vojo je napisao/la:
Na zalost Advance je samo za pilote koji ne traze maksimalu od svoje opreme i koji se zadovoljavaju obicnim letenjem te prezivljavanjem u zraku!
VOJO!

Evo s PG foruma prenosim i prevodim subjektivnu rang listu novih EN-D krila (plus M10.3 kao referenca) po nekim letnim karakteristikama. Autor je poznati pilot (Ziad Bassil, vjerojatno su mnogi čitali njegove recenzije). Čovjek ima reputaciju objektivnog ocjenjivača i puno iskustva u testiranju krila:

Start:

1- Omega 8 = Poison 3 (Vrlo lako čak i uvjetima bez vjetra)
2- GTO M & GTO Small
3- Venus 2 M& S
4- Peak 2

Komfor: (Kretanje ispod krila u turbulentnim uvjetima)

1- Poison 3 9.5/10 (Nevjerojatno !! )
2- Peak 2 9/10 (Vrlo prigušen)
3- GTO M & Omega 8 8.8/10
4- Venus 2 M 8.5 /10
5- Venus 2 Small 8/10
6- GTO Small 4/10 !!

Slijetanje i manevri prilaska sletištu

1-Poison 3
2-Omega 8 25 & Venus 2 M & S
3-Peak 2
4- GTO M
5- GTO S

Upravljanje krilom

1- Omega 8 25 (Super osjećaj!)
2- Venus 2 Small (Krut ali vrlo agilan)
3- Peak 2= Poison 3
4- Venus 2 M
5- EVO-X 24
6-Mantra R-10 S
7-GTO M

Jednostavnost u letu:

1-Poison 3
2- Peak 2 24
3-GTO M
4-Omega 8 25
5-EVO-X 24
6-Mantra R-10.3

Stabilne uši:

1-Omega 8 25 = Skywalk Poison 3 (Stabilne)
2- EVO-X 24 (Stabilne )
3-GTO M (malo nestabilne)
4-Peak 2 24 (nestabilne)
5- Mantra R-10.3 (nestabilne)

Upravljanje i pokretljivost u prosječnim termičnim uvjetima:

1-Omega 8 25
2-Mantra R-10.3 S
3-EVO-X 24/ Peak 2 24/Poison 3
4-GTO M

Njegova recenzija O8 s posebnim osvrtom na detalje, kvalitetu izrade i letivost može se pročitati na linku:
http://ziadbassil.blogspot.com/2010/08/ ... -8-25.html
(na blogu ima još mnoštvo recenzija krila raznih proizvođača i kategorija).

Nemam nikakvog interesa braniti bilo kojeg proizvođača, a uskoro mi stiže novi najbolji prijatelj (bar u kategoriji neživih - hint: nije Acme, zelen je i blistav ;) ).

Ipak...

O8 nisam letio, ali jesam O6 i O7, i tvoje su mi ocjene nevjerojatne. Kao pilot, diler i serviser imaš nemjerljivo više iskustva od mene, ali tvrdnja da su ta krila poluproizvod namijenjen običnom preživljavanju jednostavno ne stoji. Da su zajebali sjedalo, marketing ili boju mogu povjerovati.

U letačkim krugovima (bar u onima u kojima se ja krećem) postoje proizvođači na čija krila se ljudi ne žale i oni na čija se žale. Acme spada u prvu grupu, a neke koje si naveo kao primjer još uvijek u drugu.

Vrh

PostPostano: sri 06 tra, 2011 8:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
znači O8 je super, ali Poison je u nekim stvarima isti ako ne i bolji i to za puno manje para...koliko točno?
Advance košta vjerovatno ko sv.petra kajgana...koliko točno? Zna netko?

a, da zaboravio sam one kvalitetne materijale koje Advance koristi :crazy:

Vrh

PostPostano: sri 06 tra, 2011 8:08 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Mario RI je napisao/la:
znači O8 je super, ali Poison je u nekim stvarima isti ako ne i bolji i to za puno manje para...koliko točno?
Advance košta vjerovatno ko sv.petra kajgana...koliko točno? Zna netko?

a, da zaboravio sam one kvalitetne materijale koje Advance koristi :crazy:

Pa pitaj dealere. Što nas pitaš?
Oni ih prodaju pa moraju znati i za koliko. ;)
5ar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: sri 06 tra, 2011 8:22 
Offline     DHV 2

Ne zanima me ova kategorija krila....treba još palente ;) samo mislim kako Advance ničim ne opravdava razliku u prodajnoj cijeni u odnosu na većinu konkurencije u RH

Vrh

PostPostano: sri 06 tra, 2011 9:46 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Mario RI je napisao/la:
Ne zanima me ova kategorija krila....treba još palente ;) samo mislim kako Advance ničim ne opravdava razliku u prodajnoj cijeni u odnosu na većinu konkurencije u RH

Njima je sad Svjetski Šampion konstruktor! To mora koštati!!!
5ar....vjetar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: sri 06 tra, 2011 10:57 
Offline     DHV 2

kameni je napisao/la:
Njima je sad Svjetski Šampion konstruktor! To mora koštati!!!
5ar....vjetar

:cudo:

Vrh

PostPostano: čet 07 tra, 2011 11:54 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Javljam se na forum samo kada je potrebno i kada moram pa je to i sada slučaj.
Jao Vojo, pa zar nije bilo previše već ono što si nedavno napisao o ovoj temi? Sve one gluposti, pa se sad još jednom ponavljaš. Jao, jao. Pa što ti to treba da svi vide kako mnogo toga ili ne znaš ili se namjerno istrčavaš iz nekih drugih razloga. Naravno, javljam se jer moram braniti firmu koju zastupam, pogotovo kada se iznose notorne bedastoće, ali to je sada sporedno jer, hvala bogu, imam dovoljno zastupništava pa kada bi ti i bio u pravu i kada bi Advance propao, ne bih oskudjevao, ali ovakvo tvoje nesuvislo pljuvanje ipak traži reakciju.

Vojo je napisao/la:
...Advance na koljenima ...

:lol: :lol: :lol:

Citat:
Svaka cast materijalima koje koriste (oduvjek su se trudili da su tu dobri)ali su sada cak i iz tog dijela ispali jer su poceli za unutrasnje dijelove krila koristiti kineske materijale koji za sada jos nisu najbolji ...

Advance, dragi moj Vojo, za materijale bira "always the best". Ako do sada nisi znao, materijali se prodaju u 3 kategorije obzirom na kvalitetu. Dakle, svaki tip skytexa ima 3 kategorije, a to znači i cijene. To je samo jedan od razloga visoke cijene. Svaku kupljenu balu materijala Advance po primitku strogo kontrolira. Za materijale pregrada i sijagonala unutar krila malo si pobrkao stvari. Danijel je već objasnio upotrebu "hard finished" platna za nosive pregrade i laganijeg rastezljivog za sporedne dijagonale pa za domaću zadaću malo to bolje prouči. Zatim, ako možda Porsher Marine, Edelrid, Güth%Wolf i dr. imaju svoje tvornice u Kini, pa zar to znači da ti materijali ne valjaju. Advance ima tvornicu u Vijetnamu, ali prizvod na kraju nije vijetnamski, nego švicarski. Isto kao što krilo Team5 nije hrvatsko, nego austrijsko. Kužiš?

Citat:
... Sto opterecuje Advance? Kao prvo kapital je strasno skup i onda oni da bi konkurirali drugim firmama rade velike lagere opreme koje na kraju prodaju po malim cijenama ...

Ne kužim! Sorry!

Citat:
... jer ih nitko vise nece (zaostali modeli, boje koje ne odgovara kupcu i na kraju stvarno losi letni rezultati ...

:ROFL:

Citat:
... Ali ukljucili su se mnogi trkaci a ja kada cekiram krila stvarno vidim da neke naizgled "ljeve" firme drze ekstremnu kvalitetu koja ne popusta niti poslje 100 h leta! Tu su Mc Para, Ozone, Niwiuk, Sol, U-Turn, Team 5, Gradient, Skywalk, ...

E, sad ti moram nešto reći (i svima drugima da se pripaze nekih pojedinosti) pa pročitatjte pažljivo ovo što slijedi: Kada sam prije 2 godine radio u Airwaveu, gdje sam stjecao iskustvo i kvalifikaciju za obavljanje tehničkih pregleda, rekao mi je tadašnji voditelj poslova (Martin Gostner, ti ga također osobno poznaješ pa možeš provjeriti) da oni u svojem centru načelno ne primaju krila SOL, U-turn i Freex na preglede jer te firme koriste toliko loš materijal da se vremenom mijenja profil krila. Po tome ne vjerujem da su neke od firmi koje si naveo kvalitetne. Osobno sam nedavno u svojoj radioni mjerio jedno krilo jednog od proizvođača kojeg si naveo (namjerno neću navesti kojeg, a ti pogodi) i rezultati su bili poražavajući. Zamisli, za krilo staro tek nešto više od 2 godine. I stvar je bila takva da je proizvođač namjerno koristio jeftiniji, dakle lošiji materijal na mjestima na kojima se to teže uočava. Misliš li da se Advance koristi isto takvim trikovima? Ja ne mislim, a vjerujem da ne misli ni nitko drugi, osim možda tebe.

Citat:
...Ali sami su htjeli iskljuciti ostale iz PG konkurencije i to tako sto su radili sjedala u koje nisi smio staviti bilo koju rezervu! Nekoliko velikih imena PG svijeta je izgubilo zivote zbog nemogucnosti uporabe "strane" rezerve ...

opet ponavljaš izjave po kojima se vidi da si tehnički slab i da ne kužiš osnovne stvari. Opet, za domaću zadaću pogledaj raspravu po istoj temi koja se već nedavno vodila. Ne radi se o "stranoj" rezervi, nego o neprikladnom kontejneru i ručici, za što Advance nije kriv ako pilot tako nešto odluči koristiti.

Citat:
... svesti se na kurvu koja ce prezivljavati od obicnog pusenja na ulici....

Moj vokabular je malo drugačiji od ovakvoga pa se na te izjave neću obazirati, niti nan "pucanj u prazno", koji mogčlo bi se reći je ispaljen s tvoje strane, a što su kao što se vidi i drugi prepoznali.

Za kraj, reci mi samo, da li je proizvođač koji "je na koljenima" u stanju organizirati dvodnevni seminar za 70 ljudi (svojih distributera iz cijeloga svijeta) pri čemu je sve prisutne počastio hotelskim smještajem, ručkovima, večerama, letenjem, posudbom krila (svakome po jedne nove Sigme8), prijevozom, predavanjima, poklonima u vrijednosti 100-tinjak eura svakom prisutnom, itd.? Bili smo dvojica Hrvata tamo, gdje smo se uvjerili u sve suprotno onome što si napisao. Hoćeš vidjeti fotografije? Samo reci, poslat ću ti, a ako možeš pričekati, izaći će za cca mjesec dana u novom Letećem cirkusu.

Pozdrav,

Ivica

4 Palac gore: : D.K., Nik jana, Tojo, Zoki    
Vrh

PostPostano: čet 07 tra, 2011 12:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Vojo nisam se ni ja štel mešati jer si mi dobar drug ( a nadam se da češ i dalje ostati) ali nisam mogel izdržati a da ne prepričam jedan razgovor među parajedriličarima na Ravnoj Gori:

Pitaju me (pošto letim od advancea sigmu 6 i impress2) pa kaj taj Car tolko sere po tvom krilu? Kaj mu se zameril taj Advance?
Veli drugi se sječaš kak je nekad tak sral po Apcu? Pa onda promijenil ploču? Ja sam čul od M. da je htio on biti zastupnik za apco ali mu nisu dali pa da od onda sere...
Veli treći sigurno je htio i sad biti zastupnik za advance ali su dali nakon Zokija rađe Ivici pa zato opet sere...

A ja šutim i smijem se...

Jel to istina Vojo?

LP

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.