»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 16:38.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: čet 21 srp, 2011 14:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Odličan ruski domukentarac o istraivanju Mjeseca.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

Naslov: Re: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: ned 13 stu, 2011 11:08 
Offline     DHV 2-3

Još jedan dokaz da nitko živ nikada nije bio na Mjesecu.
Činjenice, činjenice, to volim...

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 11:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Jesi li ti hrga ikad pogledao ijedan protuargument tim teorijama zavjere?
Npr:
http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html
ili
http://www.badastronomy.com/bad/tv/iang ... moon01.htm

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 13:10 
Offline     DHV 2-3

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 13:13 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
CloudWalker je napisao/la:

To nisu protuargumenti.. To su pokušaji zataškivanja. :twisted:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 13:26 
Offline     DHV 2-3

Npr:
ili

čitam i ne vjerujem koje gluposti pišu ovdje za objašnjenja.

Npr: "The lunar dust has a peculiar property: it tends to reflect light back in the direction from where it came." Misle da ćemo to popušit jer nismo bili tamo pa neznamo, ali nisu ni oni pa mogu pisati da mjesečeva prašina ima svakava svojstva, a ono običan pijesak.

to može napraviti samo potpuno ravno zrcalo. Upadni kut svjetla jednak je izlaznom a pošto površina sigurno nije zrcalo to što su napisali je nemoguće.

Answer: surface reflection of light: One slikice sa odbljeskom. Koji BS. Pa te slike ništa ne objašnjavaju. Druga je nastala iz prve ili obratno samo igranjem kontrasta. Ako netko ne vjeruje dokazat ću mu to.

Ova bitna stavka: Different Shadow Directions ne odgovara ništa zapravo. Kao fotograf znam kakve su sjene kada imaš izvor svjetla bliže objektu snimanja i kakve su sjene kada je objekt dalje. Što dalje to su sjene paralelnije. Ova teorija o zakriljenosit terene je BS jer sjena ne prati teren već oblik prepreke koja zaklanja svjetlo.

Crosshair Knockout
Prema ovome bi onaj nišan morao biti nepravilne prozirnosti ali nije.

Fake, fake. Vraniću daj pošalji neki bolji link

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 15:28 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Npr:
ili

čitam i ne vjerujem koje gluposti pišu ovdje za objašnjenja.

Npr: "The lunar dust has a peculiar property: it tends to reflect light back in the direction from where it came." Misle da ćemo to popušit jer nismo bili tamo pa neznamo, ali nisu ni oni pa mogu pisati da mjesečeva prašina ima svakava svojstva, a ono običan pijesak.

to može napraviti samo potpuno ravno zrcalo. Upadni kut svjetla jednak je izlaznom a pošto površina sigurno nije zrcalo to što su napisali je nemoguće.

E moj hrga, to ti također mogu napraviti npr. kapljice vode. Nikad nisi vidio 'halo' effect? Look it up...

Citat:
Ova bitna stavka: Different Shadow Directions ne odgovara ništa zapravo. Kao fotograf znam kakve su sjene kada imaš izvor svjetla bliže objektu snimanja i kakve su sjene kada je objekt dalje. Što dalje to su sjene paralelnije. Ova teorija o zakriljenosit terene je BS jer sjena ne prati teren već oblik prepreke koja zaklanja svjetlo.

Valjda nisi razumio. Sjena prati (gledano iz perspektive snimatelja) nagib terena, a ti bi kao fotograf, a pogotovo onaj koji koristi širokokutne leće, trebao jako dobro znati kako se mijenja perspektiva inače paralelnih linija kad im stojiš u ishodištu ili blizu njega...

Citat:
Crosshair Knockout
Prema ovome bi onaj nišan morao biti nepravilne prozirnosti ali nije.

Svakako da jest nepravilne prozirnosti. Proziran je do nevidljivosti, kao što i dijelovi slike budu kompletno wash-out kad imaš previše svjetla (iako sami predmeti nisu bili bijeli).

Citat:
Fake, fake. Vraniću daj pošalji neki bolji link

Gle, ja apsolutno nemam iluzija da mogu razuvjeriti tebe. Preduboko si zaglibio u sve to. Pobijanje svih ovih stavki bi te samo nagnalo da potražiš nove razloge. Mene jednostavno smeta da se bilo tko, pa i ti, samo tako razbacuje s BS (tvoj izraz) tvrdnjama sasvim bez posljedica...

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 16:07 
Offline     DHV 2-3

Nisam ja zaglibio u tome. Ja samo volim činjenice. Mislim da je nešto pravo a nešto krivo dok ne dobijem činjenice koje dokazuju upravo suprotno.
Halo efekat nema nikave veze sa time, uopće ne mogu naći poveznicu.
Za sjene ću nać fotku. Kužim što želiš reći.
Nišan ti nije nepravilne prozirnosti. Ako je negdje pokaži.
Mene smeta da netko futra narod sa bilo kakvim pričama od mjeseca pa ostale povijesti kako bi se masa uvjerila u neke političke ciljeve.
Internet je sva sreća medij gdje svatko može izreći BS skoro pa besplatno i voditi kvalitetne debate bez politički ili medijskih pritisaka.

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 16:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
hrga je napisao/la:
Nisam ja zaglibio u tome. Ja samo volim činjenice. Mislim da je nešto pravo a nešto krivo dok ne dobijem činjenice koje dokazuju upravo suprotno.
Mene smeta da netko futra narod sa bilo kakvim pričama od mjeseca pa ostale povijesti kako bi se masa uvjerila u neke političke ciljeve.
Internet je sva sreća medij gdje svatko može izreći BS skoro pa besplatno i voditi kvalitetne debate bez politički ili medijskih pritisaka.

Daj, Hrgiću, ne brumaj ... pa ti si barem dvaput bio na Mjesecu, što medenom, što leteći ... Za poznavanje ove materije treba puno više od bilo kakve teorije zavjere ... ponašanje materijala u bestežinskom stanju, vakuumu ... najlakše je vjerovati da je sve zavjera... uostalom, protiv koga ... danas ionako globalni kapitalizam nema protivnika, sasvim mu je svejedno koje smo nacije, rase, bogatstva ... gazi nas sve od reda ... to je možda moglo biti nekada, dok je postojala željezna zavjesa, pa da je nekome stalo da baš tako bude... danas nema motiva, već bi davno Ameri priznali da su zahebali Ruse i sav ostali svijet, pa eto, ne priznaju ... koji im je sad motiv da sve drže u tajnosti? Fizika je fizika, i nema tu puno pomoći... uostalom, zato ti dobro letiš ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 16:48 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:

Pa i ja isto. Nijedan od 'dokaza' da je slijetanje na mjesec hoax ne drži vodu. Zato ću ja vjerovati da su sletjeli na mjesec dok dokazi o prevari ne budu 'uvjerljiviji'.

Citat:

Ti si rekao da nema ništa osim zrcala što bi reflektiralo svjetlost. Ja sam ti naveo jedan jednostavan primjer.

Citat:

Ne, ti meni dokaži da je na trećoj fotki natječaja nebo bijele boje, a ne plave.

Citat:

A mene smeta što bi svako pravo otkriće neke zavjere ostalo zatrpano i izgubljeno u beskonačnom moru nekompetentnih 'dokaza' svakovrsnih zavjera koje to uopće nisu (ili čak jesu, ali milion krivih dokaza uništavaju onih par vjerodostojnih).

Citat:

Da, to je baš sreća, pogotovo ovaj dio o kvaliteti...

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 17:05 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Roman Lavriv je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Daj, Hrgiću, ne brumaj ... pa ti si barem dvaput bio na Mjesecu, što medenom, što leteći ... Za poznavanje ove materije treba puno više od bilo kakve teorije zavjere ... ponašanje materijala u bestežinskom stanju, vakuumu ... najlakše je vjerovati da je sve zavjera... uostalom, protiv koga ... danas ionako globalni kapitalizam nema protivnika, sasvim mu je svejedno koje smo nacije, rase, bogatstva ... gazi nas sve od reda ... to je možda moglo biti nekada, dok je postojala željezna zavjesa, pa da je nekome stalo da baš tako bude... danas nema motiva, već bi davno Ameri priznali da su zahebali Ruse i sav ostali svijet, pa eto, ne priznaju ... koji im je sad motiv da sve drže u tajnosti? Fizika je fizika, i nema tu puno pomoći... uostalom, zato ti dobro letiš ...

Da Šefe i šta bi trebali sada reci; Pa joj mi smo se prije nekih 40-tak godina zajebavali, nismo bili na mjesecu, a svu lovu koju smo izdvajali sebi smo spremali u džep... pa pljuvali bi sami sebi u usta.
Mislim da onaj koji vjeruje da su Ameri 69' bili na mjesecu je apsolutni naivac, jer da su bili '69 uz danasnju tehnoloigiju svaki od nas bi danas mogao turisticki na mjesec. Volio bi samo da mi se odgovori na jedno pitanje; Zašto danas ni jedna država (posebno Ameri) ne lete na mjesec, a '69 su bili i vratili se živi? :dash: :dash: :dash:

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 17:34 
Offline     DHV 2-3

Meni samo nije jasno kako netko s takvim svjetonazorom može u išta vjerovati? Užasno malo toga čovjek može samostalno provjeriti i uvjeriti se. A najviše uslijed vlastitog neznanja. Uvijek je to iz druge i treće i n-te ruke. Uvijek vjerujemo nekome da on zna. I odabiremo kome ćemo vjerovati.
Mislim, zašto bi ja vjerovao da PI ima beskonačno mnogo znamenaka? Ja se u to ne razumijem. Zašto bi vjerovao da se itko u to razumije? Možda je i to zavjera?

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 20:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Evo jedan time laps sa ISS-a za astronome na forumu :-D

na 2:05 prelazi preko rvacke, ali sve neka naoblaka...jbg sigurno taj dan nismo letili :(

LP

Mario

2 Palac gore: : CW, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 20:20 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Postoji neupitan dokaz o američkom iskrcavanju na mjesec. Tom prilikom izrečena rečenica koja je godinama predstavljala enigmu, kako za znanstvenu,tako i političku zajednicu, a i svekoliku javnost: "Good luck Mr. ..." 8)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 21:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
joe33 je napisao/la:
Volio bi samo da mi se odgovori na jedno pitanje; Zašto danas ni jedna država (posebno Ameri) ne lete na mjesec, a '69 su bili i vratili se živi? :dash: :dash: :dash:

Što ćeš danas na Mjesecu? Ima tog istog, za iste pare u Iraku, Afganistanu ... napraviš Mjesec, pa se šetaš po njemu ... Oću reć, onda im je stalo, danas nije ... Onda su se imali pred kim qrčit (uključujući i nas), danas nemaju. Uostalom, čini mi se bezveze u sve sumnjati. Možda ima zavjera, al one su puno veće nego što su NLO, BigFoot, Yeti ili put na Mjesec ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Zadnja izmjena: Roman Lavriv; ned 13 stu, 2011 23:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned 13 stu, 2011 22:17 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Nemojte jebat, ljudi su sletjeli na mjesec....Ludnica !!! ( Glup i Gluplji ).... :ROFL:

Mislim da Hrga ukazuje na sasvim nešto drugo, iako, do toga treba proći evoluciju unutar sebe, a počinje revolucijom koja je započeta....

:beer:

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 0:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
joe33 je napisao/la:
Mislim da onaj koji vjeruje da su Ameri 69' bili na mjesecu je apsolutni naivac, jer da su bili '69 uz danasnju tehnoloigiju svaki od nas bi danas mogao turisticki na mjesec.

Po toj logici bi danas svatko od nas trebao moći turistički zaroniti na 10000 metara dubine zato jer su se još 1960. spustili batiskafom toliko. Doduše možda je i to "patka"....

Inače kad tad će se morati moći dokazati što je istina, jer ako su bili gore tamo mora i dan danas biti američka zastava. Zašto se ne može vidjeti sa Zemlje:

http://www.rocketroberts.com/astro/flag_on_moon.htm

Kako bilo, LRO letjelica je u orbiti oko Mjeseca snimila tragove na sletištima:

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/n ... sites.html

Naravno to je mogao u photoshopu ucrtati svaki klinac, pa i dalje svatko može vjerovati što mu paše.

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 8:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Gledao pre nekih mjesec dana neki ruski dokumentarac. Cak su ruski znanstvenici priznali da su ameri bili na mjesecu. Kao jedan od glavnih dokaza je radio signal kojeg su pratili i za kojeg su sigurni da je dolazio sa mjeseca. Takoder su i rusi objasnjavali ponasanje raznih materijala u vakumu..... mozda je i to bila sve patka, neznam. Znam jedino da se onolko love, kolko se trosi na ratovanja, ulozi u svemirske programe, vec bi odavno turisticki mogli na mjesec....

1 Palac gore: : flyingzeko1    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 8:37 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 13 ruj, 2009 21:24
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 42 / Palac dolje: : 0
A što kažu oni iz control centra, jer obično kod svakog slanja letjelice u svemir brojna ekipa prati stanje misije?

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 8:45 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Meni samo nije jasno kako netko s takvim svjetonazorom može u išta vjerovati? Užasno malo toga čovjek može samostalno provjeriti i uvjeriti se. A najviše uslijed vlastitog neznanja. Uvijek je to iz druge i treće i n-te ruke. Uvijek vjerujemo nekome da on zna. I odabiremo kome ćemo vjerovati.
Mislim, zašto bi ja vjerovao da PI ima beskonačno mnogo znamenaka? Ja se u to ne razumijem. Zašto bi vjerovao da se itko u to razumije? Možda je i to zavjera?

JBG, ako ne vjeruješ pocmi provjeravat PI pa možda i dođeš do konačnog broja, ako poživiš dovoljno dugo :-D .
3,14159265358979323846… evo ja započeo ti nastavi.
Ovako banaliziranje nigdje ne vodi isto bi ti mogao postaviti pitanje; Da li imaš bubreg - naravno da ga imaš - ali kako možeš biti siguran kada ga nisi nikada vidio...
Logičkim zaključivanjem čovjek dolazi do zaključaka bili oni pogrešni ili ne. Ja sam zaključio da Ameri nisu bili na mjesecu, osim zbog desetaka dokaza o prevari na snimkama i znanstvenim dokazima (Van Allen Belt), a najveći dokaz mi je da je Bush prije nekoliko godina najavio "ponovno" slijetanje na Mjesec tek oko 2020, a programu Apollo je trebalo tek 12 godina da "uspješno" dođu i vrate se živi s Mjeseca. Tehnologija onda i danas neusporedivo za ostalo tu je Mastercard.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: