»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 09 lip, 2026 1:12.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Grunfek - južna strana Ivanščice
PostPostano: uto 11 sij, 2011 1:11 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Molimo vas da se više ne koristi start-livada (nazvano Grunfek) Hanžica na južnoj strani Ivanščice. Na livadi se već nekoliko godina vrše istraživanja biljnog svijeta za "Državni zavod za zaštitu prirode" i "JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostma Krapinsko-zagorske županije" u sklopu projekta "Istraživanje populacija i kartiranje staništa biljnih svojti Pulsatilla grandis, Primula auricula, Lilium carniolicum, Dactylorhiza sambucina, Ophioglossum vulgatum na području Ivanščice".

Shodno tome još jednom molimo pilote da ne polijeću sa te livade.

Vrh

Naslov: Re: Grunfek - južna strana Ivanščice
PostPostano: uto 11 sij, 2011 8:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ko je skrenuo pažnju na istraživanja Šumarija ili Javna ustanova za zaštitu prirodnih vrijednosti KZŽ da se nesmije poljetati sa Grunfeka.

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 8:44 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Naravno da smo na prvom mjestu za očuvanje ugroženih vrsta i zaštićenih područja!
Ali bi i ekipa iz Ministarstva zaštite okoliša trebala poraditi na obavještavanju javnosti o tim područjima i vrstama, jer ako na toj livadi (koja je izgleda od iznimne važnosti za bijni svijet Ivančice) nema ni jedne obavijesti, makar male tablice na kojoj bi pisalo da je to područje zaštićeno, onda nitko ni ne zna da je to tako. Možda tražim previše ali Ivančica nije čak ni park prirode. Šume se sjeku u tolikoj mjeri da se čovjeku povraća, RG je doslovce devastirana motorkama. Di je tu briga za očuvanje ugroženi orhideja i svega ostalog.
Velim zbog toga jer preko te livade ide planinarska staza i na livadi ima više mjesta di su (valjda planiari) ložili vatru, bili na pikniku itd. i prije nego je pala ideja za start.

Bilo kako bilo, što se mene tiće draže bi mi bilo da na Ivančici opstanu ugrožene vrste biljaka (a na toj livadi su izleda i neke sa crvene liste ugroženih) nego da mi tu i tamo propustimo koji let.
Ali da je šteta takvog starta, je.

1 Palac gore: : Draženko    
Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 9:13 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
BTW. plan je da Ivančica s južne strane kao i Strahinjčica postanu park prirode, to iz pouzdanih izvora znam jer radim sa Javnom ustanovom za zaštitu prirodnih vrijednosti KZŽ (a južna strana Ivke je pod Krapinsko-zagorskom županijom) pa ta dotična ustanova objavljuje svoje akte u "Službenom glasniku KZŽ" gdje radim, te bi se ta odluka o parku prirode trebala sprovesti do 2012. godine što za nas letetače znači da više nema nikakvog čišćenja bez dozvole JUZPV starteva ili krčenja šuma na području Strahe, Ivke, Maclja čak mi se čini i RG koliko sam uspio zapamtiti, sa karte područja koje bi trebao obuhvačati Park prirode sjeverozapadne Hrvatske, a u taj Park prirode ulaze i neka područja Varaždinske županije. Što je bilo ili što se napravilo, napravilo se. Nemojte me držati za riječ, ali to je za sada samo plan, što znači da se još nezna kad će to proglasiti Parkom prirode.

A to što Šumarija ruši drveće treba pitati na njihovom ekološkom odjelu. Oni su izgleda nešto posebno.

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 9:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Nek...mi bumo štitili kamilicu,a "Hrvatske vode" bu štitil Todorić... je.o im pas majku!!! Dečki moji... :evil:

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 11:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Namam nikaj protiv ocuvanja prirode, al ocito da pravila za sve ne vrijede isto. Pod tim mislim na sumariju. Mogu se kladiti da je bila neka cesta koja bi pasala sumariji, na Ivancici te livade vise nebi bilo i niko nebi zucnul ni rijec....

Drugi primjer je Ravna gora, koja skoro i vise nema prave sume, iz zraka izgleda ko cernobil. A umjesto da se posumljavaju posjecena podrucja (koja su sjekli ionako bez reda), sad je pocela rasti sikara, kroz koju se ni nemre hodati. Pa neznam kakav onda to park prirode bu tam. Najveci apsurd u svemu tome je da Ravna Gora spada pod koprivnicko krizevacku sumariju.... ko zna zakaj.....

A najlakse je zabraniti nekolicini paraglidera njihovu aktivnost, jer se snjima ionak svi sutiraju okolo, a kad prolazi sumarija, onda su oci zatvorene.....

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 11:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Yebate, još 3 parka prirode i u Hrvatskoj se nebu više moglo nigdje poljetat... Lijepa naša bude jedan veeeliki park prirode.
Ček, ček - pa i Kalnik i Medvednica su parkovi prirode i tamo je letenje dozvoljeno - DAPAČE!
Jedino, koliko znam motorke, freze, pneumatske bušilice, škare za živicu - manualne i motorne (tu spada i naš Mišo sa svojim para-motorom... znamo zašto), zatim kotlić za kotlovinu i ražanj, te još par sličnih naprava baš nisu dobrodošli, kaj ne?

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 11:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Tomica Solina je napisao/la:
...A najlakse je zabraniti nekolicini paraglidera njihovu aktivnost, jer se snjima ionak svi sutiraju okolo, a kad prolazi sumarija, onda su oci zatvorene.....

... ajd ti stani pred bager ako smiješ... za krilo je dovoljan i neugašen čik...

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 11:56 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Red Baron je napisao/la:
Tomica Solina je napisao/la:
...A najlakse je zabraniti nekolicini paraglidera njihovu aktivnost, jer se snjima ionak svi sutiraju okolo, a kad prolazi sumarija, onda su oci zatvorene.....

... ajd ti stani pred bager ako smiješ... za krilo je dovoljan i neugašen čik...

Glej Šteta kaj se tiče čika to je samo jedan razlog da se prije raskopčam i ........ufff
:hang: !!! :evil:

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 13:18 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
I Učka je park prirode pa se grade termo elektrane u Plominu da Učki nebi bilo zima. Proti zime je i tvornica kamene vune ROKVOL (planina volova)koja ispušta tople dimove za dobrobit svih nas:-)). Lp

1 Palac gore: : rudar    
Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 17:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Koji ste vi licemjeri!
Kad vam curi njonja onda tražite da vam mama skuha kamilicu. Kad dobijete upalu mišića od onog jednog penjenja na brdo godišnje onda se mažete biljnim kremama. E sad, kad to netko hoće zaštititi i još malo istražiti kako bi vam izliječio žgaravicu i urasle nokte onda udri po njemu. Naravno, još gledaš i kod komšije u štalu, pa vidiš da on smije i sjeć drva, gradit radare i proizvodit kamenu vunu. tc... tc... tc...
Da ne spominjem kako mislite hopsat autima po šumi i besplatno zadovoljavati vlasiti interes koristeći tuđu šumu/zemlju/livadu i prodavat Parku prirode priču kako ste ekološki osvješteni i kako svi ustvari imaju koristi od vas jer promičete Hrvatsku, turizam, lokalnu ekonomiju i sl. Naravno, daj bože da je livada jer je to svima od koristi (ne trebate puno posla za napravit start) dok bi u suprotnom na poklonjenom dobru još i posjekli par stabala koja, naravno, smetaju paragliderima u promicanju Hrvatske (kojoj uzimate pare iz raznih proračuna za poticanje sporta i života lokalnog kraja, a trošite ga na prasetinu na godišnjoj skupštini).

Vjerujem kako me mnogi već poznaju kao majstora sarkazma i kako nećete ovo shvatiti ozbiljno i kao moje mišljenje o temi.
Ipak, da bi sarkazam bio potpun, da, ustvari mislim ozbiljno.

Mislim, isto tako, da je istina ustvari negdje u sredini i da se treba sa tim (sa promicanjem vlastitih interesa) boriti pažljivo i diplomatski. Gore navedene riječi mogu biti riječi nekog šonje iz Šumarije ili uprave Parka i, što je najgore, čovjek će biti u pravu. Sa svima njima je potrebno surađivati i surađivati i surađivati i lizati im dupe i na kraju zaista i učiniti nešto od općeg društvenog interesa bez fige u džepu.
Naravno, da se ipak priklonim svojoj raji, treba nemilice musti i koristiti sve što možemo jer će to ionako koristiti netko drugi.

Ko razumije - shvatit će.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: