»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 09 lip, 2026 6:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ozone M4
PostPostano: uto 15 vel, 2011 14:00 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Gotovo pa je vani a diler šuti...
Za one koji ne prate događanja izvan Balkana evo nekoliko linkova:
http://www.flyozone.com/paragliders/en/ ... a-m4/info/
http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... 184#239184

LP Todd

Vrh

Naslov: Re: Ozone M4
PostPostano: ned 20 vel, 2011 23:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Todd je napisao/la:
Gotovo pa je vani a diler šuti...
Za one koji ne prate događanja izvan Balkana evo nekoliko linkova:
http://www.flyozone.com/paragliders/en/ ... a-m4/info/
http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... 184#239184

LP Todd

Čekaj kako diler šuti? Pa ja već naručio jedno krilo a on kao šuti! Nije brate ne šuti naš fra Tonći nego je imao misu pa nije stigao ništa našarati o jednom vanseriskom krilu koje je označilo jednu novu epohu kojui će neko vrijem imati Ozone na nebu! Koliko dugo? A to nitko nezna niti dragi bog pa čak niti ja! Neki tkoji bijaše gori sad su doli!

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 6:34 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vojo je napisao/la:

Čekaj kako diler šuti? Pa ja već naručio jedno krilo a on kao šuti! Nije brate ne šuti naš fra Tonći nego je imao misu pa nije stigao ništa našarati o jednom vanseriskom krilu koje je označilo jednu novu epohu kojui će neko vrijem imati Ozone na nebu! Koliko dugo? A to nitko nezna niti dragi bog pa čak niti ja! Neki tkoji bijaše gori sad su doli!

Gospode pomiluuuuuj!
Amen!

Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2011 0:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 23 stu, 2010 1:42
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 268 / Palac dolje: : 4
Ehm... nisam bas skuzio Voju, kaj nije M4 EN-D, a mantra Rxx vanseriski?
Anyway
Letio sam M4 u Stubaiu, velicina ML, jedina koje je tada bila certificirana (kolko sam razumio ove iz Ozona...)
Ljepo krilo, jako stabilno, ogromna finesa, super kvaliteta, pretanke spagice :-D ima ih malo vise nego Tonijeva R10.2 al su neke i tanje (il se to bar meni tako ucinilo)...
Jedina stvar koja mi se ne svidja: usi. Vukao sam ih jer inace nebi sletio 2 dana (tolko dobro leti), ali izravnat krilo posle... jedva i to povlacenjem stabilizatorske linije... Mozda bi bilo bolje da sam bio na gornjoj granici... neznam, al sve u svemu to je jedini minus.

Ajmo sad dileri, kolko nofci?

Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2011 12:55 
Offline     DHV 3

D.K. je napisao/la:
Jedina stvar koja mi se ne svidja: usi. Vukao sam ih jer inace nebi sletio 2 dana (tolko dobro leti), ali izravnat krilo posle... jedva i to povlacenjem stabilizatorske linije... Mozda bi bilo bolje da sam bio na gornjoj granici... neznam, al sve u svemu to je jedini minus.

Ajmo sad dileri, kolko nofci?

Bit će da je to, slabo opterećenje daje manju brzinu, što daje manji tlak u komorama, što rezultira sporijem otvaranju. Osim toga, uši se mogu probati otvoriti (generalno, ne samo za M4) da napraviš prvo jedan zavoj, pa drugi. Time povećavaš brzinu (obodna brzina raste) krila i jačaš tlak unutar krila. Pumpanje isto pomaže, a ako povučeš jako velike uši i zatvoriš sa svake strane 25 % krila treba vremena za otvaranje.

2140-2190 EU novaca, ovisno o veličini + PDV, plativo u domaćoj valuti.

Od slijedećeg tjedna moće će se probati upravo ta prva certificirana veličina ML do 105 kg.

P.S.: ispričavam se na objavi ovdje, a ne pod komercijalne oglase, ali eto nadovezalo se.

Vrh

PostPostano: sri 13 tra, 2011 15:17 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Post sa Facebooka o M4

finally today I saw my friend's M4 Ozone in the race! The sail does not seem to be more 'of what they said, and he said he has problems with the speed! Compared to the other sails during the race with the maximum speed sailing requires a significant management! Him after the race and 'disappointed'cause everything is not what they advertised the guys at Ozone! In many Niviuk Peak 2 Race, sailing still to beat! A video soon!

Postao stanoviti Fabrizio M. na wallu prijatelja sa Malte

Vrh

PostPostano: sri 13 tra, 2011 15:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Mario RI je napisao/la:
Post sa Facebooka o M4

finally today I saw my friend's M4 Ozone in the race! The sail does not seem to be more 'of what they said, and he said he has problems with the speed! Compared to the other sails during the race with the maximum speed sailing requires a significant management! Him after the race and 'disappointed'cause everything is not what they advertised the guys at Ozone! In many Niviuk Peak 2 Race, sailing still to beat! A video soon!

Postao stanoviti Fabrizio M. na wallu prijatelja sa Malte

Na PG forumu se dosta razglaba o nestabilnosti M4 na speedu...iz Ozona odgovaraju da je na speedu krilo vrlo stabilno, ako se taj način letenja izvodi pravilno, tj. bez ikakvog potezanja komandi, kontroliranjem samo putem C gurtni i to pri vrhu kako se ne bi slučajno potezala komanda.

Vrh

PostPostano: čet 14 tra, 2011 10:19 
Offline     DHV 3

Danči je napisao/la:

Na PG forumu se dosta razglaba o nestabilnosti M4 na speedu...iz Ozona odgovaraju da je na speedu krilo vrlo stabilno, ako se taj način letenja izvodi pravilno, tj. bez ikakvog potezanja komandi, kontroliranjem samo putem C gurtni i to pri vrhu kako se ne bi slučajno potezala komanda.

Sjećam se problema koji je Mileni imao pod speedom u finišu prve trke našeg DPa prošle godine. Vjetar i termika nisu dali tako lako držati pravac. Letili smo jedan uz drugog i ja sam lako održavao pravac sa zadnjim linijama dok je njega zatvaratlo i bacakalo. Mada je on letio na "mirnijem" krilu Niviuk IP3, a ja na R10.2. Fora je u tome da se sva krila pod speedom bolje kontroliraju zadnjim linijama nego s komandama. Povlačenje komandi uzrokuje nepravilan profil krila i probleme sa stabilnošću. Do sad se to spominjalo tek kao preporuka i u domeni open class krila. Ja nisam o tome ozbiljno razmišljao dok nisam počeo letiti R10.2, a sad tako letim na svakom krilu i preporodio sam se.

1 Palac gore: : tino    
Vrh

PostPostano: čet 26 svi, 2011 16:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Ispricavam se kolegi jer se nisam dobro izrazio! Kada sam rekao vanserisko krilo (mada je konkurentska firma) mislio sam na vrhunsku kvalitetu te nevjerojatne letacke sposobnosti jednog mekog krila! Dakle da se poporavim jer kolega ima pravo krilo je serijsko ali negove letacke kvalitete su trenutno NAJBOLJE na Europskom nebu! Ja sam ga takodjer letio i setao sam kozicu od zadovoljstva! Jedino sto mi je pokvarilo dojam o krilu i firmi je to sto nije moja nazalost nego je od fra tonija! Dobar vjetar i sigurno slijetanje svima ma gdi i nacemu god letili!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: