»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 5:34.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Brontes 2
PostPostano: sub 16 srp, 2011 17:41 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 15 srp, 2011 19:59
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Drugovi letači imao bih jednu molbu, kupio sam krilo Brontes 2 sa važećim čekom. Uz krilo nisam dobio uputstvo za upotrebu i na krilu su postavljene gurtne koje imaju trimere pa vas molim ako neko ima uputstvo za to krilo da mi ga prebaci i da mi poznavaoci funkcionisanja trimera objasne način upotrebe i podešavanja. Moram naglasiti da ovi trimeri nemaju oznaku za neutralan položaj .Unaprijed hvala!

Vrh

Naslov: Re: Brontes 2
PostPostano: pon 18 srp, 2011 8:04 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Zasto ne pitas onog od kojeg si kupio krilo ?

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 9:04 
Offline     DHV 2

Član od: sri 03 stu, 2010 18:59
Dao Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 192 / Palac dolje: : 0
Brontes sa trimerima, čudno...to je nešto valjda naknadno stavljano i mijenjano...a sve što nije orginal i tvornički, nije testirano već kemijano, pitanje je daljnje sigurnosti letenja :dash:

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 17:09 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Jaoooo Špeho ne cvili odma o sigurnosti...budeš čovjeka možda zlecnul neprotrebno pa odustane od letenja.
buduči da je krilo certificirano kao Cross moguče je da ima pitch trimere a oni služe samo za usporiti krilo u slaboj termiki ili dinamici radi boljeg pobiranja.(ne kočenjem nego promjenom napadnog kuta)..Inače vozio sam Tranga 3 sa takvim trimerima i super stvar su.Spasilo me curione bezbroj puta.obično pitch trimeri nemaju nekakve oznake i maksimalno se stežu do 5 cm..noviji oko 3 cm.Kad su otpušteni krilo je na neutrali
No ipak bi ti preporučio da netko malo iskusniji to pogleda o čemu se radi

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 20:08 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 05 tra, 2010 12:03
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
Na Brontesa2 su se stavljale gurtne sa trimerima za motorno letenje. Funkcija trimera kod motornog letenja je, da ima krilo manji napadni kut i ne zaostaje iza pilota.
Uputstvo za upotrebu i ostale stvari za Brontes2 i Brontes2 paramotor možeš nači na:
http://en.sky-cz.com/download/

LP
Srečko

Vrh

PostPostano: uto 19 srp, 2011 7:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Moto gurtne na hybridnim krilima (može za slobodno i motorno) od Skywalka imaju trimere koji se za slobodno letenje kopčaju na karabinere zajedno sa gurtnama. To je zbog toga da pilotu ne padne na pamet otpustiti trimere dok leti slobodno. Pretpostavljam da bi se nauživao frontalaca kad bi slobodno letio krilo sa otpuštenim trimerima na moto gurtnama.

Vrh

PostPostano: uto 19 srp, 2011 21:58 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 15 srp, 2011 19:59
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Kao prvo zahvaljujem se svima na odgovorima. Gurtne jesu za paramotor i trimeri služe između ostalog da se trimerima izjednači obrtni moment paramotora da krilo nebi letjelo stalno u jednu stranu tj. stranu okretanja propelera . Na stranici SKY -a nema uputstvo za download a gospoda ne odgovara na moje upite. Buni me to da trimeri nemaju obilježen položaj za neutral. Ako se trimeri povuku do kraja onda su svi mali karabineri ABCD
u istoj visini i po ekakvoj logici to bi trebao biti neutralan položaj. Dali se slažete sa mnom?

Vrh

PostPostano: uto 19 srp, 2011 23:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 22:41
Dao Palac gore: : 320 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 255 / Palac dolje: : 2
Da, kad zategneš do kraja to je neutralan položaj.

Vrh

PostPostano: ned 24 srp, 2011 23:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Mnogi proizvodjači (ustvari svi ozbiljniji) mogu na svoja standardna krila koja su predvidjena i za vuču staviti trimere koji izmjenom napadnog kuta postižu bolje rezultate i brzine u motornom letenju ili u vuči na vitlu! Standardno je gotovo kod svih da kada su svi karabinčići koji drže linije u ravnini ustvari 0 pozicija ili trimeri su dovedeni u neutralni položaj! Svaka izmjena gore ili dolje ubrzava ili usporava let krila! Usporava na startu sa zategnutim a ubrzava sa otpuštenim trimerima! A trimeri zato i služe da na startu uspore reakciju krila a u letu ubrzaju let! Kažem to je pravilo kojega se drži većina proizvođača ali pravila su zato da se "krše mudrim" inovacijama samozvanih stručnjaka! Usput komentar na Zolijeve zategnute gurtne da je vjerojatno kao šansa da je to točno da ćete dobiti dobitak na lotu sa ispunjeh 60 kombinacija na listiću! Zato ja iskreno prepuručam da se konzultiraš sa tipom koji je ti prodao krilo ako je on osobno bio stručnjak pa nabacio sam trimere onda da doneseš krilo na ček i ustanoviš gdi je stvarna nula to jest neutralni položaj trimera! Sve drugo ti je kao kada ja probam auto kako koči kada ga na ravnoj cesti zavezem 50km/h i onda skočim na kočnicu i ako me ne odnese sa ceste kažem kočnice su ok! A to što je jedna strana ceste klizavija nagnutija i sto su mi gume nejednake mačku o rep! Osobno sam protivnik da pilot sam izmenjuje i duljinu kočnice a kamoli da sam trimuje krilo mada iskreno rečeno ima takvih koji to mogu u HR PG svijetu! Ali nismo svi isti i nemamo svi isti način i stil letenja pa je ljepo se držati pravila i propisa inače će nastati kaos kao u hrvatskom saboru!
VOJO!

Vrh

PostPostano: pon 25 srp, 2011 10:42 
Offline     DHV 2

Vojo je napisao/la:
Usput komentar na Zolijeve zategnute gurtne da je vjerojatno kao šansa da je to točno da ćete dobiti dobitak na lotu sa ispunjeh 60 kombinacija na listiću!
VOJO!

Slučajno letim Sky-eva krila pa znam o čemu pričam. Inače nemam pojma o paraglidingu :crazy:

Naravno to vrijedi ako nisu "divlje" gurtne.

Trebale bi biti ovakve
slika

LP
Zoli

Vrh

PostPostano: pon 25 srp, 2011 12:01 
Offline     DHV 2-3

zoli je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
Usput komentar na Zolijeve zategnute gurtne da je vjerojatno kao šansa da je to točno da ćete dobiti dobitak na lotu sa ispunjeh 60 kombinacija na listiću!
VOJO!

Slučajno letim Sky-eva krila pa znam o čemu pričam. Inače nemam pojma o paraglidingu :crazy:

Trebale bi biti ovakve
slika

LP
Zoli

I eto koliko ja vidim a stavio sam si čak i naočale za svaki slučaj gurtna nije zategnuta do kraja nego ima još nekoliko cetnimetara taman toliko koliko bi meni dobro došlo da si produžim moj fenis i onda bi bila čista 10ka! Normalno mislim ocjena ne duljina fenisa! Kao i obično kada "ostavljam" pisani trag ako nisam siguran konzultiram se sa konstruktorima! Ova gurtna izgleda na slici nije divljak nego je napravljena po nekim (većinom) standardima! Zato se stalno govori ne puno kemijati jer uvjek ima netko tko će drugi izložiti svoje kosti na novim kemiskim probama! pa kada je to dokazano da je dobro ili sigurno onda deri ga gdi stigneš!
VOJO!

Vrh

PostPostano: pon 25 srp, 2011 12:46 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Vojo je napisao/la:
zoli je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
VOJO!

Trebale bi biti ovakve
slika

LP
Zoli

I eto koliko ja vidim a stavio sam si čak i naočale za svaki slučaj gurtna nije zategnuta do kraja nego ima još nekoliko cetnimetara taman toliko koliko bi meni dobro došlo da si produžim moj fenis i onda bi bila čista 10ka! Normalno mislim ocjena ne duljina fenisa! Kao i obično kada "ostavljam" pisani trag ako nisam siguran konzultiram se sa konstruktorima! Ova gurtna izgleda na slici nije divljak nego je napravljena po nekim (većinom) standardima! Zato se stalno govori ne puno kemijati jer uvjek ima netko tko će drugi izložiti svoje kosti na novim kemiskim probama! pa kada je to dokazano da je dobro ili sigurno onda deri ga gdi stigneš!
VOJO!

VOJU ZA PREDSJEDNIKA!!!!!!!!

pozzz
tino

PS
Vojo koliko bi me izaslo zadovoljstvo mjenjanja kanapa na mojoj R10.2? :-D

Vrh

PostPostano: pon 25 srp, 2011 14:41 
Offline     DHV 2

Vojo je napisao/la:
zoli je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
VOJO!

Trebale bi biti ovakve
slika

LP
Zoli

VOJO!

Voju uvijek za predsjednika !!! :-D
Jedino treba bolje naočale 8) jer je na slici gurtna zategnuta do kraja.
Zezam se za naočale jer se ne vidi dobro a to je da se dalje ne može zategnuti jer je prošivena dupla gurtna i to je ujedno graničnik.

LP
Zoli

Vrh

PostPostano: pon 25 srp, 2011 23:37 
Offline     DHV 2-3

Jedino treba bolje naočale 8) jer je na slici gurtna zategnuta do kraja.
Zezam se za naočale jer se ne vidi dobro a to je da se dalje ne može zategnuti jer je prošivena dupla gurtna i to je ujedno graničnik.

LP
Zoli

Onda ga jebi jer to spada u kategoriju kemijanja malih ljudskih gluposti! Zategnuti trim do kraja je 0 je kao kada povuces rucnu do kraja a ona ne lovi nego ce tek kada jos malo lima usjeces i napravis prostora da mozes rucnu jos zategnuti! Ponavljam opet vecina ozbiljnih firmi kada radi trim radi ga da ga mozes zategnuti na startu a to znaci da je krilo sporije pa ne moras trcati i pomagati se komandama nego sve ti ljepo to odradi trimer! A kada trebas brzinu onda ga otpustis do kraja pa kom jaja a kom kajgana! Znaci ovi trimeri su napravljeni kao i rucna na neispravnom autu! Zategni je ali ona ne drzi jebaji ga sjedi i placi ili postavi neki kamen ispod kotaca u ovom slucaju ta gurtna je dobra jedino i iskljucivo za motorni trajk gdi ne rade noge nego kotaci! Ili za normalno krilo ali da se ne diraju nego da se upotrebljava speed koji je na njima predvidjen!
VOJO!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: