»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 0:42.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Krusevo OPEN 2011
PostPostano: pon 15 kol, 2011 20:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Sinisa T. je napisao/la:
kaj se pa tice majc... izlistanih popisov ko je kaj narucu nisam imo..bilo je podjeljeno oko 90 majc u velikosti od S do L to sto si na prijavu doso medju zadnjima je pac to da ko pride kasnije pac dobije to kaj ostane...tako je na svim tekmama... :(
LP Sinisa

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

Naslov: Re: Krusevo OPEN 2011 - fotke
PostPostano: uto 16 kol, 2011 10:13 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
fotke na:
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110806_Makedonija
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110807_Makedonija
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110808_Makedonija
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110809_Makedonija
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110812_Makedonija
https://picasaweb.google.com/jasna.parapente2/110813_Makedonija

Zadnja izmjena: Jasna; uto 16 kol, 2011 10:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

2 Palac gore: : Box, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 16 kol, 2011 10:38 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
jos fotki ali ne s letenja :)
https://picasaweb.google.com/jasna.lalic.2011/110805_Makedonija?authkey=Gv1sRgCLOh-8_E5tP66AE
https://picasaweb.google.com/jasna.lalic.2011/110810_Makedonija?authkey=Gv1sRgCJmO8-GBkKi1Ug
https://picasaweb.google.com/jasna.lalic.2011/110811_Makedonija?authkey=Gv1sRgCNW8j__j6_OemAE

p.s. picasaalbum link ne radi...mozda zato sto fotke nisu javne

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 0:11 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
I posljednji dio ovog mog podužem izvještaja u obliku eseja.

Četvrtak (11.8.) osvanu je sunčan, ali pomalo vjetrovit dan. Svi smo pogledavali vani kroz prozore naših kuća prema velikoj makedonskoj zastavi u centru Kruševa. Vijorila se mašala, a i okolno drveće je bilo uzbibano. Nekoliko puta se odgađa briefing ispred hotela Montana, a u 12h se pokrećemo na start i tamo će se odlučiti. Na startu prvo puše debeli bok (sjever) uz popravljanje smjera uslijed naleta ciklusa termike. Odlučeno je da se čeka do 15 h, jer još uvjek ostaje dovoljno vremena da se utrka održi i da bude fer i prema onima sa slabijim krilima. Ipak, situacija se popravlja (mada nemamo winddummy-e, nitko nije želio u zrak). Odlučeno je da se starta u 14:00h, a da se tartni cilindar otvori u 15:00h. Većina pilota je očekivala da će se utrka otkazati (samo je nekim top pilotima odgovoralo da se utrka održi te pokušaju zadobiti prednos ispred konkurencije), jer uvjeti nisu bili Bogznakakvi, pogotovo nakon 3 uspješno održane utrke po izvrsnim uvjetima. Međutim, svi su se poslušno spremili i čekali na start. Termika je prevladala, a samo se po nekim krilima van grebena moglo naslutiti da je vjetar bočni. Turbulencije nije bilo previše oko starta, a i dizalo je. Nakon polijetanja 10-ak pilota, situacija se zaoštrila i vjetar je puhao između 7 i 10 m/s. Goran Dimiškovski je odmah zatvorio start i prekinuo polijetanja, jer su neki piloti imali problema sa svojim krilom uslijed jakog vjetra. Mudro je Goran sačekao i pogledom otpratio Niviuk IC5 jednog od Valiča pri polijetanju te odmah oglasio zatvaranje starta. Idućih pola sata, kako nalažu pravila, organizacijsko osoblje je mjerio brzinu vjetra na više točaka na startu. Svi ostali piloti su čekali mahom navezani s krilom u ruži, a neki i na samom startu boreći se s vjetorm i krilom. Među njima video sam i Damira Habeka. U međuvremenu su neki vodeći piloti (Hrgator, Valiči) nabrali visinu i mirno čekali nastavak situacije. U jednom trenutku je postalo jasno da ih više nitko ne može stići. Prokomentirao sam to s Jurijem Vidicem, koji je mirno sjedio u svojem Niviuk kanu-sjedalu. Da se start i otvori, nama bi trebalo minimalno 30 min da dođemo u tu poziciju, dok su oni bili već na rubu startnog cilindra i imali barem 2500 m. Kad je prošlo 30 min, Goran je otkazao utrku na oduševljenje cijele svite natjecatelja (cca. 100 pilota) i spontani uzvici odobravanja razlegli su se Mečkinim Kamenom. Poslijepodne turizam i opuštanje. Napetosti je nestalo.

Petak (12.8.) posljednji dan Državnog prvenstva i povoljna vtremenska prognoza. Dan odluke, ostala su nedoroečena sva mjesta i u ukupnom poretku, i u Državnom prvenstvu Hrvatske, pa i po klasama. Nitko od natjecatelja nije bio siguran u svoju poziciju, jer prvih (u ukupnom poretku) 5 pilota dijeli nekih 50-ak bodova. Jedino Hrga ima značajniju prednost pred Zokijem Boškovićem u Hr poretku i, ako grdo ne zezne, obranit će titulu iz Buzeta od prošle godine.

Svi smo dopli ranije na start. Disciplina je rano postavljena i piloti je komentiraju. Prva točka je na sjever, po grebenu , preko Kruševa i preko memorijalnog centra te velikog Križa još nekih 5 km udaljena. Visina prve točke je skoro 1800 m, a polijećemo sa nešto više od 1400 m! Ovo mi je bilo malo neuobičajeno, jer je obično prva točka lako dosegljiva i ne toliko zahtjevna, a ova izgleda kao izlučna. Ali svaki dan smo išli na preko 2500 m, pa rekoh sebi ic OK, valjda to tako mora biti. Uz to sve točke su postavljene sa polumjerom od 1000 m, što je donekle olakšavalo discipline. Vjetar nije bio izražen (vrlo slab sjever), a u takvim uvjetima prevladava termika i s jedne i sa druge strane grebena. S time da “južna” (starta se na istok-sjevero-istok) termika tokom dana nadjača onus a suprotne strane i može biti čupavo oko starta i problematično za dobit visinu. Upozorio sam svoje klupske kolege da bi bilo poželjno “kupiti” tu “zavjetrinsku” termiku s druge strane. Nisam dugo čekao na potvrdu mojih predviđanja. Danas je bilo winddummy-a i vidjelo se da teško penju. Malo sam čekao na startu, ne svojom voljom, jer sam se uvalio u neke Ukrajince i Ruse koji su zapinjali sa startom, a i slabo je puhalo, što je bio još jedan pokazatelj da će dizanja biti slaba. Bar na ovoj strain planine. Nakon polijetanja, borba. Držao sam se “zubima” za balone ispred starta. Vidio sam mnogo pilota u problemima i nisko. Samo sam si ponavljao ostani na grebenu, bliže i bliže, nasloniti se I prebaciti na drugu stranu. Uhvatio sam neko slabo i prpošno dizanje na samom prijevoju s Mečkinog Kamena prema Kruševu, gdje cesta prelazi greben za Demir Hisar, i uspio držati to nadajući se da ću dići više od grebena. Pridružio mi se Bošković, lako prepoznatljiv na UP Edge-u XR, i još jedan Niviuk IC5. Uspjeli smo podići nekih 200 m i uhvatiti konvergentno dizanje s obje strane planine. Ubrzo smo bili u velikoj skupini pilota. Podigli smo do 2300 m i dobili odličnu poziciju za čekanje na otvaranje startnog cilindra. Pogledao sam prema startu i video hrpu krila kako se muče sa visinom. Bilo ih je svud po grebeno do ispod Kruševa. Pomislio sam na svoje klupske suborce i pitao se da li su uspjeli uhvatiti dobru visinu. Dosta mi je bilo čekati u ovoj gužvi na istoj visini i krenuo sam naprijed prema rubu cilindra na 8 km od točke. Našao sam opet neka dizanja nad skijaškim stazama nad Kruševom, a drugim okom sam pratio jednog od Valiča kako traži poziciju na rubu cilindra, ali dalje na zapad. Čim sam zajahao neke balone i održavao visinu, eto meni moje skupine.

Po otvaranju cilindra svi smo jurnuli po speedu prema 1. KT. Išlo je solidno, 40-ak km/h uz određeni oprez (50% speed) jer je bilo dizanja svako toliko i srednje turbulentno. Onda su me počeli neki sustizati, pa sam se okuražio sa više gasa. Međutim ubrzo smo svi pustili speedove (čast izuzecima) jer je počela žestoka termika, prvo oko križa, a onda i dalje duž grebena. Poznati aplski uvjeti. Na golemom križu smo vrtili pravog divljeg bika, snažna dizanja i jaka propadanja, sve u jednom krugu. Nekolicina nas je podigla nekih 200 m, a neki piloti nisu vrtili već su nastavili po oštrom grebenu prema 1. točki. Tu mi se dogodilo i prvo sranje s mantrom R11 (7. let ukupno). Prvo iznenadan asimetrični kolaps na lijevoj strani (50%), moja reakcija desnom komandom i misao rezerva desno (položaj moje ručice), ali (možda i srećom) dogodio se kolaps krila i na desnoj strani, pa sam ostao samo sa nekoliko otvorenih komora. Sad sam bio siguran da ću baciti rezervu i bio zadovoljan s trenutnom visinom (nekoliko stotina metatra nad tlom). Povukao sam obje komande za full stall i popustio, a krilo je krenulo otvarati se, prvo lijeno, a onda sve brže (kao iz velikih ušiju). I dalje su mi misli bile rezerva desno, jer sam očekivao silovito izlijetanje krila ispred mene. Ponovno sam ga zakočio, a vjerujem da mi je pomoglo i jako dizanje koje je usporilo izlijetanje krila. Slijedećih 10 minuta sam osjećao posljedice jake navale adrenalina. Odradio sam točku bez speeda i povratak, prolazeći kroz jaku konvergentnu termiku. Nisam vrtio, tek opet na golemom križu gdje je jedna dolazeća grupa popravila visinu na putu prema 1. KT. Speed sam taknuo tek nad Kruševom u tranziciji prema 2. KT, kad su mi se puls i disanje stabilizirali. 2. KT je bila južno van grebena kod sela Ivanjica. Odlučio sam se za let po “drugoj” strani grebena koji gleda na Demir Hisar, jer sam gledao prvu skupinu (pustio sam ih da lete svoje, meni je stresa bilo dovoljno za ovu tekmu) kako dosta gubi letivši izravno na točku po “pravoj” strain. Nisam puno izgubio u samoj tranziciji (uglavnom držim iznad 2000 m), ali sam se zadržao i bez veze izgubio vrijeme zaobišavši točku s južne strane (išao sam po termiku na poznatom mjestu, ali predaleko od točke u suprotnom smjeru, vjerojatno me onaj frontalac malo omeo i zabrijao sam). U okretanju točke vidio sam veću grupu pilota kako dolijeću i okreću ispred mene. Prepoznao sam i Ratka u njoj (naravno da sam pomislio koji sam luzer, jer ja na open krilu, koje mi prijeti kolapsom i zaziva rezervu, a Rale jezdi na DVOJCI). Uspio sam tu grupu preteći nakon 2. KT prema trećoj pod speedom. Malo popravljanja visine na grebenu, pa još jednom pred startom, ali vani nad dolinom (dolina počinje kasnije raditi, a kad proradi onda lijepo drži). Uglavnom do 1600 m i ni makac više. Napokon sam se probudio iz neke letargije i gazim prema 3. KT, koja je bila kod sela Selce van osnovnog grebena sjevero-istočno ispred Kruševa. Ugledao sam veliki broj krila na grebenu daleko na sjeveru pod 1. KT. Nisam mogao vjerovati, to su piloti koji još uvjek pokušavaju dohvatiti 1. KT, a nikako im to ne uspjeva. Ostavljam ih u njihovoj muci znajući da su vjerojatno tamo i moji klupski suborci. Po okretanju točke uhvatio sam 500 m nad nižim grebenom dizanje (bla je jedna mantra nisko i dobro markirala). Ona poveća skupina, sastavljena od šarenih krila od open mantri I boomeranga do dvojki (Ratko), slijedila me. Navrtili smo, a ja sam se prvi izdvojio i pojurio naprijed prema aerodromu od prvog dana koji je bio 4. KT. Slijedile su me 2 R11-ke. Prepoznao sam Tomaža Eržena, a drugi je bio neki Ukrainac/Rus.

Nad Krivogaštanima strpljivo vrtimo do 2000 m i krećemo preko ravnice nekih 11 km do 4. točke i povratak ponovno na isto mjesto gdje vrtimo, jer vrtimo nad službenim sletištem. Nas trojica raspoređujemo se sa razmakom od 200 m između svakoga kao da smo se dogovorili i tako letimo sa nekih 80% speeda. Na 6 km do točke ugledali smo vodeću skupinu kako dižu visinu nad poznatim trigerom, nekim farmama propalog kombinata Sloboda Prilep. Na različitim su visinama, vjerojatno već okrenuli 4. KT, a onda završavamo svi u jednom stupu. Prepoznajem Marka Novaka (jedina žuta R11), Valiče, Klemena, Hafnera, ali nema Hrge. Pomislio sam da je odjezdio naprijed i da je sve zeznuo kao na zadnjoj trci. Ovi prvi su isto negdje zapeli, jer smo ih sustigli, a zabrijao sam i puno potrošio vremena. Bez problema smo okrenuli posljednju točku i u povrtatku popravili visinu nad onom istom napuštenom farmom. Međutim više nije išlo do 1800 m, već samo 1600 m. Compeo mi govori da bum bil na knap, ali više nejde gore. Onda sam ostavio sve koji su bili oko mene, i ove koji su plahutali u potrazi za pristojnijim dizanjima i krenuo prema cilju. Ponovno sam kapnuo pred ciljem u notornim Krivogaštanima, jer je dan krepavao. Ljut kaj pes gledao sam kako me prestižu neka krila. Fuj! Furustriran sam slagao krilo okružen razdraganim malim Makedoncima kojima su se pridružili srdačni stariji stanovnici ovog poprilično veliko sela. Naravno, slijede pitanja od kuda sam, pa neko dobacuje da je bio u vojski u Zagrebu (valjda je pol Makedonaca bilo u vojsci u Zagrebu) i slične dosjetke, a meni ide para iz ušiju zbog kapanja pred ciljem. Kažnjavao sam se neskidanjem debelog windstopa. Crkni svinjo kad ne znaš letiti. Malo su me veseli Makedonci oraspoložili, jer kao da su mi govorili da nije sve na svijetu letenje. Onda sam se još kaznio hodanjem do centra sela i glavne ceste, a sunce je nemilosrdno pržilo. Po dolasku u selo izbjegao sam skupinu pilota u jednoj birtiji i sjeo ispred dučkasa kao svaki pravi Krivogaštanin te uzeo Karli Marko pivo, jer je Skopsko bilo manje hladno. Ispričao sam se sa jednim čićkom koji je služio vojsku (ha, ne, ne u Zagrebu, već) u Jaski i bio na logorovanju, i gađanju i skijanju u Sv. Jani – e onda su se otvorile teme). Morao sam na pišanje, pa me je uputio iza kuće u dvorište i u poljski zahod. To je tek bilo iskustvo! Vratio sam se ponovno otkriviši radost života. Živo mi se fućkalo za tekmu i rezultat. Preživio sam kolaps dvolajnera (koji navodno ne prolazi bez rezerve), letio koliko sam znao i mogao i sad sa starim čičom, uz pivo koje košta 4 kune, derem po exYu temama ko da se znamo 100 godina. Bošković me nazvao i pitao sam ga da li da mu čestitam na osvojenom drugom mjestu, a on mi je rekao da on treba meni čestitati. Kasnije sam doznao da su Hrga, Braco, Zoki B. i Karlo scurili. U tom trenutku mi je bilo svjedno. Odšetao sam se do frižidra i uzeo još dva hladna Marka u boci za mog pajdu i mene. Dosta mi je bilo letenja za neko vrijeme, a umor mi se akumulirao u svakoj stanici. Uživao sam u smiraju dana za nevjerojatno prljavim plastičnim stolom po kojem je šetao ešalon muha. Duhan se sušio pod najlonima, a vrućina je postajala podnošljivija.

Hvala na strpljenju i pažnji.

15 Palac gore: : Biondic, CW, Damjancic, Domagoj Rebić, gburazer, isantek, ksmokvina, Mario RI, Red Baron, Roman Lavriv, Tojo, Toomy, vedran_zgela, Zoki, zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 1:16 
Offline     DHV 3

Ne mogu a da ne reagiram. Prvo (mrkva, a kako drugačije?) pohvala organizatoru. Osobno sam sretan kad se netko prihvati organizacije tekme koja ima veza sa Hrvatskom, a posebno kad je u pitanju Državno prvenstvo. Nije to mala zajebancija. Zahvala Tićima koji su sudjelovali u organizaciji našeg Državnog prvenstva i više nego uspješnog. Odabrali su ekipu (Makedonci na čelu sa izvrsnim voditeljem natjecanja Goranom Dimiškovskim, Miletom Jovanoskim i drugim super tipovima). Uz to kad posluži vrijeme, pa odličan teren, sve stvari sjednu na svoje. Ali ima i ali, pogotovo kad Siniša T. pokušava baciti "pijesak u oči", a ima "putra na glavi".

Sinisa T. je napisao/la:
kaj se tice prevoza nismo stedjeli..pac ko na svakoj tekmi ima pilotov koji ne shvacaju da kad pristaju da pristanu negdje uz cestu zaradi lazeg pobiranja...vec pristanu i od tamo se ne pomicu...prvi dan dva pristala uz glavnu cestu pobiranja na livadu cca 200m od ceste...slozili i cekaliiiiiii...da ih avtobus pobere..kako su pametni iskljucili stanice..telefone..a jedan se uopce nije javio u HQ..i tako sofer isce njih dobrih sat vremena a oni uzivaju u senci i gledaju kako avtobus prolazi..drugi dan pristali neki u brdo...nemres s avtobusom..nemres kamionom..krenuo sofer kamiona pjesice do pilota izgubio dobrih 40 minuta a ovaj zalego i ceka...takvih primjera je bilo dosta..pac neki zbog protulumarene noci nedodju na brifing i potom je najlakse svaliti svu krivicu na organizatora...za prevoz smo porabili cca 3000 evrov...

Ne mogu se oteti dojmu da si sve ovo napisao, što vjerujem da je istina, u namjeri da obmaniš dobar dio javnosti koje zanimaju natjecanja, a nisu bili u Kruševu. Ali zašto ne napišeš istinu do kraja. Recimo kad nas je 30 ostalo u utorak poslije 3. utrke na cilju (10-km južno od Bitole) čekati prijevoz 4-5h po završetku utrke, već je i noć pala. Nismo sjedili u "sjenci" na nekom brdu 200 m od ceste, već uz cestu u samom CILJU! Kako se toga nisi sjetio. Mojne tisra (ak ne znaš šatru, to ti znači ne kenjaj). Pričaj kome hoćeš da si platio prijevoz 3000 eura, ali taj dan smo ostali na suncu, bez vode, gladni i još su nas komarci počeli gristi. Na kraju smo pozvali nesebičnog Munju koji je potegao iz Kruševa, došao prije autpbusa, pokupio nas 5 i vratio nas u hotel Montana isto tako prije autobusa. Krila su došla još kasnije. Tko će nama nadoknaditi te troškove? Naravno nitko. A duševne boli? Nitko. A umor? Ne, moraš ti kenjati (ispirčavam se na izrazu, ali nisam našao bolji), umjesto da se jednom pokriješ ušima po glavi i promucaš bar tiho oprostite, izvinite, ispričavam se, sori, ešuldigung, skuza... eto, malo smo pogriješili. Ne, ti kenjaš, da su piloti ovakvi i onakvi.

PS: briga me za sendviče, majice i završnu večeru, platio sam (odnosno moj klub) 120 eura bez obzira da li dobio nešto za to ili ne. To toliko košta i ne ulazim u troškove i možebitne zarade. Ja sam pristao na tu cijenu. Cijenim svaki trud, pa tako i za sendviče, majice i završnu večeru. Ipak, kad već se opravdavaš za cijenu sendviča i večere, pa čovječe mi smo bili dolje i vidjeli koliko kaj košta. Kaj stvarno misliš da smo nepismeni glupani? PG Feniks, poučen sličnim iskustvima prvo se najeo kod Šape, pa onda prošetao do hotela na završnu večeru da vidimo kaj ima. Paraglideri jesu stoka, ali ipak volimo malo više sofisticiraniju zabavu od hladnog odojka, jedne pive i džabe muzike na hotelskoj terasi s obližnje makedonske svadbe. Prešutio bih sve to da si samo jednom pokazao svoju drugu stranu (znam da je imaš, mada je čvrsto skiravš) i da si se jednom ispričao zbog velikog propusta u organizaciji prijevoza u spomenuti utorak.

Mogu li pogoditi daljnju prepisku? Makedonci su krivi za lošu organizaciju prijevoza? Da li sam pogodio?

Sinisa T. je napisao/la:
..pac neki zbog protulumarene noci nedodju na brifing i potom je najlakse svaliti svu krivicu na organizatora...

Ovo mi je posebno drag citat! Pa da li ti imaš oči Siniša? Nitko nije propusti Goranov briefing niti jedan dan. Gužva je bila tolika da smo se morali tiskati i pored tvoje škode jer nije bilo dovoljno mjesta za svih 120 i kusur pilota na briefingu. A da, bio si zaposlen djeljenjm sendviča. Onda se lijepo raspitaš kod onih koji su bili na briefingu da li je netko nateknutih podočnjaka tupo buljio, ili nedajBože izostao, sa briefinga.

Briga me hoćeš li mi kaj zameriti, jer ja tebi zamjeram to što si nas napao, a da se nisi ispričao za vlasiti propust.

1 Palac gore: : Zvoc    
Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 9:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljen Toni,
eto prvo da ti se zahvalim sto si u svom postu pohvalio Tice za organizacijo...zahvaljujem ti sto si time pohvalio mene...jer ja sam clan Ticev...koliko rada i pregovaranja je bilo da to drzavno uspije znamo samo Jozef i ja... ali kad vec spominjes mene pod ali....pa da ti odgovorim po vrsti...jer nemam interesa nikome bacati pjesak u oci...

tocno je da vas je oko 30 ostalo u cilju cekajuci prevoz..no evo ti odgovora zasto...plavi autobus koji je taj dan pokupljao pilote od tocke 1 do tocke 2...trebao je te pilote odpeljati u Krusevo te potom krenuti za Bitolu i na pristanak...taj dan je u tom avtobusu sjedio gazda istog , ko navigator je bio Bobo najmladji sin Mileta.... po mom dolasku u HQ saznao sam od Suzane da smo izgubili kontakt s tim busem... pac gazdi je bilo ljepse cekati u gostioni nego voziti do pristanka...odmah smo vratili bjeli avtobus za Bitolu..prazan avtobus koji je vec bio u blizini Bitole preusmjerili na pristanak..no tada se umjesao Mile te istog nakrcao pilotima na benziskoj...te ga polupunog poslao do vas..naravno da svi niste mogli unutra...drugi bus umjesto da pokupi u Bitoli moro je do vas na pristanak... zato taj dan prevoz nije laufo tako kako je bilo dogovoreno...a tebi ako nesto znaci mogu se ispricati zbog cekanja sto sofer plavog busa nije htio voziti, zbog Boba koji je iskljucio telefon...zbog Mileta koji je na svoju ruku preusmjerio bus i u svoje ime sto pobiranje nije laufalo kako treba..iako na to nisam imo previse uticaja... a cjena prevoza...dnevni najam voznog parka... 3xbus, kamion, lada... 305 evrov plus gorivo a cjena goriva skoro ista ko u cro in slo... a po pogodbi dnevni najem placas i tada kad nema tekme...znaci svih 6 dana

>Cijenim svaki trud, pa tako i za sendviče, majice i završnu večeru. Ipak, kad već se opravdavaš za cijenu sendviča i >večere, pa čovječe mi smo bili dolje i vidjeli koliko kaj košta. Kaj stvarno misliš da smo nepismeni glupani? PG Feniks, >poučen sličnim iskustvima prvo se najeo kod Šape, pa onda prošetao do hotela na završnu večeru da vidimo kaj ima. >Paraglideri jesu stoka, ali ipak volimo malo više sofisticiraniju zabavu od hladnog odojka, jedne pive i džabe muzike na >hotelskoj terasi s obližnje makedonske svadbe.

mislim da sam za sendvice vec napiso.. a kaj se tice vecere...ukratko... 25 x vege po 5 evrov, 160 piva po 1 evro, 135 salata po 2 evro, 4 x odojak svaki po 90 evrov, kruh i posluga...to sa poslugom je prica za sebe...dodatnih 60 evrov..pa ti izracunaj... a muzika je svaki petak na toj terasi ...bar na tome sam ustedio..... a odojak je bio topao kad je donesen....
a vi koji ste bili dole i znate koliko sto kosta ...izracunajte... e da niko ne misli da ste nepismeni glupani..no ocito ko ni vi ni ja nisam znao za izraz REKETARENJE... u doslovnom smislu potkupljivanje, uzimanje provizije, pristavljanje svoje sklede...ukratko probat zasluzit na svemu... pa cak na meni nerazumljivim stvarima...jest da smo mi dole gosti..a kako mi je jednom po telefonu rekla Sonja...ovce koje treba cim bolje oderat, tako gazda hotela nabio cjenu za odojka po 120 evrov, ja naso opciju po 90, no nece da ih sluzi na terasi ako nisu zaklani kod uradnog mesara, ako nemaju potvrdu veterinara, ako nisu peceni u uradnoj pekari, ako se za dostavu ne koristi propisan avto... i na kraju posto nije on nabavio meso mora zaracunat poslugu istih jer ipak on daje posude, tanjure, vilice, nozeve ........ e makedonske kuhinje....

kaj se tice financ to je prvo drzavno u potpunosti financirano iz kotizacij... znaci moze se ... a svi koji mislite kako se na organizaciji takve tekme moze zasluziti organizirajte, probajte i budite spremni na razna prigovaranja, pljuvanja...kritike... jer uvjek se nadje neko ko ce da prigovara, a ja zasigurno znam da sljedece godine necu raditi na organizaciji DP...vse svoje znanje i moci usmjerit cu sa clanovima moga drustva Tici na organizaciji ponudjene nam PWC tekme u Buzetu 2013 ali 2014 godine....

LP Sinisa

1 Palac gore: : Che28    
Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 11:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
25 x vege po 5 evrov, 160 piva po 1 evro, 135 salata po 2 evro

bogme, kolikogod smo se trudili (a jesmo, mora se priznati) , nismo uspjeli toliko potrošiti ... kompletna večera po glavi u najboljim birtijama, uz cugu do iznemoglosti, ne prelazi 7E. Hebo vas hotel, da vas hebo ... što Šapeta, Čičkota ili one u Slepču nisi pitao ... Uostalom, baš me briga, al barem znam što napraviti sa svojih 120E next year u Mk ... Trpke, da li ti ponekad pročitaš to što napišeš, onako, glasno, da se čuješ?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 16:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
25 x vege po 5 evrov, 160 piva po 1 evro, 135 salata po 2 evro
što Šapeta, Čičkota ili one u Slepču nisi pitao

eh, hehe...

Imali su slabe ocjene na fakultetu za ugradnju... :)
A i tko bi u lanch paketu htio sokic, energy bar, vocku i sendvic...

2009 u Hrvatskoj sa 80 natjecatelja od toga oko 30 besplatnih smo bili "samo" 40K kuna u minusu...
Priustili smo dva besplatna obroka za sve, nesto besplatnog piva i festu...

Znaci oko 100K kuna bruto...

To bi reklo da smo sa 125 natjecatelja u kotizacijom od 110E bili na hebenoj nuli i jos bi nam nesto ostalo...

I da, imali smo nezavidne nagrade u overall i zenskoj konkurenciji posebno (mislim na lovu)...
Fond nagrada je bio neusporediv... (rezervni padobrani, motorne pile, itd)...

Vec sam pomalo i zaboravio pa mozda nije sve tocno 100%, ali me ispravite ako grijesim...

LP!

P.S.
Never shit the bulshitor... ;)

Vrh

PostPostano: čet 18 kol, 2011 18:36 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
u svo vrijeme praćenja foruma načitao sam se svakakvih komentara i postova, bezveznih i korektnih...sudjelovao sam u nekima što više što manje..najvjerovatnije više u onim bezveznim :pardon:

S obzirom da ne sudjelujem na natjecanjima i nemam neki kredibilitet kao letač, nisam htio ništa pisat, jer mi to neće ništa dobroga donest, ali baš me isprovocirala i izživcirala ova prepiska....(vjerovatno zbog toga što danas nisam mogao nikog nać za letenje i što mi je**ni auto zakuhao)...ali eto sad par stvari bih rekao na koje kao član ovog foruma smatram da imam pravo.

Organizatoru:

Posao pregovaranja i dogovaranja je teret organizatora i čemu kukanje oko toga!?
Čemu se opravdavat ako svakom sendviču nije bilo točno 3 krastavca i 3 komada šunke
Čemu pravdat troškove do zadnjeg pfeninga.
KOga briga ako je MIle dobio hemoroide dok je čekao u busu, pa mu pukao film i čovjek ošo doma po kremu i NIJE NAPRAVIO POSAO ZA KOJI JE PLAĆEN....Činjenica je da posao nije odradio i točka!

Sudionicima:

AKo nešto ne štima profesionalnije je obratiti se privatno organizatoru iukazati na propuste nego javno blatiti. LJudi su se potrudili, rade vjerovatno više iz gušta nego iz zarade..a dobro da i tako rade. Pa mora im nešto i ostat od svega toga!

Nemojte zamjerit šta na ovome, neću imat auta par dana, a svo vrijeme je letivo i ludim...ali moglo se i suptilnije sve ovo rješit!

Lp

Mario

Zadnja izmjena: Mario RI; pet 19 kol, 2011 13:03; ukupno mijenjano 1 put/a.

3 Palac gore: : bmutak, Damjancic, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 8:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Mario RI je napisao/la:
...Nemojte zamjerit šta na ovome, neću imat auta par dana, a svo vrijeme je letivo i ludim...ali moglo se i suptilnije sve ovo rješit!

Lp

Mario

Pa dobro, kaj sad ti brabonjaš oko zamjeranja. Rekao si nešto za što smatraš da si u pravu (i jesi) i ako ti netko ima kaj zamjerit neka zamjeri.
Mislim da bi netko s doooovoljno faja trebao možda otvoriti temu "Zašto se prepucavmo po forumu?".
Pa evo, skupljam faja u šaku i otvaram novi tread...
(To ne znači da imama velika faja... možda imam malu šaku...)

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 9:03 
Offline     DHV 2

...i to što kažeš.. :)

ma to je bilo u smislu...neću imati par dana auto, pa ak' tko ide na letenje, nek dođe po mene i nek me vozi.. :lol:

1 Palac gore: : tino    
Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 9:08 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Mario RI je napisao/la:

ma to je bilo u smislu...neću imati par dana auto, pa ak' tko ide na letenje, nek dođe po mene i nek me vozi.. :lol:

Stizem ja u Rijeku slijedece sedmice i bicu tamo 5-7 dana i imam AUTO!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 11:24 
Offline     DHV 1

Član od: pon 11 sij, 2010 10:13
Dao Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 8 / Palac dolje: : 0
Evo dva kratka videa sa taska 3...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 13:06 
Offline     DHV 2

tino je napisao/la:
Mario RI je napisao/la:

Stizem ja u Rijeku slijedece sedmice i bicu tamo 5-7 dana i imam AUTO!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Super...javi se kada dođeš. Mislim da ću do tada možda već i imati auto, ali možemo se dogovorit da odemo zajedno.

Lp

mario

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 13:59 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Mario RI je napisao/la:
tino je napisao/la:
Mario RI je napisao/la:

Super...javi se kada dođeš. Mislim da ću do tada možda već i imati auto, ali možemo se dogovorit da odemo zajedno.

Lp

mario

OBAVEZNO se javljam!!!!

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 15:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Jednom smo organizirali DP u preletima.... postavili ljestvicu na 210 m... nitko je još nije preskočio.

Po meni je Dp u Mk bila super lokacija, super direktor trke i super taskovi.
Ako več pričate o cijeni... prosječna plača u MK je 150 eura Vi ste imali cca 14 400 eura. Pa da niste mogli prvacima Hrvatske gurnuti par sto eura ... sramota... shvatio bih to da smo bili u Švicarskoj ( tamo je malo skuplje) ali u MK su cijene smiješne...
pričate o busovima i sendvičima.... mislim da onaj plavi bus u MK košta cca 3000 e, a kompletan ručak košta 5 eura.... sendvić ( Neprocjenjivo)

Vi bi ste trebali ispričati Hrvatskim pilotima, a ne se još bahatit po forumu.
Žalosno je to što radite.... i još jednom Vam kažem nek Vam bude primjer naše DP u Buzetu.

Iz izvora bliskih organizatoru načuo sam da su Vas Makedonci "zavaljali" ... ako je tako zanemarite ovo gore i drugi put pazite sa kim imate posla :-)

Vrh

PostPostano: pet 19 kol, 2011 16:08 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Forca je napisao/la:
Iz izvora bliskih organizatoru načuo sam da su Vas Makedonci "zavaljali" ... ako je tako zanemarite ovo gore i drugi put pazite sa kim imate posla :-)

Prije par godina kad sam bio u Makedoniji na nekom PGAWC razgovaral sam sa Kirom i Zlatkom dal im se isplati organizirati natjecanja?

Vele oni pika ne ali preleti za strance DA. Te mi objasne:

Da su organizirali nekakvu tekmu (mislim da je rekel nordia open) dolete avionom u Skopje natjecatelji. Taksisti ih dofuraju u Kruševo i smjeste u privatne smještaje. Kiro i Zlatko im osiguraju prijevoz na start, lanč paket, skupljanje, hitnu pomoć i helikopter u pripravnosti te dvoranu za proglašenje.
Vele da jih je došlo 50. Kotizacija je bila 120 eura. Troškovi su bili oko 4000 eura te su stavili svaki po 1000 eura u džep...i svi zadovoljni...

Neznam zašto su vas sad tolko oderali...
Jel poskupjela Makedonija?

LP

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 15:48 
Offline     DHV 3

Bravo Hrga i Ozone te se sjetio ;)
http://www.flyozone.com/paragliders/en/news/headlines/19071

Vrh