»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 2:25.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: NAŠE DRŽAVNO
PostPostano: ned 01 stu, 2009 8:43 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Mene zanima jel moguće da napravimo anketu di da organiziramo iduće DP.
Prijedlog bi bio:
Ivka (RGS, RGJ),Buzet, Greda, Bjelopolje ili ništa od navedenog recimo da damo Slovencima da nam organiziraju natjecanje ??? :Bravo:

Šta vi mislite o tome ???

Vrh

Naslov: Re: NAŠE DRŽAVNO
PostPostano: ned 01 stu, 2009 12:23 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
A u ćemu misliš to,državno je široki pojam :evil:

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2009 16:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
E moj Žiga!!! Pa čovjek valjda misli na prelete ..jer točku moreš napraviti skoro pa bilo gdje :ROFL: .A kad smo kod preleta već mislim da je uvijek bolje biti na domačem terenu t.j. u lijepoj našoj.Moje je mišljenje naprimjer ak ti se tekma u sloveniji odeš na slovensko državno.Ivka,Buzet ok Greda bi bila isto dobra samo kad bi se dolje oreganizator primio bolje posla i to odradio kako treba ili pak prepustio nekom tko bi to stručno odradio

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2009 17:21 
Offline     DHV 2

Bravo Sale i ja Patriotski razmišljam ...... Kontam da možda nebi bilo loše kad bi se pravilnik promijenio pa da imamo tipa Ivku, Gredu, Buzet i Bjelopolje po 2-3 dana i onda finale par dana pa nam je kroz cijelu godinu DP i onda se to zbroji i to je to ..... a opet problem je tu organizacije, a osobno smatram da tu ima klubova koji bi mogli dobro organizirat tekme samo se treba naći volja ....

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2009 21:01 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Pored toliko terena u lijepoj našoj, meni je bogohuljenje uopće razmišljati o tome da se DP organizira izvan granica domovine. A što se organizacije tiče - pa organizator nemora nužno biti onaj kome je to domaći teren. Recimo - zašto klistirati Jereta da on 'jadan' sam organizira DP na Gredi. Npr. prošle godine su LD Zaprešić i zagrebaši sasvim solidno izorganizirali DP na Buzet-u... OK uz svesrdnu podršku ''lokalaca'', ali teret organizatora je ipak bio na gronja dva kluba.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 10:47 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Slažem se sa Crvenim ali....
Organizacija državnog je zahtjevna i ako naši klubovi nemaju dovoljno snage za nju bolje je da se državno održi makar i u inozemstvu. Mada mi nije do kraja jasno kako se njima može isplatiti a nama ne za iste novce :crazy:

Osobno bi volio Bijelopolje a odmah zatim Ravnu Goru. Buzet je meni već malo dosadan a i problemi sa visinama su prejaki i bez njihovog temeljitog riješenja činimi se da nema smisla tamo ni pokušavati organizirati državno. Niti bilo kamo.
Pod temeljitim mislim nekakvu garanciju kontrole letenja o slobodnoj zoni a ne da se ovisi o tome dali je kontrolor letenja raspoložen taj dan ili su mu se paraglideri zamjerili ili nisu.

Pozdrav

Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 10:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Problem s visinama je nešto kompleksniji i za sada još nisam čuo niti jedno pametno mišljenje kako privoljeti KL na suradnju. Neovisno o tome gdje bi se održavalo DP, sama činjenica da ih idemo pitati podrazumijeva neku morbidno malu visinu. Pravo pitanje glasi - kako je uspjelo da PWC utrka i DP zmajara na Buzetu imaju normalne visine, a naše DP, koje je bilo izmedju te dvije utrke mizernih 1800m ? I još jedno pitanje - nije li pametnije da se ishodovanje visina prepusti HZS-u, a ne natovari organizatoru utrke? Ili, ako idemo u Slo, barem nećemo imati taj problem.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 18:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Joj ova tema me baš pali! :evil:
Možemo mi ovdje sraćkat gdje bi štabi, ali ako nema nekog tko će organizirat tekmu i posvetiti se tome onda ostaje Slovenija.
Ako ćemo fantazirat gdje i šta nećemo ga niti imat. Koliko znam ovogodišnji organizator je rekao nikad više da organiziraju. Znam isto pojedince kojima se neda. Forca evo ti Kameni organizirajte. Ja ću vam pomoć.
Nikome se neda organizirat.
Neka se ovdje netko sposoban javi da napravi super tekmu po standardima na koju će doći natjecatelji.

Obzirom da imam uvid u cijelu situaciju, moj klub će predat zahtjev za DP u Sloveniji da bar imamo plan B, a ne da popušimo DP.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:02 
Offline     DHV 2

Hrga kralju mislim da je taj plan B i plan A i plan C. Prošle godine sam bio u organizaciji DP i mogu Vam reći da to nije mala stvar i tko se got sa tim uhvati u koštac imati će posla ......
Vrijeme će pokazati al me baš zanima tko će organizirati iduće DP..... znam da Zg neće 110 %, a mislim da neće ni Zaprešić-------
živi bili pa vidili ......
što se tiće Bjelopolja kontam da bi mogli za probu tamo napravit otvorene prelete bez puno logistike i zajebancije ono 2-3 dana kampiranja i osobu koja će skidat trackove i gonjaj..........

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:16 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
što se tiće Bjelopolja kontam da bi mogli za probu tamo napravit otvorene prelete bez puno logistike i zajebancije ono 2-3 dana kampiranja i osobu koja će skidat trackove i gonjaj..........

E to bi bilo cool samo to ne može biti DP. Ali da se toga netko ufat to bi bilo strawa! :beer: . Sitna kotizacija samo za nagrade i trekove.

Što se tiče 2010 gledajte si smještaj tamo oko Kobarida.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:31 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Decki trackovi i scoring su rijeseni, FS imam i znam s njim delat, kablovinje i komp u gepeku, vremena isto ko u prici. Vec sam imo generalku tak da drzte gace skoro se sprema TT2 (oni koji su bili na TT1 znaju sta je to, a vi ostali bute vidli :Yahoo!: )

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:58 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:
Obzirom da imam uvid u cijelu situaciju, moj klub će predat zahtjev za DP u Sloveniji da bar imamo plan B, a ne da popušimo DP.

Odlično ....
Slovenci su imali državno u Nišu, Srbi u Makedoniji, Makedonci u Srbiji, Mađari, Poljaci .....

hrga je napisao/la:
Neka se ovdje netko sposoban javi da napravi super tekmu po standardima na koju će doći natjecatelji.

To što piše Hrga je još jedan razlog da se napravi tekma u inozemstvu.
Ako se želi napraviti državno kao super jaka tekma sa puno natjecatelja onda je moj izbor Slvenija, Kobariški stol. Garantirana bi bila super jaka tekma sa hrpom odličnih pilota.
Za pilote je financijska situacija ista, a organizatoru manje brige. Mišljenja sam da bi i organizatoru ostalo love kao i da radi tekmu na domačem terenu.
Tekme u Kobaridu su uvijek dobro postavljene, nema briga oko visina, prijevoza, sve se zna samo gonjaj.
A piva i pizza je jeftinija nego u Istri.

Red Baron je napisao/la:
Pored toliko terena u lijepoj našoj, meni je bogohuljenje uopće razmišljati o tome da se DP organizira izvan granica domovine.

Piloti koji se više tekmaju žele "jaku" tekmu, a većini pilota koja se tekma jednom godišnje na našem državnom vjerovatno je draže da se se državno održi na domaćem terenu. Podržavan obje grupacije, no draže mi je kad sam u zraku sa više natjecatelja.
Na Gredi, Bjelopolju, RG ... teško će doći 120 natjecatelja, to je nemoguća misija osim ako će biti 8 000e nagrada za prvo mjesto.

Roman je napisao/la:
Pravo pitanje glasi - kako je uspjelo da PWC utrka i DP zmajara na Buzetu imaju normalne visine, a naše DP, koje je bilo izmedju te dvije utrke mizernih 1800m ?

ebo takvu tekmu, nije me briga jel u sendviću podriguša ili prijevoz kasni, ali te visine mi totalno ubiju volju za nekakvim tekmanjem. Nisam bio na puno tekmi ali nigdje nisam doživio takva pravila.

Bez obzira gdje se održalo naše državno, tko će ga organizirati, eto i mene jer to natjecanje imam zabilježeno u kalendaru pod "godišnji odmor"

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 20:48 
Offline     DHV 2-3

Eh da Tribalj će biti registriran tako da 2011 bi mogli tamo opalit državno.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 20:58 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Da se ne mučite: Kandidirat čemo za dp u Buzetu. Uz to če bit i prepevece.Tako je u planu. Valjda čemo sklepat i Buzet open. Lp Jožef

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 21:01 
Offline     DHV 2-3

Ma neda mi se više u Buzet. Nije da nije dobro već je teren postao dosadan. Meni odgovara ali opet 5 godina zaredom. Treba malo monotoniju razbit.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 21:09 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Damjancic je napisao/la:
Decki trackovi i scoring su rijeseni, FS imam i znam s njim delat, kablovinje i komp u gepeku, vremena isto ko u prici. Vec sam imo generalku tak da drzte gace skoro se sprema TT2 (oni koji su bili na TT1 znaju sta je to, a vi ostali bute vidli :Yahoo!: )

p,
D.

Ajde Doc da napravimo jednu probnu zimsku tekmu na Ravnoj Gori. Ti donesi informatičku opremu ja organiziram logistiku (prijevoz, klopu, cugu, nočenje) po simboličnim cijenama pa da gonjamo jedan vikend (petak, subota, nedjelja).

Si za akciju? Svi prijedlozi su dobro došli.

LP

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 23:13 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Mozemo probat makar sam malo skeptican prema potencijalima za zimsku tekmu na RG (Tribalj ipak ima malo duzi greben). Ali zasto ne, ak ima interesa u vasem kraju...Drzte gace, stize TRG1! :greeting:

p,
D.

Cujemo se

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:32 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Knez je napisao/la:

Ajde Doc da napravimo jednu probnu zimsku tekmu na Ravnoj Gori. Ti donesi informatičku opremu ja organiziram logistiku (prijevoz, klopu, cugu, nočenje) po simboličnim cijenama pa da gonjamo jedan vikend (petak, subota, nedjelja).

Si za akciju? Svi prijedlozi su dobro došli.

LP

Knez, svaka cast na inicijativi, i ideji da napokon malo ozivimo situaciju tu kod nas u zagroju, kaj se natjecanja tice. No, moras imati na umu, da to kaj ste neki dan odleteli par km i odvrteli jen stup, i to kaj smo u sub. nest malo povrteli i proleteli iznad ivanca; to su bili samo izuzeci kaj se vrijeme potrefilo, a sad da cekamo jedan dan kad se bu dalo pojedriti na rg, neznam dal se isplati organizirati bilo kaj, a i neznam kak bi to onda izgledalo..... 20 ljudi se vozika ljevo desno, samo po grebenu....

Ali u proljece tak nekaj organizirati tu kod nas, je sasvim druga prica :hi:

Lp

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 23:06 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
Forca je napisao/la:
Bravo Sale i ja Patriotski razmišljam ...... Kontam da možda nebi bilo loše kad bi se pravilnik promijenio pa da imamo tipa Ivku, Gredu, Buzet i Bjelopolje po 2-3 dana i onda finale par dana pa nam je kroz cijelu godinu DP i onda se to zbroji i to je to ..... a opet problem je tu organizacije, a osobno smatram da tu ima klubova koji bi mogli dobro organizirat tekme samo se treba naći volja ....

iako je prvi i osnovni problem neinicijativnost spram organizacije i zato najvjerojatnije nis od mog prijedloga, ipak, prenjet cu vam kako to rade spanjolci: tokom godine imaju nacionalnu ligu koja se sastoji od 7 tekmi (vikend, event. +1 dan) u 7 razlicitih pokrajina (zupanija). osim toga, svaka pokrajina ima svoju lokalnu ligu u kojoj se skupljaju bodovi za (upast u) nacionalnu ligu. ok, reci cete, Spanjolska je velka i ne da se usporedjivati, al mogu vam iz iskustva rec da je njihovo proslogodisnje drzavno bilo tako lose organizirano da je to naprosto za nepovjerovati!

ono kaj bi mogli napravit jest jednoliko geografski raspodijelit patnju organizacije: npr. slavonci jedan vikend organiziraju tekmu; zatim, sljedeci mjesec zagorci, pa zatim Bjelopolje, Jap, Greda,...i nakraju, ujesen/zimu: Buzet (jedino letivo i registrirano mjesto; analogon Tenerifima npr.). eto, prijedlog...cisto sumnjam al ajd :)
poz,
Jasna

Vrh

PostPostano: sri 04 stu, 2009 15:10 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:21
Dao Palac gore: : 6 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Bok,
ideja je super, ali realizacija... Imali smo nekada davno XC ligu koja se odrzavala po raznim terenima ali nekako je zamrla i sve je vuklo prema zakljucku da su i sami organizatori molili Boga da vrijeme ne posluzi.
Sto se tice nasih terena, izgleda da jedino Buzet i Zagorje imaju uvjete za kolko-tolko uspjesno drzavno (Bjelopolje - nesto mina po vrhu grebena, neistrazeno, Bosna iza.. Jap - ogranicenje visina, Greda-neistraženo, normalan dnevni tok vjetra ide prema "orkanskom" zapadu popodne, Svilaja - ne registrirana, leti se na buru).

Smatram da je organizacija drzavnog vani veliki pozitivni pomak u kojem bi nasi piloti mogli puno nauciti, tekme bi bile duze, piloti bi imali priliku nakupiti znacajnu satnicu i kilometrazu, nema problema oko visina, nema problema oko postavljanja utrki (sve rute oko Kobarida i Tolmina su davno izletene) i bilo bi vise pilota u cilju, vise FAI bodova... sve u svemu - bolje za nas.

Glasam za DP vani - iz cistog patriotizma! :bye: :yup:

LP

S.

2 Palac gore: : hrga, Sinisa    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.