»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 18 lip, 2026 0:52.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: čet 17 stu, 2011 10:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
janjecic je napisao/la:
Te vrak ebi Roman. Ti uopče neznaš uživat i mašti. Sanjaj malo i u boji! Ti pak misliš samo na paragliding, svoj Krk,more, kak buš kaj lovil, pojel i popil. :-D :beer:

Griješiš ... ja sam u nirvana fazi, uopće ne mislim ...
a ovo stoji : "... paragliding, svoj Krk,more, kak buš kaj lovil, pojel i popil ...". A kajbuš, kad nemrem hebat ... 8)

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 17:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
CloudWalker je napisao/la:
Deniken?! :roll:
Tip je svjesno izmišljao stvari i krivotvorio činjenice i izvore. Običan prevarant koji je dobro iskoristio naše želje i maštu (i ja sam kao klinac gutao njegove knjige)...

Ma od kuda ti to da je tip prevarant. Pa čovjek je uzimao činjenice iz pisane povijesti i arheloškim ostacima. Pa pročitaj bibliju i usporedi ono što je pisao. Prošao sam u Mexicu sva veća areheološka područja i reći ću ti da ima stvari koje podržavaju Danikena.

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 19:41 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Tip je svjesno izmišljao stvari i krivotvorio činjenice i izvore. Običan prevarant koji je dobro iskoristio naše želje i maštu (i ja sam kao klinac gutao njegove knjige)...

Ma od kuda ti to da je tip prevarant. Pa čovjek je uzimao činjenice iz pisane povijesti i arheloškim ostacima. Pa pročitaj bibliju i usporedi ono što je pisao. Prošao sam u Mexicu sva veća areheološka područja i reći ću ti da ima stvari koje podržavaju Danikena.

Deniken moje mladosti ... barem imaš povoda da razmišljaš o puno toga, nekad ... isto tebi što i Ivi, daj sjašite s Marsa, pa da se malo poćakulamo ka normalan svit ... bez uvrede bilo kome, pa i tebi Hrga, al idemo se jednom sjest u Martine i pospikat dok nam jezik ne otvrdne ... može?

1 Palac gore: : CW    
Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 20:09 
Offline     DHV 2-3

Ja uvijek za. Recimo nedelja...

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 20:37 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 29 kol, 2009 11:18
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 172 / Palac dolje: : 0
koja neletica ovdje :shock:
kad vas već vijuge svrbe jel' ima kandidata za mozganje oko odijela/jastuka/kugle/opne/-na napuhavanje/pjenu/ekspanzivni gel/xy materijal/ a koja bi pridonijela ugodnom nekostolomnom prisilnom slijetanju?
mota mi se to po glavi par let i neće van :dash:

Well she's walking through the clouds
With a circus mind that's running round
Butterflies and zebras
And moonbeams and fairy tales
That's all she ever thinks about
Riding with the wind...

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 20:52 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Ja uvijek za. Recimo nedelja...

ak me ne krenu orade, krenut će Deniken... slažem se ... odavno, otkad je moj prijatelj Volodja, vječiti beogradski student, digao ruke, nisam imao priliku ... al ak krenu orade, hebiga, falili smo ... pozdrav Rijeko ... Forza Fiume :yup:

Vrh

PostPostano: pet 18 stu, 2011 18:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
DObro, onda... nemre sad to završit na oradama i pljeksvaicam u Martine,
Dakle, jesu li ljudi, ameri, transfomeri... ili blio tko... bili na Mjesecu ili ne?
I meni su prije skoro 10 godina rekli da se na krpi može letit... i vidi me sad. A nisam išao googlati jel to samo zavjera ili se stvarno može...
No dobro. to baš ne znači da mislim iči na Mjesec samo zato što je netko već bio gore... ili dole ( ili di se u ovom času Mjsesec već nalazi - možda sa strane)

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 14:32 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21

Deniken je prevarant i osuđen u Švicarskoj zbog prevara i malverzacija, pa gubi vjerodostojnost, mada je nevjerojatno zabavan. Mislim, meni je bio dok nisam otkrio drugog čiču koji je sve skužio i dokazao da su vanzemaljci bili tu, dapače, da čak potječemo od njih. Nekadašnje postojanje 12. planeta u sunčevom sustavu, objašnjenja za potop, božanstva, bogove, postanak ljudske vrste, naprednu tehniku, izgradnju mega objekata poput piramida i dr. Da bi stvar bila gora, prije kojih 7-8 godina upitam ja Korada Korlevića, eminentnog stručnjaka za astronomiju sunčevog sustava u nas, za postojanje X-planeta ili 12. planeta (ili se raspao i nastao unutrašnji asteroidini pojas ili ima ekscentričnu orbitu i navraća "do nas" svakih 3600 godina), a on mi s tajanstvenim smiješkom odgovori da je sve moguće. Eto kome se da: http://www.sitchin.com/ Nemam toliku pamet i znanje da mogu procjeniti što je znanost i znanstveni rad, a što nečija mašta, ali doktor Zecharia me poprilično uzbunio i uzbudio nakon što sam progutao 5-6 njegovih knjiga.

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 15:12 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 939 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 145 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
..Nekadašnje postojanje 12. planeta u sunčevom sustavu, objašnjenja za potop, božanstva, bogove, postanak ljudske vrste, naprednu tehniku, izgradnju mega objekata poput piramida i dr..

meni je potop razjasnio jedan od meni omiljenih komičara :-D sorry na OT

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 15:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
toni je napisao/la:
Deniken je prevarant i osuđen u Švicarskoj zbog prevara i malverzacija, pa gubi vjerodostojnost, mada je nevjerojatno zabavan. Mislim, meni je bio dok nisam otkrio drugog čiču koji je sve skužio i dokazao da su vanzemaljci bili tu, dapače, da čak potječemo od njih. Nekadašnje postojanje 12. planeta u sunčevom sustavu, objašnjenja za potop, božanstva, bogove, postanak ljudske vrste, naprednu tehniku, izgradnju mega objekata poput piramida i dr. Da bi stvar bila gora, prije kojih 7-8 godina upitam ja Korada Korlevića, eminentnog stručnjaka za astronomiju sunčevog sustava u nas, za postojanje X-planeta ili 12. planeta (ili se raspao i nastao unutrašnji asteroidini pojas ili ima ekscentričnu orbitu i navraća "do nas" svakih 3600 godina), a on mi s tajanstvenim smiješkom odgovori da je sve moguće. Eto kome se da: http://www.sitchin.com/ Nemam toliku pamet i znanje da mogu procjeniti što je znanost i znanstveni rad, a što nečija mašta, ali doktor Zecharia me poprilično uzbunio i uzbudio nakon što sam progutao 5-6 njegovih knjiga.

Pa jel ima ovdje itko tko ne vjeruje u neku pseudoznanstvenu teoriju? Ljudi su naravno bili na mjesecu, ali i vanzemaljci su bili na zemlji - kaže Deniken! Ma Deniken je šarlatan, ali u dalekoj prošlosti astronauti su bili na zemlji - kaže Sitchin! Sad samo da se opet javi Hrga i veli - ma gluposti - vanzemaljci (reptili inače) su tu među nama i zapravo vladaju svijetom! Kaže David Icke!
Kužim Hrgu, on je malo mlađi, ali zar i vi ostali u tim godinama morate još vjerovati u romantične bajke? :)
Citat:
Sitchin's hypotheses are not accepted by scientists and academics, who dismiss his work as pseudoscience and pseudohistory. Sitchin's work has been criticized for flawed methodology and mistranslations of ancient texts as well as for incorrect astronomical and scientific claims.

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 15:43 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
[
Pa jel ima ovdje itko tko ne vjeruje u neku pseudoznanstvenu teoriju? Ljudi su naravno bili na mjesecu, ali i vanzemaljci su bili na zemlji - kaže Deniken! Ma Deniken je šarlatan, ali u dalekoj prošlosti astronauti su bili na zemlji - kaže Sitchin! Sad samo da se opet javi Hrga i veli - ma gluposti - vanzemaljci (reptili inače) su tu među nama i zapravo vladaju svijetom! Kaže David Icke!
Kužim Hrgu, on je malo mlađi, ali zar i vi ostali u tim godinama morate još vjerovati u romantične bajke? :)
[

Oduvjek ljudi traže utjehu za svoj život razapet između želja i mogućnosti, smisao koji će im opravdati njihovo "tegobno" življenje. Oni "primitivniji" u religiji, oni "napredniji" u, kako ti kažeš pseudoznanstvenoj teoriji.
Ma pusti ljude nek se raduju! :music:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 16:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Pazi ovo... 8)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-pe ... 84000.aspx

Zadnja izmjena: Draženko; pon 21 stu, 2011 17:14; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 16:52 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Draženko je napisao/la:

A, pazi o v o! :Yahoo!:

http://www.24sata.hr/misteriji/mrtvog-i ... ine-242705

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 18:28 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21

Citat:
Sitchin's hypotheses are not accepted by scientists and academics, who dismiss his work as pseudoscience and pseudohistory. Sitchin's work has been criticized for flawed methodology and mistranslations of ancient texts as well as for incorrect astronomical and scientific claims.]

A kako si zaključio da je u nešto vjerujem ili ne vjerujem?
I šta fali pseudoznanstvenim bajkama, bolje to nego oni zaglupljujući Harry Potteri, Tolkeni , Narnije, Sumračni vampiri koji su posuti šljkicama... Ovi pseudoznanstevici su bar zabavni (kao u ostalom i Clark, King, Asimov...)
Međutim i dalje vjerujem da je neki čovo bio na mjesecu.
I dalje ne znam da li ima ili nema Boga/ova.
I dalje nisam siguran za koga ću glasati na ovim izborima.
Ali znam da ću u petak možda na Tribalj ako nas snijeg ne zamete.

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 18:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
I šta fali pseudoznanstvenim bajkama, bolje to nego oni zaglupljujući Harry Potteri, Tolkeni , Narnije, Sumračni vampiri koji su posuti šljkicama... Ovi pseudoznanstevici su bar zabavni (kao u ostalom i Clark, King, Asimov...)

Ja nemam niš protiv pseudoznanstvenih bajki, ali nemoj Tolkiena i šund na istu hrpu...

toni je napisao/la:
I dalje nisam siguran za koga ću glasati na ovim izborima.

Bitno je da si siguran za koga nećeš. ;)

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 19:50 
Offline     DHV 2-3

Život na zemlji je nastao tako što su se odjednom stvorile stanice i počele razmnožavat. Isto kao što se i druge stvari stvaraju same od sebe samo ne znam koje, ali znanost sigurno ima "odgovor".
Čovjek je nastao od majmuna (ao se uzme u obzir što ljudi rade mogli bi biti točno), a inteligencija se stvorila isto sama od sebe. Iz ničega baš taj majmun postao pametan i svjestan sebe.
Čovjek je slučajno tu i služiš dok ne crkneš i ne proguta te ništavilo.

Zvuči kao čista znanstvena fantastika i nema veze sa logikom nikakve. Čak mi je biblija vjerodostojnija nego ove Darwinove baljezgarije.

Daniken je prevarant na porezu, ali to sa njegovim znanstvenim radom nema nikakve veze. Uzmi bibliju i pročitaj Ezekiela.
David Icke koliko god bio lud sa tim reptilima, ono što je predviđao pred deset godina se sve obistinilo ili ne?

Možda je lakše vjerovat da:
9/11 su napravili neuki talibani
da su Ameri u Afganistanu da srede talibane
da je Sadam pao jer se Ameri bore za pravdu i sigurnost
da je Gadafi pao jer se NATO brine za sigurnost civila u Libiji
da je protest u Egiptu bio da se uvede pravda
da je ekonomska kriza nastala jer su hrvati previše dizali kredite
da je Evropska unija nešto prekrasno
da se svinjska gripa sama stvorila, a cjepivo je super
da je Google tu da svima bude bolje
da je Facebook nastao da se spajaju stari prijatelji
da je GMO zdrav
da su piramide ljudi gradili "na ruke"
da je rat kod nas nastao slučajno
da je MMF spasitelj
da nema cenzure u medijima
da su političari tu da nam pomognu
da postoji demokracija
da je školstvo da te nauči razmišljat
da je religija jedina istina
da se sve dešava slučajno i nepostoje nikakvi masoni, bilderbergovi itd
da ne postoji Bigbrother
da će sutra biti sve puno bolje

...meni nije, a vjerujem da svatko sumnja barem u neku od ovih stavki ako ne u sve.
Ako sumnjaš u nešto od ovoga zašto bi bio onda siguran da je i ostalo točno.

2 Palac gore: : Draženko, horbaPG    
Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 20:53 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Meni je upravo divno kako tu neki stigmatiziraju ljude kao "pseudoznanstvene vjernike" samo zato jer "nepseudoznanstveni znanstvenici" (a i mediji i ostala "demokratska"mašinerija) ima svoje videnje svijeta, pa ga serviraju takav kakav je - vidimo svi. Što bi tek rekli na 80-90% vjernika koliko ih se izjasnilo u Hr - u sto oni vjeruju zar to nije isto pseudoznanost znaci svi smo u k... samo neko na ovaj neko na onaj nacin.

Slična situacija se događala i s bioenergetičarima prije 20-ak i više godina kada ih je sluzbena medicina smatrala šarlatanima (sad će se Doc umiješat), dok je danas stav dijametralno suprotan.
Sto reci na onog lika "Sungasera" koji nije jeo 300-tinjak dana potvrdeno od "nepseudoznanstvenih znanstvenika"; da li je i to pseudoznanost? itd, itd, itd - band

Zadnja izmjena: joe33; pon 21 stu, 2011 20:55; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 20:55 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Čak mi je biblija vjerodostojnija nego ove Darwinove baljezgarije.

: unknown:

Odustajem. Što god pisao, ja te više neću gnjaviti...

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 21:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Život na zemlji je nastao tako što su se odjednom stvorile stanice i počele razmnožavat.

Gdje si to pročitao? Više liči kreacionističkim baljezgarijama nego Darwinovim. Od sinteze prvih replicirajućih organskih molekula preko RNA replikatora do prvih stanica baziranih na DNA replikatoru je protekao koji milijunčić godina (tristotinjak ugrubo).

hrga je napisao/la:
Čovjek je nastao od majmuna (ao se uzme u obzir što ljudi rade mogli bi biti točno), a inteligencija se stvorila isto sama od sebe.

Nije čovjek nastao od majmuna, već je pretpostavka da čovjek i majmun u prošlosti imaju zajedničkog pretka.

hrga je napisao/la:
Iz ničega baš taj majmun postao pametan i svjestan sebe.

A zašto ne baš taj majmun? Zašto je to toliko nepojmljivo? I zašto misliš da se svjesnost sebe dogodila samo jednom biću u određenom trenutku? Ti si svjesno biće, sjećaš li se kada si to točno postao svjestan sebe?

Vrh

PostPostano: pon 21 stu, 2011 21:34 
Offline     DHV 2-3

joe33 je napisao/la:
Meni je upravo divno kako tu neki stigmatiziraju ljude kao "pseudoznanstvene vjernike" samo zato jer "nepseudoznanstveni znanstvenici" (a i mediji i ostala "demokratska"mašinerija) ima svoje videnje svijeta, pa ga serviraju takav kakav je - vidimo svi. Što bi tek rekli na 80-90% vjernika koliko ih se izjasnilo u Hr - u sto oni vjeruju zar to nije isto pseudoznanost znaci svi smo u k... samo neko na ovaj neko na onaj nacin.

Jao strašnog li stigmatiziranja... :)
Ja osobno uopće nemam problema s vjerom i vjerovanjima, bilo u boga bilo u razne teorije zavjera, izvanzemaljce i ostale stvari koje se ne mogu dokazati, ali niti do kraja opovrgnuti - sve dok se deklariraju kao vjera i vjerovanje i ne pokušavaju nametnuti nekakvim smiješnim 'dokazima'.
Ja sam i na post o slijetanju na mjesec reagirao samo zato jer se kao kontradokazi navode nekakve smiješne tvrdnje i navodne 'nelogičnosti'. Na hrginu opasku da u slijetanje na mjesec ne vjeruje prvenstveno zbog političkih razloga nemam nikakvih primjedaba uopće. Prihvaćam da se nekome jedna teorija može činiti puno logičnijom i vjerojatnijom od neke druge. Osjećaj da li je ovo ili ono vjerojatnije je uvijek dosta subjektivan - bez obzira na kojoj ste strani.

Ali uvreda je za zdrav razum to što se npr. Daniken služio i raznim podvalama da bi podupro svoje teorije. Cilj valjda opravdava sredstvo... Ako u nešto jako vjeruješ da je istina onda je ok podvaliti par stvari da učiniš stvar solidnijom... To su uostalom njegove riječi.

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: