»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 06 lip, 2026 14:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: pet 20 sij, 2012 14:58 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Danči je napisao/la:
Čini mi se i da trenutno našim obrambenim snagama u dobroj mjeri raspolaže netko drugi. Dakle mi smo suvereni, makar monetarnu politiku drže drugi, članica smo NATO saveza, i pol INE je u vlasništvu stranaca. Suverena vlada (svejedno koja) čim netko spomene uvođenje poreza bankama koje posluju na teritoriju na kojem je suverena - usere se u gaće.

Suveren možeš biti samo doma. Ili niti to, kad bolje razmislim. Moram i za odlazak na Tribalj pitati ženu. Dobro, ne svaki put, ali ona to sazna, pa mi još gore. I kakva mi je razlika da li me jaši domaći Murta ili onaj Kurta iz EU? Nikakva, i dalje moram pitati ženu za odlazak na Tribalj.

4 Palac gore: : Franco, Tomica Solina, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 15:06 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Danči je napisao/la:
Glupost pripisivati nekome tko ne razmišlja kao ti je u najmanju ruku nepristojno. Pročitaj još jednom vlastiti sig.

Pazi, mogu se sad ovdje s tobom nadjebavat, pa ti reć kako je "pristojno" zapravo samo prihvatljivo razmišljanje, norme koje je netko postavio. Prema tome moje pripisivanje gluposti je sasvim u skladu s mojim sigom.
Ja i dalje tvrdim da je razmišljanje "važno da je meni i mojoj familiji dobro" potvrda gluposti, a ne sebičnosti. Potvrda gluposti zato jer živimo u široj zajednici od vlastite familije. I ako u toj široj zajednici ogromnoj većini nije dobro, ako je ogromna većina gladna, nemože bit dobro ni meni ni mojoj familiji. Jer samo je pitanje trenutka kad će netko iz te većine uzet toljagu i zveknut mene i moju familiju da bi uzeo to što imamo. Ako misliš da je overkill pogledaj malo oko sebe: 350 000 nezaposlenih i brojka sve više raste, nasilja sve više i sve brutalnije posebice među mladima, istim onim mladima koji za dvije tri godine povećavaju brojku nezaposlenih, bez perspektive; sve je manje onih koji pune proračun a izdaci ionako već preskupe države, ulaskom u EU se povećavaju za dodatnih 650 000 000 eura, u gospodarstvu u kojemu je trgovina osnovna grana, trgovina koja samoj sebi prodaje tuđe proizvode na kredit banaka čije proizvode prodaje. Reci mi, koliko će nam vremena trebat do apokaliptične situacije s početka priče? U tom kontekstu gledano , nije li razmišljanje "ja i moja familija" glupo a ne sebično?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

5 Palac gore: : hrga, Ivica B., Mario RI, profa, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 15:11 
Offline     DHV 2

Danči je napisao/la:
A nemrem si pomoć, nesvjestan sam pa prema tome i upglu.:fool: Naime, doista nemam u malom prstu sve čimbenike suvereniteta (unutrašnjeg i vanjskog), te u kolikoj je mjeri suverenitet već predan (prvo članstvom u nadnacionalnim organizacijama poput UN-a), pa predavanjem materijalnih čimbenika suvereniteta stranim vlasnicima (banke, INA). Čini mi se i da trenutno našim obrambenim snagama u dobroj mjeri raspolaže netko drugi. Dakle mi smo suvereni, makar monetarnu politiku drže drugi, članica smo NATO saveza, i pol INE je u vlasništvu stranaca. Suverena vlada (svejedno koja) čim netko spomene uvođenje poreza bankama koje posluju na teritoriju na kojem je suverena - usere se u gaće.

Ovdje si potpuno u pravu. Sva tri stupa državnog suvereniteta su urušena za vrijeme vlade I. Račana.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 15:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Wikipedia: Suverenitet (na engleskom, sovereignty, što znači moć i atribut suverena) je isključivo pravo i vrhovna izvršna moć nad određenom geografskom oblašću, grupom ljudi ili naroda, ili nad samim sobom. Suverenitet se također odnosi na vladu koja posjeduje punu kontrolu nad sopstvenim poslovima unutar teritorijalne ili geografske oblasti ili njihovih granica.

Jedina kampanja je kampanja ZA (jedina financirana) i ona objašnjava suverenitet upravo kroz ovaj politički dio. Odnosno, ostat ćemo netaknuta suvereniteta jer će naša vlada suvereno odlučivati o tome tko će biti novi župan, gdje će se bacati smeće, koji nasip treba popraviti, treba li špricati komarce ili ne, treba li više kontrolora u tramvaje i, najvažnije, da li si platio PDV ili nisi. Naravno, i o tome koliko će biti stranaka i koja će biti na vlasti (kao da to ima neke veze).
Protivnici EU pomišljaju više na ovaj prvi dio koji jasno i nedvojbeno govori da ćemo ulaskom izgubiti (kao vlada) vrhovnu moć nad ljudima koji će se diraktno ponašati prema EU propisima (naizgled su naši, ali smo prisiljeni na njih u pregovorima), a osim toga suverenitet se gubi i prodajom određenog državnog vlasništva u privatne ruke stranaca. I dalje je dvojbeno koliko je suvereniteta ostalo jer naizgled i u krajnjem slučaju možeš protjerati nekog tko je kupio komad zemlje, ali to nećeš učiniti jer ćeš doživjeti sankcije koje bi lakše podnio da su od strane Njemačke nego od strane cijele EU.

Njaveći gubitak suvereniteta ipak je onaj gubitkom vlastite monete. O tome u ovoj kampanji nećete čuti gotovo ništa, a sa tim gubitkom zaista ćete izgubiti i svu moć nad navedenim stvarima te, konačno, suverenitet.

S tim u vezi ponavljam i svoju želju da slobodno putujem po svijetu i trgujem sa svima, školujem se i radim, ali da ostaje HR kuna i pravo prvokupa svega (zemljišta, poduzeća, pokretne i nepokretne imovine) te da bilo kakva trgovina u HR mora biti u kunama kao i svi krediti koji se u HR realiziraju.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 15:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Josip K-T je napisao/la:
Danči je napisao/la:
Glupost pripisivati nekome tko ne razmišlja kao ti je u najmanju ruku nepristojno. Pročitaj još jednom vlastiti sig.

Pazi, mogu se sad ovdje s tobom nadjebavat, pa ti reć kako je "pristojno" zapravo samo prihvatljivo razmišljanje, norme koje je netko postavio.

Pa možeš, ali "pristojno" nije sinonim za prihvatljivo, a "pristojno zapravo" može biti što god hoćeš. Meni je tvoja reakcija značila da ti je jedno mišljenje glupo, prema tome neprihvatljivo. Seciraj sig kako ti paše, nekako ne ide uz sadržaj posta.

Josip K-T je napisao/la:
Ja i dalje tvrdim da je razmišljanje "važno da je meni i mojoj familiji dobro" potvrda gluposti, a ne sebičnosti. Potvrda gluposti zato jer živimo u široj zajednici od vlastite familije. I ako u toj široj zajednici ogromnoj većini nije dobro, ako je ogromna većina gladna, nemože bit dobro ni meni ni mojoj familiji.

Prema tome, ako će meni i mojoj familiji biti dobro, mora da će tako biti i većini? Ili ne? Oni koji doista razmišljaju samo o sebi, svojoj obitelji, i fućka im se za druge nisu uopće glupi, već dozlaboga proračunati i pokvareni. Eno ih u Kulmerovim dvorima.

Josip K-T je napisao/la:
Ako misliš da je overkill pogledaj malo oko sebe: 350 000 nezaposlenih i brojka sve više raste, nasilja sve više i sve brutalnije posebice među mladima, istim onim mladima koji za dvije tri godine povećavaju brojku nezaposlenih, bez perspektive; sve je manje onih koji pune proračun a izdaci ionako već preskupe države, ulaskom u EU se povećavaju za dodatnih 650 000 000 eura, u gospodarstvu u kojemu je trgovina osnovna grana, trgovina koja samoj sebi prodaje tuđe proizvode na kredit banaka čije proizvode prodaje.

Ovo je dobra argumentacija, i mogla je proći i bez prethodne vređaone. Opet, nisam siguran za odnos trošak/fondovi (naveo si samo trošak), moram provjeriti.

Josip K-T je napisao/la:
Reci mi, koliko će nam vremena trebat do apokaliptične situacije s početka priče?

Ne znam, nadam se što duže. Jedino sumnjam da će sam čin neulaska u EU nešto tu promijeniti.

Josip K-T je napisao/la:
U tom kontekstu gledano, nije li razmišljanje "ja i moja familija" glupo a ne sebično?

Ovisi kako si ga tumačiš, pa čak i u tom kontekstu. Meni će uvijek na prvom mjestu biti obitelj, koliko god to glupo nekom bilo.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 15:31 
Offline     DHV 3

Josip K-T je napisao/la:
I ako u toj široj zajednici ogromnoj većini nije dobro, ako je ogromna većina gladna, nemože bit dobro ni meni ni mojoj familiji. Jer samo je pitanje trenutka kad će netko iz te većine uzet toljagu i zveknut mene i moju familiju da bi uzeo to što imamo. Ako misliš da je overkill pogledaj malo oko sebe: 350 000 nezaposlenih i brojka sve više raste, nasilja sve više i sve brutalnije posebice među mladima, istim onim mladima koji za dvije tri godine povećavaju brojku nezaposlenih, bez perspektive; sve je manje onih koji pune proračun a izdaci ionako već preskupe države, ulaskom u EU se povećavaju za dodatnih 650 000 000 eura, u gospodarstvu u kojemu je trgovina osnovna grana, trgovina koja samoj sebi prodaje tuđe proizvode na kredit banaka čije proizvode prodaje. Reci mi, koliko će nam vremena trebat do apokaliptične situacije s početka priče? U tom kontekstu gledano , nije li razmišljanje "ja i moja familija" glupo a ne sebično?

Ne ulazeći u glupost, glupoću pojedinih izjava, pače nazivati nekoga glupim, osvrnuo bih se na slijedeće. Ajde Joža nemoj pretjerivati. O čemu pričaš, tko je u ovoj državi gladan? Ima siromašnih, ima nezaposlenih, ali ima među tih 350.000 nezaposlenih bar pola koji rade, ali na crno. Evo npr., ja plaćam svaki mjesec 4 osobe na crno. I to pristojan novac. Jedni rade u osnovnoj djelatnosti kojim se bave moje firme, ali i teta čuvalica koja prima puno plaću na crno. Nije me sram to priznati. Sram bi me bilo platiti nepoštenoj državnoj upravi novac kojim bi oni kupili skupih bemveja, audija, kavijara, malo dali fudbalerima, a više sebi strpali. Plaćam i za 4 osobe sve dopirnose. Osim toga u sezoni (4-5) mjeseci imam bar još 10 ljudi koje plaćam na crno. A ti isti 10 rade još kod nekoga. I ti Joža radiš na crno, a ne znam da li si prijavljen u uredu za nezaposlene ili u poreznoj upravi. Ali to naravno nije u redu. Zato sam ja za EU, jer želim plaćati državi, ali da mi dio toga država vrati na neki način (naravno nisam glup da plaćam nešto za što ne dobivam ništa) ili potroši na neke prozaične stvari kao štu su vrtići, škole, sportske terene, bazene, potporu gospodarstvu za otvaranje novih radnih mjesta. Ali transparentno, ne samo deklarativno. Nekako mi se čini da sami nismo sposobni za to, jer je "naš čovjek" uvjek varao državu, bila ona Jugosvlavija ili Hrvatska (dalje na pamtim, ali vjerujem svojim precima koji su varali i one još starije države), a svaka vlast, bez razlike tuđinska ili "naša" (uz dužnu ogradu, ja ne smatram nekoga svojim samo što smo iste nacionalnosti). Smatram, možda griješim, vidjet ćemo, da će u EU rad na crno biti smanjen, ali da će na neki način prijava ljudi i pune plaće biti stimulirane. Nenormalno mi je da moram zaraditi za sebe, svoje ljudi i onda još za isti toliki broj službenika koji me onda još jebu svaki put kad od njih nešto tražim i to mi dodatno naplate. Sad su mi još nametnuli iz porezne (kao i svima s prihodima od preko 800.000 kn godišnje) da SAMI popunjavamo porezne fromulare u elektronskom obliku koje inače rade tete u poreznoj. Uzimaju mi pare za svoje plaća, a sad još i ja moram raditi ono što bi oni trebali raditi za pare koje su mi oteli. Pa da si pucam u koljena, da mi ta bol otklanja ovu psihičku. Prelac, uz dužno poštovanje, radiš u državnoj firmi i primaš plaću iz tog proračuna koji ja djelomično bojkotiram. Ti radiš častan posao, ali ne možeš znati kakvu meni frustraciju predstavlja svaki 1. u mjesecu, isti onaj kojem se ti veseliš.

2 Palac gore: : Franco, Mirko    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 16:13 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Danči je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
Ako misliš da je overkill pogledaj malo oko sebe: 350 000 nezaposlenih i brojka sve više raste, nasilja sve više i sve brutalnije posebice među mladima, istim onim mladima koji za dvije tri godine povećavaju brojku nezaposlenih, bez perspektive; sve je manje onih koji pune proračun a izdaci ionako već preskupe države, ulaskom u EU se povećavaju za dodatnih 650 000 000 eura, u gospodarstvu u kojemu je trgovina osnovna grana, trgovina koja samoj sebi prodaje tuđe proizvode na kredit banaka čije proizvode prodaje.

Ovo je dobra argumentacija, i mogla je proći i bez prethodne vređaone. Opet, nisam siguran za odnos trošak/fondovi (naveo si samo trošak), moram provjeriti.

Spominju se nekakvi iznosi koji se daju potegnuti, a koji su veći od same članarine. Moram priznati da to zvuči primamljivo. BTW, jučer je u vijestima predstavljena novootvorena dionica željezničke pruge od Vinkovaca do Tovarnika potpuno financirana sredstvima EU fondova.
Ipak, ne mogu, a da se, onako laički, ne zapitam od kuda te pare. Kako to da nitko za njih ništa ne traži? Zar je bilo viška para u svijetu, pa se sada traže načini kako ih rasporediti tamo gdje trebaju? Bojim se da ne jer bi Njemačka vjerojatno više voljela zaposliti svoje nezaposlene nego spašavati Grčku.
(Slovenski parlament odobrio je proširenje Europskog fonda za financijsku stabilnost koji će sada biti težak 780 mlrd)
(SLovaci odbili (ali ne zadugo): http://www.vecernji.hr/vijesti/pala-vlada-slovacki-parlament-odbio-fond-spas-grcke-clanak-335319).

Istina je u tome da su osnovani razni strukturni i kohezioni fondovi. Neki od njih, kao Europski socijalni fond, osnovan je još daleke 1958. g., a imao je služiti povećanju zaposlenosti u državama čalnicama i regijama EU, naročito u onim manje razvijenim. Općenito su ti razni fondovi (poljoprivredni, regionalno razvojni, ribarski itd.) namjenjeni smanjivanju jaza u razvoju između bogatijih i siromašnijih država članica i regija EU te da promoviranju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije. Tako, Kohezioni fond uspostavljen 1993. ima za cilj pomoći ekonomskoj solidarnosti u EU. Članice, korisnice fonda su sve zemlje sa BDP-om manjim od 90% prosjeka EU.
SVe to bi pilo vode da nije jedini cilj fondova ostao cilj Kohezionog fonda (približavanje), a ostali su tu radi kozmetike. Vjerujem da se strogo pazi koliko se sredstava poteže iz tih fondova i za koju svrhu, a u krajnjem slučaju netko ih mora i puniti. Predpristupni fondovi tu su sa jasnim ciljem (da te kupe) dok se korištenje ostalih fondova kontrolira i događa u trenutku kad je već kasno, tj. kad si u tranu.
Problem je nastao i kad su fondovima pokušali sanirati PREveliki jaz u kome je posrnula Grčka imala jače mirovine od slovačkih za 3-4 puta. Saniranje razlika koje su 40% oko prosjeka EU BDP-a bilo bi idealno i funkcinirala bi ta kasa uzajmane pomoći. Međutim, na isti izvor sada računaju i Italija, Španjolska itd...

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 16:48 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
CloudWalker je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:
presitna zadovoljština za odricanje suvereniteta države al tako je to kod nas - egoisti i sebičnaci nam vode državu pa može takav onda biti i narod :(

Nemogu se složiti s tobom da su "presitne zadovoljštine", kao "odletit do Beča" ili "važno da je meni i mojoj familiji dobro", egoistične i sebične. Mislim da je to odraz krajnje gluposti.

Ja mislim da vi to dečki malo prerevno čitate. Ne radi se o tome da bi netko rađe da može odletjeti do Beča bez obzira što će mu država nestati, nego se radi o tome da ljudi ne vjeruju da će nam u eu biti ni puno bolje ni puno gore nego što je sada, a ak' već nema velike razlike onda čovjek valjda može spomenuti neke sebične sitnice koje će njemu pasati...
Ne želite im valjda staviti u usta da bi rađe letjeli prego grane nego da im djeca imaju kruha?

Mnogo vređanja nešto... ovaj glup, onaj glup.
Znači svakog tko se ne slaže sa tvojim mišljenjem (za kojeg ni sam nisi siguran da je ispravno) treba posrat i nazvati glupim!
Bravo dečki, ja vam čestitam! Apsolvirali ste demokraciju na hrvatski način!
Pročitajte Vranićev zadnji odlomak i molim vas da shvatite na taj način, jer je u potpunosti "pogođen".

4 Palac gore: : Danči, Franco, Tomica Solina, Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 16:59 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
@Box - Slazem se gotovo sa svime sto si u zadnja dva posta napisao osim...

Box je napisao/la:
Jedan DokIng će i dalje raditi sa raznim zemljama u svijetu (i u EU).

E vidis nece...
Amerika i Australija nas gledaju kroz EU. Tako je bilo i tako ce biti... A situacija se mjenja na gore ako ne udjemo svojom odlukom.
Nas sljedeci ugovor s Amerikom jako ovisi o rezultatima referenduma. Mislim oko 30% ocjene nase firme.
U Austriju pokusavamo prodati strojeve, ali preko Amerike, jer direktno uniji nema sanse dok god nasa jedina konkurencija dolazi iz Njemacke, a mi nismo tranu.
U Libiji ne mozemo raditi jer ne mozemo doci do EU fondova i takodje Libija prima EU proizvode i uslugu iskljucivo preko EU-a (znaci samo clanica, mi se ne spominjemo).
Talijani su nam narucili strojeve (ti si radio pattern) i propustili su neku malu klauzulu koja se ne slaze s regulativama EU-a i strojevi jos uvjek stoje u nasem dvoristu ne placeni (klauzula se odnosi na nase neclanstvo).
A i ovo nase siroce od XDa nema sanse ako ne udjemo...
Takodje gubimo prava na sudjelovanje u FP7 projektima EUa koji su donjeli i donose nasim institutima (Ruđer, Brodarski, Strojarski, Elektrotehnicki) nemalo miliona eura godisnje...
Švedska i Irska su jedine zemlje s kojima nisam osjetio utjecaj EU-a. Kako... Ne znam...
Ovo iznad su cinjenice, a ne pristrana tumacenja pojedinih clanaka i misljenja...!!!
Kao sto rekoh bice nam samo gore ako ne udjemo... Stojim iza toga...

Kao omrzeni kapitalista i sebicnjak nisam se htio javljati, ali posto sam spomenut kroz ime firme osjetio sam potrebnim.
I dalje dostojanstveno izbjegavam rijeci Glupost, Bullshit, Bljuje mi se i slično, a ako me netko prozove s egoist ili sebicnjak volio bih vidjeti obrazlozenje...

Ajde probati cu jos jednom na najsebicniji nacin jednostavno...
Nece nam nitko pomoc, nego se nekima otvara mogucnost da vam/nam pomognu ako udjemo u EU...

Suverenitet... Issss... Tesko mi je komentirat... U nasem slucaju, jedna krasna stvar... Neznam kako cu bez njega...

Wikipedia: Suverenitet (na engleskom, sovereignty, što znači moć i atribut suverena) je isključivo pravo i vrhovna izvršna moć nad određenom geografskom oblašću, grupom ljudi ili naroda, ili nad samim sobom. Suverenitet se također odnosi na vladu koja posjeduje punu kontrolu nad sopstvenim poslovima unutar teritorijalne ili geografske oblasti ili njihovih granica.

LP!

4 Palac gore: : Franco, jerry, tmuic, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 17:36 
Offline     DHV 2

Danči je napisao/la:
Pa možeš, ali "pristojno" nije sinonim za prihvatljivo, a "pristojno zapravo" može biti što god hoćeš.

Znači pristojno može biti i nekome reći da je glup?

Danči je napisao/la:
Meni je tvoja reakcija značila da ti je jedno mišljenje glupo, prema tome neprihvatljivo. Seciraj sig kako ti paše, nekako ne ide uz sadržaj posta.

Meni znači da nema neprihvatljivih mišljenja, samo različitih. I imam pravo donjeni sud o njima i javno ga izreći. To što mislim da je neko mišljenje glupo, plitko, ružno, ovakvoonakvo, ne znači da je neprihvatljivo. To je i poanta siga, i smatram da savršeno pristaje uz sadržaj posta.

Danči je napisao/la:
Prema tome, ako će meni i mojoj familiji biti dobro, mora da će tako biti i većini? Ili ne?

Ne. Ako većini bude dobro, veći su izgledi da i tebi i tvojoj familiji bude dobro.

Danči je napisao/la:
Oni koji doista razmišljaju samo o sebi, svojoj obitelji, i fućka im se za druge nisu uopće glupi, već dozlaboga proračunati i pokvareni. Eno ih u Kulmerovim dvorima.

Oni razmišljaju uskogrudno, zanemarujući širi kontekst.. znači glupi su.

Danči je napisao/la:
Ovo je dobra argumentacija, i mogla je proći i bez prethodne vređaone.

Ako pristojno može biti bilo što, kako ti tvrdiš, onda ono nije vređaona.

Danči je napisao/la:
Ne znam, nadam se što duže. Jedino sumnjam da će sam čin neulaska u EU nešto tu promijeniti.

Osobno smatram da će ubrzati sve skupa.. i imam 650 000 000 razloga godišnje, da vjerujem u to. Jest da mi imamo mogućnosti povuć lovu iz EU fondova, ali te fondove odobrava netko drugi po ne baš najjasnijim kriterijima (jako mi liči na podjelu sredstava iz HR proračuna. Ono.. za rođake i stranačke kolege)

Danči je napisao/la:
Ovisi kako si ga tumačiš, pa čak i u tom kontekstu. Meni će uvijek na prvom mjestu biti obitelj, koliko god to glupo nekom bilo.

Naravno da će ti tvoji najbliži uvijek bit na prvom mjestu, i čudno bi bilo da nisu. Samo razmišljanje važno da ja zbrinem sebe i svoje, zanemarujući širi kontekst, je glupo.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 19:09 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Jbt, uhhhhh... sva sreca da u ponoc pocinje predizborna sutnja, pa vise necu morat citat ove postove.

1 Palac gore: : Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 21:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Josip K-T je napisao/la:
Danči je napisao/la:
Pa možeš, ali "pristojno" nije sinonim za prihvatljivo, a "pristojno zapravo" može biti što god hoćeš.

Krećemo opet dakle...Ne, naravno da ne može biti pristojno nekome reći da je glup, niti to ne proizlazi iz rečenice koju si citirao. Dakle, išlo je ovako nekako:

Josip K-T je napisao/la:
Pazi, mogu se sad ovdje s tobom nadjebavat, pa ti reć kako je "pristojno" zapravo samo prihvatljivo razmišljanje, norme koje je netko postavio.

pa ja:
Danči je napisao/la:

i ti zaključuješ:
Josip K-T je napisao/la:

Ne, to znači da "pristojno" nije samo prihvatljivo ponašanje, osim kada si ti to tako malo prilagodiš.

Kako je ovakvo natezanje mačka za rep već viđeno a i nema baš veze s temom, neću drviti po tome. Tebi je OK nekom reć da je glup (krajnje) ako si to zaključio iz jednog posta, meni nije, ti misliš da je to baš u skladu s onim što je Chomsky rekao, ja ne, i to je tak.

Josip K-T je napisao/la:
Ako pristojno može biti bilo što, kako ti tvrdiš,

Ne tvrdim. To si ti zaključio, pogrešno. Ali možda nisi ti pogrešno zaključio, možda sam se ja loše izrazio. Ne znam, sori. :fool:

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 1:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
joe33 je napisao/la:
Jbt, uhhhhh... sva sreca da u ponoc pocinje predizborna sutnja, pa vise necu morat citat ove postove.

Ne postoji predizborna šutnja za referendum. A i meni već pun kufer. Šta bude bude. Kako narod odabere tako će mu i biti.

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 8:51 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Tomica Solina je napisao/la:
SUVERENITET - kaj je to? To da mogu reci da zivim u suverenoj drzavi mi ne zanci nista. (tu ne zelim omalozavati zrtve ljudi koji su ginuli za to) Sve mi se cini da taj suverenitet omogucava onima gore da rade budale s nas, da nas kradu, da dizu poreze kak im se prohtije, a mi im nist nemozemo. Sorry al ja u tom suverenitetu nemam nikakva prava, ne radim u drzavnoj sluzbi pa da imam neki sindikalni ugovor isl. Jos danas mi moze doci gazda i dati nogom u guzicu bez razloga, a ja mu nemogu nista, mogu sam otic na cestu i nadati se da cu pronaci drugi posao... Suverenitet bi dijelom i trebao snaciti slobodu i demokraciju, e pa ja se bas ne osjecam slobodnim u ovoj drzavi...Da me opet ne shavtite krivo, uopce ne mislim da ce u EU biti bolje po tom pitanju.

No malo smo skrenuli s teme, malo sam zdeprimiran losom situacijom u kojoj se svi skup nalazimo, a i vani pada kisa i izgleda da opet nist od letenja.....

Pitanje kaj je suverenitet trebali bi postaviti propovjedniku Josipoviću i Pusićki jer primječujem dosta panike kod njih oko referenduma pa nemogu da se ne zapitam što su oni već potpisali?!? Referendum je po njima trebao biti farsa demokracije ali kako se rezultat mijenja tako nivo panike raste :shock:

tccc politička elita - ma sere mi se od pojma "elita" jer su u taj celofan umotalo puno govana

al ajde jedna dobra vijest - rekao je Smiljan Vicković dež. meteorolog RI da bu ok za letiti pa pem mozgić raspuhati na tribalj
seeyou
:greeting:

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 17:51 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 15 lis, 2009 19:56
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 0
:evil: = europa
sutra je dan NE!!!!

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 19:47 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Eto sutra će svanut i taj dan, 22. siječnja, dan na koji ćemo saznat ima li još kičme u narodu hrvatskom ili su većinu od nas slomili.
Nadam se da je ovih 12 stranica pomoglo da svi budemo barem malo bolje informirani o temi, i da se barem donekle čuje strana koja je protiv ulaska u EU.
Sutra lipo svi iziđite na svoja glasačka mista i glasajte kako vam srce kaže. :hi:

slika

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 20:08 
Offline     DHV 2

gprelac je napisao/la:
al ajde jedna dobra vijest - rekao je Smiljan Vicković dež. meteorolog RI da bu ok za letiti pa pem mozgić raspuhati na tribalj
seeyou

Reko Vakula da nećeš! :pardon:

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 3:11 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:
seeyou

Reko Vakula da nećeš! :pardon:

tcccc koji fucking vakula - poglej si slo olc
Smiljan je zakon
:beer:

Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 8:25 
Offline     DHV 3

Jure je napisao/la:
Eto sutra će svanut i taj dan, 22. siječnja, dan na koji ćemo saznat ima li još kičme u narodu hrvatskom ili su većinu od nas slomili.
Nadam se da je ovih 12 stranica pomoglo da svi budemo barem malo bolje informirani o temi, i da se barem donekle čuje strana koja je protiv ulaska u EU.

Dragi Jure, žao mi je što smatraš da onaj tko misli suprotno od tebe i koji će glasati za "DA" nema kičmu. Moju kičm lome državotvorni Hrvati već 22 godine i, iako sam malo pogrbljen, nisam slomljen. Upravo ti isti državotvorci su me natjerali da glasam za ono u što baš i ne vjerujem, ali dosta mi je njihovog jarma. U stvari, vrlo sam zlurad i ne želim da me jaši više domaći Murta, pa ću se opredjeliti za stranog Kurtu. Da vidim malo promjene.
Međutim, to što misliš da si nekoga informirao, grdo se varaš. Što si ti to mene informirao i poučio da bi bilo dobro izabrati "NE" kao opciju. Što mi to ti i oni koji zastupate tu ideju nudite. Netalasanje, kao dosad, jahanje po mojoj kičmi? E ne'š ti informiranosti i bolje budućnosti. To šti si ti bio sve ove godine indolentan prema takvm temama to ne znači da informacija nije bilo. Zašto nisi digao kuku i motiku pred godinu dana kad je i onda bilo nedvojbeno da idemu u EU, pa tražio dodatne informacije o toj raboti. Digla te ekipa 5 do 12 bukača, koji su samo to profesionalni bukači, a ti si se ponio k'o kakav nezreli pubertetlija koji sad viče: "Nije bilo dosta informacija!". Nije informacija samo on što govori radio i televizija. Do informacije se ponekad dolazi i na teže načine, ali da bi došao do inforrmacije moraš imati jasan stav što želiš i onda ćeš doći do informacija. Sad je malo kasno vikati nisam znao.

Osobno smatram da čak i u najneuralgičnijim političkim i nacionalnim pitanjima imamo više šanse sa stanim Kurtama nego sa domaćim Murtama, pa tako i po pitanju nepravednog suđenja našim generalima.
Moju kičmu pusti na miru! Odoh referendumovati.

4 Palac gore: : Franco, Jure, Ziga, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 8:33 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
U svako slovo se slažem sa Tonijem,glasat ću ZA,jer ništa od nikog ne oćekujem đabe i bez truda i sve što imam sam stekao sa radom ,pa tako ću i nastaviti.
A svako odvas nek glasa po svom mišlenju,sutra je novi dan.
Žiga

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: