»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 08 lip, 2026 15:56.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dinamika obuke početnika
PostPostano: pon 21 svi, 2012 10:17 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Radovan je napisao/la:
Koja su to moja dadobudna pitanja? Da čujem. Nemoj okolišati. I, koji su to moji X razlozi da ne idem a uvijek sam išao kada me se zvalo? Da čujem. Ako ne znaš činjenice nemoj nagađati već pitaj i lijepo će ti se objasniti ako ti je stalo do razjašnjenja. Lijepo si počeo prvi dio poruke i tu si trebao stati. Ne zato što je drugi dio protivan mojem interesu već zato što procjenjuješ bez temelja, ili procjenjuješ vrijeđajući kako su mi pitanja nadobudna.
A instruktor mi je Damir Biondić.
Što se tiče "puntanja" na pivi. Nitko me nije napuntao niti sam ja netko koga se može napuntati na bilo što. Ja sam samo dobio priliku razgovarati sa drugim kolegama početnicima i letačima i nakon toga se javio i ovdje. Ja nemam problema reći što mislim, ni instruktoru ni ovdje ali, do sada, pošto nisam imao priliku sa nikim razgovarati (a zašto se nismo više družili sa drugim letačima???), kroz te sam razgovore doživio potvrdu mojega i ranije stečenog dojma da obuka ne ide kako bi trebala.
Kažu da su u početnom tečaju imali teorestki dio, predavanja, mi ih nismo imali. Od 8. mj. lani ja sam do sada samostalno poletio samo dva puta sa visine od 150 m. Želim znati, ako sam mogao i trebao više, zašto nisam. OK?

Nebum se ja gospon stobom svadil jer dosta je tvojih postova na ovom forumu težilo nekoj prepisci i kao pravi forumaš krenuo si svoj problem rješavati piskaranjem i filozofiranjem umjesto da razgovaraš sa čovjekom i sve rješiš gdje treba i kako treba a ne da "centriraš termiku na pg forumu". i u mom postu si pročitao što ti je pasalo i okomio se na ono što ti nije.
E sad je Biondić kriv kaj se ti nisi više družio s letačima.

I ja bi još čekao svoj treći visinski u 19 sati na Triblju prije no što okrene burin da sam čekao svog instruktora i ostale svemirske čimbenike da se poklope (btw 1.7. bu mi 13 godina od odlaska na tečaj). Inicijativu i pravu volju za nešto čovjek mora sam pokazati. Instruktori ljude koji se premišljaju i pokazuju znakove neke nesigurnosti ni nesmiju požurivati da sve ne krene u neželjeni smjer. Napredak je indivuidualan i dolazi od toga koliko sam uložiš vremena a dobar instruktor to može ubrzati.

a u pm i forum kad imam toliko toga korisnijeg za radit a i tehnika - pobježe mi citat. A bedak nemrem izdržat da ne zinem - uvijek isto
:crazy:

lp

Zadnja izmjena: gprelac; pon 21 svi, 2012 10:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

6 Palac gore: : bmutak, majk11, Nik01, Red Baron, toni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 10:26 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Radovan je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
Radovan je napisao/la:

Da li je to pošteno?

Jesi razgovarao o ovome sa svojim instruktorom?

Ne, još nisam ali namjeravam, naravno. Prekjučer sam tek čuo priče drugih početnika.

Nije pošteno. Pošteno bi bilo najprije razgovarati sa instruktorom.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Zadnja izmjena: Josip K-T; pon 21 svi, 2012 10:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

4 Palac gore: : gprelac, joe33, MarijaETO, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 10:28 
Offline     DHV 2

Red Baron je napisao/la:
Rijetki od njih (kod nas mislim da niti jedan - osim možda Hrge) ne žive od paraglidinga, već imaju svoj posao kojim se bave u redovno radno vrijeme.

Pa neznam dali bi se za Hrgu moglo reć da živi od paraglidinga.. prije ZA paragliding. :)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

2 Palac gore: : profa, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 10:32 
Offline     DHV 2

gprelac je napisao/la:
Radovan je napisao/la:
Koja su to moja dadobudna pitanja? Da čujem. Nemoj okolišati. I, koji su to moji X razlozi da ne idem a uvijek sam išao kada me se zvalo? Da čujem. Ako ne znaš činjenice nemoj nagađati već pitaj i lijepo će ti se objasniti ako ti je stalo do razjašnjenja. Lijepo si počeo prvi dio poruke i tu si trebao stati. Ne zato što je drugi dio protivan mojem interesu već zato što procjenjuješ bez temelja, ili procjenjuješ vrijeđajući kako su mi pitanja nadobudna.
A instruktor mi je Damir Biondić.
Što se tiče "puntanja" na pivi. Nitko me nije napuntao niti sam ja netko koga se može napuntati na bilo što. Ja sam samo dobio priliku razgovarati sa drugim kolegama početnicima i letačima i nakon toga se javio i ovdje. Ja nemam problema reći što mislim, ni instruktoru ni ovdje ali, do sada, pošto nisam imao priliku sa nikim razgovarati (a zašto se nismo više družili sa drugim letačima???), kroz te sam razgovore doživio potvrdu mojega i ranije stečenog dojma da obuka ne ide kako bi trebala.
Kažu da su u početnom tečaju imali teorestki dio, predavanja, mi ih nismo imali. Od 8. mj. lani ja sam do sada samostalno poletio samo dva puta sa visine od 150 m. Želim znati, ako sam mogao i trebao više, zašto nisam. OK?

Jesi zaboravio napisat tekst prije postanja, ili si se sjetio da bi bilo bolje to ne postat? :-D

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 11:49 
Offline     DHV 2

Josip K-T je napisao/la:
Jesi zaboravio napisat tekst prije postanja, ili si se sjetio da bi bilo bolje to ne postat? :-D

Ma dupli klik pa sam poslo prije nego sam počeo pisat. Nisam ti ja prijatelju više doma u tehnici - sve lošije baratam tehnikalijama a i idu mi na živce pa se koristim minimalno. Više ni mobitel nemogu aktivirat bez pomoći 13godišnjaka - fala bogu pa mi je klinac pametniji od oca - mamicu mu poljubim.

Evo prilike da te pozdravim - dugo se nismo vidli. Javi se ak buš u kvartu. :hi:

lp

Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 12:19 
Offline     DHV 2

gprelac je napisao/la:
- fala bogu pa mi je klinac pametniji od oca - mamicu mu poljubim.

Isti poštar! :lol:

gprelac je napisao/la:
Evo prilike da te pozdravim - dugo se nismo vidli. Javi se ak buš u kvartu. :hi:

lp

:good: :beer:

Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 14:08 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 10:37
Dao Palac gore: : 318 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 208 / Palac dolje: : 2
wild je napisao/la:
Počeo sa obukom u veljači 2011.
Do sada imam cca. 50tak letova na manjim visinama (Kupljenovo) i 20tak visinskih (većina na Japetiću).

Pa kaj se žalite na sporost tečaja :O:
Ja i buraz smo počeli 2004.godine! Počeli na livadi,zatim na Bednji i gotovo,jer instruktor"nema vremena" za nas!
Na crnjaka puno puta letjeli sa Radoboja(Malogorski) i umjesto da se pohvalimo javnosti na uspjesima,
mi smo šutili da instruktor ne sazna :O:
U tandemu nisam nikad letio,a prvi visinski let mi je bil da sam se informiral o pravilima i upoznavanje sa
terenom od starijeg pilota(mislim od Štetića) :O: I nitko me nije pital kako se psihički osjećam :dash:
Za letenje u termici mi smo bili sonde starijim letačima :crazy:
Knjižicu letenja mi je potpisal sasvim drugi instruktor kojeg onda nisam ni poznaval :respekt: (Hvala mu) :ave:
Ispit sam položio tek 2008.g(pune 4 godine natezanja) :beer:
Danas letim bez problema,letim i paramotorno,također tekmam na piku! :yup:
Mada i meni nije svaki dan isti(ovisi kolko sam prvi dan isisal iz bačve), :dash:
ali jednostavni recept*čim više letiš,tim više naučiš i oslobodiš strah* :Yahoo!:

5 Palac gore: : kbelcar, kolonjak, matijahadjar, vedran_zgela, zec    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 17:09 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 28 ožu, 2012 11:54
Dao Palac gore: : 15 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Radovan je napisao/la:
Interesira me kakva je praksa obuke početnika u drugim klubovima. Konkretno dinamika obuke.

moja dinamika:
sredina 9.mj 2011. - teoretski dio, paralelno s tim jedan dan navlacenja krila po ravnom..
pocetak 10.mj 2011. - prva odvajanja, 5-10m vis razlike
sredina 10.mj 2011. - kraj 12.mj 2012. - letovi s malih visina 50ak kom (30ak sec/let)
pocetak 1.mj 2012. - prvi visinac (Japetic)

do danas sam uspio skupiti samo 9 visinaca posto se najcesce na letenje ide subotom a ja subotom moram raditi kako bi uopce mogao pomisliti na bavljenje ovim sportom.. ali sam zbog velike, gotovo patoloske, zelje za letenjem nabavio krpu iz 1992. za 100kn, stolac mozda koju godinu mladji za 300kn.
od onda sam 3x tjedno na livadi i radim GH iz razloga sto nisam bio 100% siguran u kontrolu krila na startu a ja sam ziheras pa sam odlucio toliko izdrilati dizanje da mi bar to ne odvlaci paznju kad dojdem na pravi start..
tako da danas bez obzira na mali broj letova dizem krilo na sve moguce i nemoguce nacine.. jos to nije to ali sam puno blize svom cilju..

cak sam se i malo snimao ali zbog prejakih uvjeta/ne nosenja kacige/letenja u rikverc ne smijem taj video nikome od svojih instruktora to pokazati jer bi dobio po nosu.. nije za pohvalu ali sam pretvorio neka znanja u spoznaje sto bi tesko napravio pod budnom paskom instruktora..

tako da je mozda jedno od rijesenja za utazivanje gladi za letenjem da nabavis neku krpu i radis gh u vlastitom aranzmanu (povedi frenda da ti pomogne skidat krilo s drveta:)
gh je puno zabavniji nego sto se cini.. u pocetku frustrira ali sto si bolji to je vise zabave a manje frustracije..
pamet u glavu, kacigu na glavu i radi na vjestini koje nikad dovoljno..

6 Palac gore: : gprelac, Jure, Tojo, toni, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Dinamika obuke početnika
PostPostano: pon 21 svi, 2012 17:51 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 sij, 2012 11:38
Dao Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 1
Ehhh... Malo off ali da ja napisem svoj dio.

Kupio neku krpu i stolac za par stotina kuna i dosao ovdje na forum, procitao 2 knjige o PG-u 2 puta (valjda jedine knjige koje sam procitao od korice do korice), pogledao grooo klipova na netu na temu PG-a...
Tu sam skuzio da bas u to vrijeme kada bi meni pasalo nema nikakvoga tecaja nigdje meni u blizini... I onda ko iz vedra neba mi se nekako javi Nik na PM... I nadjem se sa njime i njegovim ocem na malom kalniku i oni me upute u par osnova, pokazu i objasne stvari iz prve ruke, posvete mi mnogo truda, kasnije se nadjemo jos par puta na Bednji, Kupljenovom i ... Dalje sam sam radio, vjezbo, natezao krilo, penjao se u jednom danu na Kupljenovo i do 10 puta... I savladao nesto osnova.

Neki dan sam malo GH pred Mikcem koji me je cak i pohvalio, a meni ono ego porastao do neba. :D

Ehhh... Tekar sam sada nigdje, Kupljenovo mi polako dosadilo, i sada NE ZNAM STO DALJE?!?! Cekam da me Profa (gosp. Potocki) zove nekuda da idemo malo vislje.

Btw, ovo je ujedno i prilika da zahvalim NIKU, FRANCI i TOMMYU na vremenu i trudu koji su posvetili da me uvedu u PG svijet.

2 Palac gore: : Nik01, Toomy    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 18:01 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
Ovo već postaje prepirka a moj običaj nije ulaziti u nju. No, radi prelčevog prozivanja kako je to moj stil moram podsjetiti da se niti oko jedne teme na ovom forumu, u kojoj sam sam sudjelovao ili sam ju pokrenuo, ne može naći više od 3 - 4 moja posta kada su u pitanju nekakve konfronatacije mišljenja. Dakle, uvijek sam rekao ono što sam mislio, u jednom postu, i eventualno to svoje mišljenje još dodatno pojasnio nakon određenih odgovora. I završavao sa raspravom, točka. Prepucavao se nikada nisam niti je to moj stil. To se može provjeriti. Zar ne?
Za više od ovoga napisati, a što se očekuje, trenutno nemam vremena ali ću napisati čim stignem.

Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 18:24 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
citat ; Radovan
Može jedno pitanje onako; Što bi bilo da je pao recimo na nekoga od letača ili vozača ili posjetitelja na parkingu, ili na dijete? Da nisam taj dan radio možda bi i sam skoknuo do Triblja sa malenim (malo na sviježi zrak i da vidi paraglidere). Da li bi i onda tako blagonaklono gledali na "nest...

Nešto pokušat objasnit osobi koja se želi bavit PG ima ovakav stav :mocking: :mocking: Toliko lud nisam :mocking: :mocking:

2 Palac gore: : gprelac, Roman Lavriv    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 18:50 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 257 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
Evo moje dinamike:

06.06.2010. sam prvi put u životu vidio krilo i taj dan sam odletio s Bednje 3 puta. Nakon tjedan dana sam kupio kompletnu polovnu opremu i tražio instruktora. Od onda sam svaki dan koji je bio letiv negdje letio, a ako nije onda sam proveo čitava poslijepodneva na livadi na groundhandlingu. Prvo na Bednji, a u isto vrijeme paralelno na Radoboju i Ravnoj Gori Sjever potajno bez znanja instruktora, kasnije na Ravnoj na jugu, pa Ivanščici i nakon toga ostali startovi kuda me vremenska prognoza nanese. Puno puta sam bio na startu kad uvjeti baš i nisu bili dobri za letenje, pa je jedan od takvih pokušaja letenja završio slijetanjem na drvo na Ravnoj Gori, srećom bez posljedica po mene i opremu.
Pošto nisam bio zadovoljan sa dinamikom odvijanja tečaja, baš kao ni sad ti, otkazao sam suradnju sa instruktorom i dalje sam sam obilazio starteve svaki puta kad su vremenski uvjeti dozvoljavali. Na moju sreću vrijeme sam uvijek do sad mogao odvojiti za bavljenje paraglidingom, tako da sam od onog trenutka kad sam otkazao suradnju sa instruktorom ovisio samo o vremenskoj prognozi. Ove godine na proljeće sam položio ispit i dobio dozvolu.
E sad, što bi bilo kad bi bilo. Da sam ostao na tečaju i napredovao dinamikom kakva je u ono vrijeme bila aktualna, tek sad bi počeo letjeti u termici, a odlazak na ispit mi ne bi bio ni na kraj pameti. Ovo je samo primjer na temelju čega sam ja donio neke odluke i nadam se da nisam pogriješio. Nipošto ne želim reći da i ti otkaži suradnju sa svojim instruktorom. Dobro promisli što želiš od ovoga sporta, koliko ti to znači i čega si se sve spreman odreći kako bi što prije i sigurnije napredovao. U ovom sportu je najbitniji kontinuitet iz raznoraznih razloga, što zbog vlastitog osjećaja sigurnosti, što zbog klase krila koje letiš, što zbog sve lošijih vremenskih uvjeta. Još jednom ponavljam, ni tebi ni nikom drugome ne savjetujem da uči letjeti sam. Sigurno je lakše i brže svladati neke stvari kad ti to pokaže netko tko je obučen za to i netko koga na kraju krajeva ti plaćaš da te to nauči. Ali opet na kraju sve ovisi o tebi, tvojoj volji i slobodnom vremenu koje si spreman uložiti u cijelu priču.

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

6 Palac gore: : flyingzeko1, gprelac, kolonjak, Nik01, Toomy, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 20:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Samo jedan dan nisam bio na forumu i imam što vidjet!

O kakvoj dinamici obuke pričaš Radovane kada obuke nije niti bilo zimi.
4 mjeseca pauze ja ne zovem obukom i tu nema riječi o dinamici.
Niti praksa Flumena – Hrge nije rad sa učenicima u zimskom periodu.
Ono što ti miješaš sa obukom je slobodno-letačka aktivnost drugih letača u zimskom periodu.

Istina je da si na početni stupanj obuke krenuo prošle jeseni u društvu još dvoje učenika. Obuka je trajala nekih 2 – 2,5 mjeseca vrlo intenzivno i u tom smo periodu zavisno od vremena imali vježbe jednom do dva puta tjedno.
Brdo rada na livadi te letova na malih i srednjim visinama. Osobno sam izuzetno zadovoljan kako si uvježbao kontrolu krila na livadi a i sam start kroz sve njegove faze izvodiš odlično.
Žao mi je što prije zime nismo stigli odraditi barem dio naprednog stupnja obuke da te bez straha mogu pustit da sa drugim letačima ideš skupljat satnicu.
Prije par dana smo se čuli i dogovorili da krenemo sa naprednim stupnjem obuke.
Iako bi tako rado bio odletio u subotu jedan solo let sa novim krilom (nisam ga letio od siječnja i dva kratka leta) dogovorio sam sa tobom tandem let u sklopu napredne obuke gdje si trebao dobiti pravo iskustvo visinskog leta; objašnjenje efikasne tehnike leta u termici, pravila kretanja u zraku, pojam aktivnog letenja, itd, itd
Nakon tvog upita – gdje da povraćam? odlučio sam prekinut let i sletit.

Bez obzira gdje god nastavio obuku dobio si odličnu bazu za nastavak letačke karijere.

A meni i dalje nije jasno zašto se meni nisi požalio na zimsku pauzu

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

3 Palac gore: : gprelac, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 20:35 
Offline     DHV 2

Pročitao sam svoje postove i možda su malo prenapadački posebice jer se radi o čovjeku kojega nepoznajem osim po sudjelovanju na forumu.

Da ne ispadne da ga samo napadam evo i ovo ću još da natipkam.
Ja sam od onih koji za svoje pare inzistira na onome što mi je za njih obećano i na prvu ću odmah pitati zašto nisam dobio ono što sam platio. Ja cijenim svoju kn jer za nju radim a cijenim i tuđu kn ali nažalost danas nas okružuje puno ljudi koji to nerade. I Radovan ima apsolutno pravo tražiti da mu se omogući ono što plaća i ja ga podržavam u tome.
ALI :evil: neće mu piskaranje na forumu rješiti problem. Neću ja razgovorom s Pericom rješiti problem koji imam s Ivicom.
Nazovi Damira objasni što te žulja i dogovorite se, ak se nemožete dogovoriti raziđite se a ak treba i popi*karajte se i OK.

Razumijem ja Radovan tebe, i ja sam jednom prijatelja majstora platio unaprijed da mi neš popravi i onda čekao da me se sjeti mjesecima i nije bilo od posla niš dok ga nisam oqurco
Nažalost ja sam vidio u 13g kolko se krećem u pg zajednici nekorektnih odnosa na relaciji tečajac-instruktor. Neki su se mogli rješiti direktnim razgovorom a neki nikad.

Svi moji postovi na ovaj naslov imaju jednu poruku: angažiraj se, primi stvar u svoje ruke, zovi i inzistiraj na dogovorenome ili plaćenome kao što je Šteta u jednom svom komentaru napisao. kad budeš siguran da želiš i dalje biti u pg-u kupiš opremu, skompaš se snekim sebi sličnom po slobodnom vremenu i letačkim ambicijama i pravac letjelište kad kod se može.

Mi u HR imamo jako puno instruktora u omjeru koliko nas leti. Upoznao sam ih skoro sve. I onaj koji će dobiti najviše palčeva gore dobiti će i koji obrnuti jer je ipak uspio nekoga i razočarati

:morning:
lp
:amen:

Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 1:35 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
Kasno je ali da ne ostajem dužan ono što sam obećao i ono što je nužno da bi moj prvi post bio jasan:
Na tečaju sam završio kako sam završio, piše u mojem predstavljanju svima ovdje, tko je čitao tko nije, nije važno.
Na zajedničkoj obuci nas troje polaznika ili mene samoga sa instruktorom bio sam točno 11 puta.
1. put 23.08.2011. Grobnik - groundhandling
2. put 24.08.2011. Lič - groundhandling i prednji start s pokušajem polijetanja (start nije bio pokošen). Nakon završetka produžujem u Moravice po trimer za košenje starta.
3. put 25.08.2011. Lič - kosio sam start a instruktor i ostalih dvoje tečajaca grabili travu te nastavak vježbe polijetanja.
4. put 26.08.2011. Lič - vježba polijetanja - leđni start
5. put 08.09. 2011. Grobnik - groundhandling
6. put 09.09. 2011. Lič - polijetanje sa visina do 30 m (došao na vježbu sa sinom od tada 1 g i 11. mj. u namjeri da bar budem prisutan, jer ga nisam imao kome ostaviti čuvati - pa na kraju i odletio 3 leta).
7. put 14.09. 2011. Lič - letovi sa visine do 30 m.
8. put 15.09. 2011. Lič - 2 leta sa visine do 150 m.
9. put 24.09. 2011. Lič - groundhandling sa vlastitim krilom
10. put 12.10. 2011. Lič - groundhandling sa vlastitim krilom
11. put 04.05. 2012. Grobnik - groundhandling - uz novu tečajku
12. put 19.05. 2012. Tribalj - tandem let i dan D.

I to je to. Teorijskog dijela još nismo imali. Knjigu od Danka Petrina sam pročitao i prije nego je tečaj počeo kao i Priručnik Panayiotisa Kaniamosa (za kojega je toni napisao predgovor) a kojega sam kupio prije početka tečaja, 20.07. 2011.

Na vježbanje groundhandlinga, što na Grobnik što na Lič, i polijetanja na maloj visini (do 5 m - mali start u Liču i pješčara na Grobniku) odlazio sam i sam, ukupno 10 puta. 30.09. 2011., 23.10. 2011., 29.10. 2011., 14.11. 2011., 17.11. 2011., 22.11. 2011., 09.01. 2012., 10.01. 2012., 16.02. 2012., 09.04. 2012. Za svaki odlazak najavio sam se ili SMS-om ili pozivom instruktoru. Niti jedan put nisam želio dovesti se do toga da instruktoru netko javi - taj i taj ti vježba ili pokušava letjeti tamo i tamo a da sam nije znao za mene.

Da se razumijemo, protiv Damira kao čovjeka nemam apsolutno ništa, naprotiv. Osobno sam mu zahvalan što mi je posudio školsku sjedalicu cijelo vrijeme od 10 mj. prošle godine do 5. mj. ove godine.
Od njega sam kupio i novu kacigu 26.08.2011 i platio ju 100 E u gotovini, sjedalicu Woody walley Voyager Plus 12.10. 2011. i platio ju 550 E u gotovini i rezervni padobran 12.10.2011. 330 E, plaćao ga u ratama od čega mi ostalo još 200 kn duga.
I na tu suradnju nemam apsolutno nikakve zamjerke. Istinabog da mi je rezervni padobran slagao u sjedalicu i nakon što je složio kazao da sada imam i rezervni padobran, a da me o tome ranije nije upozorio, no, zbog toga sam si dao za pravo zamoliti ga da tu rezervu otplaćujem u ratama. No, dobro.

Ono čime nisam zadovoljan je ta jebena dinamika. Uz cijenu tečaja od 2300,00 k, koje sam platio u gotovini, uz polovno krilo koje sam kupio 23.09. 2011. i platio 200 E, i ranije navedeno (kacigu, stolicu, rezervu) iskeširao sam gotovo 10000,00 kn. Sada bi trebao iskeširati još 2300,00 kn, na što sam već bio pristao, istinabog u ratama, i nastaviti - što, ovom dinamikom.
I onda se dogodi proslava 10 g. PJK "Zagreb" u Triblju i ja shvatim ono što sam osjećao i ranije, da to ne ide onako kako bi želio.
Da li imam prevelika očekivanja zaključiti će svatko prema svojem razumjevanju.

P. S.
Ako se prelac pita da li sam možda izostajao. Pa, možda i jesam koji puta ali, ako od ostalih dvoje tečajaca dečko ima samo jedan let sa 150 m (dakle manje od mene) a cura nema ni to tada mi se čini da i nisam ništa propustio.

Jebiga.

Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 7:17 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Radovan je napisao/la:
P. S.
Ako se prelac pita da li sam možda izostajao. Pa, možda i jesam koji puta ali, ako od ostalih dvoje tečajaca dečko ima samo jedan let sa 150 m (dakle manje od mene) a cura nema ni to tada mi se čini da i nisam ništa propustio.

Jebiga.

S....e jedan

Zaboravio si da je Davor (drugi početnik po zanimanju pomorac) od posljednjih 7 mjeseci 5 proveo na brodu, ( i sada je na brodu do 7.mj.) a sa njim kao putnica je bila i njegova cura Marija (treća tečajka).

Sa tobom sam završio prepisku na forumu a i obuku.

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 9:04 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Ajde, nemojte prenagljivati sa reakcijama. Radovane, po ovome što si napisao, ne vidim kako bi ti rezerva do sada i pomogla u sjedalu jer na tako malim visinama niti ne možeš dobiti ništa sa njom. Tako da dio "da mi je rezervni padobran slagao u sjedalicu i nakon što je složio kazao da sada imam i rezervni padobran, a da me o tome ranije nije upozorio, no, zbog toga sam si dao za pravo zamoliti ga da tu rezervu otplaćujem u ratama" - uopće nije korektan prema Biondiću.

Što se tiče dinamike obuke, ako ti ne paše onda direktno razgovaraj sa svojim instruktorom i pokaži malo više samoinicijativnosti u četiri oka, a ne da se prljavi veš iznosi na forumu na mjestima gdje ga uopće ne bi trebalo biti. Ovako se samo stvaraju nepotrebne tenzije. Nazovi Biondića, nađite se na piću i porazgovarajte, a administratorima dajem prijedlog da ovu temu pobrišu jer ne vidim daljnju svrhu. Nekorektni odnosi, ako ih ima, trebaju se rješavati direktno i u četiri oka a ne pred kompletnom hrvatskom paragliding populacijom jer samim time nesvjesno radiš gotovo nepopravljivu štetu instruktoru i njegovom obučnom centru u budućem radu.

:hi:

4 Palac gore: : bosco, joe33, Michi, wild    
Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 9:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Heatseeker je napisao/la:
, a administratorima dajem prijedlog da ovu temu pobrišu jer ne vidim daljnju svrhu. Nekorektni odnosi, ako ih ima, trebaju se rješavati direktno i u četiri oka a ne pred kompletnom hrvatskom paragliding populacijom jer samim time nesvjesno radiš gotovo nepopravljivu štetu instruktoru i njegovom obučnom centru u budućem radu.

Pa mislim da ne bi trebalo ništa brisati - dosta ljudi je iznijelo svoja iskustva u ovoj temi i zbog toga je ona sigurno korisna. Što se tiče nanijete štete... hm... nisam siguran da je Biondić taj koji ju je pretrpio...

Što se instruktora tiče, mislim da ih je malo ili ništa koji od instruktaže mogu živjeti. Ili dobro živjeti. Čak i uz prodaju opreme tečajcima. U svakom slučaju, uz naše cijene tečaja i krila, ne vidim kako bi netko tko od toga živi ikad imao vremena da sam leti. Pitam vas samo, da li bi se mijenjali s njim? U konačnici, oni to isto rade iz sebičnih pobuda - hrane se i uživaju u zaraznom oduševljenju letenjem koje drma svakog "pravog" (nekoga koji će završiti tečaj i poslije letjeti jer je istinski zagrizao) tečajca. No, mislim da to baš ne bi svakom od nas bilo dovoljno. Pogotovo jer na tečaju nisu uvijek budući letači. Neki završe tamo kao podrška nekom drugom, rade što im se kaže, ali kad znaš da će poslije otići drugim putem, lova koju su platili mala je utjeha. A nađe se svakakvih karaktera (kao što ih ima i među nama) - nije s njima jednostavno. Sjećam se jednog lika koji je pričao kako će kad nauči letjeti snimiti reklamu za Marlboro tako što će iskočiti iz aviona i zapaliti cigaretu u oblaku i onda kad izađe van otvoriti padobran (paraglider) i odjedriti u suton... Ideja je samo da ilustrira koji je to pitoreskni lik bio, zapravo nije pravio nikakve probleme osim što mu nikako nije išlo, što je očito pogriješio sport i što je ipak nekako ostavljao dojam da ne podnosi kritike, a u konfliktima je vjerojatno poput Cara.
Želim samo reći da zaista nesebična, staložena, strpljiva i toleratna osoba i osoba koja voli letenje u njegovom svakom aspektu, ne samo kad je sam u zraku, može biti instruktor koji će tu i tamo uzet 3 tečajca pa da mu oduzimaju najbolje dane za letenje, čak i ako su najuzorniji tečajci i najzagriženiji budući letači...

Isto tako, siguran sam da se tu i tamo nađe, ili se našao (u kratkoj povijesti hr paraglidinga), 'instruktor' koji je pomislio kako su tečajci laka zarada i idealni cilj za uvaljivanje jeftino nabavljene opreme pa tečajeve 'odrađivao' no takvi nisu i ne opstaju dugo. Ili sami zaključe kako je to prevelika gnjavaža ili im više skoro nitko ne dolazi, a za par ljudi im se tečaj ne isplati držati...

7 Palac gore: : Knez, mmihin1, Oko, Red Baron, Tomica Solina, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 10:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
To je ono što vam govorim godinama - ono što malo platiš, malo i cijeniš.
Uz dodatak; kad to malo što moraš platiti još obezvrijediš do te mjere da ti je svako dodatno ulaganje razumljivo kao nenadoknadivi trošak, onda postaješ još i jako nesretan.
Na kraju si postao nesretni cinik koji traži razloge svojoj nesreći svuda osim u sebi.
(gore navedeno su općenita promišljanja o poslovnim odnosima u RH i svaka slučajnost sa likovima na ovom forumu je slučajna, ali i na mjestu)

Biondiću :respekt:

1 Palac gore: : Che28    
Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 11:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Radovan je napisao/la:
1. put 23.08.2011. Grobnik - groundhandling
2. put 24.08.2011. Lič - groundhandling i prednji start s pokušajem polijetanja (start nije bio pokošen). Nakon završetka produžujem u Moravice po trimer za košenje starta.
3. put 25.08.2011. Lič - kosio sam start a instruktor i ostalih dvoje tečajaca grabili travu te nastavak vježbe polijetanja.
4. put 26.08.2011. Lič - vježba polijetanja - leđni start
5. put 08.09. 2011. Grobnik - groundhandling
6. put 09.09. 2011. Lič - polijetanje sa visina do 30 m (došao na vježbu sa sinom od tada 1 g i 11. mj. u namjeri da bar budem prisutan, jer ga nisam imao kome ostaviti čuvati - pa na kraju i odletio 3 leta).
7. put 14.09. 2011. Lič - letovi sa visine do 30 m.
8. put 15.09. 2011. Lič - 2 leta sa visine do 150 m.
9. put 24.09. 2011. Lič - groundhandling sa vlastitim krilom
10. put 12.10. 2011. Lič - groundhandling sa vlastitim krilom
11. put 04.05. 2012. Grobnik - groundhandling - uz novu tečajku
12. put 19.05. 2012. Tribalj - tandem let i dan D.

Nakon OVAKVE dinamike, Radovane, ne vidim čemu se žališ. Da je to bio tvoj prvi post ladno bi te i ja sterao tamo kam te spada, a sve ove rasprave poslije nebi ni bilo. Biondić je potpuno u pravu. :respekt:
A da kometiram tvoja "materijalna" davanja ne pada mi na pamet.
Imaš veeeliki palac dolje...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: