»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 09 lip, 2026 3:41.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Dali biste sudjelovali u XC natjecanju Bog Vetra HR
Da, super ideja
Ne ovako je dosta
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: čet 12 stu, 2009 10:31 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Sve OK, samo promijenite ime ove "hendikep" kategorije. Kak se misliš pohvaliti nekome da si osvojil prvo mjesto u "hendikep kategoriji"!? :pardon:

(i bez toga misle da sam retardiran) :-D

1 Palac gore: : Box    
Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 10:51 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Dao se i ja na poso:
slika

slika

Moram priznati da sam razočaran. Slabijim klasama ne pomažu mnogo ni moji kofecijenti. :(
U gornjoj skupini skoro ništa.
Cure i dečki, dajte malo truda!!!
Gledajući ovo zaključujem da koficijenti nemaju mnogo smisla, tj piloti slabijih klasa jednostavno slabo lete.
Sad ću ih prebrojiti pa da vidimo dalje.

OT: Di bi mogao excel ili pdf stavit da ga linkam? Ove slike se slabo vide.

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Zadnja izmjena: kameni; sub 14 stu, 2009 7:25; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 11:00 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
kameni je napisao/la:
Moram priznati da sam razočaran. Slabijim klasama ne pomažu mnogo ni moji kofecijenti. :(
U gornjoj skupini skoro ništa.
Cure i dečki, dajte malo truda!!!
Gledajući ovo zaključujem da koficijenti nemaju mnogo smisla, tj piloti slabijih klasa jednostavno slabo lete.
Sad ću ih prebrojiti pa da vidimo dalje.

OT: Di bi mogao excel ili pdf stavit da ga linkam? Ove slike se slabo vide.

možda i funkcioniraju samo si ti uzeo letove koji jesu na istom terenu, ali se ljudi nisu službeno natjecali, pa tako nisu ni išli "do kraja". Trebalo bi, po meni, sada tokom zime napraviti neko probno natjcanje i vidjeti koji bi modus operandi bio najbolji, ovako je to samo naklapanje. Na tom prrobnom bilo bi dovoljno po 5-6 krila iz klase da se vidi koji je sustav najpravedniji. Sta mislite o tome?

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 16:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
joe33 je napisao/la:
možda i funkcioniraju samo si ti uzeo letove koji jesu na istom terenu, ali se ljudi nisu službeno natjecali, pa tako nisu ni išli "do kraja". Trebalo bi, po meni, sada tokom zime napraviti neko probno natjcanje i vidjeti koji bi modus operandi bio najbolji, ovako je to samo naklapanje. Na tom prrobnom bilo bi dovoljno po 5-6 krila iz klase da se vidi koji je sustav najpravedniji. Sta mislite o tome?

Tesko je napraviti pravedni sustav.
Ajmo probati objektivno...
Krila bi terbala imati odredjeni koeficijent isto kao i brda i raznolikost odradjenih starteva.

Ali morate priznati da svaka od tih stavki nekome "smeta"...
Koeficijent krila smeta nama nabrijanim Compovima ili 2-3 krilima, ali mi opet letimo raznolike starteve, sto nas puno kosta i ograniceni smo vremenom i slobodom, ali nam je iskustvo raznih terena veliko. U tome mislim da mogu sa sigurnoscu nabrojati Tonija, Pintara, Vedrana, Saleta, Kresu, Doktora, Box-a... Itd...

Koeficijent brda tj. koeficijent ponavljanja smeta ljude rodjene ispod istog...
Istrijani, Rijecani i Hrpa Zagoraca, ali oni opet, ruku na srce, rade stotine kvalitetnih kilometara.

Kako napraviti pametnu matematiku....? Stvarno ne znam i ne zelim biti losa vibra.
Moje misljenje je da matematika ne moze biti toliko dobra da izjednaci sve letace.

A sto se letaca tice;
Ako se netko smatra dobrim letacem, sposobnim za natjecanje, sigurno nece letjeti 1, 1-2. U najgoru ruku ce letjeti dvojku.
Zupsi je najbolji primjer da dvojka nije niti malo nekonkurntna prema 2-3, a i njegov pajdo Sajko takodje. :respekt:
Ajd mene je comp malo izvukao, ali me Vedran i Sale doslovno peru. :hi: Sto se XC-a tice... Comp/2-3

Moj zakljucak bi bio... (samo skromno misljenje)...
Nahranimo majmune i ne dirajmo nista.
Tko zeli ucestvovati, to cini na vlastitu odgovornost i uz vlastite hendikepe. Sorry but hebi ga...
Tko ne zeli prenociti 8 letnih dana na Buzetu ili u Slavoniji i napraviti 8x80Km, ko mu je kriv...

Na kraju mislim da je rezultat prednosti i nedostataka u vecini slucajeva 0.

Jedino sto bi definitivno branio je !!! Start mora biti u Hrvatskoj !!! i kroz CTR se ne smije. Ostalo je sve dopusteno...

LP!

4 Palac gore: : Box, Danči, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 17:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Tako je!!!

Kizo je sve rekao onako kako ja msilim... samo je on to daleko ljepše sročio. Dakle, dobar si pilot ili bolje reći kompletniji - to znači možeš letit sva krila, možeš letit na svim startevima i možeš letit (uvjetno) kad god hoćeš. Zato zaslužuješ ''pobrat kajmak''.
Barem u startu (kad pođemo na tečaj) svi smo jednaki i svi imamo jednake početne uvjete (neznamo ništa, letimo školske ''krpe'' i sve nam izgleda jaako cool). Naš razvoj kao leteča ide određeni tempom koji je funkcija mnogih faktora kao: brže ili sporije kopčam, imam ili nemam dobrog instruktora, discipliniran sam ili nisam, imam ili nemam viziju, imam ili nemam vremena... nastavite niz. Na kraju to sve uobličuje gotovog pilota. Oni koji imaju ''sreće'' dolaze do ultimativnog cilja - postaju ''top gunnovi'', lete comp-ove i uvijek su u gornjih 5-10 mjesta na natjecanjima na koja participiraju. Oni drugi - ili idu tom smijeru ili su zadovoljni postignutim.
Zato mislim da je bodovanje jedan-za-jedan bez nekih hendikep-ili-sličnih-sranja najbolje ukoliko želimo dobiti pravi profil kvalitete hrvatskog pilotskog PG kadra. Pa zar nije dovoljan motiv da recimo, netko tko leti comp-a i osvoji to prvo mjesto dobije peharček i možda kojih XXX,XX kuna, bude uzor nekome drugome da krene njegovim stopama? Za godinu, dvije, tri možda baš ja osvojim CROXC sa nekim svojim comp-om... ili ostavimo mogućnost da to bude baš dvojka ili 2-3.
Zaključak - svi smo imali iste početne uvjete. Ajmo vidjeti di je tko? Otvoreno prvenstvo za sve klase krila. Jedini instrument bodaovanja GPS. Bodovi po FAI2. Točka!!!

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 17:22 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Red Baron je napisao/la:
Zaključak - svi smo imali iste početne uvjete. Ajmo vidjeti di je tko? Otvoreno prvenstvo za sve klase krila. Jedini instrument bodaovanja GPS. Bodovi po FAI2. Točka!!!

Moram još jedanput ponoviti: ne radi se uopće o tome da li će se bodovati po 'sustavu koeficijenata' ILI po dosadašnjem OLC sustavu. Nema ILI!
Ako je nešto sigurno onda je sigurno 100% da će se (ako ikakvog natjecanja i pehara bude bilo) pehari dijeliti po dosadašnjem OLC bodovanju za sve isto ('otvoreno prvenstvo za sve klase').

Jedino je Kameni potakao sporednu diskusiju ima li smisla pehare dijeliti još i po sustavu koeficijenata. Kao što se spominje i dijeljenje pehara u pojedinim DHV skupinama - e da bi bilo više pehara, više zainteresiranih ljudi...

Nema se smisla tako žestiti oko toga. :)

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 19:32 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Vrlo jednostavno, ukupni pobjednik je ukupni pobjednik što god vozio (tako je i sada), a može se i izdvojiti pobjednike po klasama i to u svim klasama a ne spajanjem. Ne kužim da se strpa u koš comp krilo sa 2-3, ili 1 i 1-2. kakve god bile razlike, razlike su i nije fer.

Druga stvar koja je upitna je tko će određivati da li je pilot ušao puno ili malo u CTR (danas smo malo vodili debatu o tome). Startaš na Triblju i eto te "malo" u CTRu!! a ako prođeš iznad aerodroma onda te eto "puno". G sloj da ne spominjem

Po meni treba jedino uvesti valjani "G record". Bez G recorda nisi u konkurenciji.

Moj je prijedlog ostavite kako je, a nagradite (ako se ima para) peharima ili što god, najbolje u pojedinim kategorijama ili objavite listu pojedinih kategorija

Jedino Biondiću treba dati jedan veliki pehar (instalaciju) da može lupati čekićem po njemu cijelu godinu bez obzira na rezultat.

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 19:42 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
on bi pol cole instalacije da ih može u zid ulupat

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 20:35 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Sinisa je napisao/la:

Moj je prijedlog ostavite kako je, a nagradite (ako se ima para) peharima ili što god, najbolje u pojedinim kategorijama ili objavite listu pojedinih kategorija

Slazem se sa Sinišom, mislim da nema smisla da radite sad tu jos jedno natjecanje, ako vec imamo nesto slicno, kad pogledate kolko nas je malo, mislim da nema smisla, s tim da nas polovica, ukljucujuci i mene nece sudjelovati u tome, svako zbog nekih svojih razloga.

Moj prijedlog je da se na kraju sezone svi ljepo skupimo negdje, svako da svoj prilog, kolko ko moze, što u lovi ,što u raznim delicijama i napravimo feštu. Podijelimo neke simbolicne nagrade i lupimo nogom u guzicu prvoga :crazy: , da mu odamo "čast" sto je vrtio onaj stup kad smo mi slagali krilo u Meljanu ili Prigorcu, ili kad smo mu psovali i skidali sve svece s neba kad je lupio stotku, a mi smo camili na poslu u mracnom uredu i za racunalom gledali xc :dash:

Evo ja nudim svoju malenkost za kuhara :hi:

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 20:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Tomica Solina je napisao/la:
Pohvale na trudu Roman!

Kolko sam na brzinu pogledao, nije mi nesto jasno; Vlado i ja imamo ista krila, on je bolji od mene u klasi 2, a u hendikepu sam ja bolji od njega. Zar nebi trebalo biti to jednako?
:hi:

Mislim da ti u DHV2 nije uracunat let s Venusom, naci ces ga u DHV2-3

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 22:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Tomica Solina je napisao/la:
Sinisa je napisao/la:

Podijelimo neke simbolicne nagrade i lupimo nogom u guzicu prvoga :crazy:

Mao Ze Dong je rekao: ''I udarac nogom u dupe je korak naprijed!!!"

Vrh

PostPostano: pet 13 stu, 2009 12:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Aaahfff.. je..bali vas pehari i pare.. poanta je u zajebanciji i motivaciji. Što je više pehara za više klasa to je više volje za veču grupu pilota. Vas par kaj riskirate i zdravlje i vrijeme i opremu je dosta teško dostić nekome sa normalnim mentalnim sklopom i za to bi si taj izabrao uvjete i klasu u kojoj može probat neš na sigurno.

I još jedna.. ak ikad odradim 200+km, bez obzira jel sam tu prvi il ne, teško da ču odma sutra ić odradit 200++ samo zato kaj su uvjeti super. Uzet ču 2 ili 1-2 i pokazat vam da nije sve u krilu ;))

Tak i tak letim radi gušta pravilne procjene koja šaca i sinkronizira termiku, finesu i vjetar , pa se za istu količinu kiljometri sa lošijim krilom moraš puuno više naguštat ;)) Znači sa 1-2 odletit 50km po istoj ruti je ko i kompom odletit 100+km.. subjektivan osječaj prema krilima koje sam probao..

LP

Zadnja izmjena: Vedran; pet 13 stu, 2009 13:40; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet 13 stu, 2009 13:15 
Offline     DHV 2

Evo ja prebrojio što smo imali po klasama 08-09 :
DHV3 12
DHV2-3 30
DHV2 23
DHV1-2 19
DHV1 1

Tako da je moj konačni prijedlog:
Bez ograničenja po pitanju termina.
Startevi u Hrvatskoj
Diskvalificirati povrede CTR-a
Četiri klase sa "peharima" za prva tri.

Opciono, poseban "pehar" za ukupno, najveći napredak i "let sa umjetničkim dojmom"

Izričito sam protiv spajanja klasa. Pogledajte dva člana jednog istarskog kluba*. Kako koji promjeni krilo i pređe na višu kategoriju i rezultati mu se poprave, reklo bi se prolete.
Najveći napredak bi se dodeljivo pilotu koji bi ostvario najveću razliku u odnosu na prošlu godinu.
Ovo je malo škakljivo i trebalo bi gledati po više parametara. Nebi ga smio dobiti npr netko ko prošle sezone nije prijavljivao svoje letove ili je prijavio samo nekoliko a ove redovito stavlja pa mu je i skor bolji.
Ima par pilota koje bi mogao imenovati ali neću* . Usporedite sami zadnje dvije sezone.

*Tko se jednom opeče i na hladno puše.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 9:33 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Djelomično se slažem sa kamenim:

"Tako da je moj konačni prijedlog:
Bez ograničenja po pitanju termina.
Startevi u Hrvatskoj
Diskvalificirati povrede CTR-a
Četiri klase sa "peharima" za prva tri."

Ostavio bih i klasu DHV-1 te podijelio pehare samo ako ih se natjeće više od 5 kroz sezonu (tako da zainteresiramo i početnike).

Dodao bih i pehare za prva tri sa hendikepom na svim registriranim startevima (i one na kojima se puno leti *npr. Tribalj). Pa da na podjeli na slijedećem paramajmunovom bude stvarno puno pehara. Uz pehare bi klubovi (koji žele) uručili nagrade za najbolje na njihovim poletištima.

LP

Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 10:18 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Neće biti pehari za prva tri već samo za prvog jer je riječ o prelaznim peharima.

Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 12:00 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Bio bi red onda, ako su pehari prijelazni, da se dodijele neke medalje ili diplome kako bi ostalo nešto pobjedniku za uspomenu.

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 12:34 
Offline     DHV 2

Malo mi je jadno i bez smisla to sa prijelaznim peharima.
Da ne bi kupovali nekakve "pogrebne lonce" da smislimo nekakve originalne nagrade tipa drvena skulptura, grota panj ili sl.?
Nešto što ne bi bilo skupo a lijepo za vidjeti. Npr. one lutke paraglidera za auto. Samo odštampamo natpis na njega.
Onda ga možeš i autu držat, pa kad parkiraš na sletištu svi znaju da je macan stigao.
Ima medju nam dosta kojekakvih grafičara i sličnih pa dajte ideju.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 12:45 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
kameni je napisao/la:
Da ne bi kupovali nekakve "pogrebne lonce" da smislimo nekakve originalne nagrade tipa drvena skulptura, grota panj ili sl.?
Nešto što ne bi bilo skupo a lijepo za vidjeti. Npr. one lutke paraglidera za auto. Samo odštampamo natpis na njega.

Ja ne bih banalizirao nagrade, trofeje, ili kako već...Ipak je ovo nekakva sportska disciplina, OK, ne mora biti salatara ko u Davis cupu, ali da bude nešto trajno. Skulptura mi je OK, panj baš i ne. :hi:

Vrh

PostPostano: ned 15 stu, 2009 22:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Če bit kaj za invalide? :morning: Lp

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 12:17 
Offline     DHV 2

I što smo zaključili?

Stanje kod Engleza:

http://www.pgcomps.org.uk/?page=xcleague/xc/rules/xcRules2010-1.html

Oni daju pare, pa nabrijanci počnite se praviti Englezi ;)

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: