»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 21:01.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: zmajarski klub campus koprivnica
PostPostano: pon 17 ruj, 2012 9:54 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
u toku je registracija novog aero kluba u koprivnici " zmajarski klub campus koprivnica" koji če okupljati motorne zmajare , bezmotorne zmajeve , motorne paraglidere ,paraglidere i sve ostale ul letače koji gravitiraju ovom području kao i ostale ljubitelje aero sportova koji se žele priključiti novom klubu. Klub če djelovati na čisto amaterskoj i volonterskoj osnovi i neče biti članarine več neka simbolična pristupnina do 50 kn ali vjerojatno manje da se pokriju troškovi iskaznica i kanc. matrijala. Sjedište kluba, hangar i poletno sletna staza 30x300 metara smjera NW-SI bit če u sklopu Campusa koprivnica ( bivša vojarna u koprivnici), dakle nedaleko centra grada ali sa velikim slobodnim prostorom između koprivnice i herešina gdje se nalazio ogroman vojni poligon , a sada uz našu pistu iznajmljen je za poljoprivrednu djelatnost.Također radimo na uređenju dva starta za slobodno letenje na području starog grada i stare reke visinske razlike 90 i 140 metara uglavnom sjevernih smjerova ( naravno bez startnine). za sada toliko, pozdrav!

8 Palac gore: : bojan, bojan77, Heatseeker, hrvoje.vt, Morelli, sanin, vedran_zgela, čule    
Vrh

Naslov: Re: zmajarski klub campus koprivnica
PostPostano: pon 17 ruj, 2012 12:51 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 25 kol, 2009 21:59
Dao Palac gore: : 19 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 54 / Palac dolje: : 0
Citat:
Također radimo na uređenju dva starta za slobodno letenje na području starog grada i stare reke visinske razlike 90 i 140 metara uglavnom sjevernih smjerova ( naravno bez startnine).

Da li se mogu dobiti GPS koordinate dotičnih starteva?
Inače sam iz Koprivnice i često odem za vikend. Ako mogu kako pomoći pri rado ću se odazvati...

Vrh

PostPostano: pon 17 ruj, 2012 13:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
Poštovani,

pozdravljam inicijativu pokretanja kluba i siguran sam da ste krenuli u pribavljanje sve potrebne dokumentacije kako bi aktivnosti koje namjeravate provoditi osiguravale vašim članovima sigurnost i zadovoljstvo, a u skladu sa važećim propisima.

Vrh

PostPostano: pon 17 ruj, 2012 14:42 
Offline     DHV 2

naravno da letjelište u faktički centru grada mora biti regularno i vlasnik grad koprivnica izašao nam je u susret i dao nam je da koristimo hangar ( bivši boxovi za tenkove, zgradu na poligonu (priručno skladište explozivnih tvari) i dio poligona več navedenih dimenzija za poletno sletnu stazu , još nije odlučeno dali čemo ovo koristiti uz neku simboličnu naknadu ili besplatno uz uvjet da održavamo taj prostor i objekte jer do sada niko nije bio zainteresiran za njihovo korištenje i jedino taj dio nisu imali raspoređen za novu namjenu tako da smo upali ko ono kec na deset! Što se tiče starteva za slobodno letenje rano je za gps parametre obavljeni su neformalni razgovori tereni pripadaju šumariji koprivnica podno starta sjeverne orjentacije kopa se šljunak za brzu cestu križevci koprivnica a start sjevernozapadne orjentacije i zapadne počeli smo čistiti (radi se o raskrčenom brdu kroz koje če prolaziti navedena cesta)potencijala ima još par radnih akcija i moči čemo izvršiti probne letove, ali za neku legalizaciju bit če potrebno i vreme i strpljenje, naravno da je svaka pomoč i druženje dobro došlo-kontakt 098-658-438, toliko. pozdrav!

Vrh

PostPostano: pon 17 ruj, 2012 14:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
dr zdravko je napisao/la:
Što se tiče starteva za slobodno letenje rano je za gps parametre obavljeni su neformalni razgovori tereni pripadaju šumariji koprivnica podno starta sjeverne orjentacije kopa se šljunak za brzu cestu križevci koprivnica a start sjevernozapadne orjentacije i zapadne počeli smo čistiti (radi se o raskrčenom brdu kroz koje če prolaziti navedena cesta)potencijala ima još par radnih akcija i moči čemo izvršiti probne letove, ali za neku legalizaciju bit če potrebno i vreme i strpljenje, naravno da je svaka pomoč i druženje dobro došlo-kontakt 098-658-438, toliko. pozdrav!

Ne razumijem zašto bi bilo rano za GPS koordinate? :scratch:
Pa čisto informativno da si ljudi pogledaju na Google karti gdje bi to bilo. Mene baš zanima, gledao sam sam i ne kužim gdje to ima da nije pod šumom i da ima 150m visinske...
A i onima koji žele pomoći biti će lakše pronaći.

Vrh

PostPostano: pon 17 ruj, 2012 19:16 
Offline     DHV 2

ma ok-e nije to još sve definirano i do sada nije bilo moguče na tim mjestima napraviti starteve jer su bili pod šumom sada se stvar izmjenila brdo iznad reke ( tj stare reke ) je raskrčeno i nema više šume u potezu kilometar brdo prema starom gradu ili točnije žlebic na google earth vidi se žuta mrlja u sred šume sada šume nema prema livadama i potoku toliko je iskopano šljunka a to je početak, nije još definirano dokle če iči u brdo ali vjerojatnije je da če iči padinom ( zamislite šljunčanu padinu). Nije nigdje 150 metara vis. razlike nego je najviše 140 metara mjerio sam svojim gps uređajem na google earthu se dobe nešto manje razlike, i snimka je od 2006 godine pa ne odgovara sadašnjem stanju terena. No evo približnih gps parametra
sjeverni start vis razlika 70 met. 46" 07' 24.55" S , 16" 47' 26.49 I
sjevero zapad, zapad 140 met. vis razlike 46" 06' 48.85" S , 16" 46' 37.99 I e baš ste me namučili! toliko pozdrav!

Vrh

PostPostano: pon 17 ruj, 2012 19:22 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 06 stu, 2011 9:43
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 3
Ja sam tam (na aerodromu Danica) letel 1995 s jedrilicama. A bil sam u u sadašnjem Campusu u vojsci 1996 na zimu :-) Jupiii jedva čekam da sletim tamo sa zmajčekom ili sličnom spravom. Pozdrav svim letačima iz KC ! 8)

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 11:01 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 25 kol, 2009 21:59
Dao Palac gore: : 19 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 54 / Palac dolje: : 0
Citat:
sjeverni start vis razlika 70 met. 46" 07' 24.55" S , 16" 47' 26.49 I
sjevero zapad, zapad 140 met. vis razlike 46" 06' 48.85" S , 16" 46' 37.99

Za lakši pregled u GE i GMaps:
46.12348611111 16.790691666666667
46.113569444444444 16.77721944444

Cini se da bi mogli imati potencijala :beer:

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 11:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Iliti:

i

2 Palac gore: : dr zdravko, toni    
Vrh

PostPostano: pon 19 stu, 2012 14:29 
Offline     DHV 2

protekli petak održana je osnivačka skupština zmajarskog kluba kampus koprivnica, od 43 članova( koliko je štampanih iskaznica i izraženo želja za članstvom) sakupilo se tridesetak lčlanova i nekoliko gostiju što je za sadašnje naše prilike prilično dobar odaziv ( srečom njie bilo sulejmana taj dan na TV). Uz standarnu osnivačku proceduru izabrano je rukovodstvo kluba : predjsednik Pintar Jadranko ( mot. zmajar) , dopredsjednik Savić Zdravko ( mot. zmajar , paraglajder , i mot. paraglajder) i tajnik Crljen Nenad ( zmajar , mot. zmajar , instruktor - vojni pilot navigator u penziji). Prisutni su upoznati sa trenutnom situacijom oko obečanih terena u sklopu kampusa tj da trenutno prednost su dobili naši sugrađani romi ( sadiče češnjak bili na obuci u gracu- austrija) a mi čemo se služiti jednom livadom između miklinovca i bazena što je dosta atraktivna lokacija 30X250 metara ali ostaje problem hangara , no kroz izvjesno vreme nadamo se nekom rešenju. Najozbiljniji razlog je obrazloženje da imamo aerodrom i da se možemo služiti sa njime kao i do sada kao članovi AK krila koprivnice. Raduje me što je došlo dosta mladih i što su zaintresirani i za mot. zmajarstvo i paragliding. Ujedno pozivam sve koji se bave ovim sportovima a gravitiraju ovim krajem da se pridruže uz simboličnu članarinu od 30,00 kuna. toliko pozdrav!

4 Palac gore: : bojan77, fly, Morelli, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 22 tra, 2013 12:48 
Offline     DHV 2

prošla dva vikenda s obzirom da je bila tendencija NI, N, napravio sam par letova sa starta iznad žlebica- stari grad-reka ( iznad iskopa šljunka )vis. razlike cca 70 met i s obzirom da je vjetar bio relativno slab a iskop još dosta vlažan letovi su bili nešto slično kao sa malog kalnika sa školskog starta u uslovima slabog vetra, start obečava pogotovo kod jačeg vetra i termike ima potencijala, pozivam kolege koji su u blizini KC da se jave pa da u uslovima sjevernih vjetrova dalje testiramo start, prilaz odličan a start očiščen i startanje bez ikakovih problema. toliko pozdrav!!!

2 Palac gore: : bojan77, Dinac    
Vrh

PostPostano: ned 05 svi, 2013 11:07 
Offline     DHV 2

jučer smo kolega jac ( moj kolega mot. zmajar ) i ja malo uživali na brdu iznad iskopa šljunka stari grad-reka, napravio sam jedan let jer slabi pretežito NI vetar Što je dosta boka na ovom brdu otežavao je start i nije dozvoljavo neki ozbiljniji let ali ono što mi kažemo " guza je bila u zraku" jac je napravio nekoliko snimaka!!! toliko pozdrav...

slika

slika

slika

slika

2 Palac gore: : kbelcar, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.