»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 12:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: njesra na Kupresu?!!!?
PostPostano: pon 24 ruj, 2012 23:13 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Gledam snimku već po treći put, pa mi nije jasno. Moralo je tu bit još nečega, čim je sašilo dvojicu ne baš odjučerašnjih pilota. Možemo mi misliti o Juri i Jeri šta hoćemo, ali svi znamo koliko sati naleta imaju u trtici, tako da mi "opuštanje" baš ne drži vodu kao objašnjenje. Ajd da je nayebo samo jedan, ali dvojica u istom danu na istom mjestu... (sad ti Štetiću k'o klimakterična baba -rek'o bi moj Toni)
Naravno neznam sve detalje, a i kad se sve malo slegne i uz plodnu diskusiju (nadam se ovdje) valjda ćemo doći do nekih zaključaka koji če spasiti koje rebro i kralježak - poglavito Jeretov - prebrzo ih troši.

Brzo nam se vratite i ne zamjerajte se više šumarijama, kao kod kuće tako i u inozrmstvu...

Vrh

PostPostano: uto 25 ruj, 2012 7:23 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Obojici brz oporavak želim i povratak na nebo !!!

1 Palac gore: : MarijaETO    
Vrh

PostPostano: uto 25 ruj, 2012 8:26 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 04 ruj, 2009 18:14
Dao Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 26 / Palac dolje: : 0
Što bezbojniji i što brži oporavak želim obojici!

LP

Vrh

PostPostano: uto 25 ruj, 2012 8:45 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
schulz je napisao/la:
ja bih toplo i jednom i drugom preporucio dijetu. :dash: ovim putem bi zahvalio i Stipi Bozicu sto je cijelo vrijeme bio na usluzi, kupreskoj mehanizaciji te svima ostalima. Moramo se opet organizirati Jere i Jure caste pecenim odojkom :hi:

Jere je već na dijeti par godina za Juru neznam ali Jere se prepolovio od onakvog kakvog ga ja znam iz tamo 2000-ith :-D

Vrh

PostPostano: uto 25 ruj, 2012 10:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 03 sij, 2010 9:15
Dao Palac gore: : 6 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 0
Brz oporavak obojici! Uvjeti su bili milivanili tako da je kombinacija nepaznje i vraga nesrece kumovala (barem kod Jure jer sam njegov pad vidio) ,moze se desiti svakom a sa tom visinom nema popravka...Moram spomenuti da smo imali i mi lokalni piloti svoga acident junaka, koji je sletio na krov kuce ( zapravo sletio i sa krova kuce al naglavu ) i nista mu nije bilo jer je izvjezban u svim extreem glavogubnim akcijama, nas stuntman Lepi..Nakon dojave za Juru pa potom za Jeru bio sam ubijedjen da se radi o osmisljenim i insceniranim pg accidentima jer smo imali u gostima taj dan Stipu Bozica koji je snimao pretpostavljam kupres kao pitom i siguran paragliding hotspot, nakon toga sam vidio da se Stipe provozao tandemom sa lebdecom institucijo Vojom u to vrijeme tako da nije uspio dodati jos dva spasavanja svojoj supermen rescue listi !
Saluttitutti !

3 Palac gore: : dr zdravko, Jure, Vojo    
Vrh

PostPostano: uto 25 ruj, 2012 14:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Što reći za navedene eksidente? Za nepovjerovati i da mi je netko pričao da se dobri piloti mogu strkeljati u uvjetima koji su bili taj dan sterao bih ga u prvu rupu iz koje je izašao na ovaj svijet! Ali sranja se dogadjaju bez najava i bez iole upozorenja. Oba ili još boje rečeno sva tri ekstremna slijetanja su zasluga (ili barem 2) prevelike sigurnosti u sebe i svoju opremu! Neki puta je dovoljan mali klipić da razjeb... cijeli sustav a kamoli nebi neki motor! Uvijeti su bili više nego ok vjetar je bio izmedju 3 i 5 m a termika dosta slaba i rastrgana! Jure je nakon zaklapanja prejako zakočio svoje krilo a onda ga prebrzo pustio! Na maloj visini na kojoj se nalazio nebi se izvukao niti Mike K. iz tako loše reakcije! Jere je nakon polijetanja se okrenuo prema startu i ušao u neki nispon te je pokušavao se izvući kočenjem krila što je bio loši izbor! Tvrdo je deknuo u brdo i na toliku masu nešto je moralo popustiti ili neka njegova kost ili brdo! Ovaj put je brdo bilo nešto ubedljivije i napravilo štetu! Svi su taj dan po meni malo bili previše opušteni danim letačkim uvjetima. Možda je trebalo biti upozorenje svima taj dan omanji prašnjavi vrag koji se dva puta pojavio jednom na samom startu a drugi puta stotinjak metara niže! Ponoviti ću jednu tvrdnju pilota koju sam čuo u JARu a to je priroda ne oprašta pogreške i da vrag samo čeka gdi će ubaciti klipinu u kotače! Efikasnost i dobra organiziranost kuprešaka je bila više nego odlična te se zahvaljujući njima taj dan gdi tri pilota imaju problem dojam popravio na dan koji je posve ok! Hvala Kupreškim sokolovima na ljepom letačkom danu dobrom druženju i na efikasnom izvlačenju pilota iz vlastitih tjelesnih izlučevina! Volim reći i misliti NE PONOVILO SE ali znam da svi mi kad-tad ćemo pomisliti ma ti su uvijeti fakat prenježni da se dogodi kakvo izasravanje a ja sam za ove uvijete doktor i ne može se ništa meni dogoditi!!! Zato neka vam ovaj dogadjaj bude opomena i Jeretov kralježak te bubotci po cijelom tijelu Jurinom kažu nema OPUŠTANJA barem ne na malim visinama. Kada se piloti poput Jure i Jere razvuku po tlu u ovakvom danu onda se to može dogoditi SVAKOME tko pomisli ja sam iznad toga!
Dobar vjetar i sigurno slijetanje svima ma gdi i na čemu god letili!

5 Palac gore: : dr zdravko, Franco, MarijaETO, Robi Lepi, Roman Lavriv    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: