»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 3:50.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HRVATSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2014
PostPostano: sub 08 vel, 2014 13:04 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Danči je napisao/la:
Dakle vjerujem da nije namjerno, ali to djeluje kao da se pazi na sve sve ostale jezike, a na hrvatski se nekako uvijek "zaboravi".

Ili hrvatski dio organizacije ne odrađuje svoj dio posla?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 13:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Josip K-T je napisao/la:
Jel ti to mene jebeš?

Pozdravljen Josip,
mislim da sam ti do sada odgovorio na sve, a kako je tvoje pisanje prešlo granicu kulturnog dijaloga uzimam si za pravo da na tvoja pitanja ne odgovaram.

Lp Sinisa

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 14:20 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Sinisa T. je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
Jel ti to mene jebeš?

Pozdravljen Josip,
mislim da sam ti do sada odgovorio na sve, a kako je tvoje pisanje prešlo granicu kulturnog dijaloga uzimam si za pravo da na tvoja pitanja ne odgovaram.

Lp Sinisa

Ili pitanja postaju.. malo "neugodna"?

3 Palac gore: : Grgo, josipc, tobi    
Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 18:28 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Kako je počelo Ameri će NBA tekme organizirati u Sjevernoj Koreji,a službeni jezik će bit Vijetnamski..

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 18:47 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Sinisa T. je napisao/la:
mislim da je tamo još uvjek važeči JUS... kako ne znam ali si po JUS_u ali kakvom drugom standardu, ne znam što bi ti napisao.. a na internet strani DP nisam primjetio u tekstu da neko spominje majce... več "competition’s souvenirs"... znači lako je to boca domače rakije, domača marmelada ali jednostavno limenka svježeg planinskog zraka... neka odluči organizator - naš domačin na zajedničkom DP.

p.s. meni je xxxl majca iz MKD optimalno velika, ženi služi za spavačicu, a sin od nje povremeno naredi šator za igru...kud češ bolje.. :ROFL: .

p.s. o JUS standardu više na http://sr.wikipedia.org/wiki/JUS

Neznam kako si se i gdje ti prijavio za natjecanje, ali ja sam u prijavi upisao L veličinu i poučen iskustvom Makedonije htio bi na vrijeme reagirati! Vidim da si ti u organizaciji pa da se ne bi ponovilo...
Molio bi te bez ciničnih odgovora, jer sam ti postavio normalno pitanje i očekujem i takav odgovor ok??

Jer čemu inače u upitniku pitanje veličine, ako ne dobijem očekivano...(Plaćeno)??

p.s Potpuno mi je svejedno što ti sa svojom majicom radiš i kako i tko ju nosi. A kad smo već kod toga.., ja svoju nažalost nisam mogao nigdje nosit, a htio sam!

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 18:57 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Može li organizator na Državnom Prvenstvu Republike Hvatske jamčiti sigurnost svim njenim građanima , i grupama ,npr. Dragovoljcima Domovinskog Rata ?

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 19:17 
Offline     DHV 2-3

MadMax je napisao/la:
Molio bi te bez ciničnih odgovora, jer sam ti postavio normalno pitanje i očekujem i takav odgovor ok??

Pozdravljen Marko,

oprosti ako si moj odgovor shvatio kao cinični... prijavni formular ima podatak za veličinu majce, za što če se odlučiti organizator još ne znam te kao što sam več napisao neka nas organizator iznenadi

LP Siniša

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 20:54 
Offline     DHV 2-3

Vulkanizer je napisao/la:
Može li organizator na Državnom Prvenstvu Republike Hvatske jamčiti sigurnost svim njenim građanima , i grupama ,npr. Dragovoljcima Domovinskog Rata ?

Pozdravljen Đani,

DP se prvenstveno organizira za takmičare/pilote, za vrijeme takmičenja organizator je dužan brinuti za sigurnost takmičara u smislu postavljanja takmičarskog zadatka, osigurati medicinsku pomoč i ekipu za reševanje u slučaju povrede, pada. Do sada s tim nije bilo problema. Tražiti od organizatora da jamči "sigurnost svim njenim građanima, i grupama, npr. Dragovoljcima Domovinskog Rata".... daj Đani malo ohladi... svako ko dođe na DP ko takmičar ali gost je dobrodošao, nismo nikad odbili nikog ko je došao u sportskom duhu i sa ciljem druženja... Pilot je za mene pilot/takmičar i tako se prema njemu odnosimo...za ponašanje pojedinaca organizator nije dužan a i ne može preuzeti nikakvu odgovornost. Svako odgovara za svoje postupke. Na DP dolazimo s ciljem druženja i letenja, za kakva politična, ratna prepucavanja to nije mjesto.

LP Siniša

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 21:19 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Neki pijani četnik te namlati što mu se nedopadaju registarske oznake na tvom automobili sam si kriv,što ima organizator sa tim . :mocking:

Nije organizator registriro tvoj autombil :ROFL:

2 Palac gore: : benco, Grgo    
Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 21:59 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 30 kol, 2009 20:57
Dao Palac gore: : 9 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 80 / Palac dolje: : 0
Citat:
Pozdravljen Đani,

DP se prvenstveno organizira za takmičare/pilote,
LP Siniša

Wrong,
osobno se ne natječem al rado sam ˝posjetilac˝
uostalom u čemu je point ako nemaš nekog da te bodri

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 22:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Siniša
vidim da ti nitko od natjecatelja nije napisao trenutno stanje u Hrvatkoj, a vezano za HZS i klubove sa područja Zagreba. Preporučam ti da ostaviš rezervirana mjesta, za SVE pilote iz Hrvatske koji su se prijavili na natjecanje.
Piloti klubova sa područja Zagreba, nemaju sportske dozvole jer su izbačeni iz HZS-a, trenutno se radi na modelu dobivanja FAI markica direktno iz FIA-a.
Bilo bi jako ružno da se Hrvatski piloti nemogu natjecati na svom prvenstvu jer su im npr „ Rusi“ zauzeli mjesta.
Ovo ti pišem u dobroj namjeri.
LP.

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 22:24 
Offline     DHV 2-3

stIvana je napisao/la:
Citat:
Pozdravljen Đani,

DP se prvenstveno organizira za takmičare/pilote,
LP Siniša

Wrong,
osobno se ne natječem al rado sam ˝posjetilac˝
uostalom u čemu je point ako nemaš nekog da te bodri

Ivana u tekstu piše: "svako ko dođe na DP ko takmičar ali gost je dobrodošao, nismo nikad odbili nikog ko je došao u sportskom duhu i sa ciljem druženja..."

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 22:26 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
Siniša
vidim da ti nitko od natjecatelja nije napisao trenutno stanje u Hrvatkoj, a vezano za HZS i klubove sa područja Zagreba. Preporučam ti da ostaviš rezervirana mjesta, za SVE pilote iz Hrvatske koji su se prijavili na natjecanje.
Piloti klubova sa područja Zagreba, nemaju sportske dozvole jer su izbačeni iz HZS-a, trenutno se radi na modelu dobivanja FAI markica direktno iz FIA-a.
Bilo bi jako ružno da se Hrvatski piloti nemogu natjecati na svom prvenstvu jer su im npr „ Rusi“ zauzeli mjesta.
Ovo ti pišem u dobroj namjeri.
LP.

Pratim sitvaciju, i nadam se da če se to uskoro rješiti...

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: sub 08 vel, 2014 23:04 
Offline     DHV 2

zlatko2508 je napisao/la:
Neki pijani četnik te namlati što mu se nedopadaju registarske oznake na tvom automobili sam si kriv,što ima organizator sa tim . :mocking:

Nije organizator registriro tvoj autombil :ROFL:

Zahvaljujem na odgovoru.

Vrlo realna mogučnost , a tek kad bi ko navijaći došli s transparentom ''Fly Sinisha Fly , za Hvatsku i za dom'' . Ili Kad bi slučajno koji naš iscuri negdje u pripizdini , u dvorište nekom ratnom invalidu ,onako u majici sa grbom i crnom potkapom na glavi.

Al nisam misli na to , misli sam vrlo konkretno , naime postoji skupina ljudi kojoj nije sigurno prelaziti istoćnu granicu a samim tim rizićno otići na prvenstvo vlastite države , što je neviđen presedan.
E sad kako oćito ,osim ''Tića '' niko drugi u ovoj državi i nije ustanju organizirat DP, ja ovo ne želim spamat , nadam se de će sve proć mirno, i nastavljam pratit topic , da su ga pythonovci pisali bolje ne bi ispa :dash:

Vrh

PostPostano: ned 09 vel, 2014 9:41 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:36
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 13 / Palac dolje: : 0
Ratko je napisao/la:
Državno prvenstvo u preletima parajedrilicom
Datum: 27.07.2014 - 02.08.2014
Mjesto održavanja: Kopaonik-Raška, Srbija
Organizator: KSL Tići Buzet, PK Golija Raška, KJP Krokar Železniki

Sinisa T. je napisao/la:
Pozdravljen Marko,
... prijavni formular ima podatak za veličinu majce, za što če se odlučiti organizator još ne znam te kao što sam več napisao neka nas organizator iznenadi
LP Siniša

Koliko vidim (prvo navedeni) organizator (klub) ovogodišnjeg Državnog prvenstvo u preletima parajedrilicom je KSL Tići Buzet, pa pretpostavljam da je gospodin Trputec organizator (osoba) ispred KSL Tići Buzet. Stoga mi nije jasno ovo "za što če se odlučiti organizator još ne znam", a pogotovo "te kao što sam več napisao neka nas organizator iznenadi". Koji organizator koga treba iznenaditi? Zar ne bi kulturan odgovor bio: "(Dragi) Marko kao predstavnik organizatora iz Republike Hrvatske ispričavam se za navedeni propust i potruditi ću se da se propust ove godine ne ponovi, te da veličine majice odgovaraju uobičajenim veličinama."?

Pretpostavljam da je (prvenstveni) organizator PK Golija Raška, a ostali organizatori su tu samo da kanaliziraju natjecatelje iz svojih država i uzmu neki dogovoreni financijski dio 'kolača'. Što i nije za čuditi se u ovo (liberalno) vrijeme, no je se za čuditi kada na zadnjem Državnom prvenstvu u Republici Hrvatskoj cjelokupno vođenje natjecanja (nelegalno) preuzmu (naši susjedi) Slovenci, udaljivši (istina nekompetentnog) direktora Državnog prvenstva, te mijenjajući RETROAKTIVNO pravila, time i poredak natjecatelja (toliko o tome kako Slovenci nisu na Balkanu, barem mentalno). Što je popraćeno 'blejanjem' hrvatskih ovaca uz tek poneku primjedbu. Nisam upoznat kakva je bila ocjena delegata HZS-a na takve događaje, vjerojatno je data ocjena kako je sve proteklo u najboljem redu, u skladu s popularnom politikom 'ne talasaj'.

Nije mi jasno kako je moguće održati zajedničko državno prvenstvo više država kada se pravilnici o natjecanjima navedenih država razlikuju odnosno nisu suglasni? Ili ako su ove godine usklađeni pravilnici neka me organizator ispravi, ali tijekom zadnjeg Državnog prvenstva u Republici Hrvatskoj sigurno nisu bili usklađeni i to u točkama važnim za bodovanje natjecatelja. Ili možda postoji neki nadređeni Jugoslavenski pravilnik ili Pravilnik Države SHS - i tako Bosanci nisu (bar službeno za HZS) organizatori pa može proći SHS?

Tvrdnja kako je za razvoj hrvatskih natjecatelja jako dobro da se održava zajedničko natjecanje, jako je lijepo smišljena kao pokriće, ali ne stoji. Zar ne bi bilo bolje da se (najbolji) hrvatski natjecatelji natječu na Otvorenom Državnom prvenstvu Republike Hrvatske uz najbolje natjecatelje iz Slovenije, a zatim da se natječu na Otvorenom Državnom prvenstvu Republike Slovenije uz sve slovenske natjecatelje? A za napredne može i proširena verzija sa ostalim Jugo i inim državnim prvenstvima ili natjecanjima po izboru. Mislim da većina hrvatskih natjecatelja, pogotovo onih koji ne pripadaju u najbolje ne želi putovati naokolo, a niti su potrebni najboljima za njihov daljnji napredak. Onima pak koji žele postati najbolji nitko ne brani da učestvuju i na drugim državnim prvenstvima ili ostalim natjecanjima. Time bi sudjelovali na više jakih natjecanja, stekli više iskustva, i najbolji dobili više pehara i nagrada (čitaj novaca) i zaslužene pažnje.

Treba reći da su ove godine jedini (legalno) prijavljeni organizatori dobili organizaciju natjecanja, HZS (komisija i izvršni odbor) je trebao i vjerojatno je prekontrolirao legalnost prijave, i to je to. Organizatorima treba uputiti sugestije kako da odrade svoj dio organizacije što bolje i da daju podršku kako bi hrvatski natjecatelji imali što bolje informacije i uvijete (uključujući sigurnosne uvijete) te time ostvarili što bolje rezultate. Dodao bih, za razliku od prošlih godina. Delegat HZS-a bi ukoliko bude potrebno morao 'talasati', za dobrobit hrvatskih natjecatelja na Državnom prvenstvu Republike Hrvatske ove godine, a i za dobrobit sljedećih godina. Stanje oko prijave organizacije, izbora, informiranja i provođenja nažalost oslikava stanje u našem društvu i danas kristalno jasno vidljiv mentalitet našeg naroda, no ovo nije mjesto za raspravu o tome.

Za sljedeće Državno prvenstvo Republike Hrvatske eventualnim drugim prijavljenim organizatorima dajem sugestiju da posvete pažnju što kvalitetnijoj pripremi i održavanju natjecanja, od termina, direktora natjecanja, službenog ili još bolje službenih meteorologa, predletača, izbora komisije i svega ostalog, te postave na sva mjesta profesionalne osobe - a ako je moguće i moralne, a izbjegavaju podobne klimavce ili bahate sveznadare. I prvenstveno da sastave i pošalju potpunu prijavu u predviđenom roku.

Da dalje ne duljim,
srdačan pozdrav,
Snaga.

10 Palac gore: : ada, hrvoje.vt, Josip K-T, josipc, Jure, ksmokvina, Martina, Vulkanizer, zlatko2508, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: ned 09 vel, 2014 10:37 
Offline     DHV 2

Jedina i potpuna istina. :respekt: Bravo Vlado :good: potpisujem svaku rječ.
Sve ostalo naklapanja gledanje interesa pojedinaca i skupina.

Vrh

PostPostano: ned 09 vel, 2014 11:45 
Offline     DHV 2-3

Pozdravljeni,

kako se neke stvri oko same organizacije ovogodišnjeg zajedničkog DP u srbiji manje poznate široj javnosti pa da objasnim.
Prvi pregovori o zajedničkom DP počela su još pred samim DP u sloveniji. Kako se radi o velikom takmičenju potrebno je toga puno uskladiti. Dogovor organizatora je sljedeči:
- u sljedeče tri godine organizirati zajedničko DP u preletima u tri države.
- prvo DP je u Srbiji, zatim u Hrvatskoj i na kraju u Sloveniji
- za organizaciju DP u Srbiji prijavljena su dva kluba, a u sve je uključen i njihov vazduhoplovni savez. Klubovi iz CRO i SLO imaju ulogu suorganizatora i rješavaju svu papirologiju pri svojim nacionalnim savezima. Koliko je tu bilo dogovora med komisijom, HZS, IO HZS i KSL Tića je manje poznato večini, no u jednom trenutku sam Ratku otkazao organizaciju te ponudio da ulogu organizacije u CRO preuzme neko drugi. No tog drugog uz svu galamu koja je bila podignuta oko DP u srbiji nije bilo. Nažalost jedni znaju samo kritizirat te dizat galamu, a kad se treba nešto konkretno uraditi potom ušute.
- U medjuvremenu su se skupnom DP pridružili piloti iz BiH, te je tako SHS prerasto u SHBHS.
- Kako smo planirali organizaciju DP uskladiti sa FAI kalendarom te izabrati dobar termin za tekmu, smo FAI zamolili da prestavi več datumsko dogovoren termin EU prvenstva za dva dana, te se naše DP održava između tekme PWC u makedoniji i EU prvenstva koje se održava na istom terenu ko i naše DP.
- što se tiče pravilnika, CRO i SLO pravilnici su usklađeni. Kako se radi o FAI tekmi, uz ta dva pravilnika koristi če se i Fai pravilnik. Problem probijanja visine probat čemo rješit kao u sloveniji....ko preleti max dozvoljenu visinu - 0 bodova. O svemu tome če takmičari prijavljeni na DP biti upoznati pravovremeno.
- e sad majce.... njih nabavlja organizator glede na prijavu, nađe ponudnika za majce, tisk, naruči...nažalost izgleda nije uvjek veličina S/M/L/XL veličina S/M/L/XL, tako smo u MKD imali problem sa veličinom majc. Kao što sam napisao na web strani nigdje ne piše da takmičar dobije majcu...več suvenir sa takmičenja...zato neka nas naš srpski organizator iznenadi.

Sljedeče godine bi zajedničko DP trebalo biti u CRO. Po važečem pravilniku za organizaciju DP u preletima prijavu mogu dati klubovi člani HZS_a, a da li če se organizirati zavisi o samom raspisu, te načinu organizacije. Nadam se samo da če se za organizaciju javiti i drugi klubovi člani HZS_a.

LP Sinisa

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: ned 09 vel, 2014 12:51 
Offline     DHV 2

Sve pet, samo treba promjenit naziv takmičenja !
Balkansko takmičenje
(Postignuti rezultati na Balkansko takmičenju bodovaće se kao DP Hrvatske )
Nemoj poslje da neko postavi pitanje. Zašto pada interes za takmičenje i slično .
Nismo sposobni organizirat DP Hrvatske.Dali se neko potrudio da dođemo u takvu situaciju i kome to odgovara.
Svak će izvuć svoj zaključak a žrtva će bit DP Hrvatske .

Vrh

PostPostano: ned 09 vel, 2014 20:56 
Offline     DHV 2

zlatko2508 je napisao/la:
Sve pet, samo treba promjenit naziv takmičenja !
.

A što sad fali nazivu ,ono prije (SHS)je bilo bezobrazno provokativno a i zakonski upitno,ali DPSHBHS ,prolazi ,lako se pamti ,tećno izgovara,a valda je i u skladu sa prvopisima , ali nešto drugo mi palo na pamet .Malo mi žal trubaća ,dok otpušu pet državnih himni na onu vrućinu ,past će u afan .
:lol:

Vrh

PostPostano: pon 10 vel, 2014 10:36 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 27 kol, 2009 19:17
Dao Palac gore: : 68 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 11 / Palac dolje: : 0
[quote="Sinisa T."] je napisao:
e sad majce.... ..nažalost izgleda nije uvjek veličina S/M/L/XL veličina S/M/L/XL.

- - - - - - - - - - - -

Ma ne mora tako biti. Često su te veličine majica na tapeti, a u opće ne trebaju biti. Organizator može od isporučioca zatražiti ili izmjeriti veličine majica i staviti tablicu pored prijava.

XS - od ...... mm do .......mm
S - od ...... mm do .......mm
M - od ...... mm do .......mm
L - od ...... mm do .......mm
XL - od ...... mm do .......mm
XXL - od ...... mm do .......mm

Kod internet prijave, pilot si u miru svog doma sam izmjeri širinu ramena i napiše koja je veličina. Kasnije, ako mu je majica neodgovarajuće veličine, sam si je kriv/a. To napravite kod svake organizacije natjecanja i više se nikada neće povlačiti pitanje veličine majica. :dance2:

Pozdrav,
Domagoj

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: