»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 17:32.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Izrada elisa - majsori, kvazimajstori itd.
PostPostano: čet 20 ožu, 2014 12:14 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Volio bi da na jednom mjestu saberemo informacije o majstorima, onima koji sebe nazivaju majstorima i slicnim likovima.
Moje osobno iskustvo je samo s drvenim elisama i imao sam prilike kontaktirati dva "majstora":
-Pavel (Slo)
-Danko Prprovic (HR, Pribislavec, Cakovec)

S prvim (Pavel iz Slo) imam dobra iskustva po pitanju odaziva (covjek se u realnom vremenu javlja na bilo koji oblik komunikacije - telefon, mail...) i cini mi se korektan.
Zaj.bo mi je jednu elisu (nisu bili simetricni krakovi, jedan je bio siri na nekim mjestima do 5mm od drugog), ali u trenutku kad sam to shvatio je elisa vec bila popravljana kod drugog i nisam mu je htio slati na reklamaciju iako je rekao neka posaljem da ce popraviti.

S drugim (Danko Prprovic) imam katastrofalna iskustva: covjek se ne javlja niti na pozive (mobitel/fiksna linija), SMS, email, a kad dodjes tamo i pitas ga zasto se ne javlja - tada mulja gluposti. Cuvajte ga se da vas ne navuce svojim obecanjima i pricom jer je meni najprije zaj.bo elisu (izbsio je centralnu rupu fi 20 umjesto 25), a nakon toga je skoro godinu dana popravljao taj zajeb i kod njega sam osobno bio vise od 5 puta s istom reklamacijom (prvi zajeb - rupa 20mm umjesto 25mm, drugi zajeb - prosirio je rupu ali nije bila u centru, treci zajeb - prosirio je rupu na 27mm, cetvrti zajeb - zakrpao je rupu "specijalnim materijalima - kako ih on naziva" i sada ta rupa izgleda ovako:
https://www.dropbox.com/s/2ww2xg7rqij0b ... 193246.jpg
https://www.dropbox.com/s/7xnnqejujltyu ... 065615.jpg
https://www.dropbox.com/s/mem3f3o47s7yp ... 065636.jpg
https://www.dropbox.com/s/eosbx1gbha60j ... 065646.jpg
pa vi prosudite da li bi to stavljali na svoj motor i letili time).
Kod njega su bile na popravku i karbonske elise od dvojice kolega - isto losa iskustva.
Preporuka: IZBJEGAVAJ U SIROKOM KRUGU, a ako si se vec zajebo ne daj pare prije nego si probao elisu jer kad das pare... bok!

Volio bi cuti i druga iskustva (dobra i losa), preporuke i ostalo da znamo tko se kako predstavlja, a sto se zapravo krije u pozadini i sta u lijepoj nasoj (i okolici) imamo na raspolaganju od te branse.

Svako iskustvo je dobrodoslo!

Vrh

Naslov: Re: Izrada elisa - majsori, kvazimajstori itd.
PostPostano: čet 20 ožu, 2014 21:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
....hvala na info!!!
Jedino Pavela znam (osobno), napravio mi 7 elisi i popravio 3, buduci da ih vise ne krsim - eto cetiri godine se nismo culi niti vidjeli - da pokucam u drvo... :)

koliko cujem ima jos koji majstor prema Slavoniji, ne poznajem ga ali cuo sve dobro o njemu

pozzzz

Vrh

PostPostano: čet 20 ožu, 2014 23:08 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 22:41
Dao Palac gore: : 320 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 255 / Palac dolje: : 2
Damir Markalaus - Kutina ;)

1 Palac gore: : dasso    
Vrh

PostPostano: pet 21 ožu, 2014 17:53 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 25 srp, 2010 13:50
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 0
Tako je ovdje u slo imamo dobrog i poštenog stručnjaka za sve drvene elise koje vam tebaju za bilo koji motor :beer:

Vrh

PostPostano: sub 22 ožu, 2014 13:17 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
ma moram baciti osvrt na dasovu opasku na danka, što se tiče kontakta sa dankom to malo teže ide ali treba biti uporan i veza se uglavnom ispostavi, ako ste bili kod danka njegova radiona je dalje od kuče a zašto ne održava vezu iz nje nebi ulazil svi smo mi vudreni na neki način, nadalje ja sam dosta surađival sa dankom a i moji kolege iz kluba i nije bilo problema što se tiče kvaliteta izrade elisa ( uglavnom poravci) a i što se tiče cijene. Sad bi se osvrnul na tvoju rupu mislim na elisi- ta centralna rupa nema neki značaj što se tiče centriranja elise ( vidi se da nisi neki znalac teorije o elisama recimo, centralna rupa služi uglavnom da se elisa lakše postavi na getribo i zašarafe onih 6 šarafa koji daju položaj elise, centrranje se vrši sa njima pritezanjem ili otpuštanjem prema jednom određenom markeru, druga je stvar što paramotori proizvode dosta vibracija i elise bi se češče trebale podešavati i pritezati, ovo je uglavnom pojednostavljena verzija problematike elisa za paramotorno letenje...toliko pozdrav!!!

Vrh

PostPostano: sub 22 ožu, 2014 19:56 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
zdravko, slazem se da se pritezanjem dobija kut elise i pravac krakova sto je vrlo bitno za miran rad. No elisa moora biti pritegnuta na svim vijcima. Zato nije lose izmedju glavcine i elise ubacivati izrezane tanke polumijesece od klingerita ili obicnog papira, zatim popratiti putanju krakova. Korekciju pravca elise odraditi pomicanjem tih polumijeseca...

No o tome majstor za elise, Petranovis iz Kutine mnogo vise zna.

Zoli, Markalaus tojest prije Petranovic Darko je vrlo dobar majstor za izradu,
kopiranje krparenje lomljenih elisa, lakiranja te detalji oko uputa za montazu itd., svakako za preporuku...

.

2 Palac gore: : dasso, kbelcar    
Vrh

PostPostano: sub 22 ožu, 2014 22:40 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
@Zoli, Giga - hvala za info!
Imate kontakte od Damira Markalausa i Petranovic Darka?
Moze i na PP da javno ne objavljujemo...

@Zdravko
Sto se tice znanja o elisama, nemam ga pretjerano i tu se slazem s tobom :)
Ono u sto sam siguran (a moras se i ti sloziti s time) je da kad stavis elisu na motor i centralna rupa ti dopusta da zasarafis 4 sarafa od 6 zato jer centralna rupa nije izbusena u centru, onda je to bofl. Cak neovisno o centralnoj rupi (ako elisu odmaknem), na njoj se moze zasarafiti samo pet sarafa zato jer je jedna rupa zamaknuta za milimetar!
Od profesionalca ocekujem da rijesi reklamaciju profesionalno i to jednim dolaskom (cak i dva dolaska bi jos tolerirao), ali ako za istu stvar moram dolaziti reklamirat jos 4 puta, onda je to lakrdija. Ako se ne slazes, postojem tvoje misljenje, ali ostajem kod svojeg.
Mozda si ti imao srecu s njim, a mozda ja nesrecu - za dobrobit svih vas koji cete suradjivati s njim nadam se da je ovo drugo!
Necu pisati svoje misljenje o njemu, zelio sam samo podijeliti svoje iskustvo. Drago mi je da su pojedinci imali dobra iskustva!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: