»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 7:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Top landing na Triblju - molba
PostPostano: sri 21 svi, 2014 17:57 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Molim sve pilote koji imaju suicidalne namjere da odaberu neko drugo letjelište.

PJK Flumen i ja smo uvijek bili fer prema svim letačima, pa da nam ne stavarate ogromne probleme i nepotrebnu papirologiju molimo vas da budete korektni i prema nama i prema ostalim letačima.

Čemu "pokušaj" sljetanja na parking i na start po jakom zapadnom vjetru.

Pilot je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja odustao o namjere suicida pa je ovaj put prošlo sve lišo.
Namjerno neću nikog prozivati u nadi da se to više neće ponavljati.

Za top landig odaberite livadu 300m od starta i prošetajte se do parkinga.

Da stvar bude gora, pilot je vozio tandem, ima dozvolu ! a naravno nije se niti javio sms-om ili telefonom operateru.

Žali bože truda koji si je dao Knežević oko edukacije!

Pozdrav Svima

10 Palac gore: : Biondic, Damjancic, hrga, Kajgod, marin, Maslina, profa, Red Baron, toni, vjeko    
Vrh

Naslov: Re: Suicid na Triblju - molba
PostPostano: sri 21 svi, 2014 21:27 
Offline     DHV 1

Član od: uto 08 svi, 2012 7:36
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Ja sam gledao taj pokušaj slijetanja tandema,kad majstor radi balona i kanaliziranja vjetra nije uspio sletjeti kod auta pokušao je sletiti na start. Jako neodgovorno prema putniku kojeg je vozio a i prema PJK FLUMEN-u koji je operater letjelišta Tribalj. Start je uređen da svima bude ugodno i sigurno polijetanje i veselimo se svakom ko dođe.Molimo da poštujete naputke o top-landingu jer slijetanje na parkingu nije sigurno.To je već i Hrga upozoravao pa molimo pojedince da to više ne rade iz razloga što ako se što desi opet ćemo mi imati neugonosti sa raznoraznim inspekcijam i policijom kao prošli put kad se Hungar zakačio na dalekovod.
Hvala na razumijevanju.

1 Palac gore: : profa    
Vrh

Naslov: Re: Top landing na Triblju - molba
PostPostano: ned 01 lip, 2014 10:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Jedino rješenje za u buduče je na tom mjestu zasaditi nekakvo drveče ili drugo raslinje.

Vrh

PostPostano: ned 01 lip, 2014 12:45 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Nije loša ideja ali nekima ni SEKVOJA ne bi bila prepreka. :-D

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 01 lip, 2014 14:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Stavit ćemo našiljene kolce.

Vrh

PostPostano: ned 01 lip, 2014 14:21 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Stavit ćemo našiljene kolce.

Preporučujem uz bolje rešenje za sve nas , čak možda i za mene ?,, postavite minsko polje i naravno ljepo označite !! :evil: :-D ali ipak ostavite radijus od 10 metara za preciznije letače sa stazicom do ceste ! ;)

Vrh

PostPostano: sri 04 lip, 2014 8:45 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
A daaaaj nemojte. Meni se svidjaju mala zajebana mijesta za toplendati. 8)

Vrh

PostPostano: sri 04 lip, 2014 17:33 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Mjesto startnine naplačujte sletninu , a kad dođe Airie zovite Sinišu i riješili ste stvar 8)

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: čet 05 lip, 2014 8:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljeni,
pametnom covjeku (pilotu) je dovoljno reci jedanput...no sve ovisi o IQ_ju pojedinca... nekaterima je to izazov, neko zeli biti frajer,a na kraju najvise posla ima upravitelj starta... takvim neodgovornim pilotima treba jednostavno zabranit upotrebu starta. Steta bi bila da zbog krsenja pravila agencija proglasi start opasnim te posljedicno agencija zabrani uporabu te letenje na Triblju.

Lp Sinisa

Vrh

PostPostano: čet 12 lip, 2014 8:50 
Offline     DHV 2

Ciao Sinisa. :bye: :-D

Vrh

PostPostano: čet 12 lip, 2014 9:17 
Offline     DHV 2

Salu na stranu... U biti se slazem sa svime gore napisanom. Toplendanje s tandemom, pogotovo na startu kao sto je to Tribalj, ako par sto metara vise imas odlicno mijesto za toplendanje, je cista glupost i jako neodgovorno. Jedno je testiranje svojih vjestina u solo krilu, drugo je pokusavanje te istog u tandemu.

Sta puno ljudi ne shvaca je to, da je malo kasno vjezbati kad ti treba vjestina da sletis negdje na 5x5m jer si se na preletu nasao u nekoj gadnoj poziciji (a desilo se svima). A vjezbati treba i to puno. Ja imam hiljade i hiljade toplendinga koje sam na pocetku ispilio u najboljim mogucim uvjetima, da bi kasnije to mogao prenjeti skoro pa kamogod. Nesto sto kod iskusnog pilota izgleda jednostavno i prirodno jos ne znaci da je to tako za sve. Start na Triblju je jaaaako zahebano mijesto za toplendati, pogotovo ako uvjeti nisu idealni.
Imas dalekovode s jedne strane, zbunje i druge prepreke s druge, sve skupa je u venturiju i jos je start na najnizem dijelu terena. Od straga trebas krilo dovesti u stall point a sa strane i ispod puno mogucnosti da start ili preletis i zavrsis visit negdje (boze nedaj u onim dalekovodima) ili se zabijes u neki kamen ako si prenizak. Na parkingu je malo bolje ali tamo vec kasiras rotore a nije da ima bas puno mijesta.

Generalno gledano ja sam protiv zabrana, jer one ne unapredjuju nista, ali to zbilja ovisi o zrijelosti pilota. Svugdje se nadje neki nadobudni i manje iskusni pilot koji misli da ako mogu drugi da moze i on. I onda zbog takvih treba stavljati neke zabrane. Ja mislim da je edukacija puno bolja od restrikcija. Ali u slucaju Triblja, sa super toplendingom gore na platou, mislim da zabrana toplendinga na startu i na parkingu moze biti samo korisna dugorocno.

Pozz,
Airie

Vrh

PostPostano: čet 12 lip, 2014 10:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Sinisa T. je napisao/la:
neodgovornim pilotima treba jednostavno zabranit upotrebu starta.

Jawohl, her obersturmbannführer !!!

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

3 Palac gore: : Damjancic, zlatko2508, zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 12 lip, 2014 16:16 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ma, ja ne vidim gdje je problem za toplending na parkingu na Triblju između 3 dalekovoda. Spičiš spiralu do poda i otvoriš je u termičku struju prema startu, jako prikočiš, a možeš i sletiti iz negative (samo kad si vrlo blizu tlu). U tom smjeru ionako nema dalekovada. Samo treba pripaziti na ono veliko kamenje i, naravno, parkirane automobile. Nisam niti znao da ima neki drugi teren za toplanding.

2 Palac gore: : MadMax, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 12 lip, 2014 16:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Malo se radi od buhe slona. Na Triblju se oduvijek slijetalo na start, ili kod ceste (manje ili više uspješno). Naravno da je zeznuto jer je velika margina za pogrešku: ako si previše iza uđeš u rotore, ako si previsok sigurno prelijećeš cijelu padinu starta pa sve isponova. Ako vjetar nije idealan (slab i po liniji starta) rizik se dosta povećava.
Slično kao i slijetanje: kod Nedeljka ili izvan Triblja na one ogromne livade. Čisti risk-management: procjena uvjeta i vlastitog znanja. Ne znam zašto bi najedamput bilo apsolutno nezamislivo ići slijetati na Tribaljski start.
U svakom slučaju dobro je da svatko zna te rizike, kao što je na primjer situacija kad puše zapad.

Ne znam da li npr. u bazi opisa starteva osim same zahtjevnosti starta imamo za sve starteve i opis zahtjevnosti tj. uopće mogućnosti za top-landing te potrebnih uvjeta.

Na svakom startu će netko htjeti pokušati (pa i uspjeti) napraviti toplanding, čak i na startevima gdje se to čini nezamislivo (Kalnik).

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 13 lip, 2014 15:05 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Ma, ja ne vidim gdje je problem za toplending na parkingu na Triblju između 3 dalekovoda. Spičiš spiralu do poda i otvoriš je u termičku struju prema startu, jako prikočiš, a možeš i sletiti iz negative (samo kad si vrlo blizu tlu). U tom smjeru ionako nema dalekovada. Samo treba pripaziti na ono veliko kamenje i, naravno, parkirane automobile. Nisam niti znao da ima neki drugi teren za toplanding.

Eto...
Ja bih to tako napravio :)

LP!

Vrh

PostPostano: pon 16 lip, 2014 11:55 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
CW je napisao/la:
Malo se radi od buhe slona. Na Triblju se oduvijek slijetalo na start, ili kod ceste (manje ili više uspješno). Naravno da je zeznuto jer je velika margina za pogrešku: ako si previše iza uđeš u rotore, ako si previsok sigurno prelijećeš cijelu padinu starta pa sve isponova. Ako vjetar nije idealan (slab i po liniji starta) rizik se dosta povećava.
Slično kao i slijetanje: kod Nedeljka ili izvan Triblja na one ogromne livade. Čisti risk-management: procjena uvjeta i vlastitog znanja. Ne znam zašto bi najedamput bilo apsolutno nezamislivo ići slijetati na Tribaljski start.
U svakom slučaju dobro je da svatko zna te rizike, kao što je na primjer situacija kad puše zapad.

Ne znam da li npr. u bazi opisa starteva osim same zahtjevnosti starta imamo za sve starteve i opis zahtjevnosti tj. uopće mogućnosti za top-landing te potrebnih uvjeta.

Na svakom startu će netko htjeti pokušati (pa i uspjeti) napraviti toplanding, čak i na startevima gdje se to čini nezamislivo (Kalnik).

Bok!
Stvar je u tome da su se kod slijetanja kod auta dešavale nesreće. Ima ih tu na forumu koji su se lomili tamo. Na mjestu gdje se radi toplanding nikada se nije ništa desilo. Jednostavno gotovo perfektno mjesto za slijetanje je gore i uopće nema potrebe forsirati. Bolje 5 minuta hodati nego da te voze na prvu pomoć.
Činjenica je da se gore kod auta prije slijetalo i zahvaljujući tome imamo statistiku koja govori da to nije dobro mjesto. Nema potrebe glumiti majmuna, ako je to već netko odradio....

Vrh

PostPostano: pon 16 lip, 2014 12:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Sve ok. Ono klasično: može se, ali nije pametno.
Istina, gore ima hrpa livada, ali, iako bi se valjda snašao i sam, svejedno me zanima na koje točno mjesto misliš? Ne vidim da je išta označeno na onoj karti koju održavaš. Možda bi bilo dobro i to staviti.

1 Palac gore: : wild    
Vrh

PostPostano: sri 18 lip, 2014 14:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Mjesto je pogodno i kada okrene na lagani sjeverni smjer. Nalazi se u vrlo blagom sedlu između dvije uzvisine.
Slijetanje sa tandemom kao i solo potpuno je sigurno i vrlo ugodno jer za razliku od livade u Ropcima ovdje ipak ima nekog vjetra. Do parkinga je par minuta lagane šetnje blagom nizbrdicom.
Jedino na što treba paziti jest da se sa grebena krene sa dovoljno visine kako bi se izbjegli rotori glavnog grebena. Glede max visine prilaza - gotovo je neograničena jer se da popeglati i padina iza sletišta.

slika

4 Palac gore: : tmuic, toni, zlatko2508, zupanich    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.