»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 16:36.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Sportske dozvole?
PostPostano: ned 14 ruj, 2014 20:54 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 07 kol, 2012 18:05
Dao Palac gore: : 71 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 45 / Palac dolje: : 0
Da li ima ikakvih novosti vezanih uz sportske dozvole? Jel postoji komisija za pg u HZS-u?
Sta sad, od su klubovi izbaceni iz HZS-a nitko u Hr ne moze napravit sportsku. :dash:

1 Palac gore: : Danči    
Vrh

Naslov: Re: Sportske dozvole?
PostPostano: pon 15 ruj, 2014 0:05 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Oni u HZS su ti shvatili da su ta paragliding takmicenja ionako jedna velika banana i nisu znali kako da to kazu bez da se netko uvrijedi ili uzme osobno pa so to ovako "diplomatsko-birokratski" rijesili. :bye2:

Vrh

PostPostano: pon 15 ruj, 2014 1:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
bešo je napisao/la:
Da li ima ikakvih novosti vezanih uz sportske dozvole? Jel postoji komisija za pg u HZS-u?
Sta sad, od su klubovi izbaceni iz HZS-a nitko u Hr ne moze napravit sportsku. :dash:

Probaj nazvat HZS i pitat ih nešto po tom pitanju, baš me zanima što će ti odgovoriti ako ih uspiješ dobit na službeni telefon HZS-a, PG komisija nije formirana od kako je prošla razriješena, pa ulogu PG komisije obavlja IO HZS-a i živo me interesira kako misle provesti i tko iz IO seminar i ispit za sportske dozvole za ovu godinu iza godinu koja slijedi.

Vrh

PostPostano: uto 16 ruj, 2014 12:51 
Offline     DHV 1-2

Kaže ove godine je seminar vec održan. Vodi ga HZS, barem je tako rekla gospođa kad sam je pitao tko je u komisiji za parajedriličarstvo. Seminar 2015 će se održati u ožujku. Sve informacije naravno na stranicama HZS-a. :no:

Vrh

PostPostano: uto 16 ruj, 2014 13:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Zanimljivo, ovaj dokument mi je promakao:

http://www.caf.hr/images/ostalo/pdf/poj ... _u_hzs.pdf

Molio bih pametnije od mene da mi razjasne ovo:

Kriteriji za izdavanje sportskih dozvola HZS/FAI istovjetni su sadašnjim kriterijima, jedini uvjet je da sportaš nije član kluba na kojeg se odnosi navedena odluka o nemogućnosti konzumiranja članstva u HZS.

Sportska dozvola izdana od strane HZS vrijedi isključivo za natjecateljsku sezonu 2014. godine,
tj. do riješavanja aktualnog stanja u matičnom klubu dotičnog sportaša, a najkasnije do isteka
tekuće godine.

...navikao sam na logičko-semantičke bravure iz istog izvora, ali kako će mi dozvola vrijediti do "riješavanja aktualnog stanja u matičnom klubu dotičnog člana" ako je jedini uvjet izdavanja "da sportaš nije član kluba na kojeg se odnosi navedena odluka o nemogućnosti konzumiranja članstva u HZS."?

Ne mogu dobiti dozvolu jer sam član kluba zahvaćenog tom odlukom, ali ako je ipak nekako smuljam onda mi vrijedi dok se to ne riješi? :pardon:

Ili moram istupiti iz dotičnog kluba ali ga smijem intimno smatrati "matičnim"?

Anyone?

Vrh

PostPostano: uto 16 ruj, 2014 15:14 
Offline     DHV 2-3

bešo je napisao/la:
Kaže ove godine je seminar vec održan. Vodi ga HZS, barem je tako rekla gospođa kad sam je pitao tko je u komisiji za parajedriličarstvo. Seminar 2015 će se održati u ožujku. Sve informacije naravno na stranicama HZS-a. :no:

Daj mi samo reci kad je održan to pitam zato jer nitko nije obavješten tj. bar moj klub ni ja ko predsjednik nismo dobili nikakav službeni dopis od HZS-a o provođenju seminara i ispita za sportske dozvole, a imao samu klubu bar 3 kandidata za sportske dozvole. I jel ti rekla tko je u komisiji?

Vrh

PostPostano: uto 16 ruj, 2014 18:05 
Offline     DHV 1-2

Nazvao sam danas na br. sa njihove stranice. Javila se gospođa/ica, kažem, kad sam pitao tko je u komisiji ona veli da seminar vodi HZS. Kad sam pitao za datum odžavanja seminara, veli: prati steanice HZS-a. I mene živo zanima tko je u komisiji.

Vrh

PostPostano: uto 16 ruj, 2014 22:18 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Danči naravno, žele da se sportaši koji se žele natjecati "preko njih" (izvan nekog kluba) ispišu iz "offending" klubova. Ne znam kako bi to provjerili. Ja se nisam :) propustio sam sezonu, jbg. Kolko vidim sustav natjecanja se raspao ove godine u Hr - nit su održane lige nit su repke otišle na europska prvenstva. Natjecateljski pg u Hrvata čeka bolje dane :)

Vrh

PostPostano: sri 17 ruj, 2014 9:05 
Offline     DHV 2-3

gburazer je napisao/la:
... Ne znam kako bi to provjerili. Ja se nisam :) propustio sam sezonu, jbg. Kolko vidim sustav natjecanja se raspao ove godine u Hr - nit su održane lige nit su repke otišle na europska prvenstva. Natjecateljski pg u Hrvata čeka bolje dane :)

Nikako jer ako klub nije u HZS nije niti obavezan slati popis članova niti popis natjecatelja.

Vrh

PostPostano: sri 17 ruj, 2014 11:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Citat:
...navikao sam na logičko-semantičke bravure iz istog izvora, ali kako će mi dozvola vrijediti do "riješavanja aktualnog stanja u matičnom klubu dotičnog člana" ako je jedini uvjet izdavanja "da sportaš nije član kluba na kojeg se odnosi navedena odluka o nemogućnosti konzumiranja članstva u HZS."?

Anyone

:ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL:

anyone...anyone... nyone...yone...one...ne ...e...e...e...shhhhhh....

Majko mila, kakve su to čovječje ribice sa pećinom u glavi!

Vrh

PostPostano: sub 01 stu, 2014 18:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Dobio sam ponudu da izaberem ljude, barem trojicu za komisiju i još nije kasno ali nitko se.ne želi hvatati posla pa ce komisija biti u sastavu HZS-A, a kad nitko neće, eto nek se jave dvojica voljna radit nek me kontaktiraju i možemo sastaviti kvalitetnu komisiju od tri do pet članova, već idući tjedan i provoditi plan komisije ili ce to HZS-preuzesti na sebe, ja BiH jednog iz Dalmacije, Istre,Zagreba,Slavonije ili već to ima volju, eto posto sam bio najglasniji za prošlo državno oni su mi ponudili da sastavim komisiju, ne moram biti predsjednik i ne želim jer sam pun odgovornosti, dakle već idući tjedan možemo imati para jedriličarsku komisiju.099 698 6182.U protivnom HZS ce donositi za nas sve odluke

www.pegaz- paragliding.com

L.p. Jere

1 Palac gore: : Morelli    
Vrh

PostPostano: sub 01 stu, 2014 23:13 
Offline     DHV 2-3

Volio bih vidjet kako to IO HZS provodi seminar i ispit pošto u sastavu IO nema niti jednog pilota parajedrilice, a kamoli natjecatelja pilota parajedrilice koji ima i malo pojma o natjecanjima u paraglidingu. Pa da vidimo kako bi oni to izveli možda T V to zna bolje od nas.

Vrh

PostPostano: ned 02 stu, 2014 9:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Ok što smo shebani kao država ali mi kao letačka populacija ne moramo bit isto tako,jer mislim da zaista nije problem naći ljude za komisiju,nemojmo gledati nikakve interese nego da komisija radi ono što piše na papiru i ne tražiti uvijek krivca za ovo ili ono,čvrsto vjerujem da će ponuda dase sastavi komisija biti ispunjena ,ja imam volju mada imam obaveza ohoho,sin,kćer fakulteti,izdatci ali u ovom sportu sam 20 god,tako da i drugih ima koji su veterani i mogu biti u sastavu komisije,pa to je za nas i naša natjecanja,dozvole,napredak,nemojmo okretat leđa jer će mo uništiti i ovaj sport.Ove godine u Hr je bilo jedino prijavljena FAI2 utrka na GREDI, Pegaz i Mađari,trebalo se održati 1.maj-a ali vrijeme je pokvarilo sve.Prijavilo se preko 50 stranih natjecatelja,pa smo prebacili termin za rujan,opet prognoza,pa za listopad i na kraju smo skupa s Mađarima odlučili iduća godina,i svi oni koji su se prijavili i uplatili kotizaciju moći će se natjecati,a mi nemamo nekog tko će reći dvije ri riječi o XC-u,preciznom,staviti papir pred polagača i imati mladih novih natjecatelja,organizirati natjecanja,promovirati terene u HR itd.Nadam se da će razum kod pojedinaca proraditi,ako treba poštivati pravila HZS-a nema dvojbe,nekada je masa klubova se isčlanila i Saveza ali su jedan po jedan se ponovo vratili,kakav god da je to je Nacionalni Savez Hrvatske koji je pred FAI-om,ne slažem se ni ja s nekim stvarima ali nitko neće ništa promjeniti a kamoli klub ili pojedinac.Jednostavno treba da se još barem dvojica odluče i imamo komisiju gdje možemo razmatrati stvari i planirati vezano za parajedriličarstvo,eto mislim da sam bio jasan dovoljno.

l.p Jere

Vrh

PostPostano: ned 02 stu, 2014 16:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
JERKO je napisao/la:
Ok što smo shebani kao država ali mi kao letačka populacija ne moramo bit isto tako,jer mislim da zaista nije problem naći ljude za komisiju,nemojmo gledati nikakve interese nego da komisija radi ono što piše na papiru i ne tražiti uvijek krivca za ovo ili ono,čvrsto vjerujem da će ponuda dase sastavi komisija biti ispunjena ,ja imam volju mada imam obaveza ohoho,sin,kćer fakulteti,izdatci ali u ovom sportu sam 20 god,tako da i drugih ima koji su veterani i mogu biti u sastavu komisije,pa to je za nas i naša natjecanja,dozvole,napredak,nemojmo okretat leđa jer će mo uništiti i ovaj sport.Ove godine u Hr je bilo jedino prijavljena FAI2 utrka na GREDI, Pegaz i Mađari,trebalo se održati 1.maj-a ali vrijeme je pokvarilo sve.Prijavilo se preko 50 stranih natjecatelja,pa smo prebacili termin za rujan,opet prognoza,pa za listopad i na kraju smo skupa s Mađarima odlučili iduća godina,i svi oni koji su se prijavili i uplatili kotizaciju moći će se natjecati,a mi nemamo nekog tko će reći dvije ri riječi o XC-u,preciznom,staviti papir pred polagača i imati mladih novih natjecatelja,organizirati natjecanja,promovirati terene u HR itd.Nadam se da će razum kod pojedinaca proraditi,ako treba poštivati pravila HZS-a nema dvojbe,nekada je masa klubova se isčlanila i Saveza ali su jedan po jedan se ponovo vratili,kakav god da je to je Nacionalni Savez Hrvatske koji je pred FAI-om,ne slažem se ni ja s nekim stvarima ali nitko neće ništa promjeniti a kamoli klub ili pojedinac.Jednostavno treba da se još barem dvojica odluče i imamo komisiju gdje možemo razmatrati stvari i planirati vezano za parajedriličarstvo,eto mislim da sam bio jasan dovoljno.

l.p Jere

Ovaj sport će uništiti ovakav HZS. Nije tu stvar slaganja i neslaganja, nego ucjenjivanja, donošenja protuzakonitih odluka, i naknadnog eskiviranja pravorijeka sportske inspekcije. Komisija za parajedriličarstvo sastavljena od kompetentnih ljudi (čitaj iskusnih natjecatelja parajedriličara) je postojala, i koliko znam raspuštena je čim se njeni članovi nisu složili s ucjenjivanjem klubova i nametanjem (protuustavne) zabrane prava na udruživanje.

Novoj komisiji želim puno uspjeha, ali smatram da će to ovisiti isključivo o tome da ne "talasa", već bez pogovora provodi sve, pa i nonsense iz kuhinje HZSa. A kad-tad će na stol doći nešto što će se ticati i vaših klubova.

3 Palac gore: : badel, gburazer, Ratko    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: