»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 1:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Želim i podupirem osnivanje novog nacionalnog saveza za parajedrilicarstvo u HR?
Da
Ne
Neutralan sam oko toga
Autor/ica Poruka
 Naslov: Anketa - Novi nacionalni savez za parajedrilicarstvo
PostPostano: pet 22 svi, 2015 21:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Prijedlog za anketu: Airie

2 Palac gore: : Airie, jrabic    
Vrh

Naslov: Re: Anketa - Novi nacionalni savez za parajedrilicarstvo
PostPostano: sub 23 svi, 2015 8:59 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Mislim da je anketa nepotrebna jer je po meni rezultat već poznat. Također ovo je stvar koja se tiče klubova pa i na toj razini bi trebalo početi rješavati stvar. U svakom slučaju ne bi bilo lose osnovati pg Hg savez pa neka bude ili clan fai ili ako već mora hzsa da nas na neki način bolje zastupa jer je trenutno stanje dno dna a mislim da ce u oba slučaja trebati pravnik.
Pozdrav Vedran

1 Palac gore: : Airie    
Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 10:15 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Anketa je potrebna da se danas sutra može nekome predočiti mišljenje forumaša, pilota prvenstveno.
Stoga bi bilo dobro da se velika većina izjasni svojim glasom u anketi.

1 Palac gore: : jrabic    
Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 10:44 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Ja sam anketu prvobitno predlozio jer je netko spomenuo kako PG sredina nije slozna, a cinilo mi se da bi vecina oko ovog konkretnog pitanja bila itekako slozna. Putem glasanja dobit ce se barem neka indikacija oko toga.

Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 11:00 
Offline     DHV 2-3

Ako je smisao ankete tek da pokaže da je pg zajednica načelno složna oko pitanja HZS-a onda služi svrsi.
Ja bih ipak napomenuo kako je načelna podrška jedna stvar, a konkretne akcije nešto drugo. Npr. da li su klubovi koji su još u HZS-u spremni istupiti ako to bude potrebno (a biti će) uz rizik da izgube sportske dozvole i FAI markice za sljedećih N godina?

4 Palac gore: : Box, Danči, gburazer, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 14:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
A osim toga morate nešto znati i o zakonskoj mogućnosti osnivanja novog nacionalnog saveza bez obzira koje djelatnosti pokrivao.
Ovo je već viđeno i možda je gubitak vremena. Da, svi su za to da se stvari promijene i da savez bolje služi svrsi, ali davanjem glasa ZA ustvari dajete glas za promjenu, a ne za osnivanje novog saveza o kojem načelno nitko nema pojma. Nadalje, govoriti u infinitivu je potpuno beskorisno. Primjerice: trebalo bi napraviti, bolje organizirati, prikupiti papire i sl. Puno produktivnije i konkretnije je reći: Napravit ću, organizirati i prikupiti dokumentaciju. Ovako opet čekamo da netko nešto učini za nas. Dali smo mu mišljenje većine, koje je ionako poznato te s kojim može dupe obrisat jer je to možda većina onih koji prate forum, a ne svih zainteresiranih. Znamo da je forum neslužbeni alat za našu međusobnu komunikaciju i nikoga ne obavezuju rezultati ankete.

Malo zvuči kao da sam sad protiv nekog našeg budućeg udruženja koje bi riješilo sve naše probleme. Naprotiv, problem je očit i potrebne su hitne mjere. Međutim, naš problem je jedan čovjek, jedna funkcija, a ne institucija koja je, vjerujte mi, potrebna jer ta referendumska demokracija prije vodi u anarhiju nego pravom rješenju.

Naravno, glasam za, a vi razmislite znate li nešto o osnivanju novog nacionalnog saveza i želite li na sebe preuzeti dio obaveza u njemu.

Mislim da je produktivnije razmišljati kako u postojećem savezu napraviti smjenu i kome se obratiti za pomoć.

7 Palac gore: : Damjancic, elvis, gburazer, Josip K-T, vedran_zgela, VedranMRi, Zoki    
Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 16:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Kod ovakvih lucajeva imamo dvije opcije:

1. Upotreba medija i vrsenje pritiska na HZS. Obziron da je hrvatski medij proljev nad proljevima ova opcija po meni otpada, osim ako netko nije prijatelj sa EPH i ucini nam tu uslugu. Nema sanse da cete legalnim putevima tamo nekog promijenit.

Ako ima netko neka mi se javi na hrga@pjkflumen.org

2. Osnivanje saveza i preskakanje istog. Trab nam odvjetnik/letac da napise statut i pomogne oko toga. Mislim da u ZG ima dovoljno pamentih pilota spremnih preuzeti ovu funkciju.
Ratko je jedan od njih. Siguran sam da bi i iz CCAA pomogli oko birokracija :-) Razmisljam naglas.

Trenutno su 4 PG kluba nutra i bar dva su za izaci.
Inace CW mozes se ici tekmat bez FAI markice, ima nacina.

HZS je sad slab i to je trenutak kad treba zagrist.

2 Palac gore: : Airie, simon    
Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 19:21 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Box je napisao/la:
Mislim da je produktivnije razmišljati kako u postojećem savezu napraviti smjenu i kome se obratiti za pomoć.

Hvala ti Box! Upravo si mi vratio nadu da još postoji netko razuman.
O tome ja govorim cijelo vrijeme.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 19:25 
Offline     DHV 2

hrga je napisao/la:
Trenutno su 4 PG kluba nutra i bar dva su za izaci.
Inace CW mozes se ici tekmat bez FAI markice, ima nacina.

Trenutno imaš i tri ili četri zrakoplovna kluba koji imaju PG sekciju. Što ćeš s njima?

hrga je napisao/la:
HZS je sad slab i to je trenutak kad treba zagrist.

:lol:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sub 23 svi, 2015 22:12 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
problem HZS-a je masovnost pg populacije, ulaskom u savez gube večinu i mogučnost odlučivanja i bore se svim sredstvima da u savezu nema puno pg klubova, e na koja vrata ući u savez to je sad diverzantski pothvat

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 8:32 
Offline     DHV 2

Samo cu jos ovih par stvari reci unutar ove teme i onda cu usutiti...
1. Ljudi u funkcijama HZS (tko god to bio sada, u proslosti ili u buduce) so odraz sredine koju u toj funkciji zastupaju (ili bi trebali zastupati)
2. PG zajednica NEMA problem u jednom covjeku koji je kao zahebava i sikanira.
3. PG zajednica (ovog foruma) ima problem sto je u njoj puno ljudi koji vole provocirati, svadjati se i pokazivati prstima i radije su u pravu i brane svoje negativne stavove, nego da se malo mrdne i napravi nesto konstruktivno. To je toliko prisutno da skoro izgleda kao dio kulture. Samo treba pogledati koje komentare ljudi lajkuju i tko su ti ljudi. U takvoj sredini napraviti nesto novo i konstruktivno je skoro nemoguce iako dopustam mogucnost da je to samo kultura forumasa i ne PG sredina kao takva.
4. Uvijek je moguce naci potpuno valjani razlog zasto nesto ili napraviti ili ne napraviti, stvar je samo u fokusu
5. Oni koji se najvise zale obicno su oni koji, kad bi trebalo nesto konstruktivno napraviti, samo nastave sa zaljenjem i naprave najmanje

I na kraju samo jos zelim spomenuti da ja NISAM dao prijedlog za osnivanje novog savjeza nego sam samo pitao zasto se ne bi ulozilo energije i resurse u to da se to napravi. Pitao sam zato da postane malo jasnije sta se u biti desava u toj nasoj PG sredini. Jer sada puno ljudi prstom pokazuje na odredjene ljudi a u biti se vrte u istom krugu. Za rat su potrebne (najmanje) dvije strane.

Mene smenjivanje tajnika HZS (ili bilo koga drugoga) i zaljenje te sudski procesi ne zanimaju.

Ako postoji dovoljno pozitivnih ljudi i klubova, koji zele nesto drugo nego ponavljanje 15 godina povjesti i spremni su napraviti nesto konkretno i novo (od angaziranja odvjetnika do prikupljanja dokumentacije i tako dalje) onda sam spreman odvojiti dio svog vremena i energije da se to sprovede.

I ako ce se poceti nesto konkretno spremati, molim vas da smo u kontaktu osobno i ne putem ovog foruma. Hvala. :)

4 Palac gore: : Forca, jrabic, VedranMRi, zlatko2508     1 Palac dolje: : Josip K-T
Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 11:25 
Offline     DHV 2-3

1. i 2. - Generalno bi mogao biti u pravu no u ovom konkretnom slučaju si u krivu.
3. pa nadalje:
Negativity bias

Ukazivanje na probleme određene ideje te sugestije alternativnih strategija za postizanje istog cilja ne moraju nužno spadati u negativitet koji je sam sebi svrha. Čak i ako je impuls za njih osobni negativitet pojedinca, a ukazani problemi realni, alternativne strategije moguće, bolje ih je razmotriti nego na negativnost odgavarati istom mjerom.

Osnivanje PG saveza je jedan put. Put koji je već pokušan. Umjesto da povijest zaboravimo trebalo bi je bolje proučiti da se iste greške ne ponove. Ima tu još ljudi koji su u tome učestvovali i znaju više.
Potkopavanje HZS-a/Vajde je definitivno ako ne primarna onda bar paralelna strategija. Koji je najbolji način: sudovi, novine, pisanje prigovora raznim institucijama, sve to zajedno? Treba vidjeti.

I naravno, za nešto konkretnije nećemo koristiti javni forum, ali bogme nećemo ni mail. Ima puno mjesta gdje se može stvoriti privatno okruženje za online diskusiju. Ako želite može i na ovom forumu: posebni podforum dostupan samo verificiranim korisničkim računima. A može i drugdje, meni svejedno.

1 Palac gore: : Josip K-T    
Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 12:10 
Offline     DHV 2

Airie je napisao/la:
radije su u pravu i brane svoje negativne stavove,

To što različiti stavovi za tebe znači "negativni", dovoljno govori o tebi.

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 12:14 
Offline     DHV 2

CW @

Najprije Box, sad i ti.. Počinje se čut glas razuma. :good:

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 12:15 
Offline     DHV 2

Josip K-T je napisao/la:
Airie je napisao/la:
radije su u pravu i brane svoje negativne stavove,

To što različiti stavovi za tebe znači "negativni", dovoljno govori o tebi.

Tko daje palceve dolje kao 5-godisnji djecak? :) Da bis uspio vidjet nekoga kao sto je najprije treba vidjeti sebe. A to je uvjek najteze. Ali ako ti je tako lakse, Josipe, samo se ti ispucaj. Imas jos jedno 200+ mojih postova koji samo cekaju tvoj palac dole. :-D :roll:

1 Palac dolje: : Josip K-T
Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 12:30 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:
CW @

Najprije Box, sad i ti.. Počinje se čut glas razuma. :good:

Uh, sad mi je lakše kad me ti Josipe odobravaš... :roll:

Ali zbilja, ne bi ti škodilo da budeš jasniji i konstruktivniji. Ovako bi netko mogao pomisliti da samo trolaš...

P.S.
I da: još jedan post koji ide jedino na osobnu stranu i zaključavam temu i brišem taj post.

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 12:36 
Offline     DHV 2-3

I tema je zaključana. Izbrisan je Josipov post.

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 13:17 
Offline     DHV 2-3

Tema je otključana.
Airie se ispričao zbog osobnog pristupa i računam da će nastaviti diskusiju bez skretanja s teme. Josip je dobio ispriku pa računam da neće nastaviti s 'obračunom' bez obzira što mu je post obrisan. Ako ima prigovor na to brisanje molim da ga uputi izvan ove teme.

Tema je prevažna (bar se nadamo da bi mogla biti) da bi je kvarile osobne stvari.

Vrh

PostPostano: ned 24 svi, 2015 14:43 
Offline     DHV 2

CW @

Pa možda je post trebao ostat zbog podizanja forumske pismenosti, ali nema veze.. Kao što i sam kažeš,tema je "prevažna".
Što se tiče "jasnoće i konstruktivnosti".. neznam.. Možda je stvar u tome da jasno vidim srž problema i vjerujem da i drugi to vide. Ali očito ne vide.
Nije problem Vajda. Vajda je tamo namještenik. Nije problem ni Jerko. Jerko je posljedica. Ako oćete riješit ovu situaciju u svoju korist, morate riješiti uzroke kojih je Jerko posljedica. Morate riješit stvari međusobom. Morate sjest, iznijet osobne interese i dogovorit jedan zajednički, opći interes. Morate bit spremni odreć se nekih osobnih interesa, jer samo tako možete počet djelovat smisleno, planski. I tek tad možete sjest za stol, ne sa Vajdom, već sa ljudima koji stoje iza Vajde. I kad sjednete za taj stol, ako uopće sjednete, jedino na umu imajte svoj, unaprijed dogovoreni cilj. Ne mislite o formi u kojoj će bit izražen. Dali neki novi savez ili rješenje unutar HZS-a, nebitno je. Važan je samo cilj.
Ovdje zaboravite na kompromisna rješenja, to vam treba u međusobnom usaglašavanju. Ovo je druga priča. Ovdje morate ponudit rješenje koje neće zadirati u njihove interese, a omogućit ce ostvarenje vašeg cilja. Ovdje vas moram pitati: jeste li sposobni za to? ako je odgovor da, želim vam sreću.
Ako mislite da su sve ovo gluposti, i da postoji drugi način, zapitajte se kako to da Vajda već petnaest godina s vama radi što hoće a vi nemožete ništa.

1 Palac gore: : Airie    
Vrh

PostPostano: pon 25 svi, 2015 10:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
guglam pa naletih na :

http://www.hoo.hr/downloads/02-01-VSA.pdf

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje