»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 15 tra, 2026 23:56.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 2 rezerve na jednoj sjedalici
PostPostano: pet 17 srp, 2015 16:15 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Damjancic je napisao/la:
Zamisli da ti ja dodjem u radionu i pocnem te tekutirat (da to je prava rijec na Baniji 8) ) koji stroj za balansirat gume je bolji a ocito je da o gumama nemam pojma - pa poslo bi me u kurac isti cas.
D.

Krivo , sasvim je uobičajeno da mušterije dolaze sa predznanjem , i moje je ko profesionalc postaviti se tako da mušterija ode zadovoljna Još krivlje je da bi ti ko doktor pričao o balansirki , doktori uglavnom napomene da treba dobro ''nasapunat gumu , da se ne ošteti rub gume i da se obavezno promjene ventili . Ja ostanem zadivljen njihovim preznanjem , usputno upitam što misle da li je cepljenje pametno ili ne .I dok bi ti pričao o cjepivima , ja bi u miru promjenio gume . Ako si teži slučaj pitao bi te što misliš o Vargi.

PS:e da , i ako bi taj doktor bio baš ti , onda bi gume dali kolegi da riješi , a mi otišli popričat o paraglajdingu , ko da o tom ionako nije sve rećeno

3 Palac gore: : badel, isantek, SZ    
Vrh

PostPostano: pet 17 srp, 2015 19:08 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Mogu musterije doci sa predznanjem dok jim ti promjenis gume. Mogu i meni doci musterije na tandem dok ja odletim. A kad mi tecajac dodje s predznanjem a nije probao sam ili je naucio krivo, onda i on i ja imamo duplo delo. Predznanje bez prakse i ako je dobro stvara projekcije u umu koje stvore barieru izmedju toga sta se dogadja u realnoj situaciji i toga sta je netko u glavi smislio da se desava. Lakse je nauciti iz nule nego doci negdje pun informacija koje ti u praksi u biti samo usporavaju ispravne reakcije.

2 Palac gore: : badel, Michi    
Vrh

PostPostano: pet 17 srp, 2015 19:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Informacije usporavaju reakcije? Najrađe bi rekao: bulšit, al reći ću samo da jako sumnjam u to. Prije će bit da neki ljudi previše razmišljaju oko motorike (obično oni koji je sporije usvajaju), pa su i skloniji unaprijed se pripremati. S takvima ionako ide sporije.

Vrh

PostPostano: pet 17 srp, 2015 22:17 
Offline     DHV 2

profa je napisao/la:

Evo Ptičice za primjer,ona bi sama učila letjeti, biti će zanimljivo radit s njom nastavniku kojem dođe na obuku.

Mene bi tu više brinulo ,što ako Dock ima pravo . Ptičica nigdje nije napisala ništa o svojoj privatnosti , što ako je neki ko nježni iz Modre Laste , neko fin i dobro preodgojen tip , šjor Profa drag ste mi čovik pa za svki slučaj navucite protektore i ne okrećite joj ledja.

Airie je napisao/la:
A kad mi tecajac dodje s predznanjem a nije probao sam ili je naucio krivo, onda i on i ja imamo duplo delo. Lakse je nauciti iz nule nego doci negdje pun informacija koje ti u praksi u biti samo usporavaju ispravne reakcije.

Ma nije to pitanje , pitanje je ,smije li netko ko se interesira za ovaj sport upuštat se u raspravu i postavljat pitanja na forumu prije no što poleti .
Uostalom kakav je to uopće tip osobe koji če upisat tečaj a da prije toga ništa nije ćitao , ništa gledao , ništa ćuo , neki državni službenik na zadatku ?

Vrh

PostPostano: pet 17 srp, 2015 22:36 
Offline     DHV 2

@Vulkanizer: takav tip sam ti ja. Zato mi i tako sporo ide. 20 godina letenja i jos uvjek nisam naucio...
@CW: to ti je tema za uz pivu nakon letenja ;-)

1 Palac gore: : CW    
Vrh

PostPostano: pet 17 srp, 2015 22:59 
Offline     DHV 2

Airie je napisao/la:
20 godina letenja

Je si kad baca rezervu ?

Vrh

PostPostano: sub 18 srp, 2015 8:07 
Offline     DHV 2

Vulkanizer je napisao/la:
Je si kad baca rezervu ?

Nisam. Ukljucujuci i 15 godina padobranstva sa 800+ skokova iz aviona. A i u padobranstvu nisam nista citao prije tecaja nego tek kasnije. Mora da sam bas neki cudan tip... Pocnem se baviti stvarima bez da prije citam i pitam o tome. Da ne spominjem da sam isto tako poceo i penjati i vec jedno 13 godina imam licenciju instruktora sportskog penjanja. Hmmm... cudnih li ljudi... :-D

2 Palac gore: : hrvoje.vt, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: sub 18 srp, 2015 14:08 
Offline     DHV 2

Airie je napisao/la:
Je si kad baca rezervu ?

Nisam.A i u padobranstvu nisam nista citao prije tecaja nego tek kasnije.

Dakle odličan si mateijal , da te se obradi didktiči , al dok ne baciš rezervu , ne mogu te doživljavat ozbilno , ma imaš li je ti uopće ?

Airie je napisao/la:
Mora da sam bas neki cudan tip... Hmmm... cudnih li ljudi... :-D

Je primjetih , više ja takvih , u ovom stadu , pardon jatu . Nekad mi se čini da sam još jedino Ja osta normalan , baš kad mi naleti neki psihijatar minjat gume pitat ću ga dal mi može izdat licenciju . :ROFL:

1 Palac dolje: : hrga
Vrh

PostPostano: sub 18 srp, 2015 15:08 
Offline     DHV 2

Glavna rezerva mi je bezbroj onih sitnica koje sam naucio letjeci tako da i kad nemam rezerve u sicu (u Australiji na plazama) letim s rezervom. ;)

I hvala bogu da me ne dozivljavas ozbiljno. :-D :beer:

Vrh

PostPostano: sub 18 srp, 2015 19:14 
Offline     DHV 2

Airie je napisao/la:
Glavna rezerva mi je bezbroj onih sitnica koje sam naucio letjeci tako da i kad nemam rezerve u sicu (u Australiji na plazama) letim s rezervom. ;)

I hvala bogu da me ne dozivljavas ozbiljno. :-D :beer:

A doživljavam ja ozbiljno svakog ko mi potencjonalno može past na glavu . Slaga se ja s tobom ili ne , poštujem svakoga ko bez težih excesa leti dulje vremena . A kad smo se već uhvatili školice , jedno pitanje. E vo neki dan mi ćovik ,kojeg doživljavam ozbiljno kaža : U Hrvaskoj su tečajevi dobri , instruktori kvalitetni , pa je početno znanje solidno , ''ali '' problemi nastaju kad čvijek več solidno leti i kad se poćeme odvajat od grebena , i tad u malo žeščim uvijetima se prilićan broj usere i odustaje od letenja . I još kaže da bi tu trebalo uvest ko neku prelaznu školicu . Eni koments ?

Vrh

PostPostano: ned 19 srp, 2015 11:54 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
''ali '' problemi nastaju kad čvijek več solidno leti i kad se poćeme odvajat od grebena , i tad u malo žeščim uvijetima se prilićan broj usere i odustaje od letenja . I još kaže da bi tu trebalo uvest ko neku prelaznu školicu . Eni koments ?

E, za ovu izjavu bi trebao prokomentirati.
Moje mišljenje je već poznato, no nisam siguran da sam ga iznio na forumu glede nastavka školovanja i poslje pilotske dozvole.
Zašto bi odvojio to prije i poslje pilotske? Pilot si, odgovoran za svoje postupke, ako želiš nadogradnju, plati brate XC tečaj i peri dalje, ako ne - grebenarenje, laminarac i pivica u poznatoj birtiji - imaš dozvolu.
Nekima je to dovoljno i ne misle ići dalje. I to može biti smisao letenja. Zašto ne? I ja sam u tome uživao dugo dugo, dok se jedan dan nisam našao u stupu sa iskusnijim kolegama koji lete krila boljih performansi. Izvrtili smo stup, a onda svi ko jedan fiju, a Mići ostade sam. Šmrc. Jesam ih ja pokušao sljediti i možda BiH i uspio da sam znao, da sam imao bolje krilo, da sam to vježbao, da sam išao na XC kurc. Napominjem, možda.
Kako nije bilo druge opcije, a pri tome aludiram na nastavak školovanja, razgovarao sam sa iskusnijim pilotima bivšim učiteljima letenja i došao do zaključka da moram promjeniti krilo,, da pratim, ako ne letenjem onda barem pogledom šta iskusniji piloti rade (u zraku). Nadalje, moram mjenjati tajming starta sa 5 popodne na 1, 2 popodne i malo pomalo kušati žešće i žešće termike kako se nebi, kako Vulkanizer kaže, usrao. I? Što sam postigao?
- Promjenio krilo i super sam zadovoljan.
- Pratim xc pilote koliko to mogu radi znanja i karakteristika krila. BTW - XC liga je fantastična škola, usudio BiH se reći, vrlo blizu onoga što ja zamišljam kao XC tečaj. Fali mi samo "veliki brat". Još jednom palace gore za organizatore XC lige.
- Počeo sam startati i u 1 - 2 popodne i ... "usrao se". Dobro ne baš doslovno, ali... Nije me to toliko preplašilo da odustanem od letenja. Ne, dapače. Tražim odgovore zašto je to tako i kako sve to odletiti sa što manje "umazanih gaća".
I opet se vraćamo na vrijeme prije dobivanja pilotske dozvole. Knjižica koju sam dobio na tečaju opet mi je do uzglavlja kao obavezno štivo prije spavanja. Da bi potrebno primjenio u praksi trebaš biti 100% siguran u teoriju.
I što svi stalno ponavljaju leti, leti i leti. Tako se stiče iskustvo i samopouzdanje, a posljedično i manje obojanih gaća. Tu nisam baš najbolji, jer me pritišće posao, nešto i zdravlje, ali suma sumarum- zadovoljan sam napretkom.
Da li treba napredni tečaj? Veliko DA. Bilo bi lakše kad bi imao mentora koji te prati na prvim xc letovima i otkriva tajne, kako, gdje i zašto. Ako bi platio tečaj, onda BiH ga i maximalno iskoristio, uzeo godišnji i to vrijeme bio totalno usredotočen na letenje.
I zadnje pitanje... Tko se nije u zraku usrao?

@Pticica - upiši tečaj odmah vidim da si zagrizla. Upiši prije nego nešto shvatiš krivo. Teško je to poslje mjenjati. Ja sam se družio sa paragliderima 5 godina prije nego što sam počeo samostalno letjeti i dan danas se borim sa nekim stvarima koje sam krivo shvatio kao vana bi pilot.

5 Palac gore: : Airie, gburazer, hrvoje.vt, Laminar, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: ned 19 srp, 2015 23:47 
Offline     DHV 2

26, 27 i 28.07 imam XC tecaj u Istri. Ima jos 2 slobodnih mjesta.

LP

Vrh

PostPostano: pon 20 srp, 2015 2:39 
Offline     DHV 2

jos 1 mjesto slobodno na XC tecaju.

Vrh

PostPostano: uto 21 srp, 2015 20:40 
Offline     DHV 1

Član od: ned 05 srp, 2015 22:09
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 4
Ne bi ti dosla na tecaj da mi platis :dash:

4 Palac dolje: : badel, hrga, Laminar, Michi
Vrh

PostPostano: uto 21 srp, 2015 21:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
to je toliko suvišna informacija da ti nešto "ne bi", da ne kažem više da si dosadna i da si već davno završila u škafetinu barskih pilota koji tuku najviše visine i nenormalne prelete nebrojenih kilometara, al' za šankom

1 Palac gore: : Roman Lavriv    
Vrh

PostPostano: uto 21 srp, 2015 23:11 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Krivo , sasvim je uobičajeno da mušterije dolaze sa predznanjem,

Ma OK to, nisam se najbolje izrazio, to za musterije imas pravo. Al ovo je vise kao ti imas posla a ja sam doso samo te pitat za balansiranje, necu nista od tebe kupit, uopce ni nemam auto, nego, eto, malo sam procunjo po internetu i sad znam sve o gumama jer me ovaj tjedan pere da cu bit vulkanizer (to jer prosli tjedan nisu bili pristojni prema meni na vodoinstalaterskom forumu, uz to vulkanizer mos bit i samouk a vodoinstalateri te tjeraju u te neke skole i samo kompliciraju).
Kolege koji su za skolski pristup (vs. laissez faire pristupa informacijama) su po meni u pravu utoliko sto je vrlo lako doci do informacije, ali to je tek pola posla. Informacija vrijedi tek ako je uklopljena u pravi kontekst, a to se ne moze steci na forumima.

p,
D.

P.S. Uz to, jel vi stvarno vjerujete da nema glupih pitanja?! Znam da sam ih se ja naslusao, bogme par puta i postavio (mozda i upravo sad). Evo zadnji primjer imam i videodokumentiran. Pitanje je na samom kraju tako da cete morati biti strpljivi 5 minuta iako upozoravam one slabijih zivaca da video obiluje sokantnim prizorima sunca, mora, Velebita, Ozonea i Mate Bulica. A i vidi se sic s dvije rezerve :-D
P.P.S. Kako vi Licani pogodite onaj komad setnice gdje slijecete nikad mi nece bit jasno :respekt:

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

12 Palac gore: : Airie, badel, Danči, Flyingbear, gburazer, hrvoje.vt, Ivica B., MadMax, marin, vedran_zgela, zlatko2508, Šokre    
Vrh

PostPostano: uto 21 srp, 2015 23:22 
Offline     DHV 2

pticica je napisao/la:

Izvini "pticice". Iako si ti zapocela ovu temu, mislim da se radi o nesporazumu. Nisam pisao tebi. To je bio odgovor na Vulkanizerovo/Michijevo pisanje. Ovaj poziv za XC tecaj je bio za Ptice (pilote) a ne za Pticice (wannabe pilote) koje jos samo glasno piste i skacu po podu dok jim ptice nose jesti. :mocking: I nemoj nis zamjerati. Nije to sve tako ozbiljno. ;) Samo malo dosadno ponekad. :pardon: Sve najbolje ti zelim.

1 Palac dolje: : Danči
Vrh

PostPostano: sri 22 srp, 2015 9:21 
Offline     DHV 2

pticica je napisao/la:

Zašto ?

Vrh

PostPostano: sri 22 srp, 2015 9:49 
Offline     DHV 2

Damjancic je napisao/la:
Krivo , sasvim je uobičajeno da mušterije dolaze sa predznanjem,

Ma OK to, nisam se najbolje izrazio, to za musterije imas pravo. Al ovo je vise kao ti imas posla a ja sam doso samo te pitat za balansiranje, necu nista od tebe kupit, uopce ni nemam auto, nego, eto, malo sam procunjo po internetu i sad znam sve o gumama jer me ovaj tjedan pere da cu bit vulkanizer (to jer prosli tjedan nisu bili pristojni prema meni na vodoinstalaterskom forumu, uz to vulkanizer mos bit i samouk a vodoinstalateri te tjeraju u te neke skole i samo kompliciraju).

p,
D.

P.S. Uz to, jel vi stvarno vjerujete da nema glupih pitanja?! Znam da sam ih se ja naslusao, bogme par puta i postavio (mozda i upravo sad).

Još će nadobudni pomislit da je meni draže na forumu ćitat nekog zalutalog od stare kuke , što ni kom slučaju nije istina , ali nikako se ne mogu složiti s vama ovaj put dragi moj doture .

1. svaki zanatlija će jedva doćekat da se neko zainteresira za njegovu branšu , pa ćak znajući da je rijeć i o prolaznom hiruru ,rado će ,ako ne streučne stvari a ono bar anegdote iz prezanimljivog života podjeliti s dotićnim . Normalno ima dana kad to i neće biti tako iz ''psiholoških '' razloga .
2. Nećeš valda reći da se i ti nisi , još u vrtiću igrao doktora kad još nisi ni sanjao da ćeš završit u medicini . Nemoj mi reći , da malo kasnije nisi zdušno proučavao anatomiju iz svie raspoložive literature , npr. Ćik (Plejboja il Starta ), prije no što ti je u hladu svog carstva patolog pokaza pravu stvar .
I ubijeđen sam da si kojim slučajem , preskoćio prvu fazu i totalno neinformiran završio u društvo patologa , nikad od tebe ni doktora ni čovika .
I je li bilo glupo pitanje kad te mala Anica u vriću pitala , ''a kaj ti je to doje '' i koji je ispravan odgovor ?
Evo na paragliderskom foreumu , ono što visi po sistemu klatna , pokušavajući ono što stoji održati u vinklu , bio bi paraglider , na medicinskom forumu , bila bi reakcija neurona , a u nas vulkanizera goli ..........
BTW , ma ja ti uopće nisam vulkanizer , to mi je nik za net . al kako se vtrenutno bavim i tom barnšom može proć .
PS . Blažena vremena nevinosti i neznanja , i stručne literature Ćika ( Plejboja i Starta) :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: sri 22 srp, 2015 10:05 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Damjancic je napisao/la:
P.P.S. Kako vi Licani pogodite onaj komad setnice gdje slijecete nikad mi nece bit jasno :respekt:

Mileni!?!

Pa kud bas na invalidsko mjesto uz toliko slobodnih!?!? :)

LP!

4 Palac gore: : hrvoje.vt, toni, vedran_zgela, Šokre    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: