»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 03 tra, 2026 22:26.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: DP
PostPostano: sri 07 lis, 2015 9:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljeni,

kako HZS ne komunicira sa pojedincima već samo sa klubovima koristim priliku da putem foruma ... znam da ga čitaju u HZS.. postavim pitanje strukovnoj komisiji HZS, g. Vajdi, predsjedniku HZS g. Panzi i predsjedniku parajedriličarske komisije Jerku Odžaku.

Ove godine smo u RH ostali bez DP u preletima. Zašto DP nije organiziran pisano je na ovom forumu veliko. Ukratko, HZS i Jerko pozivali su se na pravilnike HZS, HOO, zakone RH, odluke IO HZS po kojem se državna prvenstva moraju održavati pod nazivom, citiram iz dopisa HZS: "Državno natjecanje održava se pod imenom Državno prvenstvo u parajedriličarstvu, te Otvoreno DPP na kojemu mogu nastupiti nosioci FAI dozvola iz ostalih zemalja." KSL Tići dobili samo dopis HZS te komisije za parajedriličarstvo u kojem se je zahtjevalo da promjenimo ime DP kojeg smo naveli u prijavi, "Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske" (http://www.caf.hr/images/parajedrilicarstvo/sjednice/2015/zapisnik_sjednica_parajedrilicarstvo.pdf). Kako nismo htjeli takmičare drugih nacionalnih saveza staviti u diskriminirajući položaj, takmičenje smo nakon duge prepiske s komisijom i HZS otkazali. Sankcije su znane, Hrga i ja brez sportske.

Na zadnjoj održanoj skupštini raspravljalo se o DP u preciznom sljetanju parajedrilicom, te je donesena odluka o zajedničkom DP Slovenije i Hrvatske. HZS po sjednici skupštine šalje uradni dopis http://trputec.com/forum/dp_pika_2015.pdf iz kojeg je razvidno da HZS prihvača organizaciju DP ali pod uvjetom da isto održi pod nazivom "Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u preciznom slijetanju parajedrilicom". Pod tim imenom, dodano još Radoboj, ga strukovna komisija HZS prijavljuje na FAI kalendar (http://www.fai.org/civl-events/civl-eve ... fragment-1).

Mislim da bi sada HZS i svi oni koji su se pozivali na pravilnike te zahtjevali da se DP moraju u RH organizirati pod nazivom DP RH ili otvoreno DP RH dati jasano očitovanje zašto te po kojem pravilniku se sada DP lako organizira pod drugim nazivom, t.j. pod nazivom iz kojeg se jasno vidi da se radi o DP dviju država. Molim ih da na očitovanje odgovore na ovom forumu, ali svoje očitovanje pošalju na naslov KSL Tići.

LP Siniša

p.s.
- vidimo se na tekmi...

a ja na kraju dodajem jedan post našeg
***promijenjeno od strane moderatora***

ispravljam grešku http://trputec.com/forum/jere_forum25.jpg

Zadnja izmjena: Sinisa T.; sri 07 lis, 2015 10:22; ukupno mijenjano 1 put/a.

1 Palac dolje: : Josip K-T
Vrh

Naslov: Re: DP
PostPostano: sri 07 lis, 2015 10:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Je pa "Hrvatske i Slovenije" ne bode oči kao "Hrvatske, Srbije, Slovenije itd.."

Ovo prvo ima "europski" štih, ovo drugo nekak balkanski, a to im je onak, fuj...osim kad gostujemo, onda je OK.

Samo to ne smiju reć pa će pisat odluke jednu kontra druge, od slučaja do slučaja.

:bad:

ps. po N-ti put, molim te, ne prenosi na forum slike s tuđih profila na FBu, drugih foruma itd. Možeš staviti link, ne stavljaj izravno.

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 10:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Danči je napisao/la:
Je pa "Hrvatske i Slovenije" ne bode oči kao "Hrvatske, Srbije, Slovenije itd.."

Na stranu za trenutak sva ta farsa oko 'ispravnog' naziva, ali ono što meni ipak bode oči je naziv: "Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske"
A zašto bar nije bilo: "Državno prvenstvo u preletima Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije"? Ako se održava u Hrvatskoj onda bi valjda Hrvatska trebala biti na prvom mjestu?! Logično - što se vidi iz Dančijevog odgovora koji (pogrešno) podrazumijeva isti naziv.
To što ste se vi dogovorili za unaprijed nekoliko godina uopće ne mora značiti da se prvenstvo svake godine mora isto zvati.
Ne tvrdim, ali da ste u startu stavili Hrvatsku na početak, možda svega ovog ne bi niti bilo i državno bi bilo održano.

Koliko god zazirem od nacionalističkog pristupa stvarima ne mogu se oteti dojmu da ti Trputec vrlo nemarno pristupaš tim stvarima i da ti je Hrvatska strana priče uvijek bar na drugom mjestu. Sjećam se kad je bilo prigovora zašto na Airtribune sajtu nema mogućnost izbora hrvatskog jezika. Što si napravio? Ništa. Ignorirao si to kao da se tu ništa ne može napraviti. A moglo se - za prevesti sajt na hrvatski jezik ne treba više od sat vremena posla - Airtribune to omogućava i vrlo je jednostavno.

HZS naravno nema baš nikakvo pravo oduzeti tebi i Hrgi dozvole, ali znaš, za razliku od Hrge, tebe mi baš nekako i nije puno žao...

2 Palac gore: : jsimic, SZ    
Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 11:47 
Offline     DHV 2-3

CW je napisao/la:
A zašto bar nije bilo: "Državno prvenstvo u preletima Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije"? Ako se održava u Hrvatskoj onda bi valjda Hrvatska trebala biti na prvom mjestu?!

Žac o tome je već bilo puno pisanja i polemike...kad se odigrava tekma između SLO i CRO recimo u nogometu, a ista se održava u ZG potom u većini slučajeva novinari s iste javljaju da se održava tekma SLO i CRO reprezentacije u ZG... če bi se odigravala u Ljubljani potom bi se pisalo CRO i SLO .... znaći da se u večini slučajeva prvo daje gostujuča ekipa potom domača.

U svakom slučaju od nas je bilo zahtjevano da se tekma mora zvati samo DP CRO ili otvoreno DP RH ....

CW je napisao/la:
Sjećam se kad je bilo prigovora zašto na Airtribune sajtu nema mogućnost izbora Hrvatskog jezika. Što si napravio? Ništa. Ignorirao si to kao da se tu ništa ne može napraviti. A moglo se - za prevesti sajt na Hrvatski jezik ne treba više od sat vremena posla - Airtribune to omogućava i vrlo je jednostavno.

iz emaila od Elene 16.02.2014:

"Hello Sinisa,

I uploaded Croatian translation. Thank you very much for help.

Best regards,

Elena Filonova

Project manager

Airtribune team"

LP Siniša

2 Palac dolje: : JERKO, Josip K-T
Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 12:00 
Offline     DHV 2-3

Tekma je tekma, a prvenstvo je prvenstvo. Bonton nema veze s tim.

Nisam mislio na prijevod opisa prvenstva nego na prijevod cijelog Airtribune interface-a - bio je dostupan prijevod na sve jezike osim na hrvatski.
(Vidim da su u međuvremenu mijenjali business koncept pa sada više ne nude ništa osim engleskog)

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 12:41 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Sinisa T. je napisao/la:
CW je napisao/la:
A zašto bar nije bilo: "Državno prvenstvo u preletima Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije"? Ako se održava u Hrvatskoj onda bi valjda Hrvatska trebala biti na prvom mjestu?!

Žac o tome je već bilo puno pisanja i polemike...kad se odigrava tekma između SLO i CRO recimo u nogometu, a ista se održava u ZG potom u većini slučajeva novinari s iste javljaju da se održava tekma SLO i CRO reprezentacije u ZG... če bi se odigravala u Ljubljani potom bi se pisalo CRO i SLO .... znaći da se u večini slučajeva prvo daje gostujuča ekipa potom domača.

Bulšit! :-o

Naziv nekoga prvenstva, natjecanja, utakmice...itd se piše tako da je domaćin na prvom mjestu i to nema nikakve veze sa bontonom.
Slobodna iterpretacija novinara je nesto drugo.

Bonton ti je pustiti himnu gosta prije svoje ili da domacini dolaze pozdraviti goste i tome slicno...

A naziv događaja se uvijek piše ime domačina na prvom mjestu!

Ĺp Marko

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 13:14 
Offline     DHV 2-3

MadMax je napisao/la:

i to sam pokušao... zato je na HZS bio poslan dopis:

"Poštovani,
molimo Vas da nam u toku dana, najkasnije sutra odgovorite ali je moguče da se zajedničko DP održi pod nazivom
“ Paragliding open national championship of Croatia, Slovenija, B&H and Srbija 2015”, te pod takvim nazivom prijavi na FAI kalendar takmičenja.

Promjena imena u “OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U PRELETIMA ISTRA OPEN 2015” , kojeg predlaže i zahtjeva komisija za parajedriličarsvo na čelu sa Jerkom Odžakom, a iz koje se ne vidi da se radi o već nacionalnim državnim prvenstvima dovodi u pitanje smislenost organizacije samog takmičenja.

Lijep pozdrav.
Siniša Trputec"

no HZS i Jerko ostali su pri svom zahtjevu... tada su se pozivali na sve moguće pravilnike ... odluke... a sad od jednom nije problem...zato sam i napisao taj post i nadam se da če ko od onih u HZS dati odgovor.

LP Siniša

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 13:39 
Offline     DHV 2-3

Na ovako šlampav prijedlog: "Paragliding open national championship of Croatia, Slovenija, B&H and Srbija 2015" (miješanje hrvatskog i engleskog?!) ti ne bi ni ja odgovorio.

Čuj, ne tvrdim da se išta moglo napraviti nakon odluke, samo teoretiziram da se stavljanjem Hrvatske na prvo mjesto u prvom prijedlogu sve to možda moglo izbjeći. Vjerojatno nije, ali svejedno je to bio nedvojben propust/šlampavost s tvoje strane. I bilo bi ok da to i priznaš umjesto smiješnih izgovora...

1 Palac gore: : jsimic     1 Palac dolje: : JERKO
Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 13:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ma dajte, opet se krenulo s proseravanjima ... ajmo, dosta, razlaz! Trpko zna bit naporan, al baš da je krivac za sve ovo, ma dajte ljudi , uozbiljite se. Jere je odlučio NE, pa slago ti imena država ovak ili onak, po abecedi il po veličini, il broju stanovnika, il bdp-u ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 14:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Sam se sebi cudim sto ovo citam......
Zašto nitko ne postavlja pitanja kada će biti slijedeće DP i gdje?
Dajte molim Vas, nemojte se vraćati na stvari o kojima smo pisali bezbroj puta.
Mi i dalje nemamo sportske, DP je i dalje neslužben, i ništa se nije promijenilo. Iskazivanje nezadovoljstva na forumu neće riješiti pitanje organizacije DP-a niti povratka dozvola. Dali je itko išta konkretno poduzeo?
Lp.

1 Palac gore: : Michi    
Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 14:06 
Offline     DHV 2-3

Roman Lavriv je napisao/la:
Trpko zna bit naporan, al baš da je krivac za sve ovo

Ama nitko nije to ni tvrdio, ja samo malo cjepidlačim, ionako nema ništa drugo pametno trenutno na forumu...
Al' ok, neću više.

Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 14:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Forca je napisao/la:
Sam se sebi cudim sto ovo citam......
Dajte molim Vas, nemojte se vraćati na stvari o kojima smo pisali bezbroj puta.
Mi i dalje nemamo sportske, DP je i dalje neslužben, i ništa se nije promijenilo. Iskazivanje nezadovoljstva na forumu neće riješiti pitanje organizacije DP-a niti povratka dozvola. Dali je itko išta konkretno poduzeo?
Lp.

Koliko sam čitao, Jerko je bio u gostima kod vas i objasnio vam da nema nikakvih problema. Trebate samo biti jednu godinu pridruženi članovi HZS-a (čitaj: zauvijek) i "stvar sa dozvolama je riješena".
Da li jedan predsjenik PG komisije treba ili ne treba znati uvjete oko produljenje dozvole sasvim je drugo pitanje i njega je najpametnije ne postavljati. Pogotovo ne njemu.

2 Palac gore: : Franco, Ratko    
Vrh

PostPostano: sri 07 lis, 2015 17:17 
Offline     DHV 2-3

CW je napisao/la:
Na ovako šlampav prijedlog: "Paragliding open national championship of Croatia, Slovenija, B&H and Srbija 2015" (miješanje hrvatskog i engleskog?!) ti ne bi ni ja odgovorio.

pa naziv DP sam namjerno malo prilagodio za ta prave RVATE... :)

Roman Lavriv je napisao/la:
Trpko zna bit naporan,

Romane tu se moram složiti sa tobom :lol: 110%

Forca je napisao/la:

Moj t.j naš "Pero" to je dobro pitanje, no treba se upitati ko su ti/taj... da se žele prihvati organizacije, ko je spreman na sve moguče kritike, pljuvanja, smicalice, prigovore od imena DP, izgleda majc, sendvića, prevoza, pobiranja... koji su to članovi kluba spremni uhvatiti se lopate, prebaciti kubike zemlje, riskirati sa minusom na klubskom računu... kako bi se na kraju uhljebi mogli pohvaliti sa organizacijom DP, a da su u samu organizaciju uložili hrpu pismenih zahtjeva potkrepljenih hrpom pravilnika, a za pobjednike osigurali jeftine medalje te pokale. Za to stvarno moraš biti malo :crazy:

Box je napisao/la:
Trebate samo biti jednu godinu pridruženi članovi HZS-a (čitaj: zauvijek) i "stvar sa dozvolama je riješena".
Da li jedan predsjenik PG komisije treba ili ne treba znati uvjete oko produljenje dozvole sasvim je drugo pitanje i njega je najpametnije ne postavljati. Pogotovo ne njemu.

Pitanje koje si svako sam mora postaviti je ali uopče trebaš sportsku dozvolu... biti na popisu ponosnih imaoca sportske dozvole HZS/FAI... platiti sportsku dozvolu HZS 200 kuna te tako pristati na šutnju...jer svaka kritika, ružna riječ izrečena ali napisana se od strane HZS po hitnom postupku i bez "očitovanja" ( kako volim taj izraz :-D ) sankcionira oduzimanjem iste...

LP

i pazite što pišete BIG-HZS sve vidi sve čuje... :ROFL:

1 Palac gore: : dr zdravko     2 Palac dolje: : JERKO, Josip K-T
Vrh

PostPostano: pet 09 lis, 2015 9:27 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Sinisa T. je napisao/la:
MadMax je napisao/la:

i to sam pokušao... zato je na HZS bio poslan dopis:

"Poštovani,
molimo Vas da nam u toku dana, najkasnije sutra odgovorite ali je moguče da se zajedničko DP održi pod nazivom
“ Paragliding open national championship of Croatia, Slovenija, B&H and Srbija 2015”, te pod takvim nazivom prijavi na FAI kalendar takmičenja.

LP Siniša

Upravo ovako je trebao glasiti naziv i to na Hrvatskom jeziku pa se Jerko i HZS ne bi imali za što hvatati, mada i tada čisto sumnjam da bi se prvenstvo održalo.

Lp Marko

1 Palac dolje: : JERKO
Vrh

PostPostano: pet 09 lis, 2015 16:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
evo, ima i praznovjernih među nama ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr