»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 03 tra, 2026 22:27.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: D.P. 2015
PostPostano: sub 10 lis, 2015 12:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Znam da bih me vas nekoliko razapeli na križ ali pošto mislite to što mislite nastojat ću objasnit pravu istinu za koju ja naravno nisam bio,ali I.O je naposljetku donio odluku.Dakle ponuđeno mi je mjesto predsjednika komisije te sam isto prihvatio iz nekoliko razloga,ali neću vas davit o tome,prvenstveno sam htio da se rješava vrijeme i polaganje za nove sportske i odredili smo datum.Kad sam bio u Beogradu ja Ovuka,i Erzen smo pričali o ovoj zajedničkoj organizaciji i rekao sam im da je SRB organizirala SHS ali Hrvatska će surađivati ali ne pod SHS imenom,tako da se već tad znalo.Jutro prije mog odlaska u Zagreb zbog sportskih i kalendara čuo sam se s Mervudinom Zenuiniem i pričao kako sam s Erzenom dogovarao zajedničko prvenstvo Balkana radi većeg broja natjecatelja,na što se ciljalo s SHS-om, te mi je jutro prije odlaska u ZG jeMervudin rekao"pa balkansko se počelo održavati prošle godine u SRB a slijedeće je kod vas u Istri.Dakle znači da je par da ne nabrajam već unaprijed odlučio,bez znanja Saveza,komisija itd što nam je pismeno potvrđeno.To je razlog zašto nije prvenstvo održano pod nazivom SHS, na žalost Trputeca, nego se samo tražilo da se državno zove kao i do sada te da se pod open prijave i SRB i SLO,a dobro je primjeceno napokon ime države koja mora biti na prvom mjestu,zašto je Joža prvo pristao a zatim odustao od naziva,nitko nije želio da prvenstva ne bude.Nikako se neće dopustiti da se održava Hrvatsko a određeni idu na to da je Balkansko.Pljuvanje po svima nama,državi i svemu.Ispričavam se što sam morao pisat i roman ali to je istina o nazivu natjecanja,uostalom kom je do natjecanja i to državnog trebalo bih mu biti drago da je prvak Države kao i do sada,Trputec je namješten od Tica,jer Joža mi je u tel razgovoru to i priznao.Nadam se da se ovakvo nešto neće dogoditi,a Boks me nazove i reče da je on nagovorio Potockog i Zagorce da daju ostavke u komisiji,Potocki kad sam mu rekao glasno se nasmijao,eto priča o nedavnoj proslosti :bye: ne ponovilo se nikada više,za Hrgetica tvrdim odgovorno da sam rekao Blazenki da mu pošalje markovu za dozvolu,a o Trputecu se raspravljalo.

1 Palac dolje: : hrga
Vrh

Naslov: Re: D.P. 2015
PostPostano: sub 10 lis, 2015 13:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
E moj Jerko, kao i uvijek postoje tri istine:
Naša, tvoja i prava istina!
Od svih istina, tvoja je najdalje od one prave.
Već bi jedanput trebao shvatiti da te velika većina pilota ne želi prihvatiti, kao ni tvoje naredbodavce iz HZS.
Svima pametnima je jasno da je ovakvo stanje dugoročno neodrživo i da je samo pitanje vremena kada će ta diktatorska i nedemokratska ekipa iz HZS, kao i ti kao njihov poslušnik biti prisiljena odstupiti s letačke scene u Hrvata.
Moj ti je savjet kao starijeg i iskusnog čovjeka, da napraviš iskorak dok još imaš i tu šačicu pilota(hmm?)koji te podržavaju i povučeš se na vrijeme iz te kaljuže koja se zove HZS.
Potpuno je pogrešno tvoje uvjerenje da te mi mrzimo, mi te samo ne volimo (to nije isto) dok si poslušnik Vajdine ekipe.
:hi:

Zadnja izmjena: Franco; sub 10 lis, 2015 20:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

8 Palac gore: : Box, Damjancic, dr zdravko, hrga, jandaneli, Jasna, Roman Lavriv, Sinisa T.    
Vrh

PostPostano: sub 10 lis, 2015 14:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
JERKO je napisao/la:
pričali o ovoj zajedničkoj organizaciji i rekao sam im da je SRB organizirala SHS ali Hrvatska će surađivati ali ne pod SHS imenom,tako da se već tad znalo.

Jerko, u dokumentima koje si imao na stolu te na koje se pozivaš u zapisniku parajedriličarske komisije pisalo je, a i u zapisniku sa sastanka parajedriličarske komisije piše:

"Klub slobodnog letenja Tići Buzet podnio je zahtjev za organizaciju državnog prvenstva pod nazivom Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske u terminuod 11.07. - 18.7.2015."

pogledaj u zapisnik na http://www.caf.hr/images/parajedrilicarstvo/sjednice/2015/zapisnik_sjednica_parajedrilicarstvo.pdf, a kako su na tvoj zahtjev o imenu reagirali Vazduhoplovni savez Srbije, Letalska zveza Slovenije, članovi parajedriličarske komisije vidno je u dopisima poslanim direktno na HZS

SHS je tvoja bolesna umotvorina, naziv kojeg si ti dao kao veliki RVAT još u tvojim postovima vezanim za odžavanje DP u Srbiji 2014 ... tvoji postovi još su na forumu, nisi ih izbrisao pa si ih malo pročitaj... a na fejsu si to ukratko napisao...http://trputec.com/forum/jere_forum25.jpg

LP Siniša

Vrh

PostPostano: ned 11 lis, 2015 7:48 
Offline     DHV 2-3

Poštovani Franko

Prvo ja sam skroz zadovoljan sa šačicom onih koji su uz mene i koji me podržavaju jer sam siguran da će uvijek biti uz mene a sigurno ću biti tu di jesam dok god hrvatskom budu šetali tipovi poput Trpka i ostalih.Pa ako malo bolje prebrojis na ovom forumu se vrti stalno vas nekoliko što vrte istu priču,smiješno,pa nismo niti počeli radom komisije skočili ste na nas kao na najveće neprijatelje,zašto,zašto mi još nitko npr nije dao odgovor zašto je Joža pristao na naziv D.P.zašto mi je rekao da se prevario sto je Trpku dao organizaciju,ali vas to nije zanimalo,zašto,ja osobno sam za zajednička prvenstva,ali da netko uzme koncesiju na d.p.za to nisam i neću biti,zato sam tu di jesam,i dok je god ovako bit ću tu.Na samom početku rada organiziran je ispit za sportske i dobili novih 6 sportaša,plan našeg rada je bio ravan radu i mogućnostima drugih komisija ali ste vas nekoliko pritiskom onemogućili rad komisije.Da se ne vraćam na ružnu sliku povjesti gledamo što dalje,biti će i sportske i Hrvatsko državno prvenstvo ali sigurno ne uzeto u koncesiju,imamo terene,uvjete i ne vidim nikakav problem,kad Trpko nestane iz Hr scene ja ću se maknut iz HZS-a, :-P

Vrh

PostPostano: ned 11 lis, 2015 11:06 
Offline     DHV 2-3

kako volim čitati tvoje ranojutarnje nebuloze :)

JERKO je napisao/la:
Prvo ja sam skroz zadovoljan sa šačicom onih koji su uz mene i koji me podržavaju jer sam siguran da će uvijek biti uz mene a sigurno ću biti tu di jesam dok god hrvatskom budu šetali tipovi poput Trpka i ostalih.

koliko sam čuo iz krugova (nekad) bliskih tebi ta šačica ljudi iz godine u godinu je sve manja...dobro dobiješ tu i tamo kakvog novog člana...izgleda da je tu kriva politika HZS te nas ljudi koji šečemo hrvatskom zemljom, a ti samo budi tamo gdje jesi

JERKO je napisao/la:
Pa ako malo bolje prebrojis na ovom forumu se vrti stalno vas nekoliko što vrte istu priču,smiješno,pa nismo niti počeli radom komisije skočili ste na nas kao na najveće neprijatelje

na članove komisije niko nije skočio, oni su se u svojem dopisu ogradili od tvojih i Vajdinih zahtjeva, a ti si već 2011 godine jasno napisao svoje stavove o organizacijama DP van RH i u sudjelovanju sa parajedriličarskim klubovima van RH. Zbog tvog jakog grla i rvatskog
stava te činjenicom da je sam predsjednik HZS "naš čovik" došao na funkciju tamo gdje trenutno jesi... predsjednik parajedriličarske komisije sa samo jednim članom .... Jerkom

JERKO je napisao/la:
zašto mi još nitko npr nije dao odgovor zašto je Joža pristao na naziv D.P.zašto mi je rekao da se prevario sto je Trpku dao organizaciju,ali vas to nije zanimalo,zašto,ja osobno sam za zajednička prvenstva,ali da netko uzme koncesiju na d.p.za to nisam i neću biti,zato sam tu di jesam,i dok je god ovako bit ću tu.

Na raspis za organizatora DP kojeg raspisuje HZS mogu se prijaviti samo aktivne članice istog... znači klubovi i ne pojedinci..koncesija... da bi dobili koncesiju morali bi HZS nekaj keša uplatiti.. koliko znam iz blagajne našeg kluba KSL Tići nije uplačen nikakav keš. Joža i ja smo članovi istog kluba, godinama su naši članovi radili na organizacijama DP, svako od nas znao je koji je njegov zadatak, obaveza... to što ti pišeš "Joža pristao na naziv D.P.zašto mi je rekao da se prevario sto je Trpku dao organizaciju,.." je još jedna tvoja umotvorina... koja na tvoju žalost neće utjecati na Jožino i moje dugogodišnje prijateljstvo...

JERKO je napisao/la:
Na samom početku rada organiziran je ispit za sportske i dobili novih 6 sportaša,plan našeg rada je bio ravan radu i mogućnostima drugih komisija ali ste vas nekoliko pritiskom onemogućili rad komisije.

o tome je već bilo napisano nešto na forumu... kolike su tu tvoje zasluge..te ko se tu kiti tuđim perjem...

JERKO je napisao/la:
Da se ne vraćam na ružnu sliku povjesti gledamo što dalje,biti će i sportske i Hrvatsko državno prvenstvo ali sigurno ne uzeto u koncesiju,imamo terene,uvjete i ne vidim nikakav problem

za ružnu sliku povjesti..ma nisi ti sam kriv Jere, kriva su gospoda u HZS koja su te postavila na mjesto predsjednika parajedriličarske komisije znajući kakav si i što ti se mota po glavi... sam si nedavno napisao da tebe organizacija DP ne zanima, ja se pitam koga uopče zanima dok u vrhu HZS kraljuju ljudi, uhljebi koji su spremni na sve kako bi ostali tamo gdje jesu, a kao što si sam zapisao: "zato sam tu di jesam,i dok je god ovako bit ću tu."

JERKO je napisao/la:
kad Trpko nestane iz Hr scene ja ću se maknut iz HZS-a, :-P

neznm što čekaš, meni su uzeli sportsku, na još neraspisanu prijavu za organizaciju DP u klubu ne razmišljamo... a kad bolje razmislim ja sam još i dobro prošao... meni su uzeli samo sporsku, a tebi Jere... iako sam drukčije pišeš... puno više toga..jer nije tvoja dokazana dijagnoza (zbog nje si umirovljen) takva da se nisi znao pravilno odlučiti... penzija ili tandemska, instruktorska, obučni centar ...

LP

Vrh

PostPostano: ned 11 lis, 2015 22:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
gle Jere moj, ak ja mogu Šokretu napisat "pederčino ćelava", zašto ja to tebi ne mogu napisat? Hm, valjda zato što si "pederčina" i "ćelav", makar to ne mora prikazat niti jednu od tvojih karakternih osobina. Ak si me shvatio, u što sumnjam, stvari bi bile mnogo jednostavnije, i svi bismo se smijali na kraju ove jebene trakavice koja je uništila Hr letenje, al, da ne budeš u zabludi, i Hr nogomet i još mnogo toga. Al kako ZNAM da me nisi shvatio, pristani na barem dio krivice (o da, krivica ti nije barem dio, već mnogo žešće), povuci ručnu, pa da se ipak zajebavamo ko ljudi, a ne ko konji. Strkeljaj malo svog dalmatinsko-zagorskog ponosa u pripizdinu dinarinih vukojebina, pa udahni isti zrak sa svojim kolegama letačima, pa steraj tog Vajdu i onog drugog, aha, Pandžu, u tri pm (pizdematerine) i to je to, čist obraz, ko da bi stero Mamića ili onog izguzicevirača izbornika, na koje ste vi u Dalmciji totalno alergični (s pravom). Tvoj odnos s vrhuškom HZS-a jednak je onom ko što ga ima Maminjo il bilo tko tko u Hajduka vidi neprijatelje. Makni se prijatelju od bagre, reci, napiši, neću više, jebite se, uništili ste jedan divan sport, i bit ćeš oduvijek (kao i do sada, usprkos tvom tvrdoglavom stavu), jedan od omiljenih ljudi u Hr letenju. Moja zadnja tebi, Amen. A ak mi ne prođe ideja da iduće godine dovedem svoje američke kumove tebi na ljetovanje, e onda znam da nisam uspio ( e pazi, kum mi je banaćanski Rumunj, a kuma pola Srpkinja/pola Hrvatica). A ja Slovenac. I oćemo kod tebe. Ja im obećo, kažem im, tamo mora bit najbolje.

ps, uređujem

A tebe, medvjeđe mladunče, obzirom da sam uvidio da ti je pismenost vrlina, a ne mana, lijepo molim, prije nego što se osvrneš na ovaj post, prevedi to Jeretu na hrvatski. Tek toliko, da dobijemo 2-3 min prije neg što se raspiše ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

6 Palac gore: : Franco, hrga, I.K., janjecic, Laminar, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 11 lis, 2015 22:44 
Offline     DHV 2-3

Dragi moj prijatelju moja vrata su otvorena svima, pola ovima ili onima,na moja tri letjelista su dobro došli svi,Trpko ja više ne želim vikati povući lijevu ili desnu,10 god je bilo dosta,razvio sam krasan posao i uživam www.adventurezagora.com mada si to vidio stalnim praćenjem mog čekaš,ali nema veze,ako se sjećate napisao sam što želim kao predsjednik komisije ali niste mi dopustili,Roman je dobro ocjenio moj karakter,kbc takav sam ali zbilja nikog ne mrzim,misija još nije završena,kad završi želim da budete zadovoljni,negativna stvara negativnu,ne gledam stvari toliko negativno,ipak se polako nešto miče,polako ali tako valjda mora,ja sam da ukoliko želite dogovorom s panzom sastanak svih koji imaju nekakve prijedloge,uostalom zašto još nitko nije skinuo te ljude,zašto,ja ukoliko ne ostvarimo svoje namjere ničem se momentalno i šaljem sve u p.m,a to sigurno neće biti protiv onog što volim,vrijeme će sve pokazati,nadam se pozitivno.Roman dovedi svoje da ih ugostim i da im bude dobro.

L.p

Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 6:53 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
JERKO je napisao/la:
...Roman je dobro ocjenio moj karakter,kbc takav sam ali zbilja nikog ne mrzim,...

Jel' to da si pederčna ćelava?

1 Palac dolje: : JERKO
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 10:22 
Offline     DHV 2-3

Toni,brajkane ako itko ti znaš jesam li pedercina,sijecas se,sricon si pobjegao prije,,,,,a uostalom to je danas IN

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 10:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
I dalje mislim kako je velika većina pilota prisutnih na ovom forumu i u ovom sportu vrijedna pažnje i prijateljstva te kako su to, za razliku od ostalih sportova dobri i pošteni ljudi. Nisu zlonamjerni, prilično obrazovani i natprosječno pismeni. Prisutni su u sportu koji od njih zahtijeva pažnju, fokusiranost na detalje, hrabrost i zdrav razum. Naravno, u svakom žitu ima kukolja i iznimke potvrđuju pravila, ali u PG je toga znatno manje nego u bilo kojem drugom sportu. Da ne ponavljam, upravo zbog prirode samog sporta.

Čak i oni koji rijetko napišu nekakav post, uz one koji redovito pišu i čitaju, svjedoci su ove dugotrajne i mučne rasprave koja zagađuje ovaj okoliš. Ljudi koji uglavnom podgrijavaju istu mogu djelomice biti okarakterizirani kao licemjeri, egoisti i šovinisti (da ne ulazim u detaljnije seciranje). U svakom slučaju pažnje potrebiti likovi koji se u trenutnoj situaciji nalaze posve slučajno, a ne kao rezultat vlastitih htijenja i životnih ciljeva.

Da ne ulazim dublje u sadržaj, kojeg svi ovdje žvačemo već mjesecima, da ne kažem i godinama, izdvajam tek komunikaciju koja nije primjerena niti ovom sportu, niti nekakvom minimumu pristojnosti, poštovanja i pismenosti.
Forum koji služi da na njemu iskusni piloti kao i početnici pronađu informacije vezane uz PG pretvorio se u arenu u kojoj se beskonačno vrti isti sukob sa istim protagonistima. Donedavno smo to čitali iz znatiželje tražeći nekakav smisao i rješenje naših zajedničkih problema. Danas mi je zlo na sam spomen ove teme.

Uz sve te nepotrebne napise javlja se još jedan moment koji se odnosi isključivo na kulturu komunikacije jer sadržaj demokratski moramo dopustiti. Tako se ovdje moglo svjedočiti raznim prijetnjama koje su uključivale čak i bližu familiju protagonista. To je apsolutno nedopustivo. Nedopustivo je i to što se iznose dokazane neistine, a najviše mi vrijeđa inteligenciju kada neto to pokuša nespretno sakriti.
Uz to, vrijeđa me nepismenost nekih članova jer mislim da u ovoj životnoj dobi, u ovom sportu, na ovom forumu moramo zadržati nekakav minimum pismenosti. Ne radi diskriminacije nesretnika koji nisu imali priliku upoznati učitelje viših razreda osnovne škole, nego radi djelomičnog, a nekad i potpunog nerazumijevanja tekstova koje pišu.

Moram malo kritike uputiti i našim administratorima. Znam koji je to posao, a k tome i volonterski, no smatram da je glede ove teme u žaru borbe kriterij ponešto opao. Uz navedene nedopustive stvari u normalnoj ljudskoj komunikaciji postoje i još neke. Primjerice, prenošenje citata iz tuđih postova ili dovođenje nekog osobnog sukoba pred javnost ovog foruma.

Sada mogu ovo spustiti i na osobniju razinu.

Trputeca poznajem dugo i dao je dosta svoje energije u organizacije natjecanja i PG općenito. Priznajem, a to sam i njemu rekao, da mi ponekad ide na živce jer ne podnosim njegovo kreveljenje na startu kad mi treba koncentracija na druge stvari. Smetali su mi i očigledni propusti u organizaciji natjecanja, no kako su Tići rijetki koji se uopće upuštaju u to ostaje mi da šutim i na kraju im čestitam. Sada mi naročito smeta iznošenje prepiske sa Jerkom i HZSom jer smatram sebe i veliku većinu članova dovoljno inteligentnima da shvatimo o čemu se radi i nakon prvih 10-ak postova. Konačno, dovoljno smo računalno pismeni da i sami možemo pratiti Pegazov forum, Trpkov ili HZS stranice ako nas to zanima. Trpkove osobne preferencije više me uopće ne zanimaju.
Stoga zahtijevam zabranu iznošenja takvih postova, pa čak i linkova na vlastite stranice gdje o tome piše. Dakle, trenutno brisanje takvih postova.

Jerko je poseban i jedinstven slučaj. S njim sam proveo puno vremena u telefonskim i birtijskim razgovorima usmjeravajući ga kao malo dijete što je pametno reći ili učiniti, a što ne. Koliko znam nisam jedini.
Isto tako, nažalost, proveo sam još više vremena u razgovoru sa nekim njegovim bivšim prijateljima i članovima kluba. Zato su mi naročito smiješni napisi Medvjedića i sl. Redom se zamjerio svima i vodi svoj klub na silu koristeći čak prijetnje svojom fizičkom snagom, a poziciju u PG zajednici i HZSu ima zahvaliti jedino zemljaškim vezama sa Panzom, a što je najgore, taj nekada doboćudni div, ustvari je običan naivac koji je popio, sažvakao i progutao apsolutno sve što mu je Panza servirao smatrajući to neprikosnovenom istinom samo zbog zemljaške veze. To ide do te mjere da se ponaša apsolutno ignorantski prema drugoj strani priče i njihovim argumentima unatoč instituciji koju predstavlja.
Na kraju ne ulazim u to tko je u pravu i da li postoji nekakva zavjera vođena pipcima iz socijalističkih vremena. Samo želim reći da nas većinu ovdje smeta takav način komunikacije. Ovaj forum nije mjesto za prijetnje, ozbiljne optužbe i provokacije, osobne obračune, nacionalističke ispade, provjerene i opetovane laži, sukobe sa cijelom PG zajednicom i postove koji čine nesumnjivu štetu kako pojedincima tako i cijeloj našoj zajednici.
Nažalost, situacija je takva kakva je, ali postoje i mjesta na kojima se ona treba rješavati i rješava se.
Stoga zahtjevam još jednu stvar, a to je trenutno isključivanje Jerka sa ovog foruma sa kojega se i sam svojevremeno dobrovoljno isključio tako da ne vidim nekakvu štetu na njegovoj strani.

Ovaj moj "naizgled" grubi stav, nažalost, nije samo moje mišljenje, ali zbog nezgode koju sam preživio (kao i kasnijih komplikacija s kojima se borim) malo sam utanjio sa živcima, pa eto dobrovoljca da iznese ono što drugi stoički trpe. S vedrije strane gledano, imam godina koliko imam, ovaj mi je sport jednako drag iako sam van stroja za neko vrijeme, a i nekima sam ispio biti makar mali autoritet što svojim letenjem, a što postovima na ovom forumu. Uz sve to nemam više vremena u svom životu koje mogu trošiti na besmislene ratničke parole i pokušavanje odgonetavanja smisla ispred ili iza zareza.

Dragi administratori, ovaj moj stav i zahtjev možete provjeriti nekakvom anketom ili ublažiti nekakvim javnim opomenama pred isključenje, no konačan ishod znamo svi.
U ovom postu pružio sam i dovoljno argumenata za takav čin.
Konačno, ovaj forum trenutno nije kakav je bio prije, a takav kakav je sada mi ne treba. Dakle, ako ne riješite problem nekoliko egocentrika koji zagađuju ovaj divni zrak koji dišem ovdje, odmaknut ću se ja sam. Znam da će se planeta nastaviti okretati i dalje, ali bar svoj dragocjeni život neću trošiti na psihoanalize tipičnih dinarskih mužjaka ili nedostatak pažnje od kojeg pate uveli piloti.

Neskromno tvrdim da svojim postovima (kojih je bilo zaista puno) na ovom forumu uglavnom nisam nikoga vrijeđao, da mišljenja koja sam iznosio dijeli većina članova i da sam barem ponekog nasmijao (volio bih da me po tome pamte, a ne po debljini ;) ). To dokazuje i broj pozitivnih palčeva koji sam dobio za pisanje, a ne za linkove na youtube filmiće. Iako sam bio prilično aktivan na ovom forumu sve ove godine i moj mazohizam u čitanju ovog smeća ima svoje granice.

:respekt: svima koji pate zajedno samnom.

24 Palac gore: : Biondic, CW, Damir64, Damjancic, elvis, Franco, hrvoje.vt, hrvoje87, I.K., janjecic, Jasna, joe33, jrabic, MadMax, marin, Michi, profa, Robert, vedran_zgela, Veliki, Ziga, zlatko2508, Zoki, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 13:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Box je napisao/la:
Konačno, ovaj forum trenutno nije kakav je bio prije, a takav kakav je sada mi ne treba. Dakle, ako ne riješite problem nekoliko egocentrika koji zagađuju ovaj divni zrak koji dišem ovdje, odmaknut ću se ja sam.

Box, teško je ne složiti se 100% sa svime što si napisao. Citiram ipak samo ovaj mali dio na koji imam primjedbu.
Bilo bi super kad bi jedini problem foruma bili egocentrici. Koliko god je problem foruma višak lošeg sadržaja toliko je problem i manjak dobrog. Koga za to okriviti? Ne možemo se izgovarati na egocenrike i njihove prepiske i na zrak koji zagađuju. Zar nas taj smrad toliko smeta da smo nesposobni pisati o ičemu drugome? Može to biti nekakav izgovor, ali sigurno ne dovoljan. Jere je bio već par puta isključen, a i Trputec je bio isključen na dugo vremena - je li za to vrijeme forum bio puno bolji ili tek manje lošiji?

Nije mi namjera da ovdje nabrajam ili propisujem što je to 'dobar' sadržaj zato jer to jednostavno ne znam. Znam da to nisu samo postovi o tehnici letenja, o opremi i instrumentima, postovi s dobrim i korisnim savjetima, nisu to samo ni postovi s Krešinog Goproa i Davidove razglednice, Vulkanizerevi vicevi i Tonijevi reporti s letenja, Damjanciceve novelete te Boxov humor i razložnost, nisu to ni kratke opaske mnogih autora koje, iako se mogu činiti nekorisne i suvišne, daju prepoznatljiv 'štih' autora i pogled na stvari koji je uvijek drugačiji, makar i neozbiljan i zafrkantski. Dobar sadržaj je možda teško definirati, ali je lako prepoznati.

Ja bih se ipak usudio pridodati jednu po meni činjenicu: dobar sadržaj je raznolik i obilan sadržaj. Dobro obrađena tema je ona koja je obrađena iz svih mogućih uglova od strane puno autora. Nitko ne može sam pokriti sve strane gledanja na jednu stvar niti to može do kraja šačica onih koji uvijek pišu.
Potpuno razumijem Boxovo razočarenje i frustraciju jer je on zaista puno uložio da ovaj forum bude bolji. Razumijem i suosjećam s još nekima s jednako tako puno zasluga. Ali njih nema puno. Ne razumijem one koji su možda razočarani, ali su forum oduvijek koristili tek kao novine, ne kao forum u kojem možeš i sudjelovati. Razumijem, nismo svi vješti s riječima kao Box, mnogo puta netko je već napisao ono što mislimo, ali sigurno postoje momenti kada želite nešto napisati, nešto što vapi da bude rečeno, a nitko to ne govori, a onda pomislite: a što to meni treba, ma neću se svađati, već će netko to napisati... (ili neće, nema veze...) Ne velim da su to toliko loši razlozi, ali morate imati na umu da oni koji obično pišu ne rade to (bar prvenstveno) zato što se vole čuti, nego zato jer misle i osjećaju da moraju i morate znati da će se s vremenom od toga umoriti. A kad tih nekoliko ljudi koji uvijek pišu na kraju od toga odustanu, forum će ostati tek mjesto za oglase.

Ne velim da bi sad svi trebali nahrupiti i napisati nešto pošto poto, ali svatko bi trebao pokušati bar ponekad sudjelovati. Ne opterećivati se time da li su na nekom nivou, da li će im netko možda prigovoriti ili im se suprotstaviti u gledištu. Dok vlada opća rezignacija oko stanja u državi za koje mnogi možda osjećaju da ne mogu baš ništa napraviti ovaj forum je jedan kutak na koji sigurno možete utjecati, utjecati pozitivno ako ničim drugim onda svojim glasom koji ovdje puno, puno više (oko 50000 puta više) vrijedi nego na državnim izborima.
Svaki čas se netko u postovima poziva na mišljenje većine iako zapravo nema pojma kakvo je ono: 10 ljudi koji se izjašnjavaju na forumu + 5 onih koje sretneš u birtiji ne čine statistički značajan uzorak. Ok, nekad je možda dovoljno dati određenom postu palac gore, ali ponekad je slaganje sigurno djelomično i ne možeš ga izraziti drugačije nego da napišeš svoju verziju. Pokušajte.

Tek da znate, mi moderatori privatno diskutiramo o ovim Boxovim zahtjevima no bez obzira na našu odluku i eventualne akcije ili odsutnost istih mislim da rješenje nije ukloniti smrad nego da treba otvoriti prozore jer i bez smrada zrak na ovom forumu ne bi smio biti ustajao...

8 Palac gore: : Damir64, Franco, hrvoje.vt, I.K., Laminar, MadMax, profa, toni     1 Palac dolje: : josipc
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 14:12 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
To dokazuje i broj pozitivnih palčeva koji sam dobio za pisanje

Na ti jos jedan!!!

LP!

Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 14:43 
Offline     DHV 2-3

Boks očito te naljutilo što sam napisao temu mog i tvog razgovora di ne kuzim zašto si mi rekao da si ti rekao Potockom i ostalima da odu iz komisije,pa nije ti to trebalo,ali tebi na dušu,ako sam od ikog očekivao od tebe to nisam,rekao sam da manje žestoke hrane jedes,,da,da,lijepo smo birtijali,tvoja zamolba ako administrator uopće razmišlja o njoj pa nek me isključi,mi smo navikli da nas se isključi s foruma kad kažemo ono što mislimo,pa nemamo se kad niti našaliti od napada, te da to se krivo ne manifestira,vidim dok ja nešto pišem lipo se zabavljate,pa nek vam bude,kiša lije izvidnik se smije,nevrijeme je nase vrijeme, :-P

Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 15:09 
Offline     DHV 2-3

JERKO je napisao/la:
Boks očito te naljutilo što sam napisao temu mog i tvog razgovora di ne kuzim zašto si mi rekao da si ti rekao Potockom i ostalima da odu iz komisije,pa nije ti to trebalo,ali tebi na dušu,ako sam od ikog očekivao od tebe to nisam,rekao sam da manje žestoke hrane jedes,,da,da,lijepo smo birtijali,tvoja zamolba ako administrator uopće razmišlja o njoj pa nek me isključi,mi smo navikli da nas se isključi s foruma kad kažemo ono što mislimo,pa nemamo se kad niti našaliti od napada, te da to se krivo ne manifestira,vidim dok ja nešto pišem lipo se zabavljate,pa nek vam bude,kiša lije izvidnik se smije,nevrijeme je nase vrijeme, :-P

Eto, samo dokazuješ da pojma nemaš o čemu mi pišemo, a ni o tome što sam pišeš.
Zatražio sam ostavke ostalih članova komisije pri HZSu i to sam napravio javno, a konačnu odluku donijeli su sami iz raznoraznih razloga, a ne samo zbog mene. Ono što ne vidiš je činjenica da prepričavaš privatne razgovore, vadiš stvari iz konteksta kada ti i kako paše, a često i lažeš.
Rekao sam i tebi da se makneš iz te komisije i HZSa jer nemaš pojma što se od tebe očekuje, rekao sam ti i da manipuliraju s tobom i da si naivan. Čak sam ti to rekao potpuno drugarski prije nego što okreneš baš svakog pilota protiv sebe. Međutim, to nisi našao za shodno citirati javno.

Ono što ne želim više gledati na forumu su upravo ovi tvoji biseri: izvidnik, vrijeme, nevrijeme, te kakvu hranu ja jedem. O ostalom sam pisao i nemam namjeru dalje polemizirati s tobom. Žao mi je da se mučiš u tom svom malom svijetu ustaša i četnika očekujući da HDZ donese dugoočekivani spas. Kao što rekoh, život mi je prekratak da ga trošim na razmišljanje o našim i tvojim ratovima.

Zadnja izmjena: Box; pon 12 lis, 2015 15:26; ukupno mijenjano 1 put/a.

3 Palac gore: : Franco, I.K., Jasna    
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 15:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
JERKO je napisao/la:
Boks očito te naljutilo što sam napisao temu mog i tvog razgovora di ne kuzim zašto si mi rekao da si ti rekao Potockom i ostalima da odu iz komisije,...

BTW Bivše članove komisije nitko nije nagovarao da izađemo iz komisije, nego je to bila naša odluka tek tolko da se zna, svoje razloge za ostavkom smo obrazložili u otvorenom pismu HZS-u, ako ga još netko nije pročitao može ga skinuti i u miru pročitati na
http://www.jastreb.org/hr/component/joo ... f/download

i još jednom dosta više s tim .

Jerko, Predsjednik komisije za parajedriličarstvo nije funkcija pro forme tj fikus. nego je to radna obaveza na volonterskom principu (treba uskladiti pravilnike i za precizno i za prelete raspisati natječaj za organizaciju natjecanja u biti dosta posla za 0 kn pa Jere moraš se prihavtiti posla i to riješiti prije početka sezone ima dosta izmjena i u preciznom slijetanju i u preletima a vremena malo.)

4 Palac gore: : Box, krunoboy, MadMax, Ziga    
Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 15:21 
Offline     DHV 2-3

Citat:
Koliko god je problem foruma višak lošeg sadržaja toliko je problem i manjak dobrog. Koga za to okriviti? Ne možemo se izgovarati na egocenrike i njihove prepiske i na zrak koji zagađuju. Zar nas taj smrad toliko smeta da smo nesposobni pisati o ičemu drugome? Može to biti nekakav izgovor, ali sigurno ne dovoljan. Jere je bio već par puta isključen, a i Trputec je bio isključen na dugo vremena - je li za to vrijeme forum bio puno bolji ili tek manje lošiji?

Nije ovo nikakav znanstveni časopis koji izlazi redovito svaki tjedan ili mjesec. Ako sadržaja nema onda nema. Nas je relativno malo i kad netko osjeti potrebu ili doživi nešto zanimljivo podijelit će sa ostalima i to se neće događati često. Tvrdim da su djelomice ljudi prestali pisati i zbog okoliša u kojemu im post osvane. Malo manje negative i 100x prežvakanih stvari i možda pročitamo i nešto drugo. Ipak, bolje je da i nemam ujutro što pročitati na forumu u trenutku rezerviranom samo za mene i moja crijeva nego da tiskam i u isto vrijeme čitam ona govna o SHS i tko je za što kriv. Govno očekujem na potpuno drugoj strani i ako ga tamo nema onda je to loše za zdravlje kao i kad ga ovdje ima.

Vrh

PostPostano: pon 12 lis, 2015 20:59 
Offline     DHV 2-3

Jerko je izgledao započeo pisati ovu temu kako bi podgrijao staru temu o kojoj je na ovom forumu puno pisano... skretanje sa teme... izgleda da je to za one uhljebe u HZS te samog Jerka bolje riješenje nego da pokušaju odgovoriti na moje pitanje postavljeno HZS te Jerku na ovom forumu u temi DP ... previše ljudi sa strane prati ovaj forum, a to se nekima u HZS koji potom moraju odgovarati zbog svojih postupaka ne sviđa ...

LP

Vrh

PostPostano: uto 13 lis, 2015 10:12 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Demokracija je precjenjena. Srećom stižu bolji dani za naš narod pogubljen u bespućima povijesne neozbiljnosti. Domovinska koalicija će umanjiti štetu demokracije pa će postavljati intedante kazalište po svom i narodskom, a znamo koliko narod voli dobru književnost i kazalište, ćeifu. Tako će biti i za ostale bitne funkcije na općenarodno zadovoljstvo.

Međutim, koliko god me smetalo što netko ne misli "kao ja" ili koliko god me smetalo što netko nepotrebno vrijeđa i potpiruje vatru (uključivo i mene samog) neću otići i neću odustati od ovog foruma. Kao što odbijam odustati od vlastitog života i svaki put kad poletim borim se da spasim goli život mašući rukicama do iznemoglosti (ili do kraja termike). Odustati za mene znači predati se i pokoriti zakonu jačeg, nasrtljivijeg, dosadnijeg, upornijeg, tvrdoglavijeg. Isto tako neću odustati od življenja u Lijepoj našoj ma koliko god me deprimirala i rastuživala naša svakodnevica. Naprotiv, propitujem se kako mogu tu moju (našu Lijepu) svakodnevicu oplemeniti. Ne sumnjam da to isto misli i radi Jerko, ma koliko god nam načini i sredstva bili oprečni (njegovi i moji). Tko ima pravo sebi pripisivati ispravnost i pravičnost. Borimo se kako znamo i umijemo svi mi ponaosob.

Slažem se s Boxom da ne bi trebalo vrijeđati, ali tko nije u svojem pisanju i/ili govoru uvrijedio drugoga? Pa i ti si sam Box pisanjem uvrijedio Vulkandžiju time što si se obrecnuo na Dalmatince. Mi smo se kao djeca tukli između kvartova. Nisam smio u Prečkom i u Vrapču reći da sam iz Španskog, već sam u svakom protivničkom kvartu znao jednu ulicu ako me netko priupita od kud sam. Slobodnije sam se kretao između aleje Bolognie i autoputa Bratstva i jedinstva (danas Ljubljanske avenije), mada ne i potpuno slobodno jer je uvijek prijetila mogućnost da me zaskoče dvojica-trojica iz bloka 6 ili iz Jedinice, pošto sam ja iz Dvojke, a u borbenoj koaliciji s blokom 3 i 4. Danas ne želim više imati neprijatelje, pa iako se ne slažem ponekad s Jerkićem, Trpkom, Hrgom, Romanom, Doktorom, Dančijem, JosipomC i JosipomKT to ne znači da ih smatram neprijateljima. Ovdje, na ovom forumu, dijelimo razmišljanja, savjete i osjećaje, pa koji put zabrazdimo u uvjeravanju drugog da je moj stav "ispravniji" od njegovog. Ego je strašna stvar, ego nas pokreće na razne loše, ali i dobre stvari. Borim se sa svojim egom od najranijih sjećanja dokle mi pamet seže. Veća mi je muka suspregnuti vlastiti ego da ne napravi štogod loše, već da ga usmjerim u neku korisnu stvar. Zato ću uvijek odabrati afirmaciju natjecanja te kroz nadmetanje utažiti glad vlastita ega. Stoga, ako se i borim u paraglidingu za nešto za što smatram da je borbe vrijedno to je da imam mogućnost i pravo da se natječem. Ukoliko mi to naša krovna organizacija ne dozvoljava činiti pod stijegom (uz nakeljenu FAI markicu na ono malo nekad kartona, a danas plastike, na kojem piše moje ime) onda ću to učiniti u vlastitoj režiji. Zabrane i tiranija nikad nikome nisu ništa lijepog i dobrog donijele, već naprotiv.

Jer o tome se ovdje radi, zar ne? O natjecanjima pod "kapom" Hrvatskog zrakoplovnog saveza, dakle, naše krovne zrakoplovne organizacije u našem predivnom parajedriličarskom sportu. Ili sam nešto pobrčkao?

Osobno se držim one izreke Vlade Gotovca: "Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje!".

PS: nisam imao namjeru uvrijediti cijenjenog gospodina J. Odžaka napisavši da je pederčina ćelava, već sam samo citirao jednog drugog uvaženog gospodina R. Lavriva koji je nazvao trećeg uglednog godpodina K. Kovačića da je pederčina ćelava. Pače, g. J. Odžak je spomenuo da je g. R. Lavriv spomenuo njegov karakter, a ja, u svom neznjanju i neinformiranosti, sam pomislio da se pedečina ćelava odnosila na g. J. Odžaka, a ne na g. K. Kovačića. Ovim putem se ispričavam g. J. Odžaku, a posredno i g. R. Lavrivu kojeg sam netočno citirao u tvrdnji da je K. Kovačić pederčina ćelava. Ovime i dalje ostajem pri stavu koji je zauzeo g. R. LAvriv da je g. K. Kovačić pedrčina ćelava.

Zadnja izmjena: toni; uto 13 lis, 2015 12:07; ukupno mijenjano 1 put/a.

4 Palac gore: : Boro, JERKO, Laminar, Zoki    
Vrh

PostPostano: uto 13 lis, 2015 11:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 1:58
Dao Palac gore: : 728 / Palac dolje: : 11
Dobio Palac gore: : 498 / Palac dolje: : 3
Selim u Dalmaciju! :hi:

Vrh

PostPostano: uto 13 lis, 2015 11:51