»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 23:26.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Motorno jedrenje ali u mjestu
PostPostano: sri 13 srp, 2016 20:24 
Offline     DHV 2

Član od: uto 09 ruj, 2014 22:22
Dao Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 520 / Palac dolje: : 0
Bok kolega. Ovako nakon ravno satak letuckanja okolo kada sam pošeo lagano penjati još jedan put gore prema startu čujem laganu promjenu zvuka. Naravno odma oprez i lagano polukrug prema sletištu. U tom trenu se okretaji lagano prepolove, još par sekundi i šlus nema više motora. Na to sam odma pomislio vruče je vani dosta letenja možda malo osiromašena smjesa i svječica se pregrijala. Hajde sletim ja uredno i nakon što sam sve pospremio probam ga upalitii ništa ništa ništa pa bum iz auspuha. Uglavnom više ne pali i samo povremeno pukne. Karb sam prvi očistio ali ništa. Svječica baca iskru i to plavu ali mi je nekako slabašna. Skinem lulicu kad ono sa kabla baca samo jedno pol cm iskru, a trebao bi barem dva. Evo taman sam sa ronjenja pa planiram kasnije kad malo odspavam u garažu i ispitati bobinu i namotaje na otpor. Norme imam sa njihove stranice,
pa budemo vidjeli dalje šta je. Nekako sad vjerujem da je u pitanju bobina ahaha a jučer sam sumnjao na svječice, a sutra ide ono najbolje kad počnem sumnjati u samog sebe pa to sve odnesem nekome hahaha. Skor je da me struja je.e a meni se baš leti.

:hi:

Dodatak
I bobina i namotaj daju dobar otpor, i stop prekidač sam isključio da i to eliminiram, ali neide najviše 5-6 mm iskre sa kabla a trebalo bi mislim najmanje 2 cm, e sad ga je neznam dalje moram dalje razmisliti.

Dodatak 2

Hajde već kada sam ga doveo kući rekoh da provjerim kompresiju, a ona mućak nada 0. Probam mjerač na kompresor radi, e sad ga je. Zaverglam i rupu začepim prstom slabo a usput me dobro strese struja sa svječice hahaha. Skinem na brzinu glavu i odma vidim da su još dva šerafa profistala, i to je vjerojatno to. Sutra ravnam glavu i pravim pržinjere umjesto šerafa kapak.

slika
slika

2 Palac gore: : jrabic, kbelcar    
Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2016 9:37 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
pa skoro generalka:-)). Lp

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2016 20:57 
Offline     DHV 2

Ma nije ovo je motor ko na frezi jeb. te u zdrav mozak kada poćne. Proširio sve rupe na 8mm narezao navoj u jednoj pa u drugoj i još 8 i gotovo, ali ne, neide to baš tako u drugoj mi pukla ureznica na izvijanju prema van i evo ostadoh do maloprije oko toga. U biti na kraju sam da bi to napravio skinuo i cilindar i auspuh dolje. Uhh ma ništa bez 4takta Honde.

Vrh

PostPostano: sub 16 srp, 2016 18:01 
Offline     DHV 2

Eh da je danas bila kamera pa to bi bila prava zajeb.... u stilu Aje to. Mislim na ona dva Grunfa ahahaha. Dovezem to sve danas nazad do Dačka u hangar , smontiram sve i nakon sušenja diht mase reko hajde da ga samo onako bez propelera trznem i ako upali odma zgasim hahaha. Probam sa alnaserom ništa nema juhe baterija prazna ništa zato. Potegnem jednom za konop i BRUMMMMMM. E super radi odlično, sad da ga zgasim ali ništa ja opet a ono opet ništa. Zatvorim gorivo i potegnem čok u nadi da če ga zaliti ništa on sve bolje vrišti. Trči Dačak sa drugog kraja hangara sa klještima i čupa lulicu sa svječice al on i dalje radi. E reko sad je završio karijeru i taman kad sam to pomislio on se ugasi bez goriva ipak neide ahahaha. E tako to biva kad se ideš zajeb...ti bez propelera tj. bez opterečenja pa doše do pregrijavanja i samopaljenja u par sek.Sreča je što je samo ionako stara svječica izgorila, a ostalo je sve 5. Sve smontirano i radi ko urica na zemlji, a sad oet idu dva krača leta od po 30 min da testiram smjesu goriva i onda produžavamo na sat i dva. Eto toliko za danas, kada se popravi vrijeme nastavljamo letne aktivnosti.

Bok

Vrh

PostPostano: ned 24 srp, 2016 15:25 
Offline     DHV 2

Prvi probni let od pola sata odrađen u svrhu ispitivanja smjese goriva, i kvalitete popravka. Razina vibracije i buke smanjena u odnosu na stanje prije popravka zato što sam dodatno učvrstio neka potencijalna mjesta vibriranja. I ono najvažnije dosta povečan potisak izgleda da mi je jedna karika, tj gornja kompresiona ipak bila zalijepljena za klip, a to sam prilikom rastavljanja očistio , i istu vratio na mjesto kako treba biti a prije to nije bila neznam zašto.Smjesa na zemlji i na nekih max 6stoja od mora je super , čak i malo bogatija, ali bolje nego da se pregrijava. Uglavnom uz Harija Rončevića puni gas i na nebo malo se rashladiti. Još mi samo fali jedno 5 Inbdijaca kad sletim da mi skupe krilo i to sve nazad u hangar a ja brzo negdje uz rijeku u hladovinu na hladnu Žuju. Ah što volim žuje i crne, ma i crne su extra, samo nevolim kisele i nadrndane ahaha.

9222 i možda mi je ostalo još samo malo do Zagreba.

4 Palac gore: : dr zdravko, jrabic, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 31 srp, 2016 22:47 
Offline     DHV 2

Letjelo se jučer,a i danas. Jučerašnji snimak progutao laptop kad je crko. A danas sam asistirao Dacku sa prevozom do gore i iz polja,tako da sam ja pauzirao.
Lp

Vrh

PostPostano: pet 05 kol, 2016 5:44 
Offline     DHV 2

Naručim novi laptop, stavim ga na stoli u isto vrijeme iz starog išćupam hdd i umetnem ga u novi da sa njega pokušam spasiti makar knjigu sati leta, i neide. Vratim ga u stari i probam upaliti i gle čuda proradio Ahahaha. I tako moja žena dobi svoj novi laptop pa više nemora kčeri otimati a ja vjerojatno ostajem na starom,Eto ti sudbe muške.Sve u svemu sinoć sam se baš fino naletio.Ja malo požurio u zrak da mi ostane vremena iza letenja i za malo profesionalne poduke iz zavarivanja Al-a od strane za to meni najvećeg poznatog stručnjaka nadaleko Daćka. Naravno poslije preznojavanja od vručine kada sam sletio više mi i nije baš bilo do kuhanja pod kožnom pregaćom tako da smo to ostavili za subotu, kada daju kišu. Uglavnom jesam malo prerano poletio po prejakom vjetru, pa je i bilo malo turbulentnije, i letuckao sam večim dijelom u kraju polja u kotlini između brda tako da su me malo prali rotori, ali hajde malo sam pretežak pa i nemaju baš neki jak efekat osim što krilo poblesavi u svim smjerovima, al neuspije ni uši zaklopiti hahaha.Još uvijek testiram radove na motoru tako da držim podosta rezerve visine pogotovo iznad šumovitog terena da se nebi ušumio.

LP Mladen

Samo da se zna da je ovaj Križ na početku druge min videa zavarivao moj frend Daćak čitavu noć naravno besplatno a gore ga je digao jedan omanji Helikopter. E zato i zbog puno ovakvih sličnih dijela ga znaju ljudi u ovom kraju a i puno šire. Ne zbog toga što je teatralan poput Šekspira nego zato što je živa legenda pa šta god da vi o tome mislili.
Da nekima stvarno treba dignuti spomenik još za života jer su to i zaslužili svojim radom.

3 Palac gore: : dr zdravko, hrvoje.vt, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 11 kol, 2016 7:59 
Offline     DHV 2

Evo ga samo kratki report od prekjučer pošto smo svi malo potišteni.Uginuo nam je Balto, Pas čuvar hangara ,radione, a možda nekad i nas samih od samih nas.To čudno rundavo, garavo klupko vune jako čudnog karaktera i izrazite inteligencije. Možda je nekome i čudno žaliti za psom, ali kada vas neko ispraća i dočekuje poslije svakog leta, a da nekažem svakog dana od jutra do mraka, dok ne zatvorite vrata radione. Kada vidite da je to stvorenje iskrenije u svojoj ljubavi puno više od vas samih e onda vam je definitivno teško pa kad ode i kada mu je vjerojatno bio i red od starosti. Eto našli smo mu i prigodnu podlogu za odlazak. Po originalu pisanu zs crtani film o Balti.Music by Steve Winwood.Sad valjda kao i svaka dobra duša slobodno leti iznad zelenih polja i rijeka.Naš garonja Balto.
Što se tiće leta ja baš i nisam nešto dugo letio svega 20-tak min. Fino sam poletio, tj. nisam od prve. Palo mi je krilo, i ja lijen da se makar okrenem da vidim kako je palo pošto mi ga je bočni udar vjetra usukao i oborio na zemlju. Ne ja samo malo popustim i dodam samo još više gasa i krilo je gore. Je da je bilo malo usukano u lijevu stranu i nagnuto, ali ništa što nemože malo komande, i malo podilaženja prednjim kotačem popraviti. Vjetra je bilo na udare od 3-5ms tako da sam poletio za ravno 5m rulanja, ali sam odmah čim sam se vinuo u visine začuo neku čudnu vibru. E tu sam se odma počeo vrtiti u sicu i gledati nazad , pa i opipavati rukama moguće uzroke, ali ništa. I tako nakon 20-tak minuta sve si kontam u glavi ako mi je ijedan šeraf pred ispadanjem ili išta slično ode propeler, tj. skupa zajebancija to znam ja ako iko, makar sam ih se ja namjenjao. I tako ja fino nakon malo niskog letuckanja iznad polja sletim nazad dolje,provjerim sve, isturiram ga, pored mene stoji par ljudi koji i inače slušaju Hirtov pijev, i niko ništa neobično ne čuje. I onda se moja malenkost sam svoj budala sjeti da danas nisam nabio u uši one male slušalice od radio veze jer nisam imao sa kim kontaktirati, a ovo sam nakon dugo vremena letio bez njih, ja mislim i dvije pune godine. Eto glupost srećom , ali škola se davno naučila.
Opreza nikad dosta. Hajde makar sam napravio dobar tehnički pregled.
LP Mladen

4 Palac gore: : dasso, dr zdravko, jrabic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 04 ruj, 2016 21:11 
Offline     DHV 2

LP
Evo kako za prave prijatelje treba raditi sve, tako i groblja treba snimati ako im je to želja Ahahaha.
Ha je ga i on moje lude želje ispunjava hahaha.
Uglavnom od poljetanja pa nadalje je bilo podosta turbulentno, ali hajde dolazi red lošeg vremena, pa sam morao iskoristiti
lijep dan. U utorak ili ponedeljak navećer sam u ZG, tj slječem na Pleso pa bi valjalo da neko skine onaj toranj da mi nesmeta po lošem vremenu hahaha. LP Mladen

Ahaha tek sad vidim da sam bio u budućnosti. Nekako sam uspio iskriviti vremenski kontinium i snimiti se sa
sutrašnjim datumom ahahaha.

7 Palac gore: : dasso, dr zdravko, Dragan Sepac, flyingzeko1, kbelcar, zec, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 07 ruj, 2016 5:45 
Offline     DHV 2

Bio, vratio se sinoć i hajde. Naravno nikome se nisam stigao niti javiti a ne kavicu popiti. Dok sam malu u školu, dom, bilježnici, pa naša medicina na kolodvoru, uplate-isplate, ajoj. Tek oko 18:00 sam izmaglio iz ZG, eto čak i frenda Vladu nisam uspio vidjeti. Ali hajde sreća u nesreći. Ostao vam je Toranj na mjestu, uspio sam samo dobro poplašiti jednog stričeka sa bijelim VW polom na CARG-u.
Ahahaha kad me skužio i pomislio da se neću zaustaviti da ga propustim složio je facu origigi scena iz MadMaxa kad se na kraju potjere nenadano zabije u kamion a tren prije ispadnu mu oči van kad skuži kamion. Ahahaha. Je ga kasno sam ga skužio,i dobro je prošao samo promjena gaćica i pići dalje.Možda da nosi žutu kacigu umijesto bijele bio bi bolje zamjetljiv. Eto vama LP a ja sad odoh na Dekompresiju 4h. Vidimo se drugom prilikom za tjedan ili dva.

LP Mladen

Vrh

PostPostano: pon 12 ruj, 2016 5:09 
Offline     DHV 2

Nekima za dobru zajebanciju treba malo djeteline, nekima je dovoljna i Loza rakija, a nekima kao nama netreba ništa. Mi smo sami sebi dovoljni. Daj nam bar 15 min prije pljuska sa olujnim CB-ejcom iza leđa i grmljavinom u daljini i to je to.
Ostatak je samo stvar interpretacije povjesti hahaha. Uglavnom Zmajari su stvarno posebna sorta, i lijepo je s njima biti ma makar samo u društvu na zemlji.
LP Mladen

6 Palac gore: : ada, Carlos, dasso, Dragan Sepac, hrvoje.vt, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 16 ruj, 2016 5:14 
Offline     DHV 2

Evo ga čisto jedrenje na vjetru podpomognuto motorom za održavanje visine hahaha. Nešto mi baš i nije bilo po volji da bi potrajalo, tako da me spasilo proklizavanje remena pa sam se vratio na sljetanje da bi se potom morao pozaje...ati sa slaganjem krila oko 15 min.Bok

1 Palac gore: : zlatko2508    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: